Samo čekam kad će početi komentari od 'Srbin iz CG', 'CG-Srpska Sparta', 'CG-SRB- Rep Srpska' sadržine ''Braćoooo, nismo to miiii, to su ovi MILOGORCI, ŠIPTARI I ********''...
'Braćoooooooo, mi smo Srpska Sparta, to su ovi Milovi komunisti, Milovi Šiptari i Milove ********'...
Ovo je smiješno za Čanj, svako ko malo bolje poznaje taj dio Bara zna da tamo do ljeta nema ni L od lakalaca. Jedino su radnici neki na renoviranju onih hotela i strani radnici (čistačice, konobari, kelneri). Većina njih nije iz CG, a i da jeste ti ljudi su tamo došli poslom a ne da se svađaju.
Druga stvar koja ovdje ulazi u sferu zanimljvisoti što je potpuno nevjerovatno da je crnogorska carina zaplijenila majice fakulteta, osim ako nijesu bile nekog neprimjerenog sadržaja.
Treća stvar koja je itekako zanimljvija je što po mojem iskustvu sa DIF -ovcima sam stekao utisak da su to veoma slabašni ljudi, lošeg takoreći krhkog fizičkog izgleda koji jednostavno ne zanju da se snađu kada im neko nešto loše kaže....
Jednostavno je loše kada kao laik primjetite toliko nelogičnih stvari u jednom članku. Onda čak i ako je bilo nešto što treba istražiti, dignete ruke od toga..
To ti, a ni ja, nikako ne možemo znati bolje od Press-a... Iako obojica živimo u opštini Barskoj... Tako da, Bugi, neka ti te priče... :mrgreen:
Za 1. maj na Bd autobusku sam trazila sladoled, zena me pogledala kao da trazim da kupimoruzje. "Nema". Pitam onoga sto stoji tamo na vrata ima li se dje pojesti sladoled (a jeo mi se da umrem haha), kaze on ima ispred. Ja ispred, 4 vrste sladoleda onoga na kugle, 4 osnovne vrste obicne, kugla 0.80 eur. ja isto cekam, one dvije zbunjene nikako da me pitaju sto cu, jer je tu i restoran nekakav pa su se o jadu zabavile. I mislim se pa jesam li ja luda, cekam tu kuglu a ko zna otkad stoji tu i ko zna kakva je. E neces, pa crkni do Novoga
Evo dva dana nakon toga, cijene u Trebinju, lokal u ladovinu borova u starom gradu. Cijene su u markam, znaci za eure dijelite ovo na pola. Sramota. More jeste more, i ja to najbolje znam, ali zradjivati 500% je bezobrazluk, a ne nudis nista.
![]()
Ma tekst je izmisljen , kod nas u Budvi je uveliko bila turizmijada , bilo ih je iz Srbije , Slovenije , a evo sad i neki Makedonci pa niko problema nije imao barem ne na grupnom nivou , ovako pojedinacno nemam pojma
Cista laz kao i svake godine pred sezonu sto rade pojedini mediji u Srbiji hehe
a nemas ti pojma
Nema veceg zadovoljstva nego platiti 500% vecu cijenu sladoleda, ili lezaljku 15 eura
Turizam u Crnoj Gori ce biti i dalje u rupi jer su turisticki radnici Crne Gore najgori u Evropi. Neusluzni, bezobrazni, nevaspitani, nedovoljno edukovani . Oni na turistu gledaju kao na ovcu koju treba prevariti, odrati u sto vecoj mjeri i poslati nazad kuci. A pametni ljudi kazu "ovcu mozes odrati samo jednom a sisati svake godine".
Jedino sto jos crnogorski turizam drzi koliko-toliko je to sto mnogo ljudi iz Srbije i RS ne zna drugi jezik do srpskog , pa se stoga plase da odu u drzave dje se govori drugi jezik.
Mene isto ponekad nerviraju visoke cijene, ali me još više nervira kad recimo Zagrepčani popuju nama Dubrovčanima kako je kafa od 20 kuna (3 eura) preskupa, kako prosječni Hrvat ne može sebi priuštiti ljetovanje u Dubrovniku, kako su ugostitelji na Stradunu derikože i slično. Ne smeta im recimo kafa od 7-10 eura na trgu Svetog Marka u Veneciji, ili pizza veličine malog pjatina (to je ona dječija pizza) za 10 eura, ili recimo pivo u Oslu koje sam plaćao od 50 pa do 100 NOK (14 eura). Mi (a i vi) imamo tu ružnu naviku popljuvati svoje dok nam je tuđe uvijek bilo slađe pa makar i duplo skuplje a ništa kvalitetnije. Čitam lani kako se jedan Zagrepčanin, koji je u Dubrovnik došao s nekim od kruzera, bunio na cijenu piva od 30 kuna u kafiću na dubrovačkim zidinama, ali istovremeno je pohvalio kruzersku kompaniju jer se na kruzeru pivo može popiti za "samo" 35 kuna. Eto ispada da je kruzer veća znamenitost od dubrovačkih zidina pa i skuplje pivo ima opravdanje. I što je najgore taj lik pobere simpatije javnosti ono u stilu, ma bravo, svaka čast, treba te napuhane Dubrovčane spustit na zemlju.
Da sam ugostitelj i da imam kafić na Stradunu (Kotoru, Budvi), koji je uz takve cijene svaki dan dupkom pun, da li bih ja bio normalan ako bih u sred sezone spustio cijene? Dakle, tu se radi o sustavu ponude i potražnje. Ako unatoč kafi od 20 kuna imamo pune kafiće onda je glupost spuštati joj cijenu. Dakako, takva cijena zahtijeva i određenu razinu usluge, što u CG jest mana (neki dan na praznoj taraci u Kotoru čekao Coca colu i pivo punih 15 minuta, a dobio to bez ikakvih konobarskih emocija), ali ako je usluga na razini onda ne vidim razloga zašto ne držati takve cijene. A domaći će se uvijek buniti unatoč tome što ne treba ići do Trebinja jer bi uz jako malo truda i na moru mogli pronaći puno jeftinije kafiće, slastičarnice, hotele ili restorane....![]()
Last edited by bracodubrovnik; 24-05-13 at 16:54.
posto zivim na primorje mislim da je braco to najbolje objasnio. zasto bi nekoga bilo sramota sto mu se moze da zaradi 500%. ja licno u budvu ne idem jer nemam para da potrosim 100 eura za jedan izlazak jer ti skoro toliko treba po covjeku za jedan izlazak. ja nisam naucio da kupum neko pice i napije se kuci onda i grad cirkam jedno do dva pica citavu noc. tamo ne da deru nego skidaju kozu do kostiju, ali koliko sam primjetio tamo ljeti ne moze se naci mjesto da stojis a ne da sjednes.
mislim da niko ovdje da drzi bilo koji lokal na primorju i da mu je pun sa dobrom zaradom ne bi smjanjio cijene. ja ne vidim sebe da dok pare lijegaju smanjujem sebi zaradu da bi mi neko rekao:svaka ti cast, mislis na onog turistu. mislim da niko sebe ne bi vidio tako da mu se moze.
i jos je nedje Braco u pravu, ima svuda da se nadje i jeftinije cijene ali sto i volimo da smo u centru desavanje to je do nas. malo iza coska moze se naci i mnogo pristojnije cijene.
P.S. jos bi dodao a slozice se svako ko zivi na primorje, mi sa tim cijenama moramo da zivimo 365 dana u godinu a turisti 7 do 10 dana pa ne znam kome je gore_zar ne <Braco
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Da, mi s tim cijenama živimo 365 dana u godini, ali isto tako znamo gdje se može proći puno, puno jeftinije a ništa manje kvalitetno. Ja imam jako puno prijatelja iz unutrašnjosti. Nije mi teško pokazati im gdje mogu proći puno jeftinije, ali dobar dio njih se voli pokazati pa sjednu na sred Straduna, popiju kafu od 20 kuna, a onda kukaju da je skupo. Ispred sebe na svakom stolu imaju cjenik s cijenama pića. Pročitaju oni to, ali kako bi kukali ako ne popiju kafu i onda račun ne okače na facebook![]()
Svaka priča o tome da prosječan Crnogorac, Srbin, Hrvat,... ne može priuštiti sebi kafu, pivo ili ručak u restoranu u Budvi, Kotoru, Dubrovniku... je besmislena. Gdje to piše i na osnovu čega neko zaključuje da je jako bitno da mu se to obezbijedi spuštanjem cijena usluga. To treba da mu se omogući podizanjem standarda, a dotle...
---
Koristim priliku da se pohvalim da sam u prehodnih par mjeseci radio za dobrobit našeg turizma i uspio jednom našem povećem hotelu obezbijediti popunjene kapacitete za 90 dana (2x45) tokom mrtve sezone (oktobar-april) za narednu sezonu i to iz jedne od najbogatijih evropskih zemalja.. Veliki su izgledi, čak je skoro izvjesno, da će se iz toga razviti mnooogo više.
Bogami, ako si zelio navest onaj clanak kao neki primjer nekog "maltretiranja" Rusa u CG, onda to ti nije uspjelo. Oupce ne vidim u onoj situaciji nikakvo "maltretiranje". Rusi su dobili jedan tender za zakup, pa izgubuli 2 zbog toga da nisu ponudili najbolje cijene. Ne shvatam sto ti je tu toliko sumnjivo?
Cuj, Rusi su koji ulaze u biznis u inozemstvu, posebito u onaj toliko znacajni kao sto je AVALA, iliti bivsi udbasi/obavjestajci ili imaju ekipe sastavljene od njih i sigurno su u stanju skriveno snimit razgovor s prijetnjama, jer ako nisu onda nema sto da rade u biznisu i siguran sam da bismo vec uzivali u citanju i slusanju i gledanju ...
Ne kazem da je odnos crnogoske drzave prema poslovnim ljudima iz inozemstva bas zadovoljajuci ali onaj je clanak, a tocnije onaj zakljucak koji si iz njega izveo ne drzi vodu.
Valjda će me se drugovi sjetiti.
Najvažnije mi je bilo da pobijedimo Špance i mi dobijemo taj posao.
Ja moj udio nisam pomenuo nijednog trenutka, ali... ne znam od juče te ljude.
Taksista ojadio Skandinavca: Vožnju od Budve do Bečića naplatio 24 umesto šest evra
Vijesti | 28. 05. 2013. - 10:47h | Foto: Ras, Vijesti | Komentara: 44
Vožnju od Budve do Bečića jedan crnogorski taksista naplatio je direktoru prodaje prestižnog skandivaskog turoperatera "Apolo" Pasiju Latvi neverovatnih 24,5 evra, pišu podgoričke "Vijesti".
Pasi Latva je bio šokiran ovako skupom cenom za vožnju od svega 4,6 kilometra, od lokala „Perla“ u centru Budve, do bečićkog hotela "The Queen of Montenegro", a nepotpun fiskalni račun je glasio na fantomsku firmu "VIP TX".
Crnogorski turistički radnici kažu da ovaj taksista nije ni bio svestan koliku je štetu napravio crnogorkosm turizmu. Upravo je Latva, naime, došao u Crnu Goru kako bi se dogovoriio o tome da od naredne sezone, posle punih 23 godina, budu uvedeni čarter letovi iz Danske i Finske ka Crnoj Gori.
Kopija računa koji je dobio Pasi Latva
"Jedna od osnovnih preduslova, što je i sam više puta naznačio, je da gosti ni na koji način ne smeju da budu prevareni. Njihovi gosti znaju šta mogu da očekuju negde gde idu, a ovakve prevare se ne tolerišu. I upravo se njemu dogodilo da ga je jedan taksista prevario. Ostali smo objašnjavati da je verovatno po sredi bila greška", kažu za "Vijesti" crnogorski turistički radnici.
Po letnjem cenovniku usluga, predviđeno je da start bude evro, koliko i cena pređenog kilometra, pa je Latva mogao da plati maksimalno šest evra.
Sličan slučaj desio se pre 15 dana, kada je fantomski taksi "VIP lux" francuskom turisti naplatio četiri kilometra vožnje od Budve do Bečića 17 evra.
Ni tada inspekcijske službe i policija nisu mogle da uđu u trag “taksisti”.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/384...esto-sest-evra
Voznja od Budve do Becica taxijem kosta skoro koliko "voznja" na liniji Beograd - Rim Wizzairom
A i bas je nasao koga ce da odere![]()
A vidis li da je ovo promotivna tarifa, nije to stalno tako![]()
Moja zena je prije neku godinu licno gledala kako prodavacica u jednoj prodavnici u Budvi bracnom paru Rusa naplacuje za jogurt, lak za nokte i neku krpu - 22 eura
Nikada od nas ljudi....
Ja sam skoro u Beču jela najskuplje maline i jagode (one u kutijicama) za 20e + mali šampon od 3e = 23e
Sve se u 20h zatvara, rade samo piljari - turci, indijci, kinezi pa vas oderu kao musa jarca. A nisam to ni pomislila nego sve pravdam Jevropa, standard. Ma neka
To što ovi naši sivoekonomišu – to je kriva državna uprava.
Dođe stranac na autobusku stanicu, spopadaju ga ponudom soba, onda ga taksista odere, onda dođe na plažu mora platiti suncobran, ležaljku, nešto pojede i popije – o kvalitetu da ne pričamo, o mjestima gdje se sprema hrana da ne pričamo – inspekcija se spustila sad (maj mjesec - kasnije im je prEvruće i gužva u saobraćaju) i vršlja po primorju a sezona će opet biti od 15tog juLa do 15tog septembra. Tragično.
Umjesto silnih bilborda sa narodnim/"svetskim" pjevačima/cama bolje je da stave info stranim turistima šta, gdje vidjeti, kako stići do tamo – ali neee, vi to kod nas imate na jedan drugačiji način.
Poizbacivani plastični punktovi duž šetališta, ove one agencije, ove one telefonske firme, nakinđurene hostese lokala tj gologuze gogo igračice koje su skinuli sa šipke pa sad mora da hoda po zemlji a ne umije, namazani glumci voštane figure, stondirane majmune, anakonde, magarce i papagaje, kineske slikare sa potpisom nekog drugog autora, helijumske balone, mrzne face koje nisu u ćumezima, još mrznija njihova uglancana kola, pa atrakcija slikanje pored kola i jahti – ebem ti takve turiste, uriniranje posle 01.00 po zidinama Starog grada, a nije da nema javni wc – ali zamislite, plaća se (jbga plaća se i u Evropi), i u sred bijelog dana možete da vidite brižne majke kako drže djecu na to malo zelene površine što imamo i pomažu im da se „olakšaju“... Blago nama s njima i toj djeci sa takvim „roditeljima“...
I svake sezone ovako. Poslednjih 10 godina da ja pratim.
Juče su išli po gradu „poslali ih“, smetaju im reklame, nisu po PS-u, bune se starograđani, bla bla priča, a nije im smetala ona crna fasada hotela Avala kad se "renovirao"... smetaju im reklame po Starom gradu koje su koliko toliko gledali, doduše pojedini, da ne odskaču od ambijenta... a ne smeta im onaj vašar duž šetališta iz mog prethodnog pasusa... E jaga crnoga njihovoga.
„Poslali ih“ jašta... Pa oni drugačije i ne umiju ići već samo - po naredbi. Obični fikusi...
Mislim da će i meni i mojim gostima današnji dan dugo, dugo ostati u pamćenju. Vozio sam dvoje Francuza na izlet (Perast, Kotor, Budva). Do granice sve za pet, od granice do tunela prije Zelenike sve super, a onda zastoj, kolona tko zna koliko dugačka. Stojimo tako u koloni punih sat vremena. U međuvremenu prolaze dva automobila policije u razmaku od 20-ak minuta. Računam sad će oni to regulirat. Gosti već pomalo nervozni, čak spominju povratak u Dubrovnik. U tih sat vremena smo se pomakli cijelih 700-800 metara. Dolazimo u Zeleniku oko 14 sati. I dalje smo u koloni. Vidim da se asfaltira lijeva strana ceste, a moja desna strana je prohodna, ali....promet ide iz onoga smjera, a iz našega stoji. Policija stoji i gleda. Moji gosti (Francuzi) ne vjeruju očima. Stajali smo točno ispred pješačkog prijelaza. Ispred nas nekakav kombi. Petero djece kreće preko pješačkog. Vidim da iz suprotnog smjera ide srebrni Renault. Mašem djeci da stanu ali me ne vide, Renault uopće ne pokušava zakočit iako nailazi na pješački. Vozač ne vidi djecu radi kombija koji je ispred mene. Otvaram vrata, idem izletit da zaustavim djecu ali kasno. Prva curica od 6-7 godina istrčava pred Renaulta, auto je udara, leti 5-6 metara, Francuzica u mom autu vrišti, pješaci se hvataju za glavu, ona druga djeca vrište, istrčavam, curica se u šoku diže i trči prema meni sva blijeda i isprepadana....meni dođe da vrištim kad je rekla "čiko ne daj da umrem". Dotrčava i policajac, govorim mu da malu hitno voze u bolnicu, stiže i drugi policajac s upaljenom rotirkom, odvode curicu. Ne znam što je dalje s njom bilo (ako netko zna bio bih mu zahvalan da mi nekako javi da li je u redu). Nudim se kao svjedok, ali policajci kažu da mogu ići jer su sve vidjeli i oni i dosta pješaka. Na povratku iz Budve u Tivtu opet kolona, opet rotirka, ovaj put hitna pomoć, odvode nekoga, nemam pojma što je bilo, ali znam da su Francuzi rekli da njihova noga više nikad neće kročit u Crnu Goru....što zbog ovih prometnih nesreća, što zbog činjenice da smo od Herceg Novog do Perasta vozili skoro 4 sata, a dijelom i zbog toga što su rekli da nikad u životu nisu vidjeli nekulturnije vozače.
Jadno dijete, koja li je to trauma. Privedoše li toga serdara? A taj dio magistrale je konstantno zagušen, možeš mislit kako će bit kad počne sezona.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks