pljuvanje? ja sam spremna sad da odletim tamo i da demonstriram, ali ne pljuvanjem, to je sitno. Nego mi se niko pridruziti nece. TO je zalosno.
pljuvanje? ja sam spremna sad da odletim tamo i da demonstriram, ali ne pljuvanjem, to je sitno. Nego mi se niko pridruziti nece. TO je zalosno.
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
Sto ti ne dodjes pa otvoris neku firmu na primjer Outlet zaposlis deset ljudi i plaćas ih ka u Svicu, pokazes kako se radi i cijeni radnik ... no oces da dodjes i da si vikend demonstrant![]()
jesi li glup ili se pravis?
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
A sve je počelo sa mojim postom... Banujte me. :mad:
mogu li ja da malo da vas prekinem i.pitam ima li ko.od vas da je u njujorku?
nothing comes from violence and nothing ever could
Nadam sam ja za 15 dana i stizem NjuJorce![]()
Tik,tak,tik...
nema njega ,nego mozda Igbala prochita - Igbala kako si,kako su ti djeca,Ekrem je na farmi i sve mu ide kako treba,donijece para ne brini,teshko da ce dobit ali ipak ce donijet pare,ne brini Igbala,kako si to 'morish li se,slushaju li te djeca,ako budesh mogla javi se ovoj drugarici shto joj pishe ovo GOOZICA,mnogo je dobar lik,poshtena,samo takav drug,ja sam od pochetka tu sa njom evo se druzimi i tako,ako mozesh javi joj se jer treba joj neko iz NY Igbala !
...
aghahahaahhaahah ako si normalan, sve mi ****! znaci placem!
nothing comes from violence and nothing ever could
I am so post-rock I shit sad birds.
Ko da se pridruzi? Ovi sto se prodaju za 100e? Ajde, ko ce ustati protiv vlasti, sagnucemo glavu, uclanicemo se tamo gdje ONI zele, jer ako ne postupamo po NJIHOVIM zeljama necemo imati posao, necemo imati prava, da ne kazem gore stvari. Tako jednostavno, pretvaracemo se da je sve bajno i sjajno i biti bijesni na dijasporu!
Izvukla bi se CG da smo glasni tamo gdje treba.
"Abrazame para que piense alguna vez en ti..."
tesko, al ne nemoguce , kvalitet ako ga imas se isplati, mozda sporo al isplati, jedini downside toga jeste sto ces taj kvalitet i crn rad morati nastaviti do kraja zivota, zrtvovati sebe zarad djece recimo, osim ako ne odlucis bit samac cio zivot, i opet nema nista lose u tome, makar pola svijeta tako radi, no bi mi bili nezadovoljni i sa time ..........
meni je recimo najzalije od svega kad imamo previdnu sirokoumnu omladinu koaj ode vanka da studira, trudi se bude uspjesna, cijeni im se rad, vole drzavu (sto treba svako da je srece da radi) i onda se vrate zeljni da naprave nesto i pocnu da se slamaju vidjevsi kolko je toga zaludno i da nekad cistacica koja je zaovicicka nekog iz vrha ima vise uticaja od tebe samog ;
tako da dok zivis u zabludi u zatvorenoj sredini dobro ti je, kad otvoris vidike jednom, ako ikad, postaje muka![]()
vidis vise ljudi odje i dalje sjekira prdnjavljenje o temi podgorica i sjever nego da se razglaba o mogucnostima napretka vanka i doma, i dijeljenju iskustva kad vec ima postenih da to podijele, iz licnog iskustva, a ne znam iz izvora varijanta...
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Dovoljno je uporediti broj mladih ljudi kod nas i u nekim razvijenim zemljama koji mogu sebi da priuste svoj auto, godisnji odmor bilo dje u svijetu, samostalan zivot..I sve je jasno. Tacno je da i kod nas covjek moze da se "snadje"ako je snalazljiv ili mu se posreci u nekom trenutku ali snalazenje ne bi trebalo da bude stvar nekakvih super moci nego prirodna pojava za ljude prosjecnih sposobnosti i inteligencije. Govorimo o kvalitetu zivota, o standardima. Tako ja to dozivljavam. Covjek moze da se snadje i u pustinji mozda ali vecina ljudi ne bi prezivjela. Kad se govori i kvalitetu zivota ja prije svega mislim na posteni rad od kojeg covjek sebi moze da priusti pristojan zivot. Cinjenica je da to kod nas tesko da moze. Posebno me nerviraju ljudi koji su se "snasli" preko veze i uz pomoc neciju a nece to da priznaju nego idu okolo i pricaju kako je ,eto, kod nas sve moguce samo treba htjeti..
Evo nekih cijena iz Oriental (Turkish-Iranian) shopa ovamo:
Strepsils (24 tablete) = 67 SEK / 7.8€
Brufen 200mg (30 tableta) = 36 SEK / 4,2€
Ćevapčići (zamrznuti) 1kg = 58 SEK / 6,7€
Jogurt = 15 SEK / 1,7€
Mlijeko = 9 SEK / 1,1€
Krastavac 1kg = 18 SEK / 2,1€
Paradajz 1kg = 12 SEK / 1,4€
Limun 1kg = 14 SEK / 1,6€
Pomorandže 1kg = 13 SEK / 1,5€
Grejpfrut 1kg = 23 SEK / 2,7€
Da nema ovog shopa, ne znam što bi se činjelo, jer po ostalim prodavnicama, poznatim lancima supermarketa, cijene su duplo veće. Tačno duplo. Voće i povrće je čak i bolje i jeftinije u ovaj Oriental shop.
Globetrotting
te cijene su sasvim OK
She is only here to annoy herself!
Ove cijene su ok, jer se kupuje u ovaj Oriental shop, koji je totalno vidimo se.
Svi ostali poznati marketi, Coop, Ica, Hemköp, Lidl su DUPLO skuplji, cak i vise za neke stvari. To je nevjerovatno.
Prosjecna plata zavisi dje si, al generalno jesu ove cifre. I to je neto. A kad cujes koliko ti ide poreza, nije ti dobro.![]()
Globetrotting
ja necu kacit cijene da se ne deprimirate
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Šteđenje i STEZANJE KAIŠA !!!
Niko ne ide da bi štedio za starost već da živi SAD dok je (relativno) mlad i dok ima snage, a ne da bi kao neiživljena seljačina kupio porše u 55-toj godini i da kad opanjati ide u starački dom sa 5 zvjezdica. Svako normalan gleda da proživi mladost i nije mu cilj da se odere od posla i "stezanja kaiša" da bi proživio zadnjih 10-15 god. (Bez garancije)
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks