Ja sam shvatio ovaj članak da će: "..kredit Medj.banke za obn. i razvoj od 15 mil.€ DA POMOGNR PRIVATNOM SEKTORU", što tumačim da je to neko
strateško partnerstvo izmedju neke privatne turističke kompanije, države i pomenute strane banke-dakle, da će iznos koji se ulaže biti značajno veći-vjerovatno koliko i pomenuta žičara kod vas- a banka daje taj kredit Opštini Cetinje i/ili Kotor (t.j. državi), a privatnik će da doda....dakle neki "joined venture" (zajedničko ulaganje), gdje opštine daju zemljište, prihvataju otplatu kredita ili dijela kredita, a privatnik daje dodatni novac i "know how".
Mislim da se ne varam ako kažem da sam prije pola godine pročitao koji je to "privatnik", i radi se o firmi koja već ima žičaru (e) u eksploataciji...mislim da se radi o Austrijancima ili Nijemcima....u svakom slučaju
ovaj projekat se dugo priprema, i OVO ĆE DA SE USPJEŠNO REALIZUJE! Već je pomalo i smiješno koliko animoziteta opozicija ispoljava...ma šta animoziteta-to je već BUKVALNO ZABAVAN STEPEN ZLOBE

. A to što je zabavno je da kad se nešto završi uspješno, niko se ne sjeća svojih tvrnji i zaklinjanja...a ne daj Bože da se na neki način izvini...NIKAD IZVINI, kako kaže ona simpatična lutkarska srpska serija

....poslednji primjer je da niko ni slučajno da pomene veoma značajnu vijest a turizam-da
"Ryanair" leti od jula za MNE....ipak leti, uprkos svim "nevjernim Tomama"!
PS
Braco,
Zar se ja nisam prije ovog nesrećnog rata vozio tom žičarom u najbolju diskoteku u Dubrovniku, na brdu "Srdj"?
Je li to neka nova žičara, ili ista ona, samo renovirana?
Bookmarks