View Poll Results: Ovako sam glasao/glasala:

Voters
219. You may not vote on this poll
  • VUJANOVIĆ

37 16.89%
  • LEKIĆ

156 71.23%
  • biće nevažeći listić

26 11.87%
Page 22 of 43 FirstFirst ... 1218192021222324252632 ... LastLast
Results 526 to 550 of 1070

Thread: ovako sam glasao/glasala

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by Proxy View Post

hemijskom cije mastilo blijedi nakon 15-ak minuta,

Zatim, jedna od direktiva takodje je i da svi clanovi svoj listic presaviju na pola, time se ubijaju 2 muve jednim udarcem, naprije se moze otkriti koliko 'clanova' glasa protivkandidata, a zatim i prilikom brojanja clanovi DPS-a broje one koje su vise puta presavili listic pokusavajuci da zaokruze oba kandidata kad im se ukaze prilika.

Izdavanje dokumenata raseljenim osobama nedrzavljanima CG, sa adresom BB ili dvostrukih dokumenata (sto se moze lako utvridi jer je jmbg identican u prvih 11 cifri, samo su zadnje 2 cifre, kontrolne, razlicite).

Osobama koje su skoro promijenile mjesto boravka (i mjesto glasanja) desava se da se cesto nalaze upisani na oba biracka mjesta. Tim osobama se nudi novac da glasaju na oba mjesta (prilikom sprej provjere, podmetne se druga ruka ili se koristi neki od rastvaraca na bazi benzena koji izblijedjuju flurescentni sprej).

Kao sto vidite, ovo su samo neki od nacina na koje se moze uticati na izbornu volju gradjana... i svi su primjenjeni u CG u zadnjih 20 godina.

Zaboravio si glavno DPS oružje, pomoću kojeg je sve nabrojano moguće - magični štapić. I zemlju Maštu gdje se sve dešava.
    Quote Originally Posted by hop View Post
    Ovo je odlično objašnjenje.
    Izgleda da nema veze taktika 20 po 20 (i đe se primijeti i đe se ne primijeti)... nakupi se.
    Primijećeno je na dva biračka mjesta u Rožajama.
    Ajde budi čovjek i reci je li to dovoljno da se ospore rezultati ovih izbora?
    I objasni nam što je Danilović brojao do 97% i odjednom prestao? I zar nije sam priznao da je situacija u Rožajama, Plavu, Gusinju 3:1 u korist Vujanovića?
    Quote Originally Posted by guest View Post
    Sto nekoga sprecava da sa gomile legalnih glasacih lista uzme 20 zaokruzi Filipa, odgvoji kontrolni kupon i ubaci listice u biracku kutiju? Naravno sprecavaju ga ostali pristuni. Ali da li stvarno mislis da je ovo sto sam naveo nemoguce u Rozajam recimo dje je skoro 90% ljudi glasalo za Vujanovica? I tome u prilog ide to sto je SDP prijavio nepravilnost a ne neko drugi. Zbog cega bi neko rizikovao da ga uhvate u nedjelu ako nista time ne postize?
    Mislim da je nemoguće, a ti sam probaj kući da napraviš 20 listića i mjeri sebi vrijeme koje je potrebno da: zaokružiš broj jedan na svim listićima, odvojiš 20 kupona, ubaciš u drvenu kutiju, presaviješ svaki listić pojedinačno, ubaciš u kutiju i u svesku uneseš podatke za 20 ljudi, uključujući JMBG i potpise. A zbog čega? 20 glasova. To sigurno nije ničija taktika, već, ako se uopšte i desilo, nečija sumanutost. U svakom slučaju, vrlo lako je provjeriti navode SDP posmatrača, pa da vidimo. Ukoliko je tačna njihova priča, trag je ostao.
    Quote Originally Posted by guest View Post
    Ma sigurno ce vidjet ostali da, da. Na mom birackom mjestu od tri predstavnika koja su sjedjela i nadgledala izborni proces dok sam ja cekao da dodjem na red da glasam samo je jedan nadgledao u momentu kada sam ja glasao.
    Pa, čija je to greška?
    Quote Originally Posted by hop View Post
    Sa CdM portala:

oćemo li?Kakav god rezultat da proglasi DIK, ko god da pobijedi, Lekiću pozovi narod pred skupštinu sa samo jednim zahtjevom!!!!! - HITNO sređivanje biračkog spiska i ponovno glasanje u najkraćem roku, pa i ako tebe proglase za pobjednika. Ako treba pozovi da se izađe i prije nego što DIK proglasi zvanične rezultate.
    Bez ikakvih drugih zahtjeva, bez traženja da pada vlada i slično. Pozovi sve nacije i postavite zastave svih nacija, ili reci da se nijedna zastava ne donosi. Obezbijedi govornike iz svih nacija.

Ako na novim izborima pobijedi DPS-ov kandidat, čestitaj mu i neka mu je sa srećom. Ako ti pobijediš pokreni vanredne parlamentarne izbore.

Eto toliko od mene. Je li glup ovaj predlog?
    prije44 min 48 sec

http://www.cdm.me/politika/danilovic...pritisku-dps-a

Quote Originally Posted by Pterodaktil View Post
    Milo je sve zavrsio,u 18:30 proglasava se Vujanovic za pre$ednika,nema potrebe da se uzbudjujete,mene je zao,ali tako je kako je,mi se ne pitamo
    Ko čini DIK? Zbog čega su SNP članovi bili uzdržani? Kako objašnjavaš direktan pritisak Danilovića na njih, s obzirom da je upravo on držao govore kako DIK ne smije podleći pritisku Vujanovića?
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

I da, DPS i DPS-ovci su pokazali da su gospoda i ljudi sa dostojanstvom u odnosu na frustriranu i izludjelu opoziciju, koji bi preko mrtvih gazili samo da bi ostvarili svoje prizemne interese (čitaj: pad Đukanovića, njihov vlažni san). Taman kad pomislim da se nešto tu promijenilo, demantuje me neki Koča, Vojvoda i njihove pristalice. Ovo se odlično vidjelo i ovdje, na forumu.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    148 Posts

Eto sad i mi odje znamo kako je narodu u Sjeveroj Koreji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    I da, DPS i DPS-ovci su pokazali da su gospoda i ljudi sa dostojanstvom u odnosu na frustriranu i izludjelu opoziciju, koji bi preko mrtvih gazili samo da bi ostvarili svoje prizemne interese (čitaj: pad Đukanovića, njihov vlažni san). Taman kad pomislim da se nešto tu promijenilo, demantuje me neki Koča, Vojvoda i njihove pristalice. Ovo se odlično vidjelo i ovdje, na forumu.
    Daleko od toga da su DPS-ovci gospoda, ali ono sto je Koca cinio na RTCG u nedjelju uvece je ispod svakog nivoa. Nije da sam imao neko posebno misljenje o njemu, ali sada tesko da moze nize da padne.

Thanks Thanks Given 
    4,442
    Thanks Thanks Received 
    8,579
    Thanked in
    3,299 Posts

I da, DPS i DPS-ovci su pokazali da su gospoda i ljudi sa dostojanstvom
    A to jes bogami, isto je Milo gospodin pa neka pricaju ljudi sto god oce. Kad ga vidi co'ek onako visokog u ono odijelo... uhhhhhh. Med.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

A to su sve dokazali napadom na Dubrovnik I deportacijama nepravoslavnog stanovnistva 90-ih.Sve sama gospoda zgodni obrazovani sa manirima.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,995
    Thanked in
    4,013 Posts

http://www.cdm.me/node/226109

"Nećemo dopustiti da nam bude pokradena izborna pobjeda Miodraga Lekića. Ako misle da su ovo devedesete godine i da je ovo neko predreferendumsko i referendumsko stanje u kojem smo zbog ovakvog ili onakvog stava međunarodne zajednice morali da ćutimo i trpimo, ovoga puta se grdno varaju. Nećemo dopustiti jer nas ima 50 odsto plus jedan i toga moraju biti svjesni", kazao je Danilović...

Toliko o prihvatanju referendumskog rezultata. Između ostalog, i zbog ovoga nikad neće imat šansu da smijene dps. Ne dok je ove priče.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Limun View Post
    Eto sad i mi odje znamo kako je narodu u Sjeveroj Koreji.
    Ne lupaj. Ljudi u Crnoj Gori ne bi mogli da zamisle ni život u Južnoj Koreji, a ne u Sjevernoj.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    A to su sve dokazali napadom na Dubrovnik I deportacijama nepravoslavnog stanovnistva 90-ih.Sve sama gospoda zgodni obrazovani sa manirima.
    Ključne riječi: u odnosu na
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post

"Nećemo dopustiti da nam bude pokradena izborna pobjeda Miodraga Lekića. Ako misle da su ovo devedesete godine i da je ovo neko predreferendumsko i referendumsko stanje u kojem smo zbog ovakvog ili onakvog stava međunarodne zajednice morali da ćutimo i trpimo, ovoga puta se grdno varaju. Nećemo dopustiti jer nas ima 50 odsto plus jedan i toga moraju biti svjesni", kazao je Danilović...

Toliko o prihvatanju referendumskog rezultata. Između ostalog, i zbog ovoga nikad neće imat šansu da smijene dps. Ne dok je ove priče.
    je li realno da je ovo coek rekao ????
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post

opet ces biti otkrivljen da ti podstices na podjele i pominjes referendum. ko o ceu opozicija o referendumu a Lekic cuti a onda DPS pravi podjele i on pominje referendum.
    dok je ovakva opozicija ovi ce vladati vjecno
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by kupus View Post
    izvini night oces li da kazes da je izbor lekica volja naroda? Trecina naroda nije izasla na izbore jer su kandidati obicna dva pipuna.
    Trebaju oni da izadju i da isceraju i jedne i druge govnjenom metlom i da postave za pocetak nekog ko nema nikakvog dodira sa opozicijom ni pozicijom, pa makar i stranca nekog da platimo da nas dovede u red kad mi sami ne umijemo.
    Ako je ( što je isto diskutabilno ali predpostavimo da ljudi u ruralnim predjelima svoju glasačku obavezu doživljavaju odgovorno ) 64% izlaznost onda je rezultat legitiman jer čini mi se da je ovo najveća izlaznost na predsjedničkim izborima od pojave Fićka !!! Meni jeste malo simptomatično da neko ko se nalazi u 36% želi da poćera oba kandidata jer svog nema i zbog toga se ljudi moraju odlučit za nekoga od ponudjenih koliko god to bilo teško ili makar ne očekivat nikakve promjene !!! Razlog koji je mene motivisao da glasam za Lekića je to što mislim da nije iz naše priče i da njegovo obavljanje posla ne može biti takvo da mu neko naredjuje jer uvijek može napuštiti funkciju ( što bi opet skrenulo pažnju javnosti da nešto STVARNO nije u redu ) a ako tome dodamo i prilično zavidan rezultat u dosadašnjoj karijeri diplomate onda bi makar sa 100% tačnosti znali da mu nisu strane različitosti u mentalitetu potecijalnih državnika koji bi dolazili u posjetu a kako će investicija biti i iz Italije onda je perfektno rješenje !!! Sa ovim što je objavio DIK mi jednostavno zatvaramo vrata njemu ( ili bilo kome drugom ko dolazi iz normalne priče ) zbog osobe koja je iz naše priče i radi kako mu se kaže da radi a kad se sve sabere njegov je posao zapravo samo pisanje čestitka povodom praznika i eventualno učestvovanje na nekom okruglom stolu dje on objektivno ne može stvoriti kontakte jer ga mi u CG SLABO RAZUMIJEMO A NE STRANCI pa je on našao lijek za svoj hendikep neprestano smijanje i kad se ima povod i kad nema !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Case in point:
    Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    A to jes bogami, isto je Milo gospodin pa neka pricaju ljudi sto god oce. Kad ga vidi co'ek onako visokog u ono odijelo... uhhhhhh. Med.
    Frustrirani...
    Đukanović - rak rana.
    Last edited by johnny bravo; 09-04-13 at 12:13.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,995
    Thanked in
    4,013 Posts

Ovo sam još sinoć čuo kad se uključio u dnevnik tv Vijesti, pa nešto, doduše neodređeno, iskomentarisah sinoć. I onda se ljudi ubiše objašnjavajući da su ovo predsjednički izbori, da niko ne spori državnost CG, da niko više i ne razmišlja o državnom statusu CG... Šteta što ih opozicija demantuje kad god stigne.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

sad me zanima komentar nekih ovdje sto su mi spocitavali da padam na propagandu DPSa i forsiram podjele jer pominjem referendum.
    imaju li sada komentar , kada opozicija nacinje tu temu, ali kao i na sve do sada precutace. nece se glasnuti, maniri velikog vodje Lekica
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    148 Posts

Kad se ovako kradu predsjednicki izbori (uz optuzbe cak i od koalicionih partnera) kako se tek kralo na referendumu..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,995
    Thanked in
    4,013 Posts

Na referendumu je opcija za zajedničku državu imala 10% lufta, a ne treba ni zaboravit da su htjeli da uvedu dodatnih 200 000 glasača.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

nece se glasnut jer je on nezavisan kandidat, kome Mandic i Danilovic vode konferenciju za stampu a medo govori tako jeeee.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Može li vlast preživjeti pobjedu?
    09. april 2013.
    Share

Nije vrhu DPS-a najveći problem što Lekić i ekipa iz Demokratskog fronta neće prihvatiti rezultate rezultate izbora: to su stvari koje smo ovdje gledali ranije i koje ćemo viđati kad god je mala razlika na izborima. Đukanović ima većih problema: kako da održi kaoliciju sa Krivokapićevom partijom kada unutar DPS-a kulja netrpeljivost prema manjem koalicionom partneru koji im je, smatraju u DPS-u, okrenuo leđa 7. aprila? I još teži rebus: kako da Đukanović napravi neophodne personalne promjene i oslobodi se ljudi koji mu, očito, uništavaju rejting partije?
    Kako se i očekivaloržavna izborna komisija potvrdila je pobjedu Filipa Vujanovića i poraz Miodraga Lekića. Nije to, kako je u kampanji najavljivao predsjednički kandidat DPS-a, bila „najubjedljivija pobjeda do sada“, već – jedva pobjeda. U brojkama: Vujanović 161.940 glasova (51,21 odsto); Lekić 154.290 glasova (48,79); 7.650 glasova, pobjeda za 2,4 procenta, u foto-finišu izborne trke.
    U času kada se piše ovaj tekst (ponedjeljak veče) nema baš nekih izliva strasti, poziva na pobunu u izbornom štabu Miodraga Lekića. Ipak, izvjesno je: prvaci Demokratskog fronta neće prihvatiti izborne rezultate DIK-a i nastaviće sa tvrdnjama da je Lekić pobjednik.
    Osokoljena opozicija svakodnevno će, u vremenu nakon predsjedničkih izbora, disati za vratom Đukanovićevoj Vladi, ali i parlamentarnoj većini u Skupštini. Minimalni poraz na predsjedničkim izborima im je podigao borbeni moral i oni neće tek čekati nove izbore. Bojkot skupštinskih odbora, koji je najavio DF, samo je jedan od metoda pritiska; valja očekivati pokušaje internacionalizacije problema i nove medijske storije o marifetlucima vlasti. I, ma koliko ljudi iz vrha DPS-a glumili mirnoću, ne mogu sakriti realnost da je Crna Gora je nakon predsjedničkih izbora ušla u zonu političke krize i da je došlo do ozbiljnih razmimoilaženja unutar vladajuće koalicije.
    Zato se logično nameće pitanje: može li DPS/SDP koalicija preživjeti ovu, na mišiće izvojevanu, Vujanovićevu pobjedu?
    Razlozi uzleta opozicije: Za sada se sa sigurnošću može rećidasupredsjedničkiizborinapukli megalit crnogorske vlasti, jer odavno vlast nije bila tako blizu izbornom porazu, od ponora ih je dijelilo tek 7.500 glasova.
    O tome svjedoče i rezultati po opštinama. Vujanović je od Lekića izgubio u 11 gradova, od čega DPS najviše bole porazi u Podgorici (više od 5.000 glasova prednosti za Lekića!); Baru (1.100 glasova više), ali i u Nikšiću – gdje je vladajuća koalicija na nedavnim lokalnim izborima ubjedljivo osvojila vlast – a Lekić uspio da sakupi stotinjak glasova više od rivala!
    Politički projekat promocije Miodraga Lekića dao je rezultate: bivši diplomata je prošle godine iz Rima došao u Podgoricu, čvrsto se povezao sa opozicionim prvacima Nove i PzP i uz logističku podršku par ovdašnjih medijskih tajkuna, „debitovao“ je na izborima u oktobru kao lider Fronta. Iako tada nijesu savladali vladajuću koaliciju, Demokratski front je preko noći postao vodeća opoziciona snaga.
    Pola godine kasnije, Miodrag Lekić se pokazao kao jedina ličnost sposobna da objedini anemičnu, dezorijentisanu i međusobno posvađanu opoziciju. U tome je ključni Lekićev doprinos političkom preokretu - vratio je u život pogubljene lidere opozicije.
    Zanimljivo je, međutim, da Miodrag Lekić nije napravio preokret u saldu glasova. Naprotiv! Iako brojka od 154.000 glasova na predsjedničkim izborima djeluje impozantno, valja napomenuti: Miodrag Lekić je 2013. godine dobio manje glasova nego Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Srđan Milić na predsjedničkim izborima 2008. godine!
    Prije pet godina je opozicioni „trio M“ zajednički osvojio 158 hiljada glasova, a bio je - potučen u prvom krugu izbora. Sada je Lekić osvojio četiri hiljade glasova manje nego nekad lideri opozicije, ali se ipak - opasno primakao svom rivalu Vujanoviću!
    Problemi kandidata DPS-a: Drugim riječima, Lekić nije bio neki čudotvorac na izborima 7. aprila nego je, prosto, u nedjelju – omanula podrška predsjedničkom kandidatu DPS-a!
    Zato je Vujanović, u odnosu na 2008. godinu – dobio svega nekih 7.000 manje. No, u odnosu na izborni potencijal (DPS, SDP, LP, BS, HGI, DUA...) sa parlamentarnih izbora iz oktobra prošle godine pad je drastičan – Vujanović je u manjku za 30.000 glasova!
    Nije to bio tek sticaj okolnosti, već u najvećoj mjeri posljedica otvorenog sukoba SDP-a i DPS-a.oko odabira predsjedničkog kandidata. Kada je, nakon „zelenog svijetla“ Ustavnog suda, sakupljenih potpisa i dobijanja statusa kandidata, Ranko Krivokapić javno poručio da Filip Vujanović nema političku podršku SDP-a, mislilo se da je to vrhunac sukoba.
    No, dva dana pred izbornu šutnju, na konferenciji za novinare, Krivokapić je, skupasa potpredsjednicima Brajovićem, Konjevićem te Šehovićem otišao korak dalje: pozvali su birače SDP-a na bojkot, zaprijetili stranačkim pristalicama i – kao specijalnu tezu - konstatovali da pobjeda Lekića ne bi bila nestabilnost za Crnu Goru. O posljedicama eventualne Vujanovićeve pobjede - ni glasa, za SDP to nije bila opcija. Činjenica da su narednog dana Krivokapićevu izjavu razdragano citirali Predrag Bulatović i Miodrag Lekić na završnoj konvenciji u Baru, ubjedljivo svjedoči da su Lekićevom štabu shvatili istup SDP-a kao vjetar u leđa opozicionom kandidatu.
    U vrhu Demokratske partije socijalista su potez lidera SDP-a ocijenili kao – nož u leđa.
    Na drugoj strani, Ranko Krivokapić je očito želio da „prijateljima iz DPS-a“ dokaže kako se sa SDP-om ne mogu igrati da bez socijaldemokrata nema sigurnog izbornog trijumfa.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Saldo nedostajućih Vujanovićevih glasova: Sve su to bili detalji koji su na kraju uzrokovali znatno slabiji izborni Vujanovićev rezultat, upravo u suverenističkom izbornom tijelu: na Cetinju, suverenističkom jezgru, je crnogorski predsjednik dobio jedva 56 odsto glasova izašlih; u Podgorici bi mu nekih 15-tak hiljada suverenističkih glasova (čitaj: glasači SDP i Albanci iz Malesije koji su ostali kućama), skupa sa 3.090 nevažećih glasačkih listića (čitaj: Bojovićeve pristalice, razočarani depesovci) garantovali pobjedu; baš kao i u Nikšiću ili Danilovgradu - makar hiljadu, dvije glasova više...
    Ništa od toga: Krivokapićeva „disciplinska mjera“ uskraćivanja podrške mora da je dobro zabridjela uši ljudima iz vrha DPS.a. Na kraju izbornog dana Filipu Vujanoviću su tijesnu pobjedu donijeli, između ostalog, glasovi manjina na koje Miodrag Lekić, kao reprezent prosrpskog Demokratskog fronta, ni u primislima nije mogao računati. Ipak, rezultati pokazuju da je i tu bilo zapreka za Vujanovića: u Bijelom Polju čak 816 poništenih listića (više od 3 odsto); u Ulcinju 699 nevažećih listića (čak 10,4 odsto!). To su pokazatelji da je dio glasača manjinskih naroda ignorisao kandidata vladajuće DPS.
    Istovremeno, Vujanović nije – iako su u vrhu DPS-a na to ozbiljno računali – dobio čak ni simboličnu podršku iz srpskog biračkog korpusa. O tome svjedoče rezultati u Herceg Novom, Kolašina ili Plužina... Time je stara teza da DPS - preko Vujanovića i nekih drugih stranačkih prvaka - može da privuče kontigent srspkih glasača potpuno slomljena na aprilskim izborima.
    Zato je za Vujanovićevu pobjedu ipak presudno zaslužna partijska mašinerija DPS-a, armija stranačkih aktivsta koja je „orala teren“ i tu se tvrdnja Tarzana Miloševića ne može osporiti: mreža DPS-a radila je naporno i učinkovito. Nije čudo što je Milo Đukanović javno pohvalio doprinos partijskih terenskih radnika jer se DPS gotovo samostalno izborio protiv ujedinjene opozicije.
    Sudbina DPS/SDP koalicije: Da je još bilo aktivne podrške socijaldemokrata, nema sumnje da bi Vujanović ostvario - dvocifrenu prednost nad Lekićem i današnjih tenzija ne bi bilo na vidiku. Ali, nije je bilo, što se kaže - „ni za lijek“ - pa političke posljedice uzleta opozicije sada teško iritiraju vrh crnogorske vlasti. I narušavaju ionako krhku koaliciju DPS-a i SDP-a.
    Čelnici DPS-a su posljednje poteze Krivokapićeve partije javno ocijenili kao „opstrukciju koalicionog partnera“. U toj opaski Mila Đukanovića - ali mnogo više u glasnim uzvicima netrpeljivosti na kraju izborne večeri – otkrivena je ona nagomilana i sputavana tenzija u vrhu Demokratske partije socijalista.
    Iako to neće javno priznati, Đukanović i ekipa su nakon 7. aprila izgubili znatan dio povjerenja u politiku čelnika SDP-a. Odmah su se mnogi u toj stranci prisjetili ponašanja socijaldemokrata iz vremena „afere S.Č.“ ili tišine koalicionog partnera tokom drugog teškog iskušenja za DPS, „duvanske afere“ („afera Nacional“)... Uz sve to, idu i razmirice oko položaja, fotelja, novca i priviliegija; strateška neslaganja oko sudbine KAP-a, gradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja...
    Teorije zavjere: Kada stvari krenu loše, onda – po Marfijevom zakonu – valja očekivati pogoršanje. U slučaju odnosa DPS-a i SDP-a to znači stvaranje novih teorija zavjere.
    Nakon izbora u taboru depesovaca se sve više podgrijava sumnja da iza aprilskog bojkota SDP-a ne krije tek lična pizma Krivokapića prema Vujanoviću ili nek hiroviti čin, nego da postoji nešto više, za sada nerečeno u međusobnoj komunikaciji. Tačnije: u vrhu DPS-a se – sa priličnom zebnjom – strahuju od ponavljanja „Daćićevog scenarija“, političkog preokreta iz susjedne Srbije. To je ona poznata situacija od prije dvije godine kada je predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, nakon poraza Borisa Tadića na predsjedničkim izborima, okrenuo leđa Demokratskoj stranci i preko noći načinio dil sa SNS-om Tome Nikolića. Dakako, uz posrednu podršku međunarodnog faktora.
    E sad, Đukanovića, Marovića, Vujanovića, Lukšića i šire društvo muči pitanje: da li, zaista, Krivokapić i ekipa ostaju do kraja lojalni i dosljedni koalicioni partneri, ili je, možda, predsjednička kampanja označila lagano, ali smišljeno i jasno distanciranje SDP-a od DPS-a?
    Izazovi unutar DPS-a: Problem DPS-a se ogleda u tome što nemaju mnogo izbora i što su, ako žele apsolutnu vlast, sada osuđeni na koaliciju sa SDP-om
    Samo, za sadašnji nedostatak manevarskog prostora Đukanović i vrh DPS-a ne može kriviti koalicione partnere nego – sebe i svoju stranku. Nakon teške pobjede na parlamentarnim izborima u oktobru 2012. i formiranja vladajuće koalicije, Milo Đukanović je – posmatrajući rezultate izbora - priznao da su građani opomenuli vlast zbog bahatog ponašanja; da su građani zahtijevali promjenu politike i povećanje odgovornosti, dajući – ipak - šansu DPS-u da ponovo vlada u koaliciji više stranaka. Đukanović je tada najavio kadrovske promjene u vrhu i – što je važnije - novu strategiju vlasti.
    Šest mjeseci kasnije, u realnom životu, ostala su samo – obećanja. Vladu čine iste ljudi koje je Đukanović i ranije birao; u državnoj upravi su samo uslijedile rotacije: beskonačno su miješane iste karte.Zato je sad Đukanović pred težim problemima nego šest mjeseci ranije. Kako da održi koaliciju sa Krivokapićevom partijom kada unutar DPS-a kulja netrpeljivost prema manjem koalicionom partneru koji im je, smatraju u DPS-u, okrenuo leđa 7. aprila? I još teži rebus: kako da Đukanović napravi neophodne personalne promjene i oslobodi se ljudi koji mu, očito, uništavaju rejting partije?
    Predsjednički izbori su mnogo toga pokazali. Eksperiment sa ponovnim izborom Vujanovića skoro da je koštao DPS gubljenja jedne bitne poluge vlasti. Uskoro vladajuću koaliciju čekaju novi izazovi – obračun sa ustreptalom opozicijom na lokalnim izborima. Ako Đukanović, već po navici, ne bude mijenjao ništa - ovonedjeljna mučna pobjeda će izgledati kao lagodna pjesme spram onoga što ih zadesiti. U politici kao i u prirodi: ko ne može da se prilagodi, nema mnogo šansi i počinje da odumire.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Odlicna analiza g. Djuranovica..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    sad me zanima komentar nekih ovdje sto su mi spocitavali da padam na propagandu DPSa i forsiram podjele jer pominjem referendum.
    imaju li sada komentar , kada opozicija nacinje tu temu, ali kao i na sve do sada precutace. nece se glasnuti, maniri velikog vodje Lekica
    Evo da ti ja opet iskomentarišem. Referendum je, kao uostalom i svi izbori, bio nedemokratski. Nemoj mi samo davati argumente, zapad je dao pozitivne ocjene. Zapad je pozitivno ocjenjivao i Miloševića, i raznorazne diktatore koji su radili u njihovom interesu. Obije strane su igrale po principu ko koga za.ebe. Lično znam,kao uostalom i svako, za bezbroj zloupotreba koje ga čine nedemokratskim. Kad je tako, svaka šuša ima neko pravo da ga osporava. Uz to kad znaju DPS glasačko tijelo, koje bi pod slatkorječivošću harizmatičnog vođe, strahu i pritisku, ne samo glasalo sve što se traži od njih, nego i ratovalo po potrebi, onda opet svaka šuša može da gaji snove da istim sredstvima upravlja sa takvim poslušnicima. Jednostavno je svijest većine takva, zombiji. A sve se radi da i ostane takva. I onda se ne čudi ničemu

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kakva masta...
    Precjenjuje se velicina i moc Premijera.. Sve pretjerivanje. DPS clanovi samo ne zele da prepuste svoje beneficije nikome.. A to sto isti "vole" sefa Partije.. To je samo puki interes, tako da ovo oko "ratovanja" itd a najvise vole svoje doopence, e to zaista...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-04-13 at 13:56.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Maja do sledećih izbora prelazi u kritičare režima pa kad se primaknu sledeći postaje sve blaža i blaža i onda u finišu zajebe OLDBONE-a u obožavanju lika i djela M.Đ.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Da, koliko se precjenjuje veličina i moć vođe, vidjelo se i nakon pobjede Vujanovića. Dovodi ga i odvodi kao sinčića. Sinčić prozbori dvije tri i uz opšti delirijum ustupi govornicu onom koji mu je donio pobjedu. I sinčiću je to jasno, a vama kao nije. Vazda li su kćeri perfidnije
    I naravno da glasaju za sopstveno doopence kad im ga pritiscima dovedu u pitanje. Zašto onda ne bi neko drugi maštao da ih tako kontroliše.
    Last edited by Superhik; 09-04-13 at 14:03.

Page 22 of 43 FirstFirst ... 1218192021222324252632 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)