Page 267 of 826 FirstFirst ... 167217257263264265266267268269270271277317367767 ... LastLast
Results 6,651 to 6,675 of 20634

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,943
    Thanked in
    2,859 Posts

A što se zgrožavate na kaznu od 500€ za ovog iz Dan-a? Da Vam neko uputi sočnu psovku bez razloga, ne bi ste se pobili istog trenutka?
    E ovo je još gore, jer je službeno lice u pitanju, i to na radnom mjestu.
    Recite da sam beskrupulozan, ali uopšte ne vidim razlog zašto bih sažaljevao čovjeka? Samo ograničeni um može ovo da napravi što je on napravio. Ali dobro, sigurno ima 500€ viška, pa se eto nađe sudija da mu nađe namjenu za te pare.
    Policajac radi svoj posao, isto kao što ga novinar radi. Ne bi policajac da ne mora, zaustavljao narod i ponavljao kao papagaj iste rečenice da mu plata/posao ne zavisi od toga. Isto kao što Dan ne bi objavljivao pompezne (ne)istinite naslove svih ovih godina da nema potrebu da podigne tiraž.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    sa tom prijavom moras u sud za prekrsaje da ides i da trazis sudjenje, ako to ne uradis u roku od 8 dana kazna je pravosnazna i upsuje se u registar.
    Imas li sanse da se izvuces? pa zavisi od toga kakvu pricu imas i oće li sudija u nju povjerovat...
    ako kazem da sam stojao na semafor dok je bilo crveno i pricao i kad sam krenuo prekinuo, ima li svrhe da me ne kazne? I ako trazim sudjenje, oni se ne pojave moze li kazna da zastari?

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    602
    Thanked in
    453 Posts

Ĉlan 323 Novčanom kaznom od 60 eura do 150 eura kazniće se za prekršaj: 1) vozač koji za vrijeme voţnje koristi telefonski ureĎaj (član 22 stav 1);
    Ako se stajanje na semaforu ne racuna u voznju onda nema kazne. Ali samim stupanjem na kolovoz ti si ucesnik u saobracaju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    E ovo je još gore, jer je službeno lice u pitanju, i to na radnom mjestu. Recite da sam beskrupulozan, ali uopšte ne vidim razlog zašto bih sažaljevao čovjeka.
    Jedno je pitanje je li u redu vrijeđati službena lica i treba li žaliti ljude koji to čine, a drugo je pitanje imaju li oni pravo uzeti čovjeku 500€ i zatvoriti ga na nekoliko časova. Na osnovu čega?

Policajac radi svoj posao, isto kao što ga novinar radi. Ne bi policajac da ne mora, zaustavljao narod i ponavljao kao papagaj iste rečenice da mu plata/posao ne zavisi od toga.
    I Gestapo je "radio svoj posao". Ni mene ni tebe niko ne ćera da vjerujemo novinama ili da ih kupujemo i one same po sebi ne ugrožavaju naša prava za razliku od policije koja ne radi svoj posao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ili kazem nisam koristio telefon, ali tu vajde nema... znaci vise tesko da se moze covjek izvuci sa zastarijevanjem

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,943
    Thanked in
    2,859 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Jedno je pitanje je li u redu vrijeđati službena lica i treba li žaliti ljude koji to čine, a drugo je pitanje imaju li oni pravo uzeti čovjeku 500€ i zatvoriti ga na nekoliko časova. Na osnovu čega?

I Gestapo je "radio svoj posao". Ni mene ni tebe niko ne ćera da vjerujemo novinama ili da ih kupujemo i one same po sebi ne ugrožavaju naša prava za razliku od policije koja ne radi svoj posao.

Meni se čini da je 500€ kazna upravo zbog vrijeđanja policajca i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, jer kako vrsni novinar sam reče nije jedan jedini prekršaj napravio. A može bit da griješim.
    A mislim da po zakonu moraš postupit po naređenju policajca. Krši li to prava i ustav, ne znam, nijesam pravnik ni sudija ustavnog suda. Znam da moram poštovat zakon kakav god da je.

Koliko policija radi ili ne radi svoj posao je predmet analize mnogih političara i stručnjaka. Ja nemam namjeru a ni volju da se time bavim. Njemu je "posao" da me zaustavi. Kad mi traži dokumenta pokažem mu. Ako sam ispravan, znam da će se sve završit za minut dva, eventualno 5 ako treba da duvam u aparat. A ako sam grešan, onda možda i potraje.
    Oću li na odredište stić 2 ili 5 minuta kasnije svejedno je u velikoj većini slučajeva.

Ono što je moja poenta, jeste da je tekst itekako politički obojan, što i ne čudi s obzirom kakvi su na mediji u CG.
    Da je stvarno želio da ukaže na nerad i maltretiranje policije, pisao bi o kombiju koji pretiče preko pune na ulaz u Sozinu koji su forumaši ovdje objavili, jer u Sozinu imaju kamere pa je lako dokazat izazivanje opasnosti. Pored navedenog primjera, ima na hiljade drugih. Jer je prosto nevejrovatno da ovaj "novinar" (namjerno je pod znacima navodnika) nije naišao na momenat da policija pali rotaciju da bi prošla kroz crveno i slično.

Ali ne, on bira da piše o politici na vrlo perfidan način. Pri tome i kuka kako je zbog psovanja dobio kaznu 500€ a nije napravio saobraćajni prekršaj.
    Da je u pitanju neko iz naše familije vjerujem da bi se ovdje svi našli spremni da opravdaju kaznu od 500€.

A evo meni nije ni rođak ni član familije a isto bih mislio i da jeste, žao mi je što mu nije 2,000€ kaznu napisao. Plus bih ga poslao na vanredni ljekarski pregled za izdavanje vozačke dozvole sa posebnim akcentom na izvještaj psihologa i zatražio njegov stav da li je takav učesnik u saobraćaju, "kojem je preko glave maltretiranje od strane policajaca koje se ogleda u čuvenim rutinskim kontrolama", opasan po ostale učesnike u saobraćaju i naročito po saobraćajne policajce.
    Last edited by hercules; 24-04-13 at 15:25.

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    602
    Thanked in
    453 Posts

+repić sami da maknes taj bold

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koliko neki ljudi baljezgaju sto je ovo

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

realno je narod bezobrazan a policija dolazi iz istog tog naroda tako da...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,535
    Thanked in
    2,667 Posts

Quote Originally Posted by dub_c View Post
    Imao sam situaciju proslog ljeta jer mi je vozacka oduzeta dok sam vozio auto. Trazio sam u mup da mi daju potvrdu da mogu da vozim motor u medjuvremenu jer sam imao polozenu A kategoriju.
    Bez ikakvih problema su mi dali neki papiric koji je trajao ta 2 mjeseca.
    E na žalost izgleda da ovog više neće biti...

Quote Originally Posted by Stetni View Post
    Zvao sam onaj broj sto je kedown postavio, pa ih pitah da mi ne mogu to poslat na mail, nije bio problem, oni to imaju spremno u .pdf...
    PA daj nam mail da se obratimo njima
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ljudi dobih kaznu od 430 eura.Prvo za prekoracenje 100 eura(od 100 do 300),pa za vozenje dok mi je oduzeta vozacka 300 eura(od 300 do 2000????) i sudski troskovi 30 eura..jos sam i dobro prosa jer je trebala uzet i vozacku+ najmanja kazna.Jos imam da platim jos sto banja.Ne izlazi mi se na drum mamu im njihovu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    22 Posts

Nisu ti oni nista krivi... :/ Jbg.

Thanks Thanks Given 
    9,710
    Thanks Thanks Received 
    6,019
    Thanked in
    2,296 Posts

Vidiš kako su pošteni bili sve najmanje kazne ti napisali...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Odlezi malo u spuz I boli te ...

Sent from my ST25i using Tapatalk 2
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,763
    Thanked in
    1,587 Posts

Prvo ce se pokusat naplata preko bilo cega sto se vodi na njega... Tek onda zatvor
    f6

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by spouk11 View Post
    ljudi dobih kaznu od 430 eura.Prvo za prekoracenje 100 eura(od 100 do 300),pa za vozenje dok mi je oduzeta vozacka 300 eura(od 300 do 2000????) i sudski troskovi 30 eura..jos sam i dobro prosa jer je trebala uzet i vozacku+ najmanja kazna.Jos imam da platim jos sto banja.Ne izlazi mi se na drum mamu im njihovu.
    Dobro si prošao. Mada te taj mogao puštit ako si već imao oduzetu vozačku, ovako te zaklao, mada si sam kriv.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Koliko policija radi ili ne radi svoj posao je predmet analize mnogih političara i stručnjaka. Ja nemam namjeru a ni volju da se time bavim. Njemu je "posao" da me zaustavi. Kad mi traži dokumenta pokažem mu. Ako sam ispravan, znam da će se sve završit za minut dva, eventualno 5 ako treba da duvam u aparat. A ako sam grešan, onda možda i potraje. Oću li na odredište stić 2 ili 5 minuta kasnije svejedno je u velikoj većini slučajeva.
    Nijesam govorio o opštem slučaju, nego o proizvoljnom zaustavljanju ljudi. To se može opisati raznim riječima. Obavljanje posla nijesu neke od njih. Njihove plate, uniforme, automobile, radare itd smo platili ja i ti, nijesu im s neba pali. Normalno je da me zanima kako se troše naše pare.

Meni se čini da je 500€ kazna upravo zbog vrijeđanja policajca i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, jer kako vrsni novinar sam reče nije jedan jedini prekršaj napravio. A može bit da griješim. A mislim da po zakonu moraš postupit po naređenju policajca. Krši li to prava i ustav, ne znam, nijesam pravnik ni sudija ustavnog suda.
    Diskutabilno. Koliko ja znam, vrijeđanje samo po sebi je pravo zaštićeno Ustavom, a kako vrijeđanje ometa policajca u (ne)vršenju dužnosti, ne znam. Vrsni novinar je postavio jedno veoma legitimno pitanje. Naime, je li njihov posao da nas konstantno maltretiraju i zaustavljaju bez razloga? Ja tvrdim da nije i da se to što oni čine ne može odbraniti ni pravno ni moralno. Moraš postupit po naređenju u smislu da si dužan po zakonu to učiniti u određenim situacijama. To ne znači da moraš uvijek činiti što ti policija kaže. Postoji nešto što se zove prekoračenje ovlašćenja. Takođe postoji sud koji će procijeniti je li kriv policajac jer je prekoračio ovlašćenja ili je kriv građanin jer je ometao policajca. Tebe ne zanima ni koliko taj sud radi svoj posao?

Znam da moram poštovat zakon kakav god da je.
    Ako je proizvod naše volje.

Uzgred, nije mi cilj bio branit novinarstvo ovoga "novinara". Mislio sam da porediš profesije uopšteno. Crnogorske novine koristim isključivo zimi.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,943
    Thanked in
    2,859 Posts

Nijesam govorio o opštem slučaju, nego o proizvoljnom zaustavljanju ljudi. To se može opisati raznim riječima. Obavljanje posla nijesu neke od njih. Njihove plate, uniforme, automobile, radare itd smo platili ja i ti, nijesu im s neba pali. Normalno je da me zanima kako se troše naše pare.

Tačno sam znao da će se priča raširit na trošenje para. Da ih nećemo gole poslat na ulicu da zaustavljaju narod? Teže mi pada davanje plata poslanicima koji se ni ne pojavljuju, mada ni ovi koji blebeću u skupštinu nijesu ništa bolji, nego sve ostalo. A nije da nema primjera trošenja "naših" para.
    Ipak, ne mislim da će na primjer da će se počinilac krivičnog djela, u bjekstvu automobilom uvijek sam odvest do policijske stanice?
    Malo daleko ipak ovo bi

Diskutabilno. Koliko ja znam, vrijeđanje samo po sebi je pravo zaštićeno Ustavom, a kako vrijeđanje ometa policajca u (ne)vršenju dužnosti, ne znam. Vrsni novinar je postavio jedno veoma legitimno pitanje. Naime, je li njihov posao da nas konstantno maltretiraju i zaustavljaju bez razloga? Ja tvrdim da nije i da se to što oni čine ne može odbraniti ni pravno ni moralno. Moraš postupit po naređenju u smislu da si dužan po zakonu to učiniti u određenim situacijama. To ne znači da moraš uvijek činiti što ti policija kaže. Postoji nešto što se zove prekoračenje ovlašćenja. Takođe postoji sud koji će procijeniti je li kriv policajac jer je prekoračio ovlašćenja ili je kriv građanin jer je ometao policajca. Tebe ne zanima ni koliko taj sud radi svoj posao?

Evo o famoznom "maltretiranju":

III. PRAVILA SAOBRAĆAJA1. Opšta pravila
    Član 14
    Učesnik u saobraćaju dužan je da postupa u skladu sa propisanim pravilima saobraćaja, saobraćajnom signalizacijom i znacima i naredbama koje daje policijski službenik koji vrši kontrolu saobraćaja na putevima (u daljem tekstu: ovlašćeni policijski službenik).
    Učesnik u saobraćaju dužan je da postupa u skladu sa saobraćajnom signalizacijom i kad time odstupa od propisanih pravila saobraćaja.
    Učesnik u saobraćaju dužan je da postupa u skladu sa svjetlosnim saobraćajnim znakom i kad se značenje tog znaka razlikuje od značenja ostalih saobraćajnih znakova ili pravila saobraćaja.
    Učesnik u saobraćaju dužan je da postupa prema znacima, odnosno naredbama koje daje ovlašćeni policijski službenik i kad time odstupaju od propisanih pravila saobraćaja, značenja saobraćajnog znaka postavljenog na putu ili svjetlosnog saobraćajnog znaka.
    Koliko ja znam, ako stupiš u saobraćaj, sam si prihvatio da poštuješ zakon o istom, koji je isti za sve nas. Dužan si da postupiš po njegovim naredbama. A evo da ne bude da se oslanjamo na moje znanje prava, da potkrijepim zakonom i dijelom člana 164:

8. Znaci i naredbe koje daju ovlašćena licaČlan 164
    Učesnici u saobraćaju moraju postupati po znacima i naredbama koje daje ovlašćeni policijski službenik ili drugo zakonom ovlašćeno lice za neposredno regulisanje ili kontrolu saobraćaja.
    Znaci se daju rukama, odnosno položajem tijela ovlašćenog policijskog službenika, uređajima za davanje svjetlosnih i zvučnih znakova, tablicom ili zastavicom za regulisanje saobraćaja, a naredbe usmeno.
    Znaci i naredbe mogu se davati i iz vozila.
    ...

Bliži izgled i način davanja znakova i naredbi iz stava 1 ovog člana, kao i njihovo značenje propisuje Ministarstvo.
    Ako je proizvod naše volje.
    Usvajanje zakona u parlament od strane većine poslanika koji predstalvjaju većinu izašle populacije na izborima nije ništa drugo do izraz "naše" volje koji god bili ti naši.
    Nigdje se ne uvode zakloni posebno za RoNN|3 i posebno za hercules. Nego je jedan za sve.
    Besomučno zaustavljanje i rutinske kontrole su dio njihovog posla, koji obavljaju sprovodeći zakon o bezbjednosti saobraćaja zarad naše bezbjednosti. Svidjelo se to nama ili ne ali tako je.
    Tako je, jer se tim rutinskim kontrolama nađu počinioci krivičnih djela, isključi se iz saobraćaja neko ko ugrožava bezjbednost ostalih učesnika u saobraćaju vozeći neispravno vozilo, ne poštujući ograničenja, i slično.

Pošto nijesmo bili tamo ni ja ni ti, već se vrsni novinar sam pohvalio da mu je dao jednu sočnu psovku, možemo samo da pretpostavljamo što je i kako je bilo. Je li mu policajac rekao da izađe iz vozila ili ne, da li je ovaj postupio po naređenju ili ne. Da imamo presudu znali bi, ovako jedino da nagađamo.
    A najsličniji scenario je da je vrsni novinar počeo prepirku, nije htio da izađe, nastavio da vrijeđa. Dovoljno za kaznu reklo bi se.
    Čitajući zakon, ne bih rekao da je policajac uradio išta van svojih ovlašćenja. A ni novinar ne reče da ima povreda ikakvih. Tako da je tu situacija čista.
    Je li zakonski opravdano i je li po ustavu ja mislim da jes a evo što kaže ustav:

Ograničenje ljudskih prava i sloboda

Član 24
    Zajemčena ljudska prava i slobode mogu se ograničiti samo zakonom, u obimu koji dopušta Ustav u mjeri koja je neophodna da bi se u otvorenom i slobodnom demokratskom društvu zadovoljila svrha zbog koje je ograničenje dozvoljeno. Ograničenja se ne smiju uvoditi u druge svrhe osim onih radi kojih su propisana.

Zanimaju me što rade sudovi. Ja se još ne družim sa njima, nadam se i da neću nikad. Sitan sam vojnog i civilnog suda za navijek.
    Svako neka radi svoj posao. Nikad ne govorim što treba drugi da rade pa neću ni sad. Ima ko nadgleda njihov rad.

Uzgred, nije mi cilj bio branit novinarstvo ovoga "novinara". Mislio sam da porediš profesije uopšteno. Crnogorske novine koristim isključivo zimi.
    Znam. Profesije ne bih poredio, jer ovaj nije ni blizu profesije zvana novinar po mom mišljenju. Naglašavam mom
    Naglasio bih da 2 minuta rutinske kontrole ne predstavljaju apsolutno ništa.

Na kraju, zaključio bih isto što i prije: ni slova o bezbjednosti saobraćaja, samo se pohvalio da je nevaspitan, i da je imao 500€ za bacanje. Pametnome (u ovom slučaju sudiji) dosta.

Thanks Thanks Given 
    6,221
    Thanks Thanks Received 
    13,871
    Thanked in
    5,261 Posts

Eo 5 dana pauk ladno kampuje odje u kvart kod kafane "Lovac" preko puta sportskog. Kruze jedno po ure uru, pa po sat vremena $ede u kabinu i cekaju. Izgleda imaju kvotu koju moraju ispunit od barem jednog auta za jutro. Sve im *****.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,943
    Thanked in
    2,859 Posts

Da zanemarimo ovu prepisku za tren, ne bi loše bilo kad bi se malo edukacije propuštilo korz medije.
    Svaki dan iste pojave na PG ulicama:
    - autobusi i taxisti koji prolaze kroz kasno žuto i crveno,
    - roditelji koji voze djecu na sjedištu suvozača, nekad i u krilo,
    - vozači koji pješacima ne staju na pješački,
    - pješaci koji pretrčavaju preko bulevara gdje je to moguće tj gdje nema zelene ograde,
    - zagušenja saobraćaja samo zato što je neko samo časkom iskočio da kupi novine, cigare i slično,
    - pogrešna prestrojavanja i uskakanja preko reda,
    - bahato ponašanje policajaca i službenih vozila...

Ako se neko sjeti neka dopiše slobodno. Naime, tvrdim da većina roditelja nije svjesna kakve povrede može dijete da doživi naglim kočenjem u nekoj situaciji i koliko je poželjno voziti dijete u posebnom sjedištu.
    Jasno mi je da su u taxi udruženjima ponajmanje zapošljeni taxisti, ali mi nije jasno da ljudi ne cijene svoj posao? Kako okarakterisat šofera autobusa koji sa 20tak putnika prolazi kroz crveno na raskrsnicu tik pored trgovinske škole?

Mišljenja sam da se ovakve pojave neće iskorijenit same od sebe. Naime potrebno je nekoliko generacija, uzornog, svjesnog i odogovrnog ponašanja, a i kulture svakako, da bi se to samo od sebe ispravilo. Drakonske kazne, bez izuzetka su jedno od ponuđenih rješenja novim zakonom. Mala je začkoljica u ovom bez izuzetka ali to je šira tema.

Do sad su se pokrećale neka akcije, uvijek kao posljedica nekog tragičnog događaja kad je obično kasno. "Sky forever" kad je poginuo Nebo, fondacija Anita Fetić kad je ona poginula kod Sozine. Ali se sve to nekako zaboravilo. Na nijednoj televiziji da se malo pokrene priče o tome. Kratke emisije koje služe za reklamiranje prodavnica auto kozmetike i besomučno iščitavanje tekstova sa interneta su i dosta rijetko, svega jednom u nedjelji.

Ima i policajaca koji obilaze osnovne škole i podučavaju djecu kako preći ulicu i slično.

Da sumiram:
    Problemi:
    - Nekultura
    - Nedogovrnost
    - Bahatost
    - Neracionalnost

Rješenja
    - Drakonske kazne uz stirktno poštovanje zakona bez veza i vezica
    - Postavljanje kamera na ulicama i slanja kazni poštom?
    - Podizanje nivoa svijesti i konstantna edukacija?

Još neko rješenje?
    Last edited by hercules; 25-04-13 at 13:10.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Eo 5 dana pauk ladno kampuje odje u kvart kod kafane "Lovac" preko puta sportskog. Kruze jedno po ure uru, pa po sat vremena $ede u kabinu i cekaju. Izgleda imaju kvotu koju moraju ispunit od barem jednog auta za jutro. Sve im *****.
    Dižu oni u taj dio već mjesec dana intenzivno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko ja znam, ako stupiš u saobraćaj, sam si prihvatio da poštuješ zakon o istom, koji je isti za sve nas.
    Tacno tako, a to znaci da ako izadjes na ulicu ispred zgrade, da npr bacis smece, ti si ucesnik u saobracaju.

Mislim da obojica malo prtjerujete s prepiskom...

Thanks Thanks Given 
    1,468
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    585 Posts

Da zanemarimo ovu prepisku za tren, ne bi loše bilo kad bi se malo edukacije propuštilo korz medije.
    Svaki dan iste pojave na PG ulicama:
    - autobusi i taxisti koji prolaze kroz kasno žuto i crveno,
    - roditelji koji voze djecu na sjedištu suvozača, nekad i u krilo,
    - vozači koji pješacima ne staju na pješački,
    - pješaci koji pretrčavaju preko bulevara gdje je to moguće tj gdje nema zelene ograde,
    - zagušenja saobraćaja samo zato što je neko samo časkom iskočio da kupi novine, cigare i slično,
    - pogrešna prestrojavanja i uskakanja preko reda,
    - bahato ponašanje policajaca i službenih vozila...

Ako se neko sjeti neka dopiše slobodno. Naime, tvrdim da većina roditelja nije svjesna kakve povrede može dijete da doživi naglim kočenjem u nekoj situaciji i koliko je poželjno voziti dijete u posebnom sjedištu.
    Jasno mi je da su u taxi udruženjima ponajmanje zapošljeni taxisti, ali mi nije jasno da ljudi ne cijene svoj posao? Kako okarakterisat šofera autobusa koji sa 20tak putnika prolazi kroz crveno na raskrsnicu tik pored trgovinske škole?

Mišljenja sam da se ovakve pojave neće iskorijenit same od sebe. Naime potrebno je nekoliko generacija, uzornog, svjesnog i odogovrnog ponašanja, a i kulture svakako, da bi se to samo od sebe ispravilo. Drakonske kazne, bez izuzetka su jedno od ponuđenih rješenja novim zakonom. Mala je začkoljica u ovom bez izuzetka ali to je šira tema.

Do sad su se pokrećale neka akcije, uvijek kao posljedica nekog tragičnog događaja kad je obično kasno. "Sky forever" kad je poginuo Nebo, fondacija Anita Fetić kad je ona poginula kod Sozine. Ali se sve to nekako zaboravilo. Na nijednoj televiziji da se malo pokrene priče o tome. Kratke emisije koje služe za reklamiranje prodavnica auto kozmetike i besomučno iščitavanje tekstova sa interneta su i dosta rijetko, svega jednom u nedjelji.

Ima i policajaca koji obilaze osnovne škole i podučavaju djecu kako preći ulicu i slično.

Da sumiram:
    Problemi:
    - Nekultura
    - Nedogovrnost
    - Bahatost
    - Neracionalnost

Rješenja
    - Drakonske kazne uz stirktno poštovanje zakona bez veza i vezica
    - Postavljanje kamera na ulicama i slanja kazni poštom?
    - Podizanje nivoa svijesti i konstantna edukacija?

Još neko rješenje?
    Ne budi smijesan, drakonske kazne?, a sta je ovo trenutno bez drakonsko,l? Ne moze se nista na silu, mogu oni pisati kazne do sjutra, nece se promijeniti.
    Kamere? Pa necu da zivim pod prismotrom, koji god razlog da postoji za njihovo postavljanje.
    Jedino ti je ovo trece dobro, znaci jedini nacin da se promijene pojedine stvari su da se pocne od ne znam vec kojeg doba, edukacija omladine, nista bez to.
    Mislis da ces silom promijeniti vozacke navike koje su stecene tokom toliko godina voznje.
    A i to je dio licnosti naseg naroda(juge) , i jes da je lose mozda ali makar smo to mi

Sent from my s3
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    602
    Thanked in
    453 Posts

Kamere i automatsko slanje kazni na vlasnika tablica. To u komsiluku odlicno funcionise, a posebno na frekventnim raskrsnicama. Koliko puta ste vidjeli situaciju da retard prodje kroz crveno i to desno, a iz trake za lijevo ili samo projuri kroz raskrsnicu/kruzni. Da je samo jedna google street view kamera za 360 stepeni na kruznom kod atlas centra, pdv bi mogli da spuste

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ponekad pitam sebe, je li ovaj Hercules iz Svajcarske ili sa Zabjela?
    TAKUMI

Page 267 of 826 FirstFirst ... 167217257263264265266267268269270271277317367767 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)