Page 265 of 826 FirstFirst ... 165215255261262263264265266267268269275315365765 ... LastLast
Results 6,601 to 6,625 of 20634

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by ribomax View Post
    Jedna info...Kad bi,daleko bilo, tresnuli nekog pješaka,sve 70m od pješačkog se broji kao da je bio na pješački...
    Ne znam za druge ali ja nisam uspio da razumijem što si htio reć?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pita čovjek kad bi udario pješaka koji ulicu prelazi na nedozvoljeno mjesto a to mjesto je udaljeno od pj prelaza do 70 m, ko je tu kriv? valjda je to pitanje

Thanks Thanks Given 
    2,104
    Thanks Thanks Received 
    3,763
    Thanked in
    1,587 Posts

To je tebi olaksavajuce odnosno ,, doprinos,, pjesaka nastanku nezgode ali u svakom slucaju ti si kriv. Pjesak je ,,neuki,, ucesnik u saobracaju pa tako nije duzan odnosno obavezan da zna sta je nor pjesacki ( dijete)
    f6

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

vozac je kriv u svakom slucaju bez ako je pjesak namjerno "podletio" pod auto
    ...

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

ajde ti dokazi mu namjeru
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,577
    Thanks Thanks Received 
    5,946
    Thanked in
    2,861 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    kad smo kod pješaka koji mozak je nacrtao pješački na sred bulevara između mosta i dva sanduka? bez semafora i bez ičega...i čemu taj pješački uopšte i služi kad postoje 2 komada s jedne i s druge strane na semaforima...
    Teško je identifikovat ko je gori oni što su odredili i nacrtali pješački tu, ili kamikaze koje će tu da pređu pješački.
    Stao sam jedne prilike i iza mene je redovno bila šrkipa guma dok su u traku pored mene prolijetali.
    Izbjegavam maximalno tu ulicu u frekvetnom periodu baš zbog toga.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Prije neki dan vozim bulevarom pud volija 50-60km/h i odjednom iz cista mira na 20-25m (otprilike nakon pjesackog) ispred mene zena izgurava kolica na sred ulice da predje sa djetetom (ne gleda ima li kola). Kao lutke da voze a ne djecu. Ni sad mi nije jasno kako sam uspio da zakocim da ne dignem ono dijete preko kola.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

pojedine "majke" tačno kao da ih koriste kao zaštitu po princiipu bolje da pokupi kolica nego mene...

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,535
    Thanked in
    2,667 Posts

Meni je ovo zanimljivo
    Novi zakon predviđa i to da će vozač, koji ima sve položene kategorije, ostati bez vozačke dozvole ako je napravio teži prekršaj, tako da na dva mjeseca neće moći da upravlja bilo kakvim motornim vozilom.
    "U slučajevima kada učesnik u saobraćaju počini prekršaj za koji je, shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja predviđeno oduzimanje vozačke dozvole, ona se oduzima za sve kategorije vozila, te za to vrijeme izvršilac prekršaja ne može upravljati vozilom bilo koje kategorije”, naveli su u policiji.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    602
    Thanked in
    453 Posts

Sta je tu cudno? Jedna je go glava. Najbolje da ce pjan moci da vozi auto, ali ne i kamion i obrnuto.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

a ono ako je motorom isao 130 put CT pa su mu je oduzeli tesko ce kamionom to ponovit mada svakako treba oduzimat dozvole svakome ko ugrozava saobracaj, ali bas ko ga ugrozava

inace zadnja su vremena dosla kad su u petra matovica nadzedzili patrolu i to u sred bijela dana..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zovu li oni da se pojavim pred sudijom, pa onda donosi odluku ili sam sudija odlucuje po zapisniku i salje kaznu na kucnu adresu? nisam imao iskustva sa ovim stvarima pa reko da priupitam.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Dobijas poziv na kucnu adresu iz suda. Onda ides kod sudije i on ti odredi kaznu. Ne racunaj da ces dobiti brzo jer imaju hiljade predmeta osim ako ne nadjes vezu pa da ti ubrzaju poziv kod sudije. Ukratko, ako ne platis na mostu platices na cupriji

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja ne znam sto vam toliko smeta policija ako vam je sve po propisima,mene su jedno 2 mjeseca zaustavljali po 10 puta dnevno,ali bukvalno,kad je ljtenja sezona o tome da i ne pricam,mada evo zadnje 3 mjeseca sam pocinuo,vise su naucili da imam svu mogucu opremu i svu mogucu dokumentaciju,cak i ljekarsko uvjerenje a ne sto drugo.Mada se mora vozit po propisima i ove dzukele od pjesaka koji ne gledaju lijevo/desno propustat,jer teze ti je kad ti napisu za pjesaka kaznu no da si prekoracio 29km/h.
    Inace jeste primijetili kako su drotovi parkirani na autobusko stajaliste ispred gintasa?Sad su zabranili dostavnim vozilima da se parkiraju ispred magacina Mercatora u Gintas i samo cekaju da stanes i odma kazna+ sto ti onda ne dozvole da isporucis robu...A tek komunalci...msm da gorih smradova nema,znaci ne mogu vam opisat kako ih ocima ne mogu vidjet,al zato kad se popere na sred ulice redovno stanem da se svadjam sa njim adje su stali i kako se ne moze proc od njih

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a reci mi moze li se sad nekako saznat kod kojeg je sudije predmet?

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Kad dobijes poziv znaces, cini mi se da tamo pise.. A prije toga ne znam kako bi saznao.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by John Cena View Post
    Ja ne znam sto vam toliko smeta policija ako vam je sve po propisima,mene su jedno 2 mjeseca zaustavljali po 10 puta dnevno,ali bukvalno,kad je ljtenja sezona o tome da i ne pricam,mada evo zadnje 3 mjeseca sam pocinuo,vise su naucili da imam svu mogucu opremu i svu mogucu dokumentaciju,cak i ljekarsko uvjerenje a ne sto drugo.Mada se mora vozit po propisima i ove dzukele od pjesaka koji ne gledaju lijevo/desno propustat,jer teze ti je kad ti napisu za pjesaka kaznu no da si prekoracio 29km/h.
    Inace jeste primijetili kako su drotovi parkirani na autobusko stajaliste ispred gintasa?Sad su zabranili dostavnim vozilima da se parkiraju ispred magacina Mercatora u Gintas i samo cekaju da stanes i odma kazna+ sto ti onda ne dozvole da isporucis robu...A tek komunalci...msm da gorih smradova nema,znaci ne mogu vam opisat kako ih ocima ne mogu vidjet,al zato kad se popere na sred ulice redovno stanem da se svadjam sa njim adje su stali i kako se ne moze proc od njih

Ma smaraju, u BR su me zaustavili 2 puta u roku od 3 min...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ma smaraju, u BR su me zaustavili 2 puta u roku od 3 min...
    Pricaj mi o tome...u jedan dan su me 6 puta zaustavili bili...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Jaksaaa View Post
    a reci mi moze li se sad nekako saznat kod kojeg je sudije predmet?
    Da bi saznao prije nego dodje poziv moras poci isto u sud za prekrsaje na trecem spratu kancelarija broj 5. Rade sa strankama od 11 i kod njih podji da ti daju takozvani PP broj tj broj predmeta. Moras da znas datum kad ti je napisana kazna i da sacekas da te nadju u zapisnicima kojih ima dosta. Tu ces dobiti PP broj i ime sudije kod kojeg si. U svakom slucaju osim ako nemas vezu, cekaces na poziv.. Ako nisi imao do sad prekrsaj racunaj na minimalnu kaznu po novim zakonu za prekrsaj koji si napravio i 10 eura sudske troskove.

Thanks Thanks Given 
    2,062
    Thanks Thanks Received 
    1,050
    Thanked in
    422 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Meni je ovo zanimljivo
    Novi zakon predviđa i to da će vozač, koji ima sve položene kategorije, ostati bez vozačke dozvole ako je napravio teži prekršaj, tako da na dva mjeseca neće moći da upravlja bilo kakvim motornim vozilom.
    "U slučajevima kada učesnik u saobraćaju počini prekršaj za koji je, shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja predviđeno oduzimanje vozačke dozvole, ona se oduzima za sve kategorije vozila, te za to vrijeme izvršilac prekršaja ne može upravljati vozilom bilo koje kategorije”, naveli su u policiji.
    Imao sam situaciju proslog ljeta jer mi je vozacka oduzeta dok sam vozio auto. Trazio sam u mup da mi daju potvrdu da mogu da vozim motor u medjuvremenu jer sam imao polozenu A kategoriju.
    Bez ikakvih problema su mi dali neki papiric koji je trajao ta 2 mjeseca.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by John Cena View Post
    Ja ne znam sto vam toliko smeta policija ako vam je sve po propisima.
    Zato što su zakoni koji daju prava građanima iznad zakona koji daju ovlašćenja policiji. Ja ne vidim zašto bih se tih prava odrekao. Ako je jedini razlog za saradnju sa policijom taj što je ona jača od nas, to znači da je Ustav mrtvo slovo na papiru i ne mora ni postojati. Taj argument jednako može opravdati bilo kakvu naoružanu bandu koja zaustavlja ljude na ulici i provjerava "je li sve po propisima".

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    50 Posts

Ispod zavjese kiše na izlazu iz Nikšića izronio je saobraćajni policajac. Zar opet, bljesnu mi u glavi? U sekundi mi se pred očima nanizaše brojna slična zaustavljanja u Podgorici. Negdje oko desetog sam prestao da brojim i to samo u poslednjih godinu dana. Kao da sam obilježen i interesantan za saobraćajce, pa ne propuštaju da dignu pendrek ispred mene i zaustave me kad im je volja. Hajde da napravim neki prekršaj, pa da imaju razloga. Međutim, prekršaja nema, ali ima policajaca i njihovog bljutavo ljubaznog: „Dobar dan, dokumenta molim“.

I ovoga puta u Nikšiću sve je kao i obično. Samo što ja više nijesam onaj stari koji ćutke podnosi saobraćajna zaustavljanja i duvanja u alkometar. Umoran sam od bezbroj nula koje mi titraju pred očima i nakon kojih policajac sliježe ramenima, vraća dozvolu, a kao izvinjenje izgovara: “Samo radimo svoj posao. Do viđenja“. Da li je njihov posao da me konstantno maltretiraju, zaustavljaju bez razloga i tjeraju da duvam, duvam, duvam...

Da li zbog nikšićke depresije, sitne kiše ili nečeg drugog, pri poslednjem zaustavljanju iz mene je prokuljalo sve ono što se taložilo prethodne dvije godine. Bijes, averzija prema policajcima, neka dublja nepravda, saobraćajni prsluci koji svijetle u tami, sve je odjednom iz mene prokuljalo. Nesrećnom policajcu rekao sam sve ono što mislim o društvu u kojem neko ima pravo da vas zaustavlja i kada nijeste napravili prekršaj i kada ste uredno vezani, strastveno trijezni i odani saobraćajnim pravilima. Uz to sam ga i častio sočnom psovkom i zaradio privođenje u nikšićki centar bezbjednosti.

Ni tamo se nijesam potpuno smirio. I dalje su iz mene kuljale pritajene višegodišnje neuroze, dodatno isprovocirane tobožnjom strogoćom, dizanjem prsta, upućivanjem strogog pogleda i upozorenja da shvatim gdje se nalazim. I shvatio sam. Nalazim se u zemlji gdje su krupne kriminalne i ostale "ribe” poznati biznismeni, a gdje je obični čovjek na meti raznih poreskih službi, kontrola i samokontrola, isključenja i priključenja i gdje silu zakona ili zakon sile na svojim leđima osjeća samo običan smrtnik. U nekoliko riječi sve sam to rekao namrgođenoj uniformi iza prijemnog pulta u nikšićkoj
    policiji. Očigledno da mu se to nije svidjelo, pa je kratko rekao policajcima: ‘’Vodite'ga dolje”. Kao da me vode u neko podzemlje, tajne kanale, drugi svijet...

Silazim niz desetak stepenica, prolazim ćelijekim hodnikom, shvatajući da ovo podzemlje baš i nije nešto strašno. Usred grada i komarac se čuje, pa prosto čovjeku dođe da zamoli nekoga da ga ostavi ovdje par dana da se odmori od gradske vreve i raznih gluposti koje nosi svakodnevica. Na dnu hodnika otvaraju se jedna vrata i dva policajca pored mene, kao da sam neka ozbiljna kriminalna zvjerka, guraju me u tu prostoriju, nalaze jednu stolicu i kažu da sjednem. Tri policajca, mimo moje pratnje, rade svoj posao. Ispituju jednog čovjeka što je vozio pijan, kažu da će mu uzeti dozvolu, ali i pertle s cipela. Ove zadnje, jer ga vode na triježnjenje u ćeliju.

Samo što sam se odomaćio u ovom nikšićkom ”podzemlju” prilazi mi poznato lice s nikšićke magistrale i prinosi famozni duvački instrument, to jest alkometar. Primjećujem da mu oči sijaju, jer pretpostavlja da sam pijan i da će to dodatno otežati moj položaj. Prosto mi žao što ću ga razočarati, jer i toga dana, kao evo već desetak godina, nijesam popio kapi alkohola. Kada je nesrećni policajac pročitao tri nule snuždio se, blago me pogledao i udaljio se. Nije se više vraćao. Valjda ga je bila sramota što me je zaustavio, a možda je i shvatio i prihvatio moje ponašanje. Vjerovatno bi se i on u sličnoj situaciji slično ponašao.

U "podzemlju” sam proveo tri sata. Toliko je valjda trebalo da se napiše prijava i dostavi sudiji za prekršaje. Negdje pred veče dolazi jedan policajac i izvodi me iz policijeke stanice. Otvara vrata "golfa” i obavještava da idemo kod sudije. Nešto mi žao što se sve bliži kraju. Zar da policiji budem interesantan samo jedno poslijepodne? Zar nijesam zaslužio duži tretman, jer čuvarima naše države rekao sam nekoliko sočnih riječi? Dođe mi da krenem ispočetka i opet kažem nešto sočno, ali prisjetih se saputnika koji su ostali u automobilu na izlazu iz grada. Vjerovatno me čekaju i ne bi voljeli da se moj povratak oduži.

A kod sudije bolje da nijesam ni ulazio. Ne znam ni zašto mi je postavljao brojna pitanja i tobože zapisivao ono što sam rekao u svoju odbranu. Sve je već unaprijed bilo gotovo, jer naši čuvari u plavom ne smiju da budu omalovažavani i da im se upućuju sočne rečenice. Sudija se nijednom nije zapitao zašto jednog običnog građanina već godinama neko maltretira i tretira kao pijanicu, a on, kako to potvrđuje duvačka sprava, to nikada nije. Sudija kao da je tu da zaštiti čuvare, a ne građane.

Ostala događanja nijesu vrijedna slova. Ipak, treba zapisati da je dva dana nakon saobraćajne avanture u Nikšiću na moju adresu stiglo rješenje o kazni od 500 eura

Thanks Thanks Given 
    260
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    44 Posts

znas li ime policajca?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Odavno nisam pročitao bolji komentar iako je situacija u kojoj si se našao ružna. Ribomax, svaka čast!

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

A nema tu što svaka čast, nego je najbolje ćutat i podvit rep, čuš 500 eura... na osnovu čega si dobio tu kaznu, vrijeđanje policije ili šta?

Page 265 of 826 FirstFirst ... 165215255261262263264265266267268269275315365765 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)