evo ima 10 dana od kad sam dobio tracking number za neku kupovinu sa aliexpress, a i dalje mi ništa ne pronalazi pod tim brojem... China post air mail je u pitanju...
11tog plaćene stvari na sportsdirect, 13tog poslate tj otpremljene ali i dalje stoji da su u lidsu. koliko se obično čeka da to krene iz engleske?
evo ima 10 dana od kad sam dobio tracking number za neku kupovinu sa aliexpress, a i dalje mi ništa ne pronalazi pod tim brojem... China post air mail je u pitanju...
Srdja uvijek treba da prodje od 2-10 dana sa se nesto pojavi na tracking na kinesku postu.
Meni se nekad pojavi sjutradan, a nekad i posle 20 dana, zavisi iz koje provincije i grada salju. I ja imam sad 3 paketa, evo mjesec, uopste kao da ih posta nije primila, nista na tracking nema.
Pa cimam prodavc, davim, njima je uvijek odgovor "cekajte" i to je to, sve u krug.
Sent from my GT-I9300
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Kineska posta spora ne daj Boze, ova u Hong Kongu je isto usporila pre mesec - dva, sda su opet ok. Paket poslat 2.juna iz Hong Konga, stigao u Cg posle 8 dana. Tu racunam od kad je predat.
Narucivanje i dostava stvari iz Srbije : http://goo.gl/wn4Ix
A meni je jedan paket poslat 6-7, 14tog je napuštio Kinu a danas stigao u BG tj za par dana će bit kod mene. A paket isti dan koji je krenuo, nije mrdao od 9tog tj još nije ni blizu aerodroma.
A sve to mene zlatno pane, i zastoj, i cekanje i poste... Ali Kinezi, oni me ubise.
Kakvih sve tu ima razgovora, tacno cu nedje zbirku izdat.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Htio bih da narucim GoPro kameru koja kosta 250 eura. Koje takse/poreze bih morao da platim, i koliko to otprilike iznosi?
Oko 22% računaj na tu cijenu ako stigne na željezničku. Mada, možda ti se i posreći pa ti ništa ne uzmu,dešavalo se.
Kada vide kolika je naplate ti 4 eurnije pravilo, ali znam za slucaj.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Pa to, češće ne naplate nego što naplate porez itd. Al zato na aerodrom se ne može eskivirat bez jada.
Najvjerovatnije bi stiglo na aereodrom jer je nekakva express posiljka.
Traži onda neđe sa regularnom poštom, imalo ih masa prije. Mada, provjeri koja je poštanska služba u pitanju ili daj link makar da vidimo
stopa carine ti je 4,9 posto + 17 posto PDV-a... Najbolje je ti da je trazis od prodavca da ti posiljku posalje regularnom postom u njegovoj zemlji, onda si siguran da ce ti stici na zeljeznicku. E sad kad bi se jos dogovorio s njim da ti deklarise vrijednost na 100 eura, onda sigurno ne bi platio ni carinu ni PDV (samo posti 4,5 eura, jer su posiljke vrijednosti ispod 150 eura oslobodjene, odnosne ne carine se...
Poz...
Lako je to reć ako se sa normalnim dogovaraš al ako je ovo Amer(a vjerovatno jes) onda nema sile da bilo što promijeni![]()
Znam, ali moze da ga zamoli da na deklaraciji (CN22) upise vrijednost 100 dolara, zlatili se kinezi![]()
Narucujem sa oficijalnog sajta, http://gopro.com/
Ne preostaje ti nista drugo nego da ih kontaktiras preko mejla, kazes im da si ozbiljan kupac i zamolis ih da zbog posebnih procedura koje imaju posiljku u uvozu za CG, posiljku posalju redovnom postom i da ti upisu vrijednost od 100 dolara, jer ukoliko je vrijednost veca nemas pravo da uvezes posiljku ili smislis nesto slicno
Poz..
Prije ce biti da sportdirect ima rezervisane brojeve i poslao ti je odmah tracking number, a posiljka jos nije ni spakovana, niti dosla do DHL-a vec je jos kod njih na lageru, a ovo je vikend tako da od utorka možešocekivati promjene...ili nekog u DHL-u mrzi da updejtuju status, sto je manje vjerovatna opcija
Prije ce biti da sportdirect ima rezervisane brojeve i poslao ti je odmah tracking number, a posiljka jos nije ni spakovana, niti dosla do DHL-a vec je jos kod njih na lageru, a ovo je vikend tako da od utorka možešocekivati promjene...ili nekog u DHL-u mrzi da updejtuju status, sto je manje vjerovatna opcija
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks