bas auto na neku babu registrovat sto ne vozi auto... a nema ni kazni![]()
Nije postojala obaveza plaćanja prvog stepena.
Postojala je samo obaveza plaćanja, a svodila se na to da oni tebi napišu kaznu koja se uduplira poslije nekog vrmemena. Ostavlja se njima na savjest kako da ti tu kaznu uruče i kako da te naćeraju da je platiš. Pošto je poslije 3 godine kazna od neplačanja zastarjela (isto kao i kod EPCG ili Mobilnih operatora..), onda ti više nemaš obavezu da je platiš jer oni nisu bili revnosnii tim je naplata bila na nivou od oko 25%
Sada imaš obavezu plaćanja prvog stepena, odnosno kada ti napišu kaznu, ona ne raste, sa tim što podiči ni saobraćajnu ni vozački dok ih ne platiš. Znači da je policija prenijela ovlaštenja o prinudnoj naplati na šalterske službenike koji svoj posao rade veoma revnosno. U praksi je dobijeno to da ako nećeš da voziš auto u roku od 3 godine boli te uvo za kazne, ali ukoliko želiš da podigneš saobraćajnu moraćeš sve da platiš. Pošto niko (koga ja znam) ne prihavta da automobil ne vozi zbog neke kazne od 100€ svi je plaćaju tako da je naplata došla na garnicu od blizu 100% (jer uvjek ima onih koji neće platiti iz principa ili inata ili onih koji preko veze uzmu dokumenta).
Jasno?
bas auto na neku babu registrovat sto ne vozi auto... a nema ni kazni![]()
f6
Ili bi je zapalili na zetatrans
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Zamisli kada ti blica republicka, za radar.
TAKUMI
Pecurke su strasna stvar...
Evo ga urekoh...
Necete Mi vjerovati i sprdacete se sigurno...
Izasao Sam u podne da proslavim nesto i popio 3 velika piva. Poslije toga je bio oooooobilan rucak i nastavak je bio na primorje. Vozilo se u koloni, trajalo je skoro dva sata. Kad smo stigli u Bar popio Sam jos 3 komada, opet se fino najeo i pio sokove dok nijesam krenuo nazad, tj proslo je 4 sata od zadnjeg pica.
E sad, prije sat vremena dolazim u PG, na podvoznjak put Komana Me zaustavlja cetvorka SDI, sa dimnim I, vezan, sve sijalice, i raid u gepek imam a ne sto drugo... I sto cemo... Da duvam. Napominjem da je 6 sati proslo od zadnjeg piva, jeo dobro... LAKO PICE, pivo! Dreger pokaze 0,61!
Nista potpisao nijesam, rekli su Mi da po ovom novom ne vode u betonjerku do 1 promil... Ostao bez vozacke, izludio Sam... Kakve su Moje pravne mogucnosti? Nemoguce da Sam imao i 0,01! Ima li sanse da se kako izvucem?!
Trebao si na lice mjesta da trazis, da te vode u hitnu da ti vade krv jer smatras da nije Dreger tacan....
Sad si zakasnio...
Ali nijesam potpisao nista i stavio Sam primjedbu, sta li vec, da nije bazdaren...
Odi odmah sjutra i predaj zalbu u novu zgradu mupa i ocekuj da ti stigne rjesenje kroz deset dana.
imao sam slicnu situaciju i posle zalbe su mi vratili vozacku.
To sve kazes na sudu,pa sto oni odluče...
Ok, mada Sam se zeznuo sto Sam im stao uopste...
Ma kakvi, nijesam lud, znam kako nekakvoj sutkinji tamo zvuci SEST piva... Spremicu pricu, samo Me zanima moze li se ovo na neki bezbolniji nacin izvuci, vozacka...
Zamisli kakve su to smrde kad u 6 popodne traže da duvaš, duvao im jad u vugla praznu kakvi su
Nije tesko napisati putni na mjesec dana i relacija "po potrebi"
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Saobracajna policija trazi putni nalog - valjda kao dokaz da ne vozis tudje vozilo.
Prije stupanja na snagu ovog zadnjeg zakona kazna za neposjedovanje putnog naloga je bila valjda 400E?
Ne vjerujem da je sada ista manja.
Sto rece Sale, napravis ga za mjesec dana a lokacija na koju se ide - CG - po potrebi.
Uz putni nalog moras imati i Ugovor o radu ukoliko se uz policiju nadje i inspektor Ministarstva saobracaja.
Taj tek pise kaznu zvek...
I mislim da kazne za neposjedovanje putnog naloga i ugovora o radu ne idu vozacu, nego firmi...
TAKUMI
Prvi put cujem za to oko ugovora o radu...
http://www.dzscg.com/zakoni.htm
Ljutite se na policiju sto je zaustavila i oduzela vozacku pijanom vozacu?!
Da, ljutim se, ako su mu oduzeli samo vozacku a njega ostavili tu.
TAKUMI
Bullseye. Polako korak po korak, izmjena po izmjena...
pogledaj ovo:
Član 110
Novčanom kaznom od 1200 do 7 000 eura kazniće se za prekršaj pravno lice ili preduzetnik, ako:
...
17) nema u vozilu prilikom obavljanja prevoza za sopstvene potrebe odobrenje, ugovor o radu za zaposlenog vozača, teretni list za prevoz tereta vozilom čija najveća dopuštena masa prelazi 3.500 kg ili putni list za prevoz lica u medjunarodnom drumskom saobraćaju ( član 97 st. 2 i 3);
nah, pravi muskarci nemaju sig...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks