Kod vjezbe dobro jutro iliti good morning primarno radi zadnja loza,ne donja ledja.
Ја мислим да апсолутно исти мишићи раде и код хиперекстензије и код Гуд морнинга.
Па ако радиш правилно, неће ти ништа бит'.
Кад бисмо гледали тако, не би чо'ек радио ни мртво дизање, ни чучањ, ни доста тога...
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Volio bih da vidim da neko stavi vecu kilazu i da radi ''dobro jutro'' da vidim samo kako ce odrzati ravnotezu..nekako mi djeluje nemoguce staviti vecu kilazu i stati kao na slici koju si okacio...Boze moj, mozda i mozemeni se ne cini dobrom...moje misljenje ...ti radi , pa javi da vidimo rezultate
![]()
e da..imate u subotu na Cetinju takmicenje u bench press-u ...pa eto koga zanima da isprati ili da se prijavi ...zdrao mi bili !
http://www.facebook.com/events/126884590811618/
Last edited by rock'n'rolla; 18-04-13 at 01:58.
aoK meni![]()
E hvala, evo 2ipo mjeseca sam po parkova sa drugarima, u zadnje vrijeme baš ono redovno cepamo...Povratio sam se malo, pa bi htio u teretanu...al jednog muči povreda, drugi ide na posa na primorje brzo, treci nije ušao u formu...popižđeh...Nema dok gvožđe ne pritisne, a tu se mora imat spotter za prave rezultate
Evo finih tabela da vidimo šta valja, a šta ne valja jesti
I naravno više proteina + malo šećera posle treninga, zbog povećanog nivoa insulina, i 5-6 manjih obroka u toku dana da se sve to fino svari i uđe u sistem...
Što se tiče vode, treba je što više piti, mada sam ja imam poteškoća nakon dosta mlijeka, par sokova, da dodatno pijem vodu...nemam kad xD
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Ловерклокер, одличне табеле, тј најједноставније које сам до сад видио јер су све овог типа http://www.turbo-kuvar.com/fajlovi/k...a%20tabela.pdf
И та је корисна, али гледајући њу, мораш да знаш да је нпр хљеб лош ух, а пиринач добар итд.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
ULT Prostar 100% whey cokolada, nacet i pooijeno par grama, skoro pun do vrha, 2KG... 30 eura hitnooo!!
vala je dzabe...ali sad treba vjerovat nekom na rijec da nisi dodao malo dextroze,brasna ili cega vec![]()
Ima li dje Labradin whey da se kupi u CG?
pogledaj u spirit,znam da imaju od labrade bcaa i no,pa mozda imaju i whey.
Evo još malo o ishrani, pošto nam je ona 70% posla, a i najteži dio za odradit
Preuzeto sa ExYu-fitness foruma
Vreme razlaganja i apsorbcije odredjenih namirnica u nasem organizmu
Jedna on najvaznijih stavki koju moramo da znamo o ishrani je, da je prilikom unosenja, odredjenih vrsta namirnica, potrebno odredjeno vreme nasem probavnom sistemu da razlozi i apsorbuje odredjene namirnice.
Zato smo sastavili listu, pomocu koje cete lakse isplanirati koje namirnice da koristite u odredjenim obrocima.
Najvazniji obrok, je obrok posle treninga, koji treba da sadrzi namirnice koje se brzo razlazu i apsorbuju u vremenskom periodu od 20-40 minuta.
Namirnice koje se koriste izmedju dva glavna obroka treba da obezbede sporiju i konstantnu prehranu misicnih vlakana.
To su namirnice koje se razlazu i apsorbuju od 3-4 h.
Takodje, jedan od vaznijih obroka je onaj koji treba da obezbedi sporu apsorciju whey proteina u toku nocnog odmora.
Uglavnom se koristi kazein ili sir sa minimalnim procentom mlecnih masti.
Ono sto vam preporucujemo je, da ne vrsite preklapanje obroka koji sadrze namirnice sa duzim vremenskim intervalom razlaganja i apsorbcije,tako nastaje opasnost da se visak deponuje u masti, pogotovu danima kada nemate fizickih aktivnosti.
Lista namirnica sa duzinom vremena potrebnim za apsorciju:
Sokovi
-Voce, povrce, corbe od povrca -15,20 min
-Polu-bistri sokovi (izmiksirana salata-voce ili povrce) -20 min
Voce
-Lubenica - 20 min
-Ostale “tikve” -30 min
-Pomorandze, grejp, grozdje - 30 min
-Jabuke, kruske, breskve, visnje - 40 min
Sirovo povrce
-Sveza salata od povrcaaradajz,zelena salata,krastavac,celer,crvena ,
zelena paprika,ostalo socno povrce – 30-40 min
Kuvano ili peceno povrce
-Lisnato povrce- spanac, kelj – 40 min
-Brokoli,karfiol,boranija,kukuruz – 45 min
-Korenaste biljke-sargarepa,cvekla,pastrnjak,repa i ostale – 50 min
Polu-zasiceni ugljeni hidrati
-Jerusalimske artichoke I lisnato povrce,zir i krem od oraha,kukuruz,krompir,mladi krompiri, jam(tropska biljka),kestenje – 60 min
Zasicenu ugljeni hidrati – zitarice
-Braon pirinac,proso,heljda,kornfleks,ovas (prva 3 najbolja) – 90 min
Mahunaste biljke i pasulj –bob (zasiceni UH i proteini)
-Socivo,pile i grasak,grasak,golubije meso,mlad grasak/pasulj – 90 min
-Soja – 120 min
Klice/plodovi
-Suncokret,bundeva,susam – oko 2h
-Lesnik-badem, lesnik, pistaci, orah – 2 1/2h do 3 h
Mlecni proizvodi
-Obrano mleko,cinija niskokaloricnog sira ili “ricotte” – 90 min
-Punomasno mleko,punomasni sir – 120 min
-Tvrdi sir(kackavalj,parmezan) – 4-5 sati
Proizvodi zivotinjskog porekla
-Belanac – 30 min
-Celo jaje – 45 min
-Riba-bakalar,list,morski plodovi – 30 min
-Riba-losos,morski pas,haringa (malo deblje ribe,masnije ) – 45-60 min
-Piletina(bez koze) – 1 1/2 h - 2h
-Curetina(bez koze) –2 , 2 1/2 h
-Govedina,jagnjetina – 3-4 h
-Svinjsko meso – 4 1/2 h – 5 h
ExYu-Fitness team
-->*-TRIATLON PG!-*<--
ja otvorih temu dodatnu o ishrani, cisto da bi se ovdje pricalo o vjezbama, tehnici izvodjenja i sl. pa bih vas molio radi preglednije teme, da koristite temu Suplementacija/Ishrana
Pozdrav svima!
Moze li me iko savjetovati valja li sto ova "strategija" treninga (za skidanje kilograma). Naime, obicno treniram 6 puta nedeljno: prvi dan kardio (trcanje, biciklo ili orbitrek + trbusnjake), drugi dan vjezbe sa tegovima (grudi i triceps), treci dan cardio (trcanje .... ), cetvrti opet sa tegovima (noge i ramena), peti dan kardio + trbusnjake, sesti dan ledja i biceps.
Jedno znam da kazem, rezultata ima ali slabo nesto u odnosu na to koliko se "mucim" i znojim ... pa ima li ko iskustvo sa FAT BURNERS-ima ? Nedje nadjem da pise kao da nisu zdravi/nisu dobri , nedje pise dobri su ...
Da cujem![]()
Zajebi fat-burnere i ostala sranja...Ne postoji trening za mršanje, samo ishrana za mršanje. Smanji masti i šećere, i troši dnevno više kalorija nego što popapaš.
Ukupan dnevni rad (trening i aktivnosti) - Ukupno uneseno kalorija (hrana pića za 24h) = treba bit neka pozitivna vrijednost...Kalkulatora i tabela imaš na netu koliko oćeš
500kalorija manje svaki dan ti je po kile manje nedjeljno....
Ne preskači obroke, samo preskoči masno i slatko...Jedi redovno, vitamini, minerali, da ne bi sjebao nešto u organizam ka što mnogi sjebu
Mast se ne topi, nit se prebacuje u mišić, nit brzo rađenje ponavljanja u vježbama pomaže tome. Zbog prirode gubljenja masti (energetski deficit) i izgradnje mišića (višak energije za kreiranje tkiva)
obično se ljudi prvo "osuše" pa onda nabacuju masu...oboje je teško odjednom... Ono što je bitno je ishrana i trošenje energije opterećivanjem svih mišićnih grupa.
Detalje i kompletnije vodiče imaš na internetu...čak i na našem jeziku dosta toga...
http://www.exyu-fitness.com/forum/bo...skidanje-sala/
http://www.yu-fitness.com/forum/body...oc-pocetniku)/
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Nije to bas sve tako jednostavno
Da izbaci masti? pa da znas koliko su one vazne i bitne za funkcionisanje naseg organizma,hormona,misica,itditd.Ne bi tako pricao
@Iron_Man
Fora je znati koje masti ubaciti,a koje izbaciti.Pusti se tih kalkulatora i g*****,izbaci slatko,gazirano,tjestenine,transmasti.
Radi 2-3x nedeljno kardio(ali samo kardio,bez trbusnjaka!neces smrsati od toga sto ces uradtii 1000 trbusnjaka 3x nedeljno).
3-4x nedeljno teretana,taj program malo bolje organizuj.Ako si pocetnik radi kruzne treninge.Ako nisi,mozes neki full body ili radi npr:
1 trening - ledja,zadnje rame,trapez,biceps
2 trening - grudi,prednje/srednje rame,triceps
3 trening - noge
Pauze nek ti budu 60-90sec maximalno.
Za ledja/grudi/noge ides sa 3 vjezbe,ostale misicne partije po jednu,maximalno dvije.
Ali oko ishrane povedi najvise racuna.
Pozdrav
Rekao sam da smanji...Ada eno gore tabele i čuda...valjda znam za proste UH - vlaknaste UH....zasićene - nezasićene masti![]()
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Predlozi za veći rad (pogađanje) grudi pri vježbama? (položaj, ruke, ramena, bla bla)
UDRI!!!
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Izbaci sipku ubaci bucice, radi takoneko vrijeme i vidjeces napredak i u masi i u snazi...
Sve je to na psihichkoj bazi ®
Ološ...ne mislih na vježbe, nego na pravilan rad, položaj djelova tijela i sl...koliko čitah, treba da malo isprsim grudi naprijed, da su iznad ramena...Da manje radi triceps i ramena...
a radim kosi, kontrakosi benč
i kose i ravne flajs...sa bučicama
@kaljestro, super link, tnx
-->*-TRIATLON PG!-*<--
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks