Dje pise da ne moze da te zausavi preko ulice? Sta onda kada stoje izmedju dvije trake (prema aerodromu)![]()
Pa dobro, samo im vi mahnite(osim u slučajevima da nemate debelu vezu). Ču, pa policija ima pravo na sve i sa tim se treba pomiriti. Ja znam da njihovo ponašanje je namrtvo iritirajuće, da su uposlili najveći ljudski š***m ali ebi ga tako je kako je i treba sačekat da ovo "nevrijeme i nepogoda" prođe.
Kazne su postale unosan posao koji im donosi između 25.000 - 30.000 eura dnevno.
Dje pise da ne moze da te zausavi preko ulice? Sta onda kada stoje izmedju dvije trake (prema aerodromu)![]()
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
ja sam nedje citao (vjerovatno novine) da policajac ne moze da zaustavlja vozila iz suprotne trkake, vec samo iz one na koju je stranu parkiran.... al nikako ne mogu da nadjem nidje u zakonu taj dio dje je difinisano kako saobracajni policajac moze da zaustavlja... tu je bio i onaj dio da moraju da budu na vidno mjesto a ne sakriveni po rupama iza zidova i prikolica....
Sve to stoji, ali ajde ti dokazi.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
U pravu ste vi da su oni mangupi veci nego ja al mene je zaustavljao preko duple pune i nisam mu stao. Iz smjera Nk-pg, malo prije skretanja za manastir dje su one 3 trake.
Nisam stao i s obzirom da sam vozio normalno stigli su me posle 2 minuta.
Isprave, sve regularno, prekoracio brzinu 15, rekoh mu da zurim i pustio me.
Na pitanje sto nisam stao sam odgovorio da nisam imao dje da stanem, nisam znao da mene zaustavlja a i kolikooooo znam nema pravo to da radi.
Sasvim korektno me pustio, vjerovatno cim je vidio da nisam natovario skanka.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ovako... Diga mi je pauk auto prije nekih godinu ipo/dvije... Posa sam u parking servis, tamo su mi kazali da oni vise ne vrse naplatu kazni, vec moram da idem kod sudije za prekrsaje...
Nijesam nista placao, i nije mi dolazio nikakav poziv... Cini mi se da sam nedje procitao, mozda bas u zakonu o prekrsajima, da kazne zastarijevaju nakon godinu dana...
Zna li ko nesto vise o tome.. ???
Ako si ga registrovao i nisu te smarali pri podizanju saobracajne... Onda je nema. Provjeri na ovaj broj koji je neko spomenuo na nekoj od prethodnih strana
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Registar novcanih kazni 020407530
Nocas na semafore kod Lide dolazi mi sa strane Q7 sivi (svajcarske table) pogleda lijevo-desno i kroz crveno. Policija je bila 50-tak metara iza nas, upalise rotaciju i za njim. Stadose pored njega, par rijeci razmijenise bez izlaska iz kola i svako svoj posa. Ja naravno krenuo na zeleno i blicam policajcima da stanu, okle magla..
Pa neka dodju da mi napisu kaznu neku sledeci put.
Ovdje su neki htjeli da pisu kazne policajcima, a sada bi da ih rutinski zaustavljaju![]()
Sto? Ne smijem da ga zaustavim kao bilo kojeg covjeka na ulici da ga pitam nesto samo zato sto nosi uniofrmu?
Slobodno... Pa ce ti brojat osigurace i trazit CE / EN etiketu na prsluku
Uzese mi vozacku juce po prvi put .. Nek je sa srecomUzeli su mi je kod Dobrih voda, zbog brzine 85 u naseljenom mjestu. Presretac Crni famozni mercedes B-klasa CG table iza mene snimao me kamericom dok sam ja izvrsavao preticanje kamiona i zbog toga ubrzao.
E sad me zanima kakva je procedura . Posto je rekao da dodjem za 7 dana u BAR? zasto u bar (iz pg sam inace)? Da ce mi biti vozacka kod komandira pa ce me on dalje uputiti u postupak , kod sudije ili sta vec.
Druga stvar koliko da ocekujem visinu kazne realno? (Na ljekove ih trosila dabogda)
Last edited by Shadow'91; 12-05-13 at 15:35.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Znam da se na sudjenje ide tamo dje napravis prekrsaj,tj kojoj opstini pripada ta zona.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Zakonom je propisana kazna od 100-450e za prekrsaj:
6) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je za 30 do 50 km/h veća
od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za
50 do 70 km/h veća od dozvoljene brzine (član 36 stav1 i čl. 37 i 38);
Klepice te vjerovatno minimum, 100e + 20e sudski troskovi. Ali se obavezno pojavi tamo jer ako se ne pojavis vrlo vjerovatno se sudija nece odlucit za minimalnuTako su i meni uzeli bili vozacku kod sozine zbog preticanja kolone i nisam se pojavio na sudjenje i rebnuse me 130e... (po starom zakonu)
Dakle, obavezno se pojavi tamo i bori se za tu kaznu od 120e![]()
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Pa stvarno da se moram vozom ili necim cimati do Bara cisto da mi kazu sta da radim i opet dolazit na sudjenje stvarno je budalastina .
120 bi mi bilo chak ok., sad kad vidjeh ovo 450mada imaju obicaj da mi ne dostave taj poziv za sudjenje i samo presude.. a onda kazna stigne regularno. cigani. Koliko ce mi drzati vozacku?
Kolko sudija odluci, sve ti zavisi od njega zato ti kazem da se moras pojavit dolje i biti ponizan po mogucnosti![]()
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks