Page 146 of 722 FirstFirst ... 4696136142143144145146147148149150156196246646 ... LastLast
Results 3,626 to 3,650 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Jos da su prije toga oko 12 sati vidjeli u Zelenici kako minibus ili sta vec firme "VOT turist Plevlja" pretice kolonu i onda nedugo zatim se vrlo burno ukljucuje u svoju traku i "KOCI SKORO U MESTU" dozivljaj bi bio potpun.....da nikad vise ne pozele da predju Alpe....Cijela Crna Gora je manje vise u haosu i u zaostatku za zapadnom civilizacijom ali HN je defesto u teskoj banani. Nazalost, uskoro tako blizu a tako daleko EU....

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Da sam ugostitelj i da imam kafić na Stradunu (Kotoru, Budvi), koji je uz takve cijene svaki dan dupkom pun, da li bih ja bio normalan ako bih u sred sezone spustio cijene? Dakle, tu se radi o sustavu ponude i potražnje. Ako unatoč kafi od 20 kuna imamo pune kafiće onda je glupost spuštati joj cijenu.
    Cijeli svijet danas pokazuje vas "zamalo tornado" a ti to ne podijelis sa nama. Kod nas kad oce da iznenade turiste naruce da kamion izruci smeće pored puta a vi narucite tornado koji ne napravi stetu ali atrakcija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Cijeli svijet danas pokazuje vas "zamalo tornado" a ti to ne podijelis sa nama. Kod nas kad oce da iznenade turiste naruce da kamion izruci smeće pored puta a vi narucite tornado koji ne napravi stetu ali atrakcija
    Dok je vrtio tornado ja sam se vrtio po Crnoj Gori. Nema dana da nisam dole

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Jadno dijete, koja li je to trauma. Privedoše li toga serdara? A taj dio magistrale je konstantno zagušen, možeš mislit kako će bit kad počne sezona.
    Vratila se policija vrlo brzo a ovaj ih je čekao. I on je bio u šoku, ali jebga, kriv je.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Evo vam slike budvanskog zivota s jednog ruskog foruma:
    "Cekam u Becicima autobus za BD. Dolazi taksi pa covjek me pita dje cu. Kazem mu u BD i spreman sam za potrozsit samo 2 eura jer autobus dolazi za dvije minute. Kaze OK. Kad stizemo u BD dajem mu 2 eura pa on kaze pricekaj malo dok se tiska racun. U racunu vidim svotu 8 EURA!!!"

Ne mozete vi tako vodit turisticki posao u CG. Jedan bljuvotnji lik moze ocrnit obraz drzave u ocima stotina potecijalnij gostiju jer su Rusi vrlo skloni vjerovat tome sto se pise na internetu. I cini mi se da nije on jedini u BD.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

A+A vidiš li ti da je gužva i smišljeno ćeramo turiste
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Taksi iz Becica do Budve i nazad je izgleda standardno 7-8 eura, no je muka kad ti naplate 30 ili 80 kao sto rade strancima. O cijenama pica u kaficima da i ne pricamo. Usluga je uzasna, cijene astronomske, a prica se o turizmu. Turizam nam je elitni jedino po cijenama. Splendid kosta po 250 eura na noc i to na akciju, umislili su da su Sacher u Becu ili Grande Bretagne u Atini pa mogu tako, a ne u Becicima dje im je preko puta brza hrana pored puta, malo dalje ono ruglo od gradjevine na Zavali, itd.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ipmanpg View Post
    Taksi iz Becica do Budve i nazad je izgleda standardno 7-8 eura, no je muka kad ti naplate 30 ili 80 kao sto rade strancima. O cijenama pica u kaficima da i ne pricamo. Usluga je uzasna, cijene astronomske, a prica se o turizmu. Turizam nam je elitni jedino po cijenama. Splendid kosta po 250 eura na noc i to na akciju, umislili su da su Sacher u Becu ili Grande Bretagne u Atini pa mogu tako, a ne u Becicima dje im je preko puta brza hrana pored puta, malo dalje ono ruglo od gradjevine na Zavali, itd.
    a kad pogledaš dnevnik državne tv med i mlijeko......

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Mislim da će i meni i mojim gostima današnji dan dugo, dugo ostati u pamćenju. Vozio sam dvoje Francuza na izlet (Perast, Kotor, Budva). Do granice sve za pet, od granice do tunela prije Zelenike sve super, a onda zastoj, kolona tko zna koliko dugačka. Stojimo tako u koloni punih sat vremena. U međuvremenu prolaze dva automobila policije u razmaku od 20-ak minuta. Računam sad će oni to regulirat. Gosti već pomalo nervozni, čak spominju povratak u Dubrovnik. U tih sat vremena smo se pomakli cijelih 700-800 metara. Dolazimo u Zeleniku oko 14 sati. I dalje smo u koloni. Vidim da se asfaltira lijeva strana ceste, a moja desna strana je prohodna, ali....promet ide iz onoga smjera, a iz našega stoji. Policija stoji i gleda. Moji gosti (Francuzi) ne vjeruju očima. Stajali smo točno ispred pješačkog prijelaza. Ispred nas nekakav kombi. Petero djece kreće preko pješačkog. Vidim da iz suprotnog smjera ide srebrni Renault. Mašem djeci da stanu ali me ne vide, Renault uopće ne pokušava zakočit iako nailazi na pješački. Vozač ne vidi djecu radi kombija koji je ispred mene. Otvaram vrata, idem izletit da zaustavim djecu ali kasno. Prva curica od 6-7 godina istrčava pred Renaulta, auto je udara, leti 5-6 metara, Francuzica u mom autu vrišti, pješaci se hvataju za glavu, ona druga djeca vrište, istrčavam, curica se u šoku diže i trči prema meni sva blijeda i isprepadana....meni dođe da vrištim kad je rekla "čiko ne daj da umrem". Dotrčava i policajac, govorim mu da malu hitno voze u bolnicu, stiže i drugi policajac s upaljenom rotirkom, odvode curicu. Ne znam što je dalje s njom bilo (ako netko zna bio bih mu zahvalan da mi nekako javi da li je u redu). Nudim se kao svjedok, ali policajci kažu da mogu ići jer su sve vidjeli i oni i dosta pješaka. Na povratku iz Budve u Tivtu opet kolona, opet rotirka, ovaj put hitna pomoć, odvode nekoga, nemam pojma što je bilo, ali znam da su Francuzi rekli da njihova noga više nikad neće kročit u Crnu Goru....što zbog ovih prometnih nesreća, što zbog činjenice da smo od Herceg Novog do Perasta vozili skoro 4 sata, a dijelom i zbog toga što su rekli da nikad u životu nisu vidjeli nekulturnije vozače.
    Sve ti je ovo ovako.
    Ja se ne sjecam kad sam iz baosica posla u Novi, jer se ceka i ceka i ceka...
    Moj drug koji je crnogorac, koji zivi i radi u Njemackoj, radi cak u Mercedesu, dovozi u CG najbolja i najnovija auta ne test, kaze nikad vise. Jer je nekultura vozaca nevjerovatna.
    I tako jedan po jedan odlaze turisti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Sve ti je ovo ovako.
    Ja se ne sjecam kad sam iz baosica posla u Novi, jer se ceka i ceka i ceka...
    Moj drug koji je crnogorac, koji zivi i radi u Njemackoj, radi cak u Mercedesu, dovozi u CG najbolja i najnovija auta ne test, kaze nikad vise. Jer je nekultura vozaca nevjerovatna.
    I tako jedan po jedan odlaze turisti...

Braco, Marijana,

Neće otić turisti, a na neki način to nije ni najbitnije.

Bitno je da se erozija morala "spustila" na skoro svaku našu rabotu ( da ne kažem onako intelektualno-na svaku ljudski djelatnost ljudi iz ovih krajeva), pa i vožnju.
    Niko više ni ne pokušava da bude GOSPODIN u životu, PA NI GOSPODIN KAD VOZI. Vjerujte mi, nekad su Crnogorci bili POJAM DOBRIH VOZAČA, i svi su imali objašnjenje da
    su napi putevi takvi da čovjek na njima postane dobar vozač ili pogine brzo. Čuveni vozači "Tare" i "Bojane" sa Cetinja, dotjerani, kulturni a odmjereni u nastupu, pa i vozači iz Dubrovnika i Hercegovine-to su bila gospoda, a voači-amateri su ih kopirali u stilu vožnje I PONAŠANJU NA PUTU. To, medjutim, više ne važi.....

Ja se odlično sjećam kako me pok. otac učio da se ne vožnji mnogo lako i dobro vidi kakav je neko karakter-je li bezočan, je li džentlemen,hoće li ti ta osoba pomoći da je pomoć potrebna i sl. TOGA VIŠE NEMA, NEGO JE SVE POSTALO ODRAZ NAŠEG EGOIZMA I NAŠEG STRAHA OD ŽIVOTA (koji "kalja obraz često", kako reče veliki pjesnik)....

Veći je to problem nego jesu li ti Francuzi nekad vidjeli nekulturnijih vozača...(tako mi kulture fransuskih vozača u 5 popodne u ulicama njihovih gradova, ili italijanskih ).

Bar ja to vidim tako...

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 05-06-13 at 04:05.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Razvedrilo se. Sad ce turisti...

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4 Beta
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Attachment 108536

Pozdrav iz Bara..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dolazi nam mili gost iz UAE, kako je i bilo obećano, bez dana zakašnjenja....što je svakako dobar znak, pa se iskreno nadam da nje razlog samo svečano otvaranje Atlas Capital Centra -(mada je to velika, važna i prelijepa investicija, koja je simbol Podgorice )-već da je sultan došao da potpiše i druge prethodno već dogovorene investicije ( barem u turizam -t..j. "Kraljičlinu plažu", koje će biti reda veličine oko 200 miliona €...a dako bude i još ponešto).

I Rus koji je kupio onaj najljepši hotel u Sutomoru i još jedan okolni posjed svakako je dobra vijest, jer on to ne bi kupio u vrijeme kad je na svjetskom tržištu dolar kao kuća, kada ne bi moslio ulaže (za razliku od starih vlasnika Srbijanaca, koji godinama nisu uložili centa). A vala mi je milo da i Sutomore dobije bar jedan turistički objekat visoke klase...a sigurno će novi hotel biti takav.

Dakle , ipak se sve se lagano poboljšava, dana u dan sve se odvija po planu-(skoro svi najneprijatniji potezi vezani za anti-krizne mejre su preduzeti!) ali je problem što se nama NENORMALNO ŽURI! No, dako sezona bude dobra....

http://portalanalitika.me/ekonomija/...rnoj-gori.html

DOŠLO VRIJEME DA PRIZNAJEM GREŠKU:

HOĆE NAS OVAJ DJAVOLJI KAP UNIŠTITI I POGRIJEŠIO SAM ZA NJEGA, I TO OZBILJNO-IPAK GA TREBA UGASITI, JER SA OVAKVOM UPRAVOM, I OVAKVOM RADNIČKOM KLASOM, KOJA NEMA TRUNKE OSJEĆAJA ZA NEKU ŽRTVU RADI DOBRA FABRIKE-SA KAP-OM NEMA SREĆE NI U BUDUĆNOSTI!

Žalosno je što je potpuno tačna analiza da je tako mnogo koristi bilo od njega, ali ako gase Kombinat u Mostaru-onda KAP pogotovo mora da bude ugašen!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 11-06-13 at 23:16.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Slučaj prvi: Jučer vozim šestero Izraelaca s aerodroma u Čilipima do marine u Budvi. Na ulazu u marinu rampa. Kapetan jahte moli radnika da digne rampu da gosti (prosjek 60-65 godfina) ne pješače tih 400 metara sa 6 velikih kofera. Radnik zove šefa, a šef ne dozvoljava ulazak kombija stranih tablica. Gostima razočarenje i pješačenje s 20 kg teškim koferima, a Crnoj Gori velika sramota.

Slučaj drugi: Danas vozim 8 ljudi na izlet Perast - Kotor - Budva i opet onaj stari problem. Jedan od gostiju ima problema s prostatom (ili nečim drugim) i mora na wc svako pola sata. Na cesti od Debelog brijega do Budve na ni jednom od proširenja ni jednog jedinog kemijskog wc-a. Za nepovjerovat da jedna turistička zemlja sebi dozvoljava takve propuste.

Možda sam dosadan ali ovako se odbijaju turisti. Što radi taj vaš ministar turizma?

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    35 Posts

Uziva

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

braco priznaj da su te iz Beograda poslali da urusavas ovu nasu nezavisnost

Thanks Thanks Given 
    4,316
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Rekli su da imamo 10% vise turista no prosle godine. Ovi bracovi su pojedinacni izolovani slucajevi i ne mogu uticati na ukupnu sliku ekspanzije nase turisticke palete

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    braco priznaj da su te iz Beograda poslali da urusavas ovu nasu nezavisnost :wink:
    Svaku objavu plaćaju 100 eura

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Rekli su da imamo 10% vise turista no prosle godine. Ovi bracovi su pojedinacni izolovani slucajevi i ne mogu uticati na ukupnu sliku ekspanzije nase turisticke palete
    Možete imati i 200 % ali ovo nisu izolirani slučajevi. Svaki Božji dan sam u CG i svaki dan ista priča. Ali dobro, neću više ništa pisat da ne ispadnem zlonamjeran.

p.s. Da je drugačije i da se malo uloži vjerojatno bi kroz koju godinu i imali 200 % više

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Ne, ne Braco, nijesi zlonamjeran, nego pomazes da se vide neki problemi. Mada odje, i ja sma mnogo puta ukazala na probleme a onda odma ispada da mrzim CG, a ja je voli vise n'o ishta.
    Bas zato mi je muka kad citam ovo sto pises, i znam da ima i jos mnogo gorih situacija nazalost
    A imali smo lijepo more, obalu...sad imamo skoro pa nista.

