hahahhahahahha najeo bi se od toga sto bi ja napravila... ahahahahahahah![]()
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
nista osim kafe....sramota!
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
vala ću sebi dat oduška a i toj kesi![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
e danas sam pekla pilence njamiiiiiiii a za večeru su me naćerali da im pržim jaja i pršute, sira i pečenija paprika...uh vala se i ja ograboh za kalap pršute i jednu papriku![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
eeee prazan brate, samo naručiš po ure ranije i oni ti ga naprave...ja obično naručim 5 onih redova i to bude oko 4 eura, oštetimo se![]()
Naša mila višnjo, nevjesto kolača...
Mada bi mogao i čokoladni.
Teško meni.![]()
Mogla bi pasti neka riba na gradele, shkampi, mushlje il rizhoto, na terasi dok pirka vjetricj... :tongue:
graskak domaci sa teletinom mladom
Sad cu na pjacu da upecam neku, pa dok zhara napravim, a za jedno 2,3 ure i donesi neko vino ;-)
Poslije ko zna koliko... čupavce![]()
Zavoleli smo se, ponešto pseći i svetački.
Zakovali se jedno u drugo klanfama zuba.
ja sad ovo napravih đeci
Ako neko oće da ga usvojim, neka se javi :mrgreen:
![]()
hahahahahhhaha opuvali su ih ja sam jednu zakučila![]()
Proslediti recept za ovo...![]()
...divlje kose, tamna oka dva
cvijet bez korjena
ples je sve sto zna...
odma: Krem: Staviš 400 ml varenike da proključa, dodati u vareniku 2 kesice vanil šećera i kašiku dvije, kako voliš, normalnoga šećera...dok se to kuva, umutiti tri, četiri žumanca sa 5-6 kašika šećera (ja stavljam manje jer ne volim slatko)...u umućena žumanca dodaj prašak za puding od vanile i lijepo umuti da nema grumuljica, ako ti je pregusto dodaj kašiku, dvije mlijeka (hladnoga) i kad ona varenika proključa sipaš ovu smjesu od žumanaca i pudinga u nju...kad se zgusne (a to je ODMAH) dodati jedno 150 gr čokolade za kuvanje...e sad ovo ohladiti, pa poslije umutiti jedan šlag krem, ili onaj tetrapak slatke pavlake (250 ml) i lijepo dodati u ohlađenu smješu, dobro umutiti i krem ti je gotov...
Tijesto: 250 ml vode staviti na šporet da proključa, dodati u tu vodu kašičicu šećera, malko soli (na vr' kašičice), pola margarina (125 gr)...kad proključa voda maknuti sa vatre i u vrelo umiješati 125 gr brašna i 2 kašike kakaa...lijepo ujednačiti smješu i kad se odvaja od šerpe, dodati jedno po jedno 4 jajeta, mikserom dobro mutiti svako pojedinačno, stavljati u špric i praviti ove krofnice, veličine oraha, a možeš i kašičicom da ih stavljaš u pleh...peći na srednjoj vatri pola sata, kad je pečeno, izrezati iz na pola, napuniti kremom posuti šećerom ui prahu i glazurom od čokolade![]()
Mmmmmmmmmmm obavezno probati![]()
...divlje kose, tamna oka dva
cvijet bez korjena
ples je sve sto zna...
Zene, sprema li danas koja musaku?
Tu es mon héro!
Spremam ja sa patlidžanom... sos za bolonjeze napraviš, a ovamo isječeš na kolutiće patlidžan, posloliš da izađe voda (gorčina, ako ti smeta), griluješ na roštilju ili u rerni, izvadiš i dooobro posoliš.
Uzmeš tanjir, možeš i čist, poređaš kolutiće patlidžana, preliješ sosom za bolonjeze i jedeš.
Nemamo ti mi kad to ređati u pleh:razz:
Pohovani karfiol i patljidžan.
Ja i kuhinja uvjek na VI :lolblue:
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks