Da, salju tako kako narucujes. To je kao Ebay, to su sve nezavisne prodavnice.
Na Aliexpress moraju slat sve sa tracking brojem, pa mozes pratit.
Sent from my GT-I9300
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Da li se samo meni dešava da poštari ako ne nađu nekoga u stanu ne ostave potvrdu o prijemu pošiljke??
Meni ostave u sanduce ako nema nikog...
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Meni nekad tako/ili na vratima ali češće vrate u poštu pa ja treba da se interesujem :?
I još kažu "pa nije bio nikoga" :mrgreen:
e, pa lipi moji ja sad bio na nekom službenom sastanku u UC. Ovo za 50e je završeno i pitanje dana kad će startovati. Vele to je praksa u regionu i tako će i oni da urade.
γνῶθι σαὐτόν
U regionu imaju vece plate, pa se me ravnamo po dobrom, samo po dranju
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Za koliko obično stižu pošilje sa AliExpress-a?
Kojem regionu? U Srbiji? Kad im se pomenu neku druge stvari koje su u praksi onda se naježe pa ti reču "aj se tamo seli ako ti se ne sviđa" a kad mi odgovara onda sve uvode iz regiona. Uostalom, mi tobože težimo EU a ne regionu.
Nista ja vise nisam pitao jer ti likovi nisu nadlezni za taj dio ali je to gotova stvar. Vele mi tako odemo na seminar i onda se razmjene iskustva pa onda neki konsultant kaze da tako treba i mi itd. Nisam ni htjeo niti sam imao sa kim da se raspravljam oko toga.
Bitnije mi je bilo da ih pitam ako kupim npr nesto na ebay-u sto je 50% jeftinije no ovdje. Vele to je roba i opale punu osnovicu bez obzira kako si ga i gdje kupio. Pitao sam ih jel to u skladu sa praksom EU. Ne dobih odgovor jer ti ljudi nisu za taj dio zaduzeni pa se nisam previse upustao. Sta reci?
Inace i jacekam neki tablet iz kine od 75e pa da vidimo koliko i oce li me po novom dernuti.
γνῶθι σαὐτόν
Zna li se na koliko se carini u Hrvatskoj i Sloveniji ?
Edit:
Sad pročitah na nekom hr forumu
Poštanske isporuke se carine iznad 160 kuna.
Uvoz iz zemalja EU se samo oporezuje sa 20% PDV-a
A prilikom prelaska granice limit je 1000 kuna
Last edited by Rakun; 01-06-13 at 12:06.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
To je opet premalo, 20eura dođe da je limit u Hrvatskoj a to mi nešto smiješno izgleda.
Al nije mi jasno kako će recimo da procijene vrijednost neke stvari koje nema u prodaji u CG? Na osnovu čega?
Valjda od danas u hr nema vise limita nikakvog sto se tice uvoza robe.
Send from Tapatalk
\\OFL•GIC
Zar vam ne izgleda malo čudno da se i posle svega nije uveo PP kod nas a uvode ovaj zakon? Ako PP stigne par mjeseci kasnije mislim da je jasno o čemu se radilo i pored sve priče kako to ne opstruira naša vlada...
Za sada jos uvek nista od ovog zakona. Bar sto se skupstine tice.
Narucivanje i dostava stvari iz Srbije : http://goo.gl/wn4Ix
Koliko se čekaju stvari sa aliexpress-a? Nisam do sada naručivao preko njih. Šalju preko China Post air Mail
China post obično 20 dana pa naviše,par dana kraće ako iz Šangaja šalju pa se poklope letovi itd
Jedno pitanje za one koji su kupovali na SD.
Upravo sam stavio u korpu 5-6 polo majci i 3 kosulje ali prije nego ih kupim volio bih da mi neko kaze ko je ovdje vec kupovao nesto u vezi velicina.
Visok sam skoro 2m i nosim 2XL majce i taj broj mi je ok ali samo kod firmiranih original majci dok kod majci koje nisu original taj broj mi je po pravilu mali.
E sad posto predpostavljam da ovo nije original roba ne znam smijem li uzeti 2XL velicinu da mi ne bude malo.
A da jos da pitam kakav je kvalitet robe ovdje?
Original je roba to. A što se tiče veličina, kod svake firme se razliku. 45 patike nijesu iste kod Nike, Adidas i Reebok, svako ima svoj kalup pa razlika ide i do jednog cijelog broja. Isto je za majice.
Konkretno me interesuje za Pierre Cardin i Dunlop polo majce.
Hvala na info.
Kakva su iskustva sa TNT?
Trebao sam iz Australije nešto da naručim pa samo tu poštu koriste(moguće da im je nacionalna). Dal se plaća otkup kad stigne isl zezancije?
TNT Air Freight je u pitanju, ne express ili nešto drugo.
Last edited by Dutch; 01-06-13 at 21:51.
Nisam trazio po postovima, pa se unaprijed izvinjavam ako je vec neko pitao...
Da li se carni roba koja je poslata kao poklon? Recimo da mi neko posalje poklon u vrijednosti od 200e, da li placam carinu i PDV?
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks