izmedju 1,8 i 5 litara razlike ipak nije malo
She is only here to annoy herself!
e ne znam kakav si ti vozio bmw al ovaj moj nikad nije potrosio na otvoreno preko 5,5l dje je normalan put i to voznja 80-100.. a 6,5 litara ili mrvicu vise do nk pun gas, nidje ispod 100 sem ulaz u dg i posle kruznog opet 120 pa prema bogeticima i 180. nazad sam ga cerao tu do 160 pa je ako je vjerovati kazaljci e senzorima goriva u rezervaru potrosio ispod 7litara.
PS. ovo kazem gledajuci bord i senzore goriva u rezervaru, a jel on tu laze ja ne znam. sigurno laze ali ne moze preko pola litra na 100km plaqfon plafona
Last edited by Sparco_CG; 14-06-13 at 08:19.
dokle god budem mogao finansijski vozicu benzinca.. neki koji trosi tu do 10 l po gradu 5-7 otvoreno i banja. ne moram da ga slusam kako tandrche zimi dok ugrije, da sanjam turbine, dizne, i razna cuda od kojeg pate manje vise svaki noviji dizel pa i bmw..
sledeci auto ce mi biti e60 525i posle 2007 model, ili ako bas povoljno naleti (a meni uvjek naleti) neki e60 520d restajling od 177ks i zveknem mu chip neki 30-40ks i banja.. ali ipak sam radiji ovaj 525i. mora biti crni i spolja i unutra![]()
Unutra iskljucivo bez.
TAKUMI
Komšo prošlo je odavno vrijeme "tandrkanja" kod novijih dizela(možda kod pojedinih njemačkih proizvođača). Recimo, kod moje Mazde 2004 godište zimi nije bilo nikakvog tandrkanja ili problema sa zagrijavanjem ili paljenjem. Razlog je možda u webastu koji pomaže da se motor pri temperaturama nižim od 10 stepeni brže zagrije. To vjerovatno utiče na neku malo veću potrošnju ali svakako je dobra stvar.
MA za podgoricu nema ni jedan problema zimi, al kad cujem onog pasata dizela ili audi 2,5 smrci mi se
vebasto je predobra stvar, pogotovo dje se kola voze u hladnijim prdjelima pa da odma imas grijanje u automobilu.. a sto se tice potrosnje zimi ja mislim da nije ni 1l povecana ako je vebasto aktivno
Last edited by Sparco_CG; 14-06-13 at 15:29.
Daj Sparko nedje bemvea da se provozamo po gradu, cisto da vidim koliko trosi
Platicu ja to pice![]()
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
vazda![]()
tipicna prica rekla-kazala ili iz neke kafane...
imali u porodici i 320d i 318i , sve kada saberes i oduzmes 318i daleko zahvalni i bolji izbor.
iako vozim bmw-a dizela sada i nisam imao nikakvih kvarova (do sada) opet dajem glas benzincu iako trose i ``ne idu`` kao dizeli.
ako ikada budem kupovao novog bmw-a i mognem birati motor iskljucivo ce benzinac biti.
Sent from my BMW using iDrive Professional CCC
jedini benzinac koji vrijedi uzet je trojka gti i obavezno, ali obavezno je čipovat. na pravinu joj se ferarri možda i može približit, ali ga zato lagano pegla po krivinama. treba li da napomenem da joj čip leži kao dobar dan?
Paralelno vozim dva Yarisa, oba crvena, oba u fulu, oba mi stoje kao Milu zuta kravata. Jedan je 1.33 MT6 a drugi 1.4 D4-D MT5. Danas sam u toku voznje ove dizelace pokusao sam da provalim zbog cega bi neki kreten kesirao za 1.4 D4-D koji trosi, brunda, vibrira i ne ide pored jednog 1.33 koji je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) malih benzinaca na svijetu i koji u prosjeku trosi 6, isto kao i
dizel, koji kroz grad sa klimom trosi 8, a prosjek mu je 6, isto kao benzinjari!?
TAKUMI
ja za auto koje koristim svaki dan, gledam da nadjem kompromis potroshnje, komocije, rege , performansi i izgleda, e sad ja idem logikom da se polovno vozilo kome je rega skupa i koje guta ne moze prodat jer da bi neko to vozio treba da ima para, a kad ima para uzet ce novo auto, zato mi je na kraju logican izbor bio 520d koji trosi 3-5L manje od 530d, rega je jeftinija oko 350eura, s obzirom da mjesecno predjem 3000km ustedim oko 150eura na gorivo, plus manja rega plus cu ga lakse prodat kad ga budem prodavao. (meraklisko auto koje vozim za gusht vikendom mora biti benzin i mora imati makar 6cilindara ). Sada kad bi kupovao auto uzeo bi 528i f10, ima performanse priblizne 530d, razlika u cijeni 10000eura, koju u gorivu bi vratio da predjem 300000km, a opet za benzinca jeftinija rega i jeftinije odrzavanje.
Zasto jaris d4d, vjerovatno ljudi ne razmisljaju mnogo kad kupuju auta, tj svima je sada u glavi dizel je isplativi, niko ne uzme hemisku u ruke i sve fino na papir.
sve ispod v12(iskljucivo na benzol) je vodurina obichna
treba bankrotirat dajuci pare za gorivo vozeci benzinca, ali se barem ne sanjaju dizne, turbine i cuda
seems legit
To moze bit fiat 500l 0.9i to je turbobenzinac
f6
...koji trosi 9.
TAKUMI
Mozda na otvorena![]()
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks