Mojne...
520d prosjek zadnji rezervoar oko 7L, presao 925km sa 65L od toga otvorenog puta je bilo do bara i nazad, ostalo sve lokal pg![]()
Mojne...
TAKUMI
1900kg fabioni
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
X5 e70 je tezak 2,2t i moj je kroz grad trosio 14-15 i po bordu i po racunici gorivo/km, tako da na taj x6 dje je bila potrosnja 10-11 nije odavno resetovan bord. Za 520d je realno da je prosjek 7
Sent from my iPad using Tapatalk
Malo sjutra.
TAKUMI
7 po ovim nasim putevima i saobracaju? Malo preksjutra![]()
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Meni danas na 2.0tdi pise potrosnja 10 jer je upaljdna klima i malo sam zurio ali ljudi ponekad se vozi i uvece kad nema saobracaja pa potrosnja bude 5-6 pa se vozi i na otvoreno tako da je prosjek 7 sasvim realan po nasim uslovima i putevima
Sent from my iPad using Tapatalk
Moram trgovat nekog ovako bmwa, manje ce da mi trosi nego 1,7cdti
But if you never try, you'll never know..
Pricajte mi o nekom autu kojeg nisam vozio jos, npr o Phantomu...
TAKUMI
Inace vozih onaj 328i test model u voli... bas mi se svidjeo... tacno cu ga uzet
Dosta, odrzavam jednog.
TAKUMI
I na ovaj test model je automatik... oko 3.5k bude doplata za njega.... ja sam se odusevio...
sto se recimo potrosnje tice bmw motocikala, imaju ubjedljivo najmanju potrosnju od svih, i to testirano.
gs1200 (ccm) ce da trosi ispod 5l dok to jamaha sa 600ccm jedva moze da postigne...
a onda ispod te klase, bmw 800gs ide i do 3,5l dok motori u tom rangu prebacuju 5...
a ista stvar je i sa 650ccm bmw definitivno znacajno manje trosi.
imaju tehnologiju definitivno, i vjerujem da je primjenjuju na automobile.
naravno ne ulazim u detaljne i pojedinacne brojke, kazem samo generalno
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Imaju istu tehnologiju kao i svi ostali proizvođači (mislim na komponente ubrizgavanja). Potrošnja zavisi od toga kako motor razvija snagu, koliko je auto težak, kakav je prenos...
To da 520d od skoro dvije tone trosi 7 kroz grad...
Pa kako onda jebeni Yaroslav 1.4 D-4D od 1000 kg trosi 6 kroz grad?
TAKUMI
cuo sam samo pricu da se koristi plemeniti metal u sistemu ubrizgavanja, koji se manje grije i moze izdrzati smjesu sa vise kiseonika... kazem cuo, ali se nijesam bavio problematikom. samo o benzincima govorim![]()
nesto jeste drugacije od ostalih proizodjaca definitivno, opet kazem, govorim samo o motorima
evo fabija posto se ti razumijes, a ja eto koji vozim auto i koji sipam u njega bas veze nemam koliko mi trosi. 520d automatik 6 brzina 18tocak e60 2009god, 7.1L zadnji rezervoar, u tome 100i malo preko km otvorenog, ukupno predjeno 925km. Cisto grada(Podgorice) sa jacom voznjom 9L, otvorenog puta od 4 do 8.5L.
P.s. Salim se narode troshi mi 40L kroz grad kad ga cuvam, i to vozim samo posle 3 uveche :P
realno...
i na x6 40d bord minimalno laze,malte ne neznatno...provjereno!
Sent from my BMW using iDrive Professional CCC
Postavljano je ovo jos prije.
Koliko sam samo puta pogledao ovaj klip)
But if you never try, you'll never know..
taj auto ima manje od 1600 kila
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=160974
ne znam sto ne bi trosio 7.5 kroz grad, ako moj koji ima vise kubika, stariji je i ima manje konja, a tezak je tonu i po trosi ispod 8 bez klime (naravno ako se ne gasi na svakih 2 km i ne ostavi da se hladi motor, a ako radis oboje i upalis klimu trosi 10).
pricam o voznji od 4-5 kilometara kroz grad bez gasenja.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks