Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Jos da su prije toga oko 12 sati vidjeli u Zelenici kako minibus ili sta vec firme "VOT turist Plevlja" pretice kolonu i onda nedugo zatim se vrlo burno ukljucuje u svoju traku i "KOCI SKORO U MESTU" dozivljaj bi bio potpun.....da nikad vise ne pozele da predju Alpe....Cijela Crna Gora je manje vise u haosu i u zaostatku za zapadnom civilizacijom ali HN je defesto u teskoj banani. Nazalost, uskoro tako blizu a tako daleko EU....
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Evo vam slike budvanskog zivota s jednog ruskog foruma:
"Cekam u Becicima autobus za BD. Dolazi taksi pa covjek me pita dje cu. Kazem mu u BD i spreman sam za potrozsit samo 2 eura jer autobus dolazi za dvije minute. Kaze OK. Kad stizemo u BD dajem mu 2 eura pa on kaze pricekaj malo dok se tiska racun. U racunu vidim svotu 8 EURA!!!"
Ne mozete vi tako vodit turisticki posao u CG. Jedan bljuvotnji lik moze ocrnit obraz drzave u ocima stotina potecijalnij gostiju jer su Rusi vrlo skloni vjerovat tome sto se pise na internetu. I cini mi se da nije on jedini u BD.
A+A vidiš li ti da je gužva i smišljeno ćeramo turiste![]()
She is only here to annoy herself!
Taksi iz Becica do Budve i nazad je izgleda standardno 7-8 eura, no je muka kad ti naplate 30 ili 80 kao sto rade strancima. O cijenama pica u kaficima da i ne pricamo. Usluga je uzasna, cijene astronomske, a prica se o turizmu. Turizam nam je elitni jedino po cijenama. Splendid kosta po 250 eura na noc i to na akciju, umislili su da su Sacher u Becu ili Grande Bretagne u Atini pa mogu tako, a ne u Becicima dje im je preko puta brza hrana pored puta, malo dalje ono ruglo od gradjevine na Zavali, itd.
Sve ti je ovo ovako.
Ja se ne sjecam kad sam iz baosica posla u Novi, jer se ceka i ceka i ceka...
Moj drug koji je crnogorac, koji zivi i radi u Njemackoj, radi cak u Mercedesu, dovozi u CG najbolja i najnovija auta ne test, kaze nikad vise. Jer je nekultura vozaca nevjerovatna.
I tako jedan po jedan odlaze turisti...
Braco, Marijana,
Neće otić turisti, a na neki način to nije ni najbitnije.
Bitno je da se erozija morala "spustila" na skoro svaku našu rabotu ( da ne kažem onako intelektualno-na svaku ljudski djelatnost ljudi iz ovih krajeva), pa i vožnju.
Niko više ni ne pokušava da bude GOSPODIN u životu, PA NI GOSPODIN KAD VOZI. Vjerujte mi, nekad su Crnogorci bili POJAM DOBRIH VOZAČA, i svi su imali objašnjenje da
su napi putevi takvi da čovjek na njima postane dobar vozač ili pogine brzo. Čuveni vozači "Tare" i "Bojane" sa Cetinja, dotjerani, kulturni a odmjereni u nastupu, pa i vozači iz Dubrovnika i Hercegovine-to su bila gospoda, a voači-amateri su ih kopirali u stilu vožnje I PONAŠANJU NA PUTU. To, medjutim, više ne važi.....
Ja se odlično sjećam kako me pok. otac učio da se ne vožnji mnogo lako i dobro vidi kakav je neko karakter-je li bezočan, je li džentlemen,hoće li ti ta osoba pomoći da je pomoć potrebna i sl. TOGA VIŠE NEMA, NEGO JE SVE POSTALO ODRAZ NAŠEG EGOIZMA I NAŠEG STRAHA OD ŽIVOTA (koji "kalja obraz često", kako reče veliki pjesnik)....
Veći je to problem nego jesu li ti Francuzi nekad vidjeli nekulturnijih vozača...(tako mi kulture fransuskih vozača u 5 popodne u ulicama njihovih gradova, ili italijanskih).
Bar ja to vidim tako...
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 05-06-13 at 04:05.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Razvedrilo se. Sad ce turisti...
Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4 Beta
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
Attachment 108536
Pozdrav iz Bara..
Dolazi nam mili gost iz UAE, kako je i bilo obećano, bez dana zakašnjenja....što je svakako dobar znak, pa se iskreno nadam da nje razlog samo svečano otvaranje Atlas Capital Centra -(mada je to velika, važna i prelijepa investicija, koja je simbol Podgorice)-već da je sultan došao da potpiše i druge prethodno već dogovorene investicije ( barem u turizam -t..j. "Kraljičlinu plažu", koje će biti reda veličine oko 200 miliona €...a dako bude i još ponešto).
I Rus koji je kupio onaj najljepši hotel u Sutomoru i još jedan okolni posjed svakako je dobra vijest, jer on to ne bi kupio u vrijeme kad je na svjetskom tržištu dolar kao kuća, kada ne bi moslio ulaže (za razliku od starih vlasnika Srbijanaca, koji godinama nisu uložili centa). A vala mi je milo da i Sutomore dobije bar jedan turistički objekat visoke klase...a sigurno će novi hotel biti takav.
Dakle , ipak se sve se lagano poboljšava, dana u dan sve se odvija po planu-(skoro svi najneprijatniji potezi vezani za anti-krizne mejre su preduzeti!) ali je problem što se nama NENORMALNO ŽURI! No, dako sezona bude dobra....
http://portalanalitika.me/ekonomija/...rnoj-gori.html
DOŠLO VRIJEME DA PRIZNAJEM GREŠKU:
HOĆE NAS OVAJ DJAVOLJI KAP UNIŠTITII POGRIJEŠIO SAM ZA NJEGA, I TO OZBILJNO-IPAK GA TREBA UGASITI, JER SA OVAKVOM UPRAVOM, I OVAKVOM RADNIČKOM KLASOM, KOJA NEMA TRUNKE OSJEĆAJA ZA NEKU ŽRTVU RADI DOBRA FABRIKE-SA KAP-OM NEMA SREĆE NI U BUDUĆNOSTI!
Žalosno je što je potpuno tačna analiza da je tako mnogo koristi bilo od njega, ali ako gase Kombinat u Mostaru-onda KAP pogotovo mora da bude ugašen!
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 11-06-13 at 23:16.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Slučaj prvi: Jučer vozim šestero Izraelaca s aerodroma u Čilipima do marine u Budvi. Na ulazu u marinu rampa. Kapetan jahte moli radnika da digne rampu da gosti (prosjek 60-65 godfina) ne pješače tih 400 metara sa 6 velikih kofera. Radnik zove šefa, a šef ne dozvoljava ulazak kombija stranih tablica. Gostima razočarenje i pješačenje s 20 kg teškim koferima, a Crnoj Gori velika sramota.
Slučaj drugi: Danas vozim 8 ljudi na izlet Perast - Kotor - Budva i opet onaj stari problem. Jedan od gostiju ima problema s prostatom (ili nečim drugim) i mora na wc svako pola sata. Na cesti od Debelog brijega do Budve na ni jednom od proširenja ni jednog jedinog kemijskog wc-a. Za nepovjerovat da jedna turistička zemlja sebi dozvoljava takve propuste.
Možda sam dosadan ali ovako se odbijaju turisti. Što radi taj vaš ministar turizma?
Uziva
braco priznaj da su te iz Beograda poslali da urusavas ovu nasu nezavisnost![]()
She is only here to annoy herself!
Rekli su da imamo 10% vise turista no prosle godine. Ovi bracovi su pojedinacni izolovani slucajevi i ne mogu uticati na ukupnu sliku ekspanzije nase turisticke palete![]()
Svaku objavu plaćaju 100 eura
Možete imati i 200 % ali ovo nisu izolirani slučajevi. Svaki Božji dan sam u CG i svaki dan ista priča. Ali dobro, neću više ništa pisat da ne ispadnem zlonamjeran.
p.s. Da je drugačije i da se malo uloži vjerojatno bi kroz koju godinu i imali 200 % više![]()
Ne, ne Braco, nijesi zlonamjeran, nego pomazes da se vide neki problemi. Mada odje, i ja sma mnogo puta ukazala na probleme a onda odma ispada da mrzim CG, a ja je voli vise n'o ishta.
Bas zato mi je muka kad citam ovo sto pises, i znam da ima i jos mnogo gorih situacija nazalost
A imali smo lijepo more, obalu...sad imamo skoro pa nista.
Braco, jos 15 dana and counting
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ili je Radulović još jedan na beskrajnoj listi ANB-DPS plaćenika, ili su mnogi od opozicionara i forumaša POTPUNO POGUBILI KRITERIJUME I MOĆ PERCEPCIJE TRENUTKA U KOJEM ŽIVIMO!
Bone kaže da i njega vremena mnogo podsjećaju na 2006. prije "velikog booma"....Radulović takodje...muka je za procjenu njihovih motiva (ANB plaćenici ili ne) što su obojica u samostalnim profesijama:
http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija...vestitore.html
Pozdrav,
Tačno je da ponekad naša administracija tjera investitore. Ne pričam na osnovu rekla-kazala već na osnovu ličnog iskustva.
Tačno....više nego tačno!
Ali moje nade leže u dubokom (i na iskustvu zasnovanom) uvjerenju da je Djukanović pod gripom i sa temperaturom od 41 stepen još uvjek mudrac i za tri koplja ispred SVAKOG
OD OPOZICIONARA. Naljutiće se neki , neće im biti pravo, ali on je pio viski sa baronom Nat Filip Rotšajldom, direktorom Borda En+ Grupe, koji je jedan od najuticajnijih binismena i
vjerovatno trenutno lider jevrejske internacionale (kako Rokefeleri i DuPontovi nemaju muških nasljednika), a kojeg smo mi faktički izazvali na duel moći odlukom o stečaju sa KAP.
JESTE LI VI SVJESNI KOLIKA JE SNAGA JEVREJSKOG LOBIJA? ONi mijenjaju vlade manjih država (a Bogme i većih)kao čarape! Mnogo će biti lako da bukvalno okrene broj(što može i Putinov miljenik Deripaska) i kaže da one 2 banke koje imaju garancije države ODMAH NAPLATE KREDITE. Hoće li pomenuti ljudi cijeniti fer igru premijera koja je rezultirala predlogom Vlade da im se isplati traženi iznos od 40 miliona-teškoje reći, jer su Rusi ljuti zbog stečaja be dogovora sa njima (Bože jaki patetični li su neki komentari po forumima (Analitika recimo) da "smo konačno pokazali Rusima"....KUKALI MI....MI POKAZALI RUSIMA, KOJIMA EVO NI AMERIKA I EU ZAJEDNO NE MOŽE DA "POKAŽE" (mogo je par godina za vrijeme Jeljcina, a ni prije ni posle nije moglo , niti može sada!).
Premijer ZNA DA PLIVA i kada bi imao bar malu, bar OSNOVNO PATRIOTSKU PODŠKU SIGURNO BI NAS IZVUKAO I KRIZE, I TO RELATIVNO BRZO.
Ali opozicija je toliko gladna vlasti-t. para, gladna prilike da hapsi ida se svijeti-da će svesti sve potencijalne efekte DJukanovićevog iskustva, poznanstava, ugleda na 60% do 70%. No i tih 70% je DUPLO VIŠE nego potencijali učinak opozicije. Istovremeno nisam slijep pa da ne vidim da je on vukao neke loše odluke kad se o KAP radi...to i on zna, ubijedjen sam. Ali predlog o svodjenju duga prema Rusima na SAMO 40 miliona bila je vrlo, vrlo fer ponuda, i meni je patetična šuplja i lažna priča opozicije i Skupštine-raskinite ugovor za džabe...mi ne znamo kako, TO JE ZAPRAVO NEMOGUĆE BEZ ARBITRAŽE (koju ćemo izgubiti!), ali naredjujemo vam da Vlada nadje način......Mi ne znamo rješenje KAKO DALJE, istina je to, ali kad Vlada podnese ostavku mi ćemo već vidjeti kako ćemo. BJEŽITE BRE!
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 16-06-13 at 10:39.
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks