Originally Posted by
guest
Upravo tako. I kad se tako gleda na optiku onda je jasno da problem sa youtube-om nema veza sa optikom. Jedina razlika izmedju nas koji smo malo vise tehnicki obrazovani i ostatka ucesnika u diskusiji je ta sto oni na optiku gledaju mnogo sire nego mi. Mi ipak na to gledamo kroz OSI model i pravimo razliku izmedju nivoa mreze, transportnog nivoa i nivoa aplikacije. Ja sam jos davno pricao na ovom forumu da uvodjenjem optike mi u stvari mijenjamo samo kablove od nas do telekoma koji su prije bili bakarni a sad su opticka vlakna.
Sa uvidjem optike telekom je eliminisao izvor najvecih problema u proslosti: baraknu pristupnu mrezu.
Mislim da ce brzo doci druge stvari na red za sredjivanje. Neke poput ove sa serverom za kesiranje su vec dosle na red.
Bozo, isfilozofira ga svjetski. Nema potrebe da se korisnik razumije u tehnologiju, oce jednostavno da mu radi google i youtube.
Kad otvaras youtube iz USA, Njemacke, Francuske, sve instant radi. Onaj bar koji pokazuje koliko je video klipa ucitano se popuni za cas. Kod nas se ne moze video klip odgledati bez pauziranja i kocenja.
Niko bez telekom nije kriv za tu situaciju. Koriste neke servere kojih nema dovoljno, spori su, lose konfigurisani ili dr, kako bi ustedjeli novac, a mi se o jadu zabavismo sa youtubeom.
Neka promijene nadprovajdera, dokupe protoka ili urade nesto da nama internet radi. Nije problem vecini u komunikaciji od kuce do T-coma, vec neki drugi, i neka se vise rijesi.
U crnoj gori Youtube video na telefonu mogu gledati samo ako mi je wifi ugasen. Gdjegod na wifi da se zakacim svakih 10 sekundi mi vrti "loading" ikonicu.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Bookmarks