James Cameron, reditelj
Stanley Kubrick, reditelj
Ricky Gervais, komičar
George Carlin, komičar
Jeremy Clarkson, voditelj i novinar
Jamie Hyneman
Adam Savage
Kari Byron
Frank Zappa
John Lennon
Roger Waters
![]()
Rafael Nadal
Fernando Alonso
Da počnemo sa glumcima...
Robert Downey Jr.
Jack Black
Robert De Niro
Brad Pitt
Angelina Jolie
Jack Nicholson
Hugh Laurie
Woody Allen
Bruce Willis
Bruce Lee
George Clooney
Keira Knightley
Billy Connolly
John Malkovich
Ian McKellan
Keanu Reeves
Daniel Radcliffe
Charlie Chaplin
Sean Penn
Natalie Portman
Rodney Dangerfield
Marlon Brando
Morgan Freeman
Last edited by ASC; 30-05-13 at 21:42.
James Cameron, reditelj
Stanley Kubrick, reditelj
Ricky Gervais, komičar
George Carlin, komičar
Jeremy Clarkson, voditelj i novinar
Jamie Hyneman
Adam Savage
Kari Byron
Frank Zappa
John Lennon
Roger Waters
![]()
Rafael Nadal
Fernando Alonso
Last edited by ASC; 31-05-13 at 01:27.
Bill Gates
Oscar Niemeyer, arhitekta
![]()
Pablo Picasso , slikar
Mark Twain, pisac
George Orwell, pisac
Christopher Hitchens, pisac
Charles Darwin, naučnik, utemeljitelj teorije evolucije
Sigmund Freud, psiholog
Isaac Asimov, biohemičar, pisac naučne fantastike
Richard Dawkins, biolog
Stephen Hawking, teorijski fizičar, kosmolog
Neil deGrasse, astrofizičar
Carl Sagan, astronom, astrofizičar, kosmolog
Peter Higgs, teorijski fizičar
ASC
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...t_philosophers
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...miscellaneous)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...and_technology
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_in_music
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...on_and_theater
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheist_authors
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._and_educators
Poznati sportista.
![]()
Iskljucenje mozga samo osta.
Derren Brown ..
http://www.vijesti.me/vijesti/crnogo...-clanak-131488
eo konacno i kod nas neko da pokrene ovo
AJMO CRNA GORO !!!
Stiv Džobs i Nikola Tesla su bili ateisti isto rođaci
toliko pametnih ljudi kroz istoriju su bili ateisti i onda dođe neki fan amfilohija zukorlića i pape i kaže oni su glupaci ahahahahahaha Nidžo Tesla i Bill Gejts glupi :yipiiii:
Ricky Gervais hahaha kakav bog nisam znao da je i on Ateista, odgledao sam sve sezone "The Office" serije 5-6 puta http://www.imdb.com/title/tt0290978/
Last edited by abc123; 02-06-13 at 13:11.
Ricky Gervais je prema oštrini britak koliko i Richard Dawkins. Što se toga tiče većina poznatih komičara Ujedinjenog kraljevstva su ateisti.
Sean Lock, Alan Davis, Jo Brand, Bill Bailey, Eddie Lzzard, Jimmy Carr, Phil Jupitus, David Mitchel, Dara O'Briain i naravno Stephen Fry.
Takođe tu je i nenadmašni pisac Autostoperskog Vodiča kroz Galaksiju, Douglas Adams.
Evo i slike svakog od njih redom kako sam ih pomenuo:
![]()
Napoléon Bonapart
Thomas Edison (vjerovatno je u velikoj mjeri on uticao na Teslu što se toga tiče)
Arthur C. Clarke
Albert Einstein
Stephen King
Terry Pratchett
PS.
Funetis
Što se komičara tiče veliki dio amerikanaca su takođe ateisti
Last edited by Rakun; 02-06-13 at 16:05.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Pocinjem ozbiljno da se pitam ko vise ide u krajnost. Moderni ateisti ili ekstremni bogopropovjedaci. Lijepo sto se naredjali slike poznatih glumaca, naucnika, muzicara i ostalih sa nekog sajta. Citiracu jednog od iznad prilijepljenih, Sagana.
"An atheist is someone who is certain that God does not exist, someone who has compelling evidence against the existence of God. I know of no such compelling evidence. Because God can be relegated to remote times and places and to ultimate causes, we would have to know a great deal more about the universe than we do now to be sure that no such God exists. To be certain of the existence of God and to be certain of the nonexistence of God seem to me to be the confident extremes in a subject so riddled with doubt and uncertainty as to inspire very little confidence indeed."
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
Poenta ovog topika je razbijanje predrasuda o ateistima koje određeni ljudi imaju. Kad neko ukapira da mu je neko od omiljenih glumaca ili muzičara ateista ili agnostik možda promijeni svoj odnos prema njima. Ne vidim nikakav ekstremizam na djelu.
Što se tiče Saganove definicije ateizma, ogromna većina ateista se ne slaže sa njom.
Većina su uz ovu definiciju: "atheism is simply the absence of belief that any deities exist", odnosno ateista je neko ne vjeruje u postojanje boga ili bogove.
Da parafraziram Dawkinsa: Nemoguće je naći dokaze za nepostojanje Boga isto kao što je nemoguće naći dokaze za nepostojanje jednoroga, zmajeva, vila. Međutim, mi nemamo nikakvog dokaza za njihovo postojanje te stoga nemamo razloga da vjerujemo u njih.
Naravno ovo se odnosi na boga uopšte.
Što se tiče boga iz Bibilije - Jehove, koji je "stvorio zemlju za 6 dana i odmarao na sedmi, koji je stvorio po dvoje od svake životinje neđe prije 6000 godina" sasvim je sigurno da ne postoji, budući da se kosi sa onim što je naučno dokazano - da je Zemlja stara 4,5 milijardi godina, da je dvije jedinke jedne vrste nemaju ni približno dovoljan genetski diverzitet za opstanak te vrste itd. itd.
Zanimljivo je da su komicari druga po redu populacija profesionalaca koji imaju najveci procenat ateista u svojim redovima, oko 70%. Prva su naravno profesionalni naucnici i to specificno naucnici koji se bave fizickim naukama (biologija, hemija, fizika, matematika, medicina, neurologija, informacijske/informaticke nauke i sl). U fizicke nauke ne ubrajam nauke poput povijesti, psihologije, sociologije ili filozofskih disciplina, mada iskreno, ljudi koji se bave proucavanjem i ovih nauka nisu daleko prema procentu ateista od ljudi koji se bave fizickim naukama.
Stephen Fry, najveći bog među ateistima.
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Interesantno za pogledati...
Craig je odradio dosta debata s poznatim ateistima. Preporucujem.
To je prirodno jer komicari u religijama nalaze smijesne stvari
Jedna od situacija koja izaziva smijeh je "greska u logici", nejasna ili dvosmislena (nejasna, visesmislena znacenja) . Zanimljivo da nas organizam na tu verbalnu infrmaciju reaguje i podsvjesno psihicki (euforija , dobro raspolozenje) i fizicki (smijeh, kontrakcije misica lica ...)
Naprimjer:
Perica: Dobio sam jedinicu iz matematike
Baba: Ispravices ti to
Perica: Nemogu napisana je hemiskom
U vecini slucajeva su bili vjernici ali ne abrahamskih religija.
Krenuli su od negacije abrahamskih religija (ateizam) koje su vladale masama oko njih i onda na to dodali svoja fizicka i moralna vjerovanja ... Obicno se radi o specificnim licnim religiskim shvatanjma
Pa ...
Pol Dirak jeste bio ateista
Hajzenberg neki laksi oblik filozofskog vjernika (kao Budizam)
Anstajn je bio duboko religiozan na svoj nacin (iako nespojivo sa abrahamskim religijama)
p.s. Osim ako religijama smatras samo abrahamske i slicne sa personalnim Bogom. Za mene su to sto ljudi zovu religijom prestale biti religije i sve vise postaju mitologije isto kao egipatska, grcka ili nordijska mitologija.
Kod nekoliko psihologa, filozofa,... sam primijetio da pod Bogom smatraju jedan masovni psiholoski fenomen a Bozje postjanj e poistovjecuju sa postojanjem tog fenomena i njegovih socijalnih, psiholoskih , moralnih... posljedica. Njihova religioznost je sumnjiva jer je neka filozofija moralne ili socijalne prirode.
to je onda idolopoklonstvo, i nije normalno da zato što lejdi gaga, andželina džoli, bred pit i slično vjeruju u to i taj neko treba da vjeruje u to . čovek treba sam da vjeruje u to nešta a ne zahvaljujući glumcu pjevaču i slično. ja sam postao ateista zato što sam sio razmislio svojom glavom, pogledao dokaze koje imam-nemam o postojanju boga i odlučio da zbog nedostatka dokaza je nelogično da verujem da tamo gore sedi bradonja koji sve vidi i čuje.
Logicka greska je dokazivati nepostojanje nepostojeceg.Jeste,ali i tu postoje odredjene stvari:
Ako se na stolu nalazi jabuka ti je dokazujes pogledom,znaci sistem je oko ili opip-mozak(sredstva za dokazivanje)
Ako na stolu nema jabuke(ti znas da je nema preko sredstava za dokazivanje opet oko/opip-mozak.
Medjutim sta ako trazite da li imate anemiju ili ne?
Npr. vi nemate anemiju,a to ne znate,nego vjerujete,sumnjate da imate.
Vi cete dokazivati preko prvo vadjenjem krvi,pa analizom krvi da li toga ima ili nema.
To ne moze biti logicka greska.Anemija i jabuka nije isto.Jabuka je nesto na stolu,podu,grani.... a anemija nije nidje,to je stanje i to se mora dokazati.
Bog,jednorog,vilenjak,duhovi.... to nisu dokazni predmeti koji se kao jabuka mogu empiriski dokazati. To je kao anemiju potrebno dokazivati.
Iako dokazivanje nepostojanja jabuke je logicka greska,iako to dokazujemo sistemom oko/opip-mozak,ovamo to nije slucaj.
Ako ja kazem porasla mi je nova noga-nauka ce da dokaze da nije i kazace to je nemoguce i teoretski i u praksi.
I za boga,jednoroga,duhove,mozda nece reci dokazano da ne postoje,nego ce reci nemoguce je da postoje,ne mogu da postoje,jednostavno htjeli ili ne mi to dokazujemo.
Neko ce reci sve je logicka greska dokazivati neposojece. -- Pravite kucu na mjestu gdje se prica da se nalazi velika bomba.Vi cete odmah krenuti sa istrazivanjem,uradicete potrebne analize,dokazati da li ima bombe ili ne,ako je nema,dokazali ste da je nema.To nije logicka greska.Stvari kod kojih empirisko saznanje nije moguce moraju se dokazivati.
S tim, moze se dokazati da bog ne postoji ili da je nemoguce da postoji.
Gdje sam ja napisao da "da zato što lejdi gaga, andželina džoli, bred pit i slično vjeruju u to i taj neko treba da vjeruje u to"?
Kad odgovaraš na neki post pročitaj ga kako treba prije toga.
Pričao sam o razbijanju predrasuda koje neki imaju prema ateistima - o promjeni njihovog mišljenja prema nevjerujućim ljudima a ne njihovog stava o bogu.
tejk it izi tebra :mrgreen:
ok je sad, mislio sam da misliš da trebaju slepo da slede stope svojih idola, jbg nemam sposobnosti kao vidovita džemila pa da znam 100 % šta si mislio jer nisi bio jasan.
Pozdrav ;-)
Glumci
Eva Green
Javier Bardem
Jodie Foster
Joaquin Phoenix
Natalie Dormer
Peter Dinklage
Ray Romano
Uma Thurman
Kevin Bacon
Johnny Depp
Seth Green
Daniel Day-Lewis
Julianne Moore
Richard Burton
Peter O’Toole
Katharine Hepburn
James Lipton
John Cleese
Michael Palin
Graham Chapman
Eric Idle
![]()
Režiseri
Guillermo del Toro (Panov lavirint; Hellboy)
Ridley Scott (Blade Runner; Alien; Gladiator; Black Hawk Down; Kingdom of Heaven; American Gangster)
Pisci
George R.R. Martin
Douglas Adams
Albert Camus
Franz Kafka
Friedrich Nietzsche
Jean-Paul Sartre
Charles Bukowski
Danilo Kiš
Miroslav Krleža
Šahista
Garry Kasparov
Arhitekte
Frank Lloyd Wright (Kuća na vodopadima; Guggenheim Muzej u Njujorku)
Le Corbusier (Vila Savoja; Sjedište Ujedinjenih Nacija, Njujork)
Muzičari
Brian Johnson (AC/DC)
David Gilmour (Pink Floyd)
Simon Le Bon (Duran Duran)
Eddie Vedder (Pearl Jam)
Frank Zappa
![]()
Last edited by ASC; 22-06-15 at 00:02.
Danilo Kiš
Данило Киш је сахрањен у Београду,сходно захтјеву у сопственој опоруци,по православном обреду.
“People like to invent monsters and monstrosities. Then they seem less monstrous themselves.”
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks