View Poll Results: Ovako sam glasao/glasala:

Voters
219. You may not vote on this poll
  • VUJANOVIĆ

37 16.89%
  • LEKIĆ

156 71.23%
  • biće nevažeći listić

26 11.87%
Page 4 of 43 FirstFirst 1234567814 ... LastLast
Results 76 to 100 of 1070

Thread: ovako sam glasao/glasala

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dje ima ovo da se posle 20 dana sazna pobjednik izbora? 650 hiljada stanovnika? a nema nas u svijet
    Russia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by avitanretla View Post
    I, sto smo zakljucili iz jos jednih izbora...
    Ljudi koji ne izlaze na izbore ili ti Apstinenti- a voljeli bi da dobije opozicija ali `znaju` da oni nista nece promijenit sa svojim jednim glasom, trebali bi da zakljuce NAPOKON da u drzavi koja ima ukupno 10-15 stanovnika MOGU da promijene nesto!

- Zasto se kupuju licne? Licne se kupuju od ljudi koji su neodlucni i koji su protivnici vlasti (dabome), da bi ostali kod kuce taj dan i tako smanjili jedan glas protivnika.
    - E sad! To mene ne nervira... (smijesno mi je, naravno, da neko prodaje svoj glas i svoj stav o buducnosti svoje drzave/grada/naselja/trafike/prodavnice/hljeba/varenike (kome god) za 50e/30 boca koka kole/30bureka/jedan duks/pola grama kokaina valjda/izlazak u grad i 5,6tura(...)) nervira me sto onaj koji NIJE prodao licnu i sjedi kuci jer ZNA da nista nece promijenit njegov glas, cini uslugu BESPLATNO onima sto su nekome platili 50e/30 boca koka kole/30bureka/jedan duks/... da bi uradili isto sto i on - BESPLATNO!
    Bravo maheri.

Objasnio, mada takvi ni obraza ni guzice nemaju da se stide (;

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I kako sada treba da se osjecaju ljudi koji su glasali za Lekica , koji vole Crnu Goru bez podjela i sve narode u njoj a vide one da masu zastavom Srbije i trobojkama i time sire nacionalizam i mrznju ?
    Zastavom druge zemlje masete , ajde trobojku i mogu da shvatim ali cak ni ova trobojka nije NIKAD bila nosena u CG nego ona sa grbom petrovica i svijetlijim plavim gore ali zastavom Srbije mahati na izborima za predsjednika CG i to pred nezavisnim kandidatom Lekicem koji je veci Crnogorac od Mila i Filipa zajedno ?
    Sram ih bilo bre , pogane izrode koji onemogucavaju smjenu ove vlasti , zbog njih NIKAD ali NIKAD nece doci do promjene vlasti ako nastave tako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I jeste li slusali bre onoga smrda Kocu Pavlovica na RTCG , e ono je pravi primjer neandertalca koji ne umije da kanalise svoju mrznju prema DPS-u i rezimu , vec je dostojno popljuvao sve gradjane koji su glasali za DPS sto znaci da je popljuvao pola Crne Gore i on ocekuje da ce neko glasati za njega jeli ?
    E smradovi jedni , svi ste vi ista bagra , jos samo fali da se narod pokolje u vase ime nabijem vas bre sve izigravate nesto a 90-ih ste cutali kao zalivene cvecke dok su neki skupili m*da i imali obraza da osude tadasnju politiku , nego da ne odem u krajnost sad ..
    Pozdrav i svako dobro i da cujemo sta ima ovaj DIK da nam kaze sjutra za ove rezultate izbora ako uspiju izbrojat ovih 300 hiljada glasova
    Last edited by maratonac88; 08-04-13 at 04:27.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by maratonac88 View Post
    I kako sada treba da se osjecaju ljudi koji su glasali za Lekica , koji vole Crnu Goru bez podjela i sve narode u njoj a vide one da masu zastavom Srbije i trobojkama i time sire nacionalizam i mrznju ?
    Zastavom druge zemlje masete , ajde trobojku i mogu da shvatim ali cak ni ova trobojka nije NIKAD bila nosena u CG nego ona sa grbom petrovica i svijetlijim plavim gore ali zastavom Srbije mahati na izborima za predsjednika CG i to pred nezavisnim kandidatom Lekicem koji je veci Crnogorac od Mila i Filipa zajedno ?
    Sram ih bilo bre , pogane izrode koji onemogucavaju smjenu ove vlasti , zbog njih NIKAD ali NIKAD nece doci do promjene vlasti ako nastave tako.
    Potpis i veliki +, opozicija namjerno ili ne sabotira smjenu vlasti. Možda je u pravu Slavko stari paranoik kad kaže da su čelnoci opozicije u Milovom džepu(svakim danom njegovo pisanje sve više liči ma istinu). Mada je moguće da su ti sa zastavama podmetnuti, ali znajući profil glasača nekih partija bih rekao da su to "pravi" wannabe srbi

