"Mundo deportivo" piše da bi Juve i Barselona dobili ono što im nedostaje. Naime, italijanski šampion želi špiceve koji mogu da igraju po boku, i Aleksis Sančez se uklapa u tu viziju.
Sa druge strane Barselona bi igrača koji može da igra u samom špicu, Vučinić ima i kvalitet više, sjajan je tehničar i sigurno bi se lako uklopio u igru Katalonaca.
Posle dolaska Ljorentea, želje da se dovede Jovetić, pa i Tevez, u Juventusu ne smatraju da bi Mirko Vučinić imao puno prostora za igru i spremni su da ga prodaju za 20 miliona evra.
Sa druge strane ni Sančez nije mnogo skuplji, iako je doveden za 37 miliona. Za sada su u pitanju samo najave, videćemo hoće li tokom leta klubovi pregovarati o ovoj trampi.
Interesantno
http://fudbalsrbija.net/mladi-jankov...ptika-u-parmi/
Ukoliko do tog transfera zaista dođe, nema sumnje da ga čeka ista sudbina kao njegovog vršnjaka i prezimenjaka iz Srbije Filipa koji je nedavno prešao u Parmu iz Crvene Zvezde, a to je pozajmica u Serie B.
Edit: Greška u tekstu jer mu je ime Marko a ne Mirko.
Last edited by amnesiac; 15-06-13 at 09:00.
Dick Laurent is dead!
Pa to je prilicno dobra sudbina, ja bih rekao. Pogotovo sada kad italijanski klubovi nemaju puno novca za dovodjenje vec gotovih igraca i masovno se okrecu "home grown" talentima, koje crpe upravo iz Serie B. Par sezona dobrih partija u Serie B moze momku da donese dobar ugovor i solidnu minutazu u nekom od SerieA klubova. Plus ima tek 17 godina. Super je to.
Deserve's got nothing to do with it.
Naravno. Samo da se taj transfer i ostvari. Po nekoj mojoj logici teško da će igrat za primaveru jer je igrao dosta ove godine sa seniorima, kakva god da je ta druga srpska liga. Ako se dobro sjećam on igra na poziciji krilnog igrača sredine terena. Makar sam tako vidio na nekom videu sa youtube-a, on igra i po lijevom i po desnom boku. Ako se sjećaš one generacije od prije dvije godine kad su omladinci godišta 1993 za dlaku ispustili odlazak na EP primivši izjednačujući gol od Engleza 5 minuta do kraja. E pa, on je, uz Boljevića bio jedini godišta 1995. Zalog za budućnost, reklo bi se![]()
Dick Laurent is dead!
Pa da, tako i ja nekako razmisljam. Pretpostavljam da je druga srpska liga otprilke kvalitet prve crnogorske, tako da problem moze da bude fizicka sprema. Medjutim, to Partizan radi solidno. Samo neka se razvijaju, i Boljevic da predje u taj PSV. Ako dobijemo dva dobra krila mozemo da igramo formaciju kao Manchester United![]()
Deserve's got nothing to do with it.
Nije Jankovic bas klasicno krilo, vise bocni vezni a moze i kao centralni, pogotovo u formaciji sa 3 vezna. Po meni, strasan talenat, ali mu fizicka snaga itekako pravi problem u seniorskom fudbalu. Sitan je, tu oko 170, ali mislim da nema ni 60 kila. A pretpostavio sam da ce da ide negdje preko grane, jer je Teleoptik ispao u trecu ligu a nije na spisku Rasovica za pripreme sa Partizanom. A Partizan ima nekoliko supertalentovanih igraca koji su trenutno spremniji za seniorski fudbal od Jankovica tako da se zaista bilo tesko probiti u tim, pogotovo jer igraju otprilike istu poziciju, a plus se Jankovic vodi kao stranac. Parma moze biti jako dobar izbor, iako je iluzorno ocekivati da ce ove sezone zaigrati u Seriji A. Samo da ne prodje kao Sahman.
Last edited by Socrates; 15-06-13 at 10:04.
Dobro je to za njega, on ce vjerovatno biti standardan u tom klubu. Samo da ga povrede zaobidju.
Ovo za Vucinica i Barsu, budalastina najveca, sto ce im spic od 30 godinaa, koji preko 10 golova po sezoni ne moze dati.
http://www.vijesti.me/sport/gluscevi...-clanak-133868
Realno, i trebao bi da podje nedje na pozajmicu. Samo mislim da moze da nadje i bolji tim od Toma.
Tom je njihov feeder club, što bi rekli na FM.
Tamo šalju sve igrače na pozajmicu, mislim da je sad i Maks Kanunjikov igrao tamo.
Bijo si poziw koi se neodbija
Upravo htjedoh reći da prelazak u Parmu sam o sebi ne znači puno, sjetivši se upravo Irfana Šahmana kog je Parma proslijedila Crotoneu a oni njega u njihovu jadnu Primaveru. Samo treba uporediti đe su sad ovi iz njegove generacije 1993 i on. Ja, za razliku od tebe, ne očekujem ništa ni od Hasana Pepića (takođe 1993) jer je vrlo malo igrao u primaveri Juventusa. Pročitah da će sigurno neđe ići na pozajmicu, moguće ponovo u Njemačku.
Za razliku od njih, puno očekujem od Idriza Toskića koji je poput Jankovića godište 1995. On je rođen u Bariju i prošao njihovu školu. Bari ga je pozajmio vrlo jakoj Primaveri Chieva.
Par podataka o istoj: Plasirala se u polufinale finalne faze primavere dobivši Juventusa u četvrfinalu, a u polufinalu su izgubili od budućeg pobjednika Lazia sa 3:1. Lazio je kasnije još lakše dobio Atalantu sa 3:0. Drugi podatak je da pred njega u Chievu igra i omladinski reprezentativac Italije Filippo Costa.
Ni to ne znači puno, jer se uvijek sjetim Stefana Nenadovića koji je igrao za primaveru Intera, a završio u OFK Baru u kom mislim da nije ni zapinjao, no Toskića prate mediji iz Barija i sve njegove uspjehe i dobre igre prenesu. Kao da očekuju dosta od njega. evo par tekstova:
http://www.orgogliobarese.it/forum/v...p?f=10&t=24300
http://www.tuttobari.com/?action=read&idnotizia=33008
http://www.tuttobari.com/?action=read&idnotizia=33151
http://www.tuttobari.com/?action=read&idnotizia=33541
Ovo je zadnja vijest, u kojoj navodno Chievo želi da otkupi ugovor od Barija, ali zasad Bari traži previše novca
http://www.tuttobari.com/?action=read&idnotizia=33743
Ovo za Jankovića je izgleda i definitivno sudeći po ovom tekstu:
http://www.calciodellest.com/2013/06...arma-dopo.html
Kad je Đorđević u pitanju, po meni, on ako želi da ide na pozajmicu (što je i najavio prije dvadesetak dana) neka ide u onaj klub sa kojim je Zenit u takvim odnosima da je njegovo mjesto osigurano među prvih 11, jer u protivnom ne vidim svhu pozajmice. Neki klub zapadne Evrope bi mi bio logičan kao transfer, a ne pozajmica. Makar ja tako smatram, a možda griješim.
Dick Laurent is dead!
Toskic svakako zvuci zanimljivo, ali prosto je tesko reci nesto vise jer ga nikad nisam vidio kako igra, pa ni na youtube-u. Ali ovo sto se o njemu moze procitati sigurno hrabri. Sa nepunih 17 je bio prikljucen prvom timu Barija, a i zimus se cak i Milan interesovao za njega. Ovdje ga Di Marcio proglasava za crnogorskog Inlera, a spominje cak i da bi mozda bio interesantan i italijanskom selektoru. Vrlo zanimljiv igrac, zaista.
Ako budemo drugi u grupi vjerovatno cemo biti među nepovlašćenim timovima i u baražu bi nas cekali Portugal, Francuska, Hrvatska, ...
Ja bi najviše volio sa Hrvatima da igramo i naravno da ih izbacimo
http://www.vijesti.me/sport/u-barazu...-clanak-133887
Grčka bi nam najbolje pala ođe od svih ovih.
Samo mi da prvo prođemo u baraž, pa ćemo onda lagano ko god da nam dođe
Slažem se za Grke da su vjerovatno najlakši od gore navedenih, ali ja bih najviše volio Hrvatsku![]()
Upravo to, prvo treba proć u baraž.
Socrates, hvala za ovaj tekst
![]()
![]()
Ni ja ga nijesam gledao i svoje pisanje zasnivam upravo na hvalospjevima (ovaj je bio čak prije debija u ekipi primavere Chieva), a takođe i logici koja je posljedica činjenice da je bio jedan od mlađih u toj primaveri, kao i toga da je bio priključen prvom timu Barija prije toga. Di Marziova sugestija da se zove u njihovu omladinsku reprezentaciju svakako da je ohrabrujuća najava njegovog potencijala. Naravno, ukoliko do tog poziva dođe, sva ova priča o njemu postaje off topic. Ipak, sva đeca naših imigranata se uglavnom odlučuju za Crnu Goru, jer je veliki rizik odlučiti se za neku prejaku reprezentaciju zemlje u kojoj su rođeni, znajući da je tu toliko jaka konkurencija. Mnogi su se mladi košarkaši opekli time što su se odlučili tamo đe ih srce vuče (Srbija) dok glava nije bila uključena u tu odluku pa su bili izostavljeni za seniorsku reprezentaciju. Zato obično igraju na sigurno, a Crna Gora (srećom) više nije nimalo naivna. Tu sigurno da izvjesnu ulogu ima i "faktor Savićević", mada nijesam uopšte namjeravao da ga pominjem u pozitivnom kontekstu.
Kad smo već kod omladinske reprezentacije (za koju je Toskić igrao nedavnom turniru u Rijeci) na kvalifikacionom turniru za elitnu rundu naša selekcija će biti žestoko oslabljena odsustvom Kosovića i A. Boljevića koji će tada igrati za U21. Šteta bi bilo da kao i prethodna (1994) koja je bila izuzetno jaka propusti šansu. Prošli put Zenit nije dao Đorđevića kog nijesu ni puštali da igra za Zenit, dok Kosovića nije dala Vojvodina.
Da ne zaboravim da se osvrnem na najnoviji biser "maestra" Vlaisavljevića. Veli da mu je cilj da stvara igrače za A reprezentaciju i da mu je to prioritet pa zato stavlja ove mlađe igrače koji imaju pravo nastupa u narednom ciklusu, iako bi mogao neke godišta 1992. I niko od novinara da ga upita:
"Koji su to igrači godišta 92 koje imamo a da su bolji od Đorđević, Boljevića, Kosovića?"
I niko da ga pita
"Kako to onda stavi dva igrača godišta 1992 na pozicije štopera od kojih je jedan, da tragikomedija bude veća, u stvari zadni vezni, a Vujačića ostavio na klupi?"
Ali, ne. Naše sportsko novinarstvo praktično ne postoji. Ali neka nastave da puvaju Vlaisavljeviću (čitaj - Savićeviću) u, khm... jedra, pa će dobit akreditaciju na Wembleyu.
Last edited by amnesiac; 16-06-13 at 10:28.
Dick Laurent is dead!
Meni je bio odlican njegov biser dje kaze da mu je u ovim kvalifikacijama dovoljno jos da dobije Rumuniju jednom, pa sa Njemcima u dvomecu da se bore za prvo mjesto. A Irsku je zaboravio
Edit: Citam da je Stefan Mugosa otisao za Japan, na probu. Zao mi je sto ipak nije otisao u neki solidan klub u Evropi.
Last edited by filip__pg; 16-06-13 at 13:59.
Evo na sve vijesti najbolji strijelac crnogorske lige ove i prosle godine ZARKO KORAC,moguce je da ce preci u sampionski tim ali Crnogorske lige![]()
jedno pitanje!
Poznaje li iko ijednu osobu koja misli da je Vlaisavljević dobar za naše mlade? Nebitno kolko ima godina, kojeg je pola, je li na forumu...
moramo li licno da poznajemo tog nekog posto je mene odmah dejo savicevic pao na pamet!
![]()
Dobro, sem njega koji mu je kum i njeogovih bližih rođaka.![]()
Za sve se može nać argument, razlog... osim sa Vlaisavljevića.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks