Upravo tako... Torziona osovina je ustvari vrsta opruge (funkcija joj je ista kao npr. spiralnoj opruzi koja se najčešće sreće na autima) a amortizer nije noseći već prigušni element.
Njegova funkcija je da prigušuje oscilacije nastale npr. prelaskom preko rupa, neravnina...
Bolje imat no' nemat....
tako je ako nema u glavi ima na google i wiki.....
Moze li brza procjena? Koliko se krece Hyundai accent 1.3 benzin automatik, 2004 god, hatcback?
Last edited by Reall; 26-04-13 at 12:55.
Oko 3000.
TAKUMI
Cekaj, o kojem spiralama pricas?
TAKUMI
kolege forumasi, jedno pitanje za vas. audi b4 2.0 8v ima ugtradjen plin. u poslednje vrijeme lose ide na benzin a na plin isto kao i ranije. napominjem da sam benzin cesto imao samo na rezervi. na ler gasu radi normalno, nema prekida i sl. dok u voznji sporo prima gas, ima los odziv kao da se gusi. sipao sam ono sredstvo
(vurth)za ciscenje dizni ali i nema neke vajde. cistio sam svecice i vidio da nisu crne i masne. sad sumnjam da se zapusila ona mrezica na pumpi od benzina ili filter benzina pa cu za vikend to da skidam i cistim. plin je lovato i sa njim nemam problema. jeli moguce da me zeza neki senzor?
hvala..
Ja mislim da su dizne.
TAKUMI
Citavu zimu nista, nekih 6-7 mjeseci ako ne i vise nisam imao problema, sad kako pocese ove vrucine opet mi se desi ponekad kad upalim auto da radi malo nemirno u leru 15tak sekundi.
znaci u ovih par dana mi se desilo 2 do 3 puta. variraju obrtaji jedno 100 obrtaja gore dolje...
the World's leading dance event
Sensation
A kad smo već kod klima, da li ima neki majstor za kompresore klime u PG? Majstor za klimu mi je rekao da je kompresor crkao ali prvo da vidim da li moram čitavog da ga mijenjam ili potrošne djelove na istom![]()
ne znam, cini mi se da se desava i sa klimom i bez klime... tako me i proslo ljeto zezalo par puta, zima ciotava nista,i evo ljeto opet...
the World's leading dance event
Sensation
Nikola, bojim se da je neki od senzora temperature.
TAKUMI
Ima li neko ideju kako da rijesim ovo:
![]()
Smirglanje i poliranje.
TAKUMI
nema ovo veze sa smirglanjem i poliranjem, usla je vlaga u far. Moras vidjet je li dje puklo, kuda pusta vodu/vlagu..
da, nedje je pukla plastika, kondezovana voda. otvori da ispari i zapusi silikonom posle.
steta za ovu hondu
f6
a sto steta, nije auto za otpad nego se ovo može sanirati
Izgleda da sam ja nedje zeznuo stvar. Prvi xenoni su bili bez greske, kad sam ih zamijenio ovo se pocelo javljati. Vjerovatno ima neka rupa kroz koju je vlaga usla ili cak na samom lezistu gdje ide sesir od sijalice...
Moze li se ovo uopste rijesiti susenjem?
plastike od sijalica, mozda nisu nalegle dobro na kuciste, pa tuda prolazi..
osusis, ali ce opet bit posle prve kise..
Odakle si?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks