Page 145 of 402 FirstFirst ... 4595135141142143144145146147148149155195245 ... LastLast
Results 3,601 to 3,625 of 10033

Thread: Bodybuilding

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Imas dva "nacina" za ivodjenje BP-a.Powerlifterski i BB.
    Legnes,napravis mali luk sa ledjima iliti most,prije nego zauzmes pravi polozaj skupi lopatice i kad legnes nek ti sav teret ide nanjih,znaci nek ti budu zalijepljene za klupu,ramena povuci nazad sto vise.
    Ako sve ovo uradis primijetit ces da su ti grudi malo vise isprsile,ti ih jos malo isprsi ako mozes.Noge..noge neka su ti uvijek oslonjen na pod,vrlo je bitno da sa njima zauzmes dobar oslonac,one su veoma bitne u bpu,sto jace guraj sa njima u pod,samim tim aktiviraj i gluteuse,stisni ih.
    Nek ti neko pomogne da skines sipku sa pinova,jer mozes lako poremetit polozaj ako se samo malo podignes.Kad spustas isprsi grudi,ruke neka ti budu pod nekim uglom od ne bas 90stepeni jer imas veci rizik za povredu,nego nesto manje neka bude,ali nemoj bas previse mali ugao jer ti onda preuzimaju teret triceps i prednje rame(to ti je pl stil).Spustaj do grudi,uvijek da ti sipka dotakne grudi.Nista mi nema mrznije nego kad vidim momke natovare na bench masu i kad spustaju ostane im 10cm od grudi i onda se furaju kako su digli xxx kg,uzas!
    Veoma je bitan dio pokreta kada spustas teg(ekscentricni) spustaj neke 2-3sekunde,osjeti misic,kad izbacas(dizes) potrudi se isto tako da angazujes grudi najvise sto mozes,izbacaj sto brze,koliko ti to tezina dozvoljava.
    To ti je to,ukratko
    Last edited by dontigar; 16-05-13 at 12:49.

Thanks Thanks Given 
    191
    Thanks Thanks Received 
    687
    Thanked in
    366 Posts

Vratilo,razboj,sklekovi..to je ljudi prava snaga koja ne propada kao posle tegova..znam iz licnog iskustva,i iskustva mnogih..

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

hahaha,jeste,u pravu si
    prava snaga!

Thanks Thanks Given 
    79
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    5 Posts

То што донтигар каже, осјети мишић...
    Ти момци долазе уз велики его у теретану, знаш кол'ко мени пуца она работа колико дижем? Нисам комплексаш јер кад тренирам са братом он само оће да трпа килажу и да дигне то три пута, то је нула обична...
    Нећу да на дан кад радим груди, избачам бенч из рамена и леђа, оћу да урадим груди и то је то...

Једино што бих дода' је да мислим уколико можеш и уколико си сигуран у себе, ноге слободно дигни горе, тако смањујеш притисак на кичму, али можеш да се преврнеш ако радиш са великом килажом

Значи кад радиш груди, ради их да их осјетиш, а не да дигнеш што више.
    Што је река' Џеј Катлер ''Увијек сам у младости гријешио у томе што сам дизао веће килаже које ми ничему нису служиле, а онда сам спуштио его и почео да тренирам мишић, а не тег.''

Мене фино погађа кад мијешам распоред вјежби, прошли тренинг урадих прво потисак бучицама да мало почну груди да раде, па тек онда равни бенч, а вазда га првог радим.... Мијешаш, тражиш што ти одговара...

Оно спуштање је можда и битније од дизања, импулсивно дижеш, што лаганије спушташ, опет напрежући мишић који радиш, то је практично читава филозофија сваке вјежбе...

Vratilo,razboj,sklekovi..to je ljudi prava snaga koja ne propada kao posle tegova..znam iz licnog iskustva,i iskustva mnogih..
    Тако је.
    Ја откад сам почео да дижем тегове не могу ништа да урадим...
    Нити да ходам на руке, нити људску заставу, немам снаге ама ни гузицу да обришем.
    НОТ.
    Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

diazanje nogu se radi zbog nekih drugih stvari..pritisak na kicmu nije jedan od razloga.ako mislis da radis to kako treba i sa nekim pristojnim kilazama,pravilno,noge moraju da su dolje i da imas 'oslonac'.
    ovo sto je katler rekao,svaka mu je na mjesto.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    Imas dva "nacina" za ivodjenje BP-a.Powerlifterski i BB.
    Legnes,napravis mali luk sa ledjima iliti most,prije nego zauzmes pravi polozaj skupi lopatice i kad legnes nek ti sav teret ide nanjih,znaci nek ti budu zalijepljene za klupu,ramena povuci nazad sto vise.
    Ako sve ovo uradis primijetit ces da su ti grudi malo vise isprsile,ti ih jos malo isprsi ako mozes.Noge..noge neka su ti uvijek oslonjen na pod,vrlo je bitno da sa njima zauzmes dobar oslonac,one su veoma bitne u bpu,sto jace guraj sa njima u pod,samim tim aktiviraj i gluteuse,stisni ih.
    Nek ti neko pomogne da skines sipku sa pinova,jer mozes lako poremetit polozaj ako se samo malo podignes.Kad spustas isprsi grudi,ruke neka ti budu pod nekim uglom od ne bas 90stepeni jer imas veci rizik za povredu,nego nesto manje neka bude,ali nemoj bas previse mali ugao jer ti onda preuzimaju teret triceps i prednje rame(to ti je pl stil).Spustaj do grudi,uvijek da ti sipka dotakne grudi.Nista mi nema mrznije nego kad vidim momke natovare na bench masu i kad spustaju ostane im 10cm od grudi i onda se furaju kako su digli xxx kg,uzas!
    Veoma je bitan dio pokreta kada spustas teg(ekscentricni) spustaj neke 2-3sekunde,osjeti misic,kad izbacas(dizes) potrudi se isto tako da angazujes grudi najvise sto mozes,izbacaj sto brze,koliko ti to tezina dozvoljava.
    To ti je to,ukratko
    Quote Originally Posted by Kaljestro View Post
    То што донтигар каже, осјети мишић...
    Ти момци долазе уз велики его у теретану, знаш кол'ко мени пуца она работа колико дижем? Нисам комплексаш јер кад тренирам са братом он само оће да трпа килажу и да дигне то три пута, то је нула обична...
    Нећу да на дан кад радим груди, избачам бенч из рамена и леђа, оћу да урадим груди и то је то...

Једино што бих дода' је да мислим уколико можеш и уколико си сигуран у себе, ноге слободно дигни горе, тако смањујеш притисак на кичму, али можеш да се преврнеш ако радиш са великом килажом

Значи кад радиш груди, ради их да их осјетиш, а не да дигнеш што више.
    Што је река' Џеј Катлер ''Увијек сам у младости гријешио у томе што сам дизао веће килаже које ми ничему нису служиле, а онда сам спуштио его и почео да тренирам мишић, а не тег.''

Мене фино погађа кад мијешам распоред вјежби, прошли тренинг урадих прво потисак бучицама да мало почну груди да раде, па тек онда равни бенч, а вазда га првог радим.... Мијешаш, тражиш што ти одговара...

Оно спуштање је можда и битније од дизања, импулсивно дижеш, што лаганије спушташ, опет напрежући мишић који радиш, то је практично читава филозофија сваке вјежбе...

Tako je, to je ta priča...Dio ovih stvari gledah i čitah na netu, čini mi se da ima rezultata...Valjda moram da napravim i taj MIND CONNECTION sa mišićem, jer svaki ostali lagano pržim. Možda ih sad pogađam oko 40% Al da roknemo to na 80%.
    Radim 40-50-60-70kg benčeve, a sa bučicama kako kad, sa 10kg zagrijavanje pa 20-22.5 zadnja...Možda čak sve ovo smanjim...

Najsmješniji mi je drug-spott, kako polako spuštam benč, sve misli da sam kolaps pa ulijeće. xD

Hvala boys...častio bi ve čašu whey-a, al nit trgovah još, nit znam đe ste :P
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    801
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ima tu dobrih vjezbi, ali po meni nista specijalno...gimnasticari rade mnogo mnogo zahtjevnije stvari, tako da ne znam sto je pometnja ova sa apsolutnim, zastavicima, hanibal i sl...jel to ono kad je "MOMAK SPREMAN"?

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Hahaha,to je to!
    To je prava spremnost,snaga,izdrzljivost i ostalo.
    To su ti moj druze vidjeli od onih crnaca sto se rokaju sa steroidima,pa misle da onako izgledaju od apsolutnih i zastava
    Nemam ja nista protiv tih street workout-a,ali uporedjivati to i pricati kako je to prava snaga i ostale gluposti,nasprem teretane..e to mi smeta.
    Ali dobro,to su vecinom ljudi koji nemaju blage veze o ovoj materiji i jbg Ljudi kojima je whey,kreatin,glutami,omega,itd..hemija strasna,umire se od toga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad preporucujete da se podje u teretanu ? Msm kad da se pocne,sa koliko god?

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    27 Posts

Ja sam poceo sa 12 sad se od 30 godina raspadam
    Sve je to na psihichkoj bazi ®

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Trolololol View Post
    Ostaćeš mali, nemoj počinjat još pešes godina.

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    27 Posts

A okle znas kolko ima god?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam, čim mu je pitanje ovakvo kakvo je, znam da nema preko 15.

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    27 Posts

Sigurno nece ostat mali zbog tegova...

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by Trolololol View Post
    pa sa 16,17godina slobodno moze da se pocne sa teretanom,naravno ne tovare se sad neke ogromne kilaze..upoznajes svoje tijelo,kako sve to funkcionise,prvih pola godine-godinu polako ulazis u tu pricu i onda boom

Thanks Thanks Given 
    375
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

eat clen and tren hard

Thanks Thanks Given 
    190
    Thanks Thanks Received 
    34
    Thanked in
    22 Posts

Sa 15-16 godina lagano počni i guraj Jedino što je dobro ako imaš nekog starijeg brata/druga da ti pokaže ponešto dok ne povataš kako se koja vježba radi i za koji mišić se radi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I pamet u glavu.

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

pusti ti brata/druga..pitanje je koliko i oni znaju
    nego u malo bolju teretanu koja vjerovatno ima instruktora,nek ti on objasni prvih nekoliko treninga kako se izvode vjezbe..ili malo se pomuci sam,imas jutub pa gledaj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    pusti ti brata/druga..pitanje je koliko i oni znaju
    nego u malo bolju teretanu koja vjerovatno ima instruktora,nek ti on objasni prvih nekoliko treninga kako se izvode vjezbe..ili malo se pomuci sam,imas jutub pa gledaj
    +1
    ne daj boze da oces svu bracu i drugove sto treniraju ispostovat, dosa bi ka' Kvazimodo
    mnogo momaka nagrdi svoju gradju, sto losom tehnikom ili losim drzanjem...moj savjet je da obratis paznju na hod(koliko to mozda glupo zvucalo), stopala da drzis paralelno i da gazis peta prsti, onda drzanje da imas pravilno(grudi ispred, ramena nazad i kicma prava)...ove stvari koje sam naveo ticu se opsteg zdravlja tijela i pravilne ravnoteze, kako ne bi stradale tetive, prsljenovi i sl. pa na njih treba strogo obratit paznju. posledice povreda izmedju ostalog moze dovesti disbalans u svakodnevnoj setnji i drzanju jer se misici, kosti i td. navikavaju na neprirodan polozaj tijela i samim tim ne mogu da obavljaju svoju funkciju onako kako bi trebali pa kod cestog deformiteta podgorice(latisimusi skroz rasireni, ledja potpuno ravna bez vidljivih lopatica) svi momci se zale na povredu ramena, kako im se ramena ne vide kao ni gornji dio grudi a to je sve zbog toga sto su im ramena "postavljena" naprijed i ne vrse potporu kostima, a pored toga grudi moraju u takvom polozaju biti uvucene/skrivene...tako iskrivljenom momku, nema nista ljepse nego da sjedne na skot klupu i da jos vise proba rasirit tako ukocena ledja
    vrlo je tuzno da ljudi uloze toliki trud a u stvari nagrde svoj izgled zbog gore navedenog, pa eto ja im preporucujem da preduzmu nesto i isprave to jer im moze samo bolje bit
    sto se tice tehnike izvodjenja vjezbi, to usavrsavaj postepeno sa sto jednostavnijim vjezbama, dok sam ne osjetis rad svakog misica koji radis pa posle toga upotpunjuj spektar vjezbi kako budes osjecao da mozes(a ne zato sto je to "takmicarska vjezba" ili zato sto je tvoj drug istog uzrasta na toj vjezbi radio sa 120kg i sl.)
    Last edited by zbeka; 24-05-13 at 01:05.

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

zbeka svaka cast za receno i objasnjeno,svaka ti je na mjestu!
    jos sto bih dodao...da se obrati paznja na sve misicne grupe podjednako!!
    cesto vidjam da dostina zanemaruju zadnje rame,kao i koplet dio gornjih ledja(trapez,romboide,rotatore,itd).Zbog toga nastaje disbalans,povrede,deformiteti...

Thanks Thanks Given 
    79
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    5 Posts

Потпис на збекино и донтигрово речено...

Ако ћеш да идеш у теретану да радиш само бицепс и груди, слободно немој одит', но $еди дома и лади јаја, боље је, изгледаћеш нормалније....

Имаш милион клипова по јутјубу што се технике извођења тиче, заборави на его и на килажу, тренирај мишић, а не гвожђе које дижеш и то је то...

Има форум један одлична, можда је и најбољи на нашим просторима, само не знам смијем ли да линкујем друге форуме ође, нисам упућен баш у то...
    Ту би наша' много тога од исхране, преко вјежби, суплемената итд...

И ако се повриједиш мало, батали, не буди теле ка' ја да наставиш још јаче док не сјебеш тотално неки зглоб или нешто...
    Ево сад дође период у години кад 10 дана не могу крштено да тренирам од ручних зглобова.
    Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oce li neko da bi kupio protein ISOBOLIC... Cijena mu je 69 eura, toliko sam ga ja platio prije 15 dana... Tacnije uzeo sam 2 pakovanja, jedan koristim, a ovaj drugi bi prodao... Ne zato sto nije dobar, vec zato sto planiram da uzmem neki creatin! Pa ako je ko voljan, neka se javi da se dogovorimo, prodao bih ga jeftinije?

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

je li ko zainteresovan da uzmemo neki blend od 2.3kg po pola?

Page 145 of 402 FirstFirst ... 4595135141142143144145146147148149155195245 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)