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
    Last edited by Rakun; 08-04-13 at 03:25.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

I jeste li slusali bre onoga smrda Kocu Pavlovica na RTCG , e ono je pravi primjer neandertalca koji ne umije da kanalise svoju mrznju prema DPS-u i rezimu , vec je dostojno popljuvao sve gradjane koji su glasali za DPS sto znaci da je popljuvao pola Crne Gore i on ocekuje da ce neko glasati za njega jeli ?
    E smradovi jedni , svi ste vi ista bagra , jos samo fali da se narod pokolje u vase ime nabijem vas bre sve izigravate nesto a 90-ih ste cutali kao zalivene cvecke dok su neki skupili m*da i imali obraza da osude tadasnju politiku , nego da ne odem u krajnost sad ..
    Pozdrav i svako dobro i da cujemo sta ima ovaj DIK (kur*ina) da nam kaze sjutra za ove rezultate izbora ako uspiju izbrojat ovih 300 hiljada glasova
    aj istrci dva kruga

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja mislim Glupo. Iz ocaja glupo. Ali ako maknemo na stranu njihovu naivnost i posledice toga, mozemo vidjet da DPS zapravo zahvaljujuci tim sabludnjelim Srpskim grupama i vlada evo 2 decenije dijeleci narod i time cineci ga nesloznim i lakim plijenom za sve malverzacije koje rade pozicija i opozicija.

Ono sto ljudi ne vide jeste da ni jedni ni drugi nemaju vishe para, i da ko god preuzme upravljanje ce morati da pozamljuje pare. A posto su se standardi za Izbor vodja naroda veoma niski, ne postoji nikakva garancija da ce ko god dodje raditi ista drugo bez sto su ovi radili do sad.

Pametni sigurno nisu (htjeli biti) da unaprijede bilo sto u drustvu, jer su imali prilike do sad da se pokazu kakvi su to patriotski strucnjaci. Jedino dizanje 3 prsta mahanje sa 4 oscila, busanje u prsa srpska i bucanje prasetine to im je vrh dometa nacionalnih vrijednosti.

Lekic i DF nije platio josh sto je duzan sa proshlih izbora (nekih 300k eura) sto ukazuje da se kandiduju na veresiju a DPS je pozajmio 200 miliona da pretecu ovu godinu a sve su sanse da im to nece bit dovoljno i da ce morati da se zaduzuju josh zbog para koje moraju dat KAP-u i ostalim biserima privatizacije koje su na racun naroda potpisali.

Kako god obrnesh cekaju vas teske godine...

Ne mare oni uopste sto su takvom politikom Srbiju skratili u mnogo cemu i doveli je na koljena. Ne mare sto su drzavu raskupusali i osiromashili a vodje im se obogatile toliko da su prolupali od "dobra" te su ga sebi prisvojili misleci da ih niko ne gleda i sto su im vodje jedni obicni nezivljeni divljaci bez morala i digniteta spremni na sve da bi ostali na vlasti i uz nju. I ne mare oni za vaskolike nepravde iza kojih potpisima stoje i za nazivanje najnesojskijih zlocina Junastvom i branjenjem Srpstva. Ne mare...

Nemaran je to narod.

Ali ono sto se mora reci da je DPS i ovi narod sto stoji iza njega evo dvije deceni ama bash isti takav.

Suma sumarum 1990 i 2013 su potpuno iste. Nista se tu nije promijenilo, bez ko sto rekoh svi su ostarali.
    Last edited by Ego_and_his_own; 08-04-13 at 04:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

EDIT:
    I kako se sad osjećaju ljudi koji su protiv DPS-a, a ostali su kući? Zavisi od DIK-a. Ja mislim ako DIK potvrdi da je mag*raca bilo više, da će im ipak onda laknuti, da neće čak ni ravnodušni biti- jer možda im je milije da ima više mag*raca u njihovom/našem društvu?

Jesi li ti glasao za Lekića? Ako nisi, batali priču, glasaj za njega pa ćeš onda znati kako se osjećam ja Crnogorac koji sam glasao za Lekića i što ja mislim o zastavama, šalovima i kapama. Dobro nađe o zastavama sad. No nije to ništa što ti pominješ... čuh i da se po Moskovskoj skandiralo Srbiji, a pročitah i da su Srbi iz Srbije krenuli na nas i da su lagano probili nekoliko prepreka u napredovanju ka Podgorici.

Da nisi ono "NIKAD ali NIKAD" pokupio od Filipa? Samo da znaš, on tu riječ tri puta kaže... ubjedljivije je nego dva.

I jeste li slusali bre onoga smrda Kocu Pavlovica na RTCG... , ...popljuvao pola Crne Gore i on ocekuje da ce neko glasati za njega jeli ?
    O kojim ti izborima pričaš? Pušti Koču, nego napadaj Lekića ako ćeš.

E smradovi jedni , svi ste vi ista bagra , ...sve izigravate nesto a 90-ih ste cutali kao zalivene cvecke dok su neki skupili m*da i imali obraza da osude tadasnju politiku , nego da ne odem u krajnost sad ..
    Ja sam imao m*da 90-ih da osudim tadašnju politiku... i ona su mi uz pomoć obraza omogućila da do danas nepokolebano, nezamađijano i neuplašeno istrajem na antiDPS-ovizmu. Nego da ne odem u krajnost sad...

da cujemo sta ima ovaj DIK (kur*ina) da nam kaze sjutra za ove rezultate izbora ako uspiju izbrojat ovih 300 hiljada glasova
    Ne valja kad m*da i DIK nisu u saglasju, a za ove izbore čini mi se da nisu, nego da su "na različitim stranama".
    Inače, za apstinenciju m*da ne trebaju, a ni za mag*rce- njima je dovoljno da ih poglade (mislim na ove druge, a ne prve).
    Last edited by hop; 08-04-13 at 04:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Postizborna hronologija

• Diže se zavjesa i izborna noć počinje...
    • DPS i RTCG najavljuju obraćanje javnosti i objavu svojih prvih rezultata između 21:00 i 21:30, a najavljuje se i da će DIK otprilike u ta doba da se oglasi (makar oko izlaznosti i uobičajenih formalno-administrativnih podataka).
    • Koča objavljuje i konkretizuje najfreškije DPS mahinacije, iskazujući i pored toga optimizam da će Lekić pobijediti... i otkriva da ima informaciju da će DPS, unaprijed svjesan da će Lekić osvojiti više glasova, prije vremena proglasiti Filipovu pobjedu (kao nekad Slobo u svoje pero- prim. aut.).
    • Ubrzo potom, oko 20:35 (!), mlađani portparol Vešović (vještački?) veselo izlazi za govornicom i najavljuje izvjesnu pobjedu Vujanovića (!), nakon podataka sa 100 biračkih mjesta (što po njegovim riječima čini oko 7% glasačkog tijela)... i izbrojanih oko 65% (!) od ukupnog broja glasačkih listova na tih 100 mjesta (tako je rekao). Iznuđena reakcija na Kočine riječi? Na usput, izjavljuje da su njihovi rezultati mnogo bolji od očekivanih (?!) i da će, citiram, Lekić dobiti značajno manje glasova (!) nego što su na izborima zajedno dobile sve tri partije koje su ga podržale (SNP, DF i Pozitivna). A u odgovoru na novinarsko pitanje o 600 ličnih karata predatih u DF od prevarenog i uplašenog aktiviste DPS-a, odgovara, citiram, da sa indignacijom odbacuju te optužbe, da DPS nema NIKAKVE veze sa navodnom kupovinom ličnih karata, da pozivaju sve državne organe da ispitaju slučaj do kraja i da o tome informišu javnost. Zvuči poznato? Zvuči iskreno? Samo pitam. Inače, procenat osvojenih glasova ne pominje, samo najavljuje "izvjesnu pobjedu". Samo kažem, onako.
    • Oko 20:50 Danilović objavljuje, na osnovu 150.000 glasova, 50,64% za Lekića. U tim glasovima nedostaju podaci iz Šavnika i Žabljaka (đe se kasnije ispostavilo da su Lekić i Filip pata-pata), a "podaci iz Rožaja imaju značajne nedostatke, tj. više od 2/3 su neadekvatni".
    • Petnaestak minuta nakon toga Danilović objavljuje, na osnovu 205.000 glasova (60% od ukupnog broja), 50,7% za Lekića, napominjući da je taj uzorak glasova dobar i da uključuje glasove iz Rožaja (i Ulcinja takođe)... a da je u Rožajama odnos glasova 3:1 u korist Vujanovića.
    • Par minuta nakon toga, Vešović objavljuje, na osnovu 32,9% glasova, 53,9% za Filipa.
    • Oko 21:20 Danilović objavljuje, na osnovu 251.000 glasova (73% od izašlih na izbore), 50,5% za Lekića, uz napomenu da su među tim podacima glasovi iz Rožaja obrađeni kompletno, a iz Ulcinja nekih 90%.
    • Oko 21:30 Vešović objavljuje, na osnovu 70% obrađenih listića, 53% za Vujanovića. A onda nezgodno novinarsko pitanje, o rezultatima po pojedinim gradovima... i odgovor Vešovića da oni, citiram, nemaju podatke posebno po opštinama (!!!), nego se podaci zbiraju i uglavnom ovo je trend na nivou države i očekujemo da će ostati nepromijenjen dok se prebroje svi glasovi (kraj citata). Programirana/projektovana cifra?
    • Oko 21:50 ponovo Danilović, ovog puta u prisustvu mnogih funkcionera DF-a, na osnovu 92% glasova, objavljuje 50,5% (i dalje isti procenat- trend se nastavlja) za Lekića, uz napomenu da nedostaju podaci sa nekih glasačkih mjesta iz Nikšića (nisu još unešeni/prebrojani) i Rožaja (jer ima neregularnosti, pa ne znaju koliko je važećih/nevažećih).
    • Oko 22:05 nastupa rasplet! Vujanović objavljuje da su prebrojani svi glasački listići, da on ima 51,3%... i objavljuje svoju pobjedu. Onda na pitanje novinara odgovara: "Obrađeno je u cjelini glasačko tijelo i ovo je rezultat koji smo dobili obradom cjeline glasačkog tijela". A na sljedeće novinarsko pitanje Vujanović odgovara (nije greška u kucanju, ni copy/paste- prim. aut.): "Uključena je cjelina iiiii pfffff ono što sam dao je rezultat koji smo dobili sa terena kao cjeline obrađenog glasačkog tijela". ...I Vujanović tom rečenicom završava obraćanje novinarima i odlazi.
    • Kraj. Sve nakon tog trenutka može i da se ne dogodi- jer sve se zna i sve je završeno/odlučeno. Drugo se ne važi.

Danilović je objavio i rezultate sa 97% prebrojanih listića, sa zadržanim trendom u odnosu na prethodnu objavu, a u najgorem slučaju sa 50,4% za Lekića. Ako je to bilo tačno i ako je tačan DPS-ov rezultat, onda bi to po matematici značilo da su Lekićevi glasovi pali u finišu trke, a sa druge strane viđeli smo da su po DPS-ovoj računici Filipovi glasovi pali u finišu (spuštajući se na konačnih 51,3%).

To je hronologija objavljivanja rezultata, a sad malo zapažanja...

Nema najavljenog obraćanja DIK-a. Samo je RTCG uključio predsjednika DIK-a, frizurkastog Kalezića, da kontrira Koči o 600 ličnih karata, objasnivši da je čuo Koču kako to pominje na RTCG... pa je osjetio potrebu da se glasne pred kamerom. Mimo toga, o izbornom danu nije progovarao.

Nema uobičajenih dijagrama koji u toku vremena prate prebrojavanje glasova i rezultate prebrojavanja. Pitam se zašto? Da li bi to bilo izvodljivo ako je krajnja cifra programirana?

Nema nikakvih uzoraka, exit poll-ova i sličnih stvari, koje su inače pratile izbore, a koje su za ove izbore bile još lakše da se sprovedu, jer smo imali samo predsjedničke izbore sa dva kandidata.

Najavljeno je obraćanje Filipa, Mila i Sveta njihovim simpatizerima u staroj zgradi vlade, a obratio se kratko Filip, a onda Milo sa kilometarskim govorom. I u ovom i u prethodnom obraćanju Filip izgleda kao nevoljni saučesnik i pretučeni učenik, daleko od onog kakvog ga znamo u sličnim situacijama, a Milo samouvjereno, nadmoćno i šefovski. Po viđenom, skoro pa mi dođe da pomislim kako je Filip izgubio, a Milo ga pritegao da prihvati i objavi da je pobijedio, a Filipu neprijatno. DPS pristalice kao da su zbunjene i razočarane (iako im je objavljena sigurna pobjeda), pa im nešto teško/neprijatno (?) da ovoga puta popune salu do kraja, a mnogo prije 21:00 na TV-u se objavljuje kako je prepuna sala đe vrh DPS-a treba kasnije da se obrati pristalicama. Ili nisu željeli da je popune da ih neko ne bi prepoznao kao mag... (nije "magistre")? Nema DPS vatrometa, nema sirena, nema kolona automobila po gradu (a pobjeda PROGLAŠENA!).

Voditelj Leković na RTCG često zamjera Koči što (prerano) najavljuje pobjedu Lekića (i ponekad ga opominje), ali ne progovara kada Drobnjak to isto radi za DPS. Preskočiću komentar o sadržaju, momentu i načinu izgovorenog od strane voditelja, Bešića i Drobnjak (i Koča je imao svojih žutih minuta, ali nije on tema/poenta ove priče).

U zadnjem objavljivanju rezultata od strane DPS-a, Filip bira malo blaži način objavljivanja svoje pobjede u odnosu na prethodno obraćanje, ali za njim Milo to nadoknađuje... a onda pri kraju, legalistički, poziva se na čekanje zvanične potvrde. Legalno, nema što... DIK je DIK... (zamalo da kažem da će mag*rci lako prihvatiti što DIK pruži... a pomoćnik velikog lava će u nerazmišljanju čekati rasplet sa strane).
    Last edited by hop; 08-04-13 at 04:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post

Jesi li ti glasao za Lekića? Ako nisi, batali priču, glasaj za njega pa ćeš onda znati kako se osjećam ja Crnogorac koji sam glasao za Lekića i što ja mislim o zastavama, šalovima i kapama. Dobro nađe o zastavama sad.
    Da glasao sam za Lekica i odgovorno tvrdim da dosta Srba iz Crne Gore ne razumije jednostavno ono o cemu on govori ..
    Jednostavno ako Lekic pobjedi to je pobjeda svih gradjana , mada mislim da i ne zasluzujemo ovakvog predsjednika.

A nemoj samo i ti da se hvatas za ono od Koce Pavlovica da ce DPS prijevremeno objaviti rezultat , znamo ko je to radio ranije , a nocas sam vidio oba izborna staba da to rade ..
    Cak vise moje sumnje pada na DF posto oni kao nesto tu sitno ovo ono , sve je to dio politicke prevare i najbolje od svega je sto DIK-ovi rezultati nece biti priznati od jedne ili druge strane ko god bude po njima pobijedio i to ce vrlo vjerovatno izazvati proteste jedne ili druge strane.
    Ma uglavnom sve cemo vidjeti sjutra i narednih dana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sdp, je najveci pobjednik kako god bilo pokazali su da imaju snagu, bosnjackoj ovakoj predvidjam gasenje jer su za njih glasali ljudi nezadovoljno svojim stanjem a oni se prodali dps-u

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ma vidi se da je to sve jedan narod, isti su.

To je toliko ocigledno, da me je sramota sto sam u zabludi bio.

Sad shvatam, da su to samo prljave igre koje bi navodno trebale da donesu neku korist onome ko ih igra.

Pa vidi se koliko je koristi to donijelo.

U kuranu pishe nesto sto me jako podsjeca na sve sto se tu deshavalo i deshava se:

Reci: "On je kadar poslati protiv vas kaznu iznad vaših glava ili ispod vaših nogu ili da vas u stranke podijeli i učini da silu jedni drugih iskusite." Pogledaj samo kako Mi potanko iznosimo dokaze da bi se oni urazumili! Tvoj narod kaznu poriče, a ona je istina.

Pa zar nije?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma meni oci bode to sto neki koji su glasali Lekica ili Vujanovica pokusavaju na razne nacine non-stop prebacivati ovima drugima da su totalne budale , da ne znaju sta rade , da su neke izdajice da ovo da ono.
    Pa sigurno i oni imaju nekog razloga , bilo da su iz nekog pogresnog uvjerenja ili bilo cega to je njegovo misljenje i njegova odluka i niko nema pravo da govori kao sto to otvoreno rade politicari na nasoj sceni da onaj ko glasa za ovog drugog je magarac i nista sem toga.
    DPS je napredovao u tome pa i svoje glasace pocinju nazivati magarcima hehe
    Uglavnom , jos jedni izbori u sjenci nedemokratije ne samo zbog ove 'kradje' glasova , vec zbog ovoga iznad sto sam naveo u postu , e to je nedemokratija , kad neko ne moze iznijeti svoj stav a da ga neko direktno ili indirektno ne proziva.

Sramota

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A nemoj samo i ti da se hvatas za ono od Koce Pavlovica da ce DPS prijevremeno objaviti rezultat , znamo ko je to radio ranije
    Rekao Koča ili ne rekao, DPS za sve izbore zna unaprijed rezultate (po riječima istog DPS-a). Nisam ni rekao da je tačno ono što je Koča rekao, ali me ne bi čudilo (zar od DPS-a treba nešto da me čudi, a posebno njihove izborne kombinatorike). Ja u postu nisam navodio sve što sam primijetio i sve (čudne) utiske koje sam stekao prethodnog izbornog dana, a sve mi je po malo mirisalo na DPS-ovu isplaniranu pa poljuljanu akciju. Koča koji uz neke podatke najavljuje da očekuje tijesnu pobjedu Lekića, a onda, ranije nego što je planirano (oko 20:35!!), DPS brzo reaguje i Vešović se zvanično obraća u ime partije i objavljuje izvjesnu pobjedu Vujanovića- bez procenata, bez rezultata po opštinama, na osnovu šake jada prebrojanih glasova!!!!! I mnoge "sporedne" stvari i neki detalji su mi sinoć bili čudni i "providni".

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

SDP

Nisam izlazio ali čim sam vidio onog "prvog registrovanog narkomana u PG" Koču Pavlovića, žao mi je bilo što nisam glasao F.V. jer onakvo ponašanje arogantnost, agresivnost na RTCG uživo nisam mogao da shvatim i vjerujem da je nešto takvo moguće. Kreten jedan i idiot i baš bih volio da dobije sad jedne dobre batine što je pričao onako agresivno i "pozivao" narod na neko agresivno ponašanje na ulicama itd. Znate o čemu govorim, sve ste viđeli i čuli. (Da se razumijemo, sa ovakvim kretenima samo na ovaj način možete da se nosite.)

Sve ovo su oni unaprijed smislili i namjerno rade. P1čke ali džabe ovo rade, nerviraju narod, dižu tenzije i svašta nešto. Vjerujem da će narod sve ovo prepoznati i na prvim sledećim izborima sve ovo ići na korist SDP-a kojima skidam kapu.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Uglavnom , jos jedni izbori u sjenci nedemokratije ne samo zbog ove 'kradje' glasova , vec zbog ovoga iznad sto sam naveo u postu , e to je nedemokratija , kad neko ne moze iznijeti svoj stav a da ga neko direktno ili indirektno ne proziva.

Sramota
    Cini mi se da si bio svjedok odje kako su mene napali a na druge sajtove su krenuli veoma nisko. Trebalo im je svega dan da izvade dosije o meni i da nadju nekog jadnika da napishe najgnusnije lazi.

Kad su takvi igraci, koji se sluze najniskijim sistemima da napadnu neistomisljenika, pa koji je pametni lud da ucestvuje?

Narod to sve slusha i gleda, nije bitno sto ko govori i dali je u pravu, vec im uvo poleti za poganstinom i radi su cut nesto prljavo o nekome da bi se sami bolje osjecali. (fenomen velikog brata)

Nema tu nikog da brani covjeka, da trazi dokaze od onih koji su protiv njega i da ucutkuje opanjkivace bez dokaza casnih ljudi.

I tako jednog po jednog, ostade narod bez takvih a ono sto je preteklo su zapravo oni najnizih moralnih vrijednosti koji su spremni na sve da bi se domogli vlasti.

Prepali su se da mozda nisam u dosuhu sa Slavkom Perovicem koji planira neki tajni povratak. Kakvi su to idijoti! A ja sam samo demonstrirao koliko se tu zapravo krshe ljudska prava i koliko nikome do toga nije stalo, lishe licnih interesa koji su veoma kratkovidi.

Ja ipak imam srecu. Meni nista ne zavisi od njih vishe. Meni ljeba oni ne daju, nit me hrane niti oblace. Nemoram da se pravim da ih volim kako bi posao dobio, ne moram da im se uvlacim i udvaram. Da im se kukam i zalim i trazim od njih milostinju. Na jade su takvi sigurno. Ja nisam na te jade!

Ali ono sto sam shvatio putujuci po svijetu je da nema srece tamo dje je narod izdijeljen. Da samo jedinstvo oko fundametalnih ljudskih prava i morala (75% i vishe) cini neku zemlju snaznom i prosperitetnom. U takvoj zemlji prosperitet se postize mudrim (jednakim) pravilima za sve gdje je i pojedinac zasticen od drzave i drzava od pojedinca.

A to ce bit u Crnoj Gori sa ove dvije grupe kad na vrbi rodi grozdje.

Kako sam ponesen idejom da studiram pravo u Santa Barbaru ja pokusah da predocim ideju 3 opcije koja je Ustavom potpuno legitimna i poznata medjunarodna pravna praksa jer je nacelo Demokratije, napadoshe me ko poslednji probisvijeti pricajuci kako sam se ja nasklapao para od prodaje domena, crnogorske enciklopedije (cudo telekom preskocishe). Interesantno je to sto niko do sad u crnogorskoj javnosti nije spominjao tu prodaju domena, i posebno neke detalje o tom dilu koji povezuju ljude koji su vec optuzeni za malverzacije sa prodajom telekoma. Ali zato su mene prozvali!

Pa nek iznesu te dokaze sto imaju, a nece nikad to ucinjeti. Em sto o meni ne mogu nista pokazati bez da sam se borio za interes moje domovine i cjelokupnog naroda a da mi niko nije dao dinara bez sve sam ja finansirao sa mojim mrcenim tadasnjim zaradama, em sto bi se otkrilo ko je bio sve umijeshan u tu prodaju, koja je bila mimo zakona - sto sam im direktno u brk rekao (Vujici Lazovicu, Simonovicu, profesorima sa fakulteta i ostalima ) na javnoj raspravi i pokazao dokument IANA-e koji obavezuje da se domen ne moze tretirati kao imovina. I pored toga oni su prodali domen po zakonu o drzavnoj imovini.

I ne samo to (kao d ato nije dovoljno da ukaze na pravni non-sense), posto nisu mogli dobiti potpis od mene (a da znam nisu ni od jednog clana ITAM-a) a to im je bilo potrebno (podrska organizacije iz drustva) da bi im IANA dodijelila domen na upravljanje, od niotkuda se pojavio onaj vlasnik Cikoma sa nekakvom njegovom organizacijom i dao im pismenu podrsku iako nikad nije ucestvovao u javnoj raspravi! Covjek koji ni jednom rijecju javno nije izrazio interesovanje za tu temu niti je ponudio neku ideju.

Sve mi je posle postalo jasno kad sam nashao na internet koliko je ugovora doticni potpisao sa Ekonomskim fakultetom za nabavku opreme u basnoslovnim iznosima.

E tako se to radi po balkanski iza kulisa. Da povucem paralelu na ove vjecite izbore te ljudi prave i njihovoj odgovornosti u njima.

Eto tvoj potpis i potpis mnogih iza Lekica i DF-a (istih onih koji su zrtvovali Niksic zbog svojeg nerascicavanja sa prosloscu ali ispade Pozitivna stranka jedini krivac).

Dali to znaci da ni vi niste rascistili sa prosloscu? ili samo zelite da vjerujete da su bolji e nisu se vlasti dofatili?

Kako god vasha je odgovornost za sve sto ce se desiti. Vi ste im dali legitimitet. Bash kao sto su i ovi sto su stajali i stoje iza DPS-a.

Ako to nije saucesnistvo, onda nista nije!

Oni koji su bojkotovali nijesu dali svoj potpis i stoga ne snose odgovornost. Ja sam pokazao da ovi sto bojkotuju nemaju nikakve sanse da aktivno ucestvuju u politickim desavanjima jer bi bili na meti raznih probisvijeta sto im je posao da opanjkavaju ljude po vas dan i dobro zaradjaju na tome