Thanks Thanks Given 
    1,696
    Thanks Thanks Received 
    591
    Thanked in
    443 Posts

Braco, jos 15 dana and counting

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ili je Radulović još jedan na beskrajnoj listi ANB-DPS plaćenika, ili su mnogi od opozicionara i forumaša POTPUNO POGUBILI KRITERIJUME I MOĆ PERCEPCIJE TRENUTKA U KOJEM ŽIVIMO!

Bone kaže da i njega vremena mnogo podsjećaju na 2006. prije "velikog booma"....Radulović takodje...muka je za procjenu njihovih motiva (ANB plaćenici ili ne) što su obojica u samostalnim profesijama:

http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija...vestitore.html

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Tačno je da ponekad naša administracija tjera investitore. Ne pričam na osnovu rekla-kazala već na osnovu ličnog iskustva.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Tačno je da ponekad naša administracija tjera investitore. Ne pričam na osnovu rekla-kazala već na osnovu ličnog iskustva.
    Tačno....više nego tačno!

Ali moje nade leže u dubokom (i na iskustvu zasnovanom) uvjerenju da je Djukanović pod gripom i sa temperaturom od 41 stepen još uvjek mudrac i za tri koplja ispred SVAKOG
    OD OPOZICIONARA. Naljutiće se neki , neće im biti pravo, ali on je pio viski sa baronom Nat Filip Rotšajldom, direktorom Borda En+ Grupe, koji je jedan od najuticajnijih binismena i
    vjerovatno trenutno lider jevrejske internacionale (kako Rokefeleri i DuPontovi nemaju muških nasljednika), a kojeg smo mi faktički izazvali na duel moći odlukom o stečaju sa KAP.

JESTE LI VI SVJESNI KOLIKA JE SNAGA JEVREJSKOG LOBIJA? ONi mijenjaju vlade manjih država (a Bogme i većih )kao čarape! Mnogo će biti lako da bukvalno okrene broj(što može i Putinov miljenik Deripaska) i kaže da one 2 banke koje imaju garancije države ODMAH NAPLATE KREDITE. Hoće li pomenuti ljudi cijeniti fer igru premijera koja je rezultirala predlogom Vlade da im se isplati traženi iznos od 40 miliona-teškoje reći, jer su Rusi ljuti zbog stečaja be dogovora sa njima (Bože jaki patetični li su neki komentari po forumima (Analitika recimo) da "smo konačno pokazali Rusima"....KUKALI MI....MI POKAZALI RUSIMA, KOJIMA EVO NI AMERIKA I EU ZAJEDNO NE MOŽE DA "POKAŽE" (mogo je par godina za vrijeme Jeljcina, a ni prije ni posle nije moglo , niti može sada!).

Premijer ZNA DA PLIVA i kada bi imao bar malu, bar OSNOVNO PATRIOTSKU PODŠKU SIGURNO BI NAS IZVUKAO I KRIZE, I TO RELATIVNO BRZO.

Ali opozicija je toliko gladna vlasti-t. para, gladna prilike da hapsi ida se svijeti-da će svesti sve potencijalne efekte DJukanovićevog iskustva, poznanstava, ugleda na 60% do 70%. No i tih 70% je DUPLO VIŠE nego potencijali učinak opozicije. Istovremeno nisam slijep pa da ne vidim da je on vukao neke loše odluke kad se o KAP radi...to i on zna, ubijedjen sam. Ali predlog o svodjenju duga prema Rusima na SAMO 40 miliona bila je vrlo, vrlo fer ponuda, i meni je patetična šuplja i lažna priča opozicije i Skupštine-raskinite ugovor za džabe...mi ne znamo kako, TO JE ZAPRAVO NEMOGUĆE BEZ ARBITRAŽE (koju ćemo izgubiti!), ali naredjujemo vam da Vlada nadje način......Mi ne znamo rješenje KAKO DALJE, istina je to, ali kad Vlada podnese ostavku mi ćemo već vidjeti kako ćemo . BJEŽITE BRE!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 16-06-13 at 10:39.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Ali opozicija je toliko gladna vlasti-t. para,
    to je pretpostavka, za ove sto su vec na vlasti znamo da su gladni para i pohlepni preko svake mjere, pitanje je samo zasto ih neki podrzavaju i koliko nisko ljudska jedinka moze da padne...

Page 146 of 722 FirstFirst ... 4696136142143144145146147148149150156196246646 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)