Teško da će preko 2 kila poslat sa običnom. To mora EMS(al kinezi redovno mi kažu da ne može za cg otud) ili dhl isl servisi.
Stize li preko dhl paket iz engleske?
f6
Teško da će preko 2 kila poslat sa običnom. To mora EMS(al kinezi redovno mi kažu da ne može za cg otud) ili dhl isl servisi.
E zbog toga i kazem. Prije kad mi je trebalo nesto, Kinez mi je reka da sve preko 2 kila ide EMS-om.
A tvrde da EMS nema u CG, a ako na sajt poste pise da ga ima.
Doduse, mene Kinezi cesto kazu da ne moze China Air Mail post kod nas, i ako mi to cini 90 posto posiljki i sve stize.
Tacno bi ga zadavio sad.
Sent from my GT-I9300
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Problem je do njihovih pošta u Aziji. Meni su sa EMS stizale pošiljke iz Izraela i iz Evrope(mislim i iz Singapura jednom) ali iz Kine uvijek ista priča.
Evo države sa kojima imamo EMS razmjenu. Tu je i Kina ali džaba, ili su previše lijeni ili ne da pošta njihova
Spisak država sa kojima se vrši razmjena EMS pošiljaka
RB Država ZONA RB Država ZONA
1 ALBANIJA 2 44 RUSKA FEDERACIJA 2
2 AUSTRALIJA 4 45 SAD 3
3 AUSTRIJA 2 46 SLOVAČKA 2
4 BELGIJA 2 47 SLOVENIJA 1
5 BELORUSIJA 2 48 ŠPANIJA 2
6 BOSNA I HERCEGOVINA 1 49 ŠVAJCARSKA 2
7 BRAZIL 3 50 ŠVEDSKA 2
8 BUGARSKA 2 51 TURSKA 2
9 SRBIJA 1 52 UJED. ARAP. EMIRATI 3
10 ČEŠKA 2 53 UKRAJINA 2
11 DANSKA 2 54 VELIKA BRITANIJA 2
12 ESTONIJA 2
13 FINSKA 2
14 FRANCUSKA 2
15 GRČKA 2
16 GRUZIJA 2
17 HOLANDIJA 2
18 HONG KONG 3
19 HRVATSKA 1
20 INDIJA 3
21 IRSKA 2
22 ITALIJA 2
23 IZRAEL 3
24 JAPAN 3
25 JERMENIJA 2
26 JUŽNOAFRIČKA REPUB. 3
27 KANADA 3
28 KAZAHSTAN 2
29 KINA 3
30 KIPAR 2
31 LETONIJA 2
32 LITVANIJA 2
33 LUKSEMBURG 2
34 MAĐARSKA 2
35 MAKEDONIJA 1
36 MALTA 2
37 MOLDAVIJA 2
38 NEMAČKA 2
39 NORVEŠKA 2
40 NOVI ZELAND 4
41 POLJSKA 2
42 PORTUGALIJA 2
43 RUMUNIJA 2
Meni je uvijek stizalo od 7 do 10 dana, sad bas nesto kasne. Ispraznio sam Inbox, salji.
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Može li mi neko objasnit kojem klincu služi opcija track&trace na sajtu CG pošte? Traži se da se ukuca PRIJEMNI broj pošiljke. Meni je recimo pošiljalac dao tracking broj, pomoću kojeg može donekle da se prati pošiljka, obično do momemnta napuštanja "matične zemlje". S druge strane, taj prijemni broj ovi naši ovdje nalijepe na kovertu/paket kad već stigne pošiljka. Otkud i kako neko može taj broj uopšte da zna prije nego primi pošiljku na ruke? Nije mi jasan smisao ove "usluge" na sajtu. Ili se ona odnosi samo na slanje odavde?
Pa koristiš treking koji ti je dao prodavac i pojaviće se na sajtu naše pošte ali tek kad paket uđe u CG.
http://www.17track.net
Ovaj site to dobro objedini. Kada posiljku vidis na postacg znaci da je usla u CG
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
da vas sve obradujem http://www.portalanalitika.me/ekonom...o-50-eura.html
mozemo li kako sprijeciti da prodje ovaj prijedlog? ili se gradjani u ovoj drzani nista ne pitaju, no smo im dozvolili da svaki slican kretenizam prodje?
Cute, nista ne znaju, i onda ce od 1. juna odjednom sve znati i uvesto zakon. Umjesto da se najavi par mjeseci ranije, da se gradjanima objasni procedura.
Ovako ja bi sto narucila, ali me je strah, sve cekam sto ce biti :S
Pa najbolje da narucis,da ti stigne 1.juna i da platis carinui jos ti kazu "evo dogovorili smo se jutros"!
Svaki dan neki novi matrak saznam. Selim!
Vidite kako je ministarstvo dalekovido, sad vam neće trebat paypal![]()
Ništa se ne čudim ovoj odluci, s obzirom da živimo u državi gdje ništa više osim Plantaža ne radi, i stvari ne mogu drugačije da funkcionišu.
Ali jesam li ja kriv što ne radi ništa, krvavu vam majku *****.
Tako nam je to...Euro po euro, pa onda udarise na trudnice i buduca pokoljenja, pa onda na uvoz, malo po malo....eee...jada
A no ko je, mora neko u butike im kupovat, što misliš ti, da se džabe obukuješ i obuvaš u inostranstvo,a? E nema
Nego, mislim da će robu iz EU morat oslobodit tih taksi, ali kod nas je sve čudno i mimo svijet napredno pa moguće da ćemo i to plaćat...
Ali valjda bi zakoni trebali prolazit neku javnu raspravu, nekom da se uruče i obznane prije negoli ih donesu i promijene a kod nas svaki dan sve crnje. Još će bit ka u srednji vijek da nam premijer daruje zakonik ili ustav.
lako bih da je odjeća, tu već i nema neke bitne razlike u cijenama (osim kad su akcije u toku) ali je na internetu daleko širi asortiman, naravno.
nego su u pitanju stvari kojih kod nas jednostavno nema, niti će ih ikad bit, treba da se krstim kad naručim obični dres, palicu ili što bilo, da mi neki orangutan ne naplati slanje trostruko, jer nije platio mobilni tog mjeseca.
Ovo se mora nekako sprijecit...
Dajte peticiju, da se okupimo, bilo sto![]()
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Od kuce do kuce i potpise prikupljat
Mi smo lijeni, dzabe se okupljat
Tik,tak,tik...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks