Page 142 of 722 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146152192242642 ... LastLast
Results 3,526 to 3,550 of 18047

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dodje Ryanair konačno!
    I Brisel je dovoljno, posebno za 29 € ...a sledeće godine će Milovan iz Stokholma na vikend u Brskut za 100 € povratno, sa benzinom do aerodrama
    http://www.portalanalitika.me/ekonom...za-brisel.html

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da, bitno je da su politicari CG ugovorili letove za sebe kao prioritet, jer je CG kao buduca clanica jedina placala na hiljade eura letove svojim politicarima ka Briselu i to preko "Male krsne". Gnjavaza im bila.. Ostalo nek ceka.
    Do daljnjeg letovi za Berlin preko 2100e iz PG, za Milano uvijek preko 1900e itd.. A za London i ZG su ionako ukinuli.. Skoplje i Sarajevo tja.. Eh.. sve uspjesne price...

Koji su to egoisti - nevjerovatno.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa nemoj da si na kraj srca. Ipak tu ima i njihove poslovne logike kao i nase. Oni dobijaju liniju ka zemlji koja je pretendent za EU, pa tu je vremenom veika poslovna sansa za njih. EU ce smanjiti troskove takodje kao i nasa vlada, jer i oni salju kontrolore, savjetnike itd....
    Eto ujedno cu i ja biti u prilici da za male pare vidim Brisel

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ma otkud, cak "pozdravljam"(CG ustaljena poljiticka rijec) jer i meni su obaveze tamo.. Znaci uopste nije radjeno kroz prizmu turizma, nego samo politicki jer CG kao buduca clanica jedina nije imala liniju za Brisel.
    Jednostavno je glupo i sebicno sto nisu ugovorili linije zbog britanskih i ostalih turista za CG. Britanci su prvi pokrenuli zimski turizam u najvecim evropskim centrima, a tek sve ostalo sto im "mirise" na avanturizam.. Za ostale da ne pisem, dosadismo..
    A sto bi oni ista uradili radi svojih gradjana u CG, e to matjku o repic..
    Eto zasto ne podnosim CG opoziciju jer od izbora do izbora nikad ne kritikuju vlast van sitnosisnjarskih politickih guposti, a sve sto ima veze sa drzavom, cinjenjem i necinjenjem u ekonomskom i drustvenom smislu - to jok. Ne cuju se zivi nego kao poslusna $%@#& cute i prelaze preko promasaja kao da ih se ne tice - a i ne tice ih nista. I onda se pokupe ovdje greotice od "aktivista" tek kad su izbori da lupetaju o zastavama, crkvi i himni, pa vrijedjaju one koji bojkotuju politicke izbore u CG.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 25-04-13 at 09:50.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa dobro sad . Naravno da gledaju prvo sebe, nista novo. Mada nisam siguran da ce lowcosteri donijeti veliki benefit koliki mislimo. Bez pljuvana odmah, hahhahahahahha, objasnicu
    Broj turista se ocigledno povecava i pojedini primorski gradovi su vec u infrastrukturnom kolapsu(putevi, voda, struja....)Zamisli samo 4 leta dnevno samo najpoznatijih lowcostera i kako bi to uticalo na infrastrukturu Budve, Tivta , Herceg Novog. Mi na zalost treba da se pomirimo sa cinjenicom da nasi gradovi i putna infrastruktura jednostavno ne mogu da izdrze ni sadasnji broj turista a ne veci. Veliki hoteli sa 5* i lowcosteri nece rijesiti te probleme. Ko je u avgustu isao put tivta i od tivta ka budvi osjeti to dobro na svojoj kozi.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pa postoje ekonomska iskustva o tome, ne izmislja se topla voda. Ako vlasnik firme od vise milijardi eura leti sa lowcoster a placa smjestaj u hotelu na noc preko 1000 e, to znaci nesto.. Sve te direktne linije po Evropi su od "sat-dva", i nisu svi djilkosi iskompleksirani kao CG politicka "eljita" sa "Sinjajevine"... Porodicno ljudi "skoknu" na produzeni vikend tokom citave godine na sve destinacije.. A mnoge drzave svake 4 radne nedelje djeci daju odmore od 7-9 dana i ljudi putuju. Za porodice kakvog god imovnog stanja je bacanje novca za put, a za smjestaj - to je deseto. U CG postoji samo zimski i ljetnji turizam.. Oni za drugo sem to radnicko komunisticko vrijeme za odmore - nijesu ni culi, niti uzimaju u obzir. Zaostali u vremenu i prostoru, a zahvaljujuci izolacionizmu (autoputevi - avio linije itd) koji im jedino politicki odgovara.
    No, mi o turizmu, a ovi iz politike samo o politici pa..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 25-04-13 at 09:58.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Eto zasto ne podnosim CG opoziciju jer od izbora do izbora nikad ne kritikuju vlast van sitnosisnjarskih politickih guposti, a sve sto ima veze sa drzavom, cinjenjem i necinjenjem u ekonomskom i drustvenom smislu - to jok. Ne cuju se zivi nego kao poslusna $%@#& cute i prelaze preko promasaja kao da ih se ne tice - a i ne tice ih nista. I onda se pokupe ovdje greotice od "aktivista" tek kad su izbori da lupetaju o zastavama, crkvi i himni, pa vrijedjaju one koji bojkotuju politicke izbore u CG.

Hvala Lepo
    Hljeba i igara.
    Pa koliko god smijesno zvucalo, politika je neodvojiva od turizma, jer ot politicke klime zavise i turisticke destinacije, i kako se njima upravlja. Mi imamo problem(svi odreda) da smatramo da smo prelijepa zemlja i da narod dolazi samo zbog toga. Na zalost najljepsi nismo, samo smo novi i neistrazeni. Tu pomazu narawno lowcosteri, jer prosjecnim ljudima omogucavaju odlaske na(nazovi) egzoticne destinacije (Podgorica, Riga, Vilnus) ili na poznata mjesta london, Rim, Milano. Ti ljudi su ujedno najaktivniji na digitalnim medijima i ako se oni raspisu o nama i Rusi ce nam biti zlatni. Moramo mi da promijenimo stav da narod dolazi kod nas jer smo nesto kao ekskluzivna destinacija. Nenormalne guzve na putevima, sut uz iste koji zaklanja pogled, slike primorija iz 70 koje mi plasiramo na brosurama, e to je nas problem
    Last edited by Hell Raiser; 25-04-13 at 10:05.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

E zato ja pozivam Pravednu da reaguje na svako cinjenje ili necinjenje institucija u Drzavi, pozitivnom ili negativnom kritikom.
    Ostali su ionako na istrosenom kalupu CG opozicije, pa od njih i ne ocekujem nista...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Do daljnjeg letovi za Berlin preko 2100e iz PG, za Milano uvijek preko 1900e itd.. A za London i ZG su ionako ukinuli.. Skoplje i Sarajevo tja.. Eh.. sve uspjesne price...
    i pored svega toga gubitak od "samo" 5-6 miliona koliko bjese

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    slike primorija iz 70 koje mi plasiramo na brosurama, e to je nas problem
    pa moraju biti iz 70ih jer kad bi bile danasnje turisti bi mislili da je Kolumbija u pitanju sa svim ovim narkovilama sagradjenim na divlje...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Bas me zovu kolege - stranci na tel i sokirani putem ka Sarajevu pitaju da li je iko od CG politicara prosao tom sramotom i stidom od puta. "Premrzli" dok nisu prosli od PG do RS ili BIH preko mosta nakon Scepan Polja.. 10 km na sat i to uz granicu za skoro 3 sata, i paradox upravo MNE autobuse su morali da cekaju i da se vracaju unazad zbog sigurnosti mne buseva za obilazak. Neka, neka.. rekla sam ja da put do Sarajeva nije ni za pinzgauere, a dok se sjete nasi politicari da je to medjunarodni put ka glavnom gradu druge drzave i da je u cg interesu da razgovaraju i ugovore nesto sa RS i Sarajevom, to malo morgen. Ne zanima ih ni sigurnost svojih gradjana koji putuju sa CG busevima, a kamoli za sigurnost i turizam stranih gradjana.
    Kad je pokojni A. Izetbegovic slao ljude da razgovaraju sa CG politicarima da se sredi put i ugovori pruga ka Baru (tezili su Baru a ne Plocama), cekali su danima u hotelu u PG da bi ih neko od CG politicara primio.. Nacekali se i otisli.. Sad je sve drugacije pa ce ap ici ka luci Ploce.. Ne cekaju se CG odive previse...tj. dok CG politicari obave svoje paralelne privatne biznise..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 25-04-13 at 10:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Još jedan važan turistički projekat, žičara prema Lovćenu i Cetinju, koja će duplirati broj posjeta tom regionu ( koji je i prediborno obećanje) se ispunjava....SREĆNO!
    http://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija...ru-u-junu.html

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sve pise samo ne pise kad planiraju poceti i zavrsiti "projekat", a o nadama za interesovanje i gatanje u pasulj koliko ce biti neko zainteresovan ufff... Odlucili de kad ce biti objavljen tender - cudo nebesko..
    Price za malu djecu kojima se u poznim godinama pocnu i mantati stariji ljudi...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Još jedan važan turistički projekat, žičara prema Lovćenu i Cetinju, koja će duplirati broj posjeta tom regionu ( koji je i prediborno obećanje) se ispunjava....SREĆNO!

Pozdrav,
    Da ovih 40 mil eura nije malo premalo za jedan toliki projekt? Obnova žičare za Srđ, dužine 670 metara, bez međupostaja, s jednim nosivim stupom, koštala je 5 mil eura. Vožnja traje 3,5 minuta. Radi se o obnovi gdje je u donju postaju i nosivi stup uloženo malo jer nisu bili srušeni, a potpuno novi su kablovi, gornja postaja i dvije gondole. Ova vaša žičara bi bila, koliko, 12-13 km dužine, imala bi gornju, donju i dvije međupostaje, gondole bi vjerojatno morale biti veće jer vožnja traje 45 minua pa je glupost imati male gondole, a bilo bi i nekoliko nosivih međustupova, tako da mi je ova cijena, u usporedbi s našom, nekako smiješno mala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Braco, to su samo pare da se nasi dogovore, obidju takve projekte tu blizu do Australije, utanace vrijeme kad će poceti, odrede cojeka sa kojim će otvoriti radove, postave specijalni kamen za temelj, a onda krenu da traze pare za rabotu. Ne umijete vi raditi ka mi. Kod vas izgradili pola autoputa dok nasi prave analize, ali ćemo mi zato imati najbolji autoput po kojem se moze najbrze trcati. Takav niko nema, a ove obicne za auta svak moze napraviti.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Da ovih 40 mil eura nije malo premalo za jedan toliki projekt? Obnova žičare za Srđ, dužine 670 metara, bez međupostaja, s jednim nosivim stupom, koštala je 5 mil eura. Vožnja traje 3,5 minuta. Radi se o obnovi gdje je u donju postaju i nosivi stup uloženo malo jer nisu bili srušeni, a potpuno novi su kablovi, gornja postaja i dvije gondole. Ova vaša žičara bi bila, koliko, 12-13 km dužine, imala bi gornju, donju i dvije međupostaje, gondole bi vjerojatno morale biti veće jer vožnja traje 45 minua pa je glupost imati male gondole, a bilo bi i nekoliko nosivih međustupova, tako da mi je ova cijena, u usporedbi s našom, nekako smiješno mala.
    Eto vidis, da nije bilo nas vi sad ne biste imali novu zicaru nego biste se vozili jos onom starom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam shvatio ovaj članak da će: "..kredit Medj.banke za obn. i razvoj od 15 mil.€ DA POMOGNR PRIVATNOM SEKTORU", što tumačim da je to neko strateško partnerstvo izmedju neke privatne turističke kompanije, države i pomenute strane banke-dakle, da će iznos koji se ulaže biti značajno veći-vjerovatno koliko i pomenuta žičara kod vas- a banka daje taj kredit Opštini Cetinje i/ili Kotor (t.j. državi), a privatnik će da doda....dakle neki "joined venture" (zajedničko ulaganje), gdje opštine daju zemljište, prihvataju otplatu kredita ili dijela kredita, a privatnik daje dodatni novac i "know how".

Mislim da se ne varam ako kažem da sam prije pola godine pročitao koji je to "privatnik", i radi se o firmi koja već ima žičaru (e) u eksploataciji...mislim da se radi o Austrijancima ili Nijemcima....u svakom slučaju ovaj projekat se dugo priprema, i OVO ĆE DA SE USPJEŠNO REALIZUJE! Već je pomalo i smiješno koliko animoziteta opozicija ispoljava...ma šta animoziteta-to je već BUKVALNO ZABAVAN STEPEN ZLOBE . A to što je zabavno je da kad se nešto završi uspješno, niko se ne sjeća svojih tvrnji i zaklinjanja...a ne daj Bože da se na neki način izvini...NIKAD IZVINI, kako kaže ona simpatična lutkarska srpska serija ....poslednji primjer je da niko ni slučajno da pomene veoma značajnu vijest a turizam-da "Ryanair" leti od jula za MNE....ipak leti, uprkos svim "nevjernim Tomama"!
    PS
    Braco,
    Zar se ja nisam prije ovog nesrećnog rata vozio tom žičarom u najbolju diskoteku u Dubrovniku, na brdu "Srdj"?
    Je li to neka nova žičara, ili ista ona, samo renovirana?
    Last edited by Old Bone; 26-04-13 at 02:55.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Pozdrav,
    Više bi mi značilo da pročitam kako neko govori o realizaciji projekta "Tehnopolis" u Nikšiću s obzirom da su ovamo izbori završeni (a Sanja Vlahović je govorila o tome prije izbora), nego to što neko govori o projektu žičare u susret lokalnim izborima na Cetinju. Na jesen su tamo lokalni izbori, zar ne? Mada priča je OK, nije da nije izvodljivo a i puno bi nam (Crnoj Gori) značilo.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ja sam shvatio ovaj članak da će: "..kredit Medj.banke za obn. i razvoj od 15 mil.€ DA POMOGNR PRIVATNOM SEKTORU", što tumačim da je to neko strateško partnerstvo izmedju neke privatne turističke kompanije, države i pomenute strane banke-dakle, da će iznos koji se ulaže biti značajno veći-vjerovatno koliko i pomenuta žičara kod vas- a banka daje taj kredit Opštini Cetinje i/ili Kotor (t.j. državi), a privatnik će da doda....dakle neki "joined venture" (zajedničko ulaganje), gdje opštine daju zemljište, prihvataju otplatu kredita ili dijela kredita, a privatnik daje dodatni novac i "know how".

Mislim da se ne varam ako kažem da sam prije pola godine pročitao koji je to "privatnik", i radi se o firmi koja već ima žičaru (e) u eksploataciji...mislim da se radi o Austrijancima ili Nijemcima....u svakom slučaju ovaj projekat se dugo priprema, i OVO ĆE DA SE USPJEŠNO REALIZUJE! Već je pomalo i smiješno koliko animoziteta opozicija ispoljava...ma šta animoziteta-to je već BUKVALNO ZABAVAN STEPEN ZLOBE . A to što je zabavno je da kad se nešto završi uspješno, niko se ne sjeća svojih tvrnji i zaklinjanja...a ne daj Bože da se na neki način izvini...NIKAD IZVINI, kako kaže ona simpatična lutkarska srpska serija ....poslednji primjer je da niko ni slučajno da pomene veoma značajnu vijest a turizam-da "Ryanair" leti od jula za MNE....ipak leti, uprkos svim "nevjernim Tomama"!
    PS
    Braco,
    Zar se ja nisam prije ovog nesrećnog rata vozio tom žičarom u najbolju diskoteku u Dubrovniku, na brdu "Srdj"?
    To je projekat koji je postojao jos i u bivsoj SFRJ, ali se od njega odustalo poslije zemljotresa 79te, pa kada ona drzava nije mogla da ga bas isfinansira, koja je ekonomska racunica tog projekta osim valjalo bi da to imamo. Ako cemo brojati turiste kao sto smo i na magistrali, brzo ce to postati neisplativ projekat.
    Sto se tice Ryanaira, pa zaboga nismo mi neverne tome(nezavisno od stranke, ni u DPS-u nisu bas u to vjerovali) krivi za njihovo izbjegavanje dolaska ovdje. Aerodrom je tek od skoro postao, ajde uslovan za sletanje aviona. MA i pojedinci u vladi su krivi za to, malo i ACG, a ne mi ostali kojima je eto u interesu da ovdje dodju. Raspitajte se malo koliko crnogoraca koristi te kompanije iz dubrovnika, beograda, tirane, skoplja. To sto pod pritiskom svojih troskova i troskova EU sada prihvatamo tako nesto ii promovisemo kao veliki uspjeh, malo je sad kasno. Svaka drzava u okruzenji ih ima, ali nama nije bilo u interesu da bi sacuvali gubitasa i nevjerovatne malverzacije u istom. i sada uspjeh, pa dajte molim vas. nije da smo svi bas djeca rodjena od 2003 na ovamo

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

@ maja
    Gledaj jednu stvar. Veliki sam pristalica infrastrukture, ali racionalne. Naci ces milion analiza zasto BIH ne treba auto put i da je sa strane isplativosti tog projekta to malo lose. Hrvatska koju svi ovdje pominjemo danas placa danak auto puta. taj je projekat zaduzio tu zemlju i bacio je skoro u duznicko ropstvo. Imam obicaj da se odvezem do zagreba i mogu da ti kazem da je od dubrovnika do splita ta dionica apsulutno neisplativa jer broj vozila u spicu sezone mozes na prstima da izbrojis. DU je uglavnom avio destinacija sa strane turista, kao i nauticka. Bez produzetka tog puta do albanije i spajanja sa grckom i bugarskom ka aziji, nije da je bas isplativo. Jos jedan put duhova ti je pristina tirana. Sve je to lijepo za mene koji vozim ali sa strane isplativosti drzavi ne bas. Da li je ovom regionu potrebno jos dva takva kao sto su u CG i BiH.
    Nama je potreban od HR ka albaniji, ne ka srbiji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    @ maja
    Gledaj jednu stvar. Veliki sam pristalica infrastrukture, ali racionalne. Naci ces milion analiza zasto BIH ne treba auto put i da je sa strane isplativosti tog projekta to malo lose. Hrvatska koju svi ovdje pominjemo danas placa danak auto puta. taj je projekat zaduzio tu zemlju i bacio je skoro u duznicko ropstvo. Imam obicaj da se odvezem do zagreba i mogu da ti kazem da je od dubrovnika do splita ta dionica apsulutno neisplativa jer broj vozila u spicu sezone mozes na prstima da izbrojis. DU je uglavnom avio destinacija sa strane turista, kao i nauticka. Bez produzetka tog puta do albanije i spajanja sa grckom i bugarskom ka aziji, nije da je bas isplativo. Jos jedan put duhova ti je pristina tirana. Sve je to lijepo za mene koji vozim ali sa strane isplativosti drzavi ne bas. Da li je ovom regionu potrebno jos dva takva kao sto su u CG i BiH.
    Nama je potreban od HR ka albaniji, ne ka srbiji
    Ako se Hrvatska zaduzila autoputevima cime mi to uradismo, kad ih nemamo. Oni imaju dug i autoputeve a mi samo ono prvo. Samo kod nas se prica o isplativatosti autoputa jer svi poduhvati nase drage Vlade su isplativi sve u 16-te pa da se sad slucajno ne omasi.
    Sumnjam da je idje iko racunao o isplativosti puteva po Njemackoj, Svajcarskoj... jer su infrastrukture isplative na vise nacina i tesko je to mjerljivo. Slicaj je primjer sa elektrifikacijom nekog sela ili asfaltiranje puteva do sela dje zivi desetak domaćinstava i ljeti dolaze vikendasi...
    Nedostatak htvatskog autoputa je u tome sto nije poceo od Dubrovnika nego se zavrsio pred njim, ali u svemu postoje neke igre koje tesko imaju logicku provjeru. Slazem se da je nama potrebniji put koji se nekad zvao "jadransko-jonska magistrala" ali itekako je potreban dobar put ( ne mora bas biti autoput) prema Srbiji jer Luka Bar ostade slijepo crijevo i samo racunanje na prugu BB je sumnjivo.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

pa hari upravo to i pricam. Napraviti auto put primorijem jer su zavrseni i sa hrvatske i sa albanske strane(relativno), jer ipak hrvatima mozda i ne odgovara zbog turizma da se prikljucimo,( ko ce ga znati)ili jednostavno nemaju novca sada za takav poduhvat. Sa druge strane Srbija je u istoj poziciji kao mi sa finansijske strane, i da bude jos gore Njemci su im vec rekli da koridorom koji planiraju ne moze jer su dozvolili neplansku gradnju da bi ispostovali standarde udaljenosti. put sjevera su potrebne samo dvije brze trake(2x2 sa razdjelom izmedju) sa ogranicenjem od 100 km/h. Auto put kod nas je skup jer bi vecina bila kroz tunele ili na vijadukte jer auto put ima jasne specifikacije kolike mogu da budu nivelacije na tom putu, broj ukljucenja, tip ukljucenja, sirine, zaustavne trake,odmorista itd itd. sto je sa nase strane relativno neisplativo za nepunih 200 km

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Svaki ap je skup i neisplativ sam po sebi, ali korist po Drzavu i gradjane je neizmjerljiv.. To bi bilo kao da YU nije nikad elektrificirala drzavu, vec samo neke gradove, a sela itd da su preskocili.. Nikad u CG ne bi nista slicno uradili, vec bi i dan danas gatali isplati li se elektrificiranje i manjih gradova a kamoli sela..
    Postavila sam koridore ap zemalja u okruzenju i zbog uzasne sporosti i vijecanja sa CG strane, ni jedan koridor veze nema sa CG. G. Mesic je dolazio u CG i svojevremeno jako dobro govorio o potrebi povezivanja njihovog ap preko CG sa Albanijom i dalje.. Ali godine prolaze, nasi lete avionima, bave se svim i svacim oko toga sta je rekao g. Medojevic, g. Danilovic, ovaj onaj, ali se svojim poslovima ne bave.
    Niko nije tjerao nase "mislioce" da ciljaju Boljare (ali njihovo politicko srpstvo i politikantstvo), mogli su birati trasu koja bi bila u korist CG na drugaciji nacin i povezati tromedju sa BIH i Srbijom i ugovoriti i sa jednima i drugima bolje i svima korisnije projekte. Ali, nekome je eto palo na pamet prvobitno samo SRB, i istrosili su ogroman novac na strane konsultantske kuce nemajuci prvobitno dobro i jasno izrazenu viziju za interes svih. I tako sad se drze toga ko pijani plota jer ko bi opravdao do sada baceni novac..
    Ovako, gledajuci sve mape AP po regionu, luka Bar je totalno otkacena i bez ap preskupa.
    Svako zaostajanje je jako lose po CG uopste, a "zagristi metak" kao hrvati sto su uradili, to u politicki uplasenoj CG ne moze..
    Treba imati petlju za to..
    To sto neki DPS-ovci zive od puta-puta prica i basni koje ih zadovoljavaju imaginarno, pa u prozivljavanju im prodje zivot (a i drugima koji zavise od njih), to zaista nakon toliko godina zvuci jadno i zalosno.
    Sto se mene licno tice, CG moze biti ovakva kakva jeste, meni je ok jer ne zavisim od CG budzeta, od lokalnih politicara, od ucjena, politickih slihtanja itd.. Ali, kad se vidi realnost.. jer znam da CG moze da bude izuzetna, predivna, uredjena i sigurna drzava za sve.. jednostavno iritira zasto ne reaguju i zasto ne idu uz savremen svijet, vec teze uvijek repu civilizacije, post-mortem analizama, i nikad proaktivni..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 26-04-13 at 12:59.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Pozdrav,
    Bone, imamo i vaznijih turistickih projekata, ali neka bude da je vazan i da ce se realizovati. Koliko je isplativ dosta je diskutabilno.
    Stvarno si u pravu da je predizborno obecanje, moram naglasiti da je predizborno obecanje jos od '92 godine. Oce li ga ispuniti i to je diskutabilno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Braco, to su samo pare da se nasi dogovore, obidju takve projekte tu blizu do Australije, utanace vrijeme kad će poceti, odrede cojeka sa kojim će otvoriti radove, postave specijalni kamen za temelj, a onda krenu da traze pare za rabotu. Ne umijete vi raditi ka mi. Kod vas izgradili pola autoputa dok nasi prave analize, ali ćemo mi zato imati najbolji autoput po kojem se moze najbrze trcati. Takav niko nema, a ove obicne za auta svak moze napraviti.

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Eto vidis, da nije bilo nas vi sad ne biste imali novu zicaru nego biste se vozili jos onom starom :grin:
    Baš vam hvala. Još samo da nam platite tu obnovu i ono što je prhlo u vjetar svih ovih skoro 20 godina koliko nije radila

Braco,
    To je ista ona žičara, samo obnovljena s novim gondolama i gornjom postajom s restoranom i najljepšim pogledom na svijetu

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Baš vam hvala. Još samo da nam platite tu obnovu i ono što je prhlo u vjetar svih ovih skoro 20 godina koliko nije radila
    hah, onima koji su sve ono i pokrenuli i bili vrlo bitni učesnici tvoji sugrađani danas aplaudiraju(mislim na građane Hrvatske ne (samo) na Dubrovčane) i kažu da smo u super odnosima tako da...
    She is only here to annoy herself!

Page 142 of 722 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146152192242642 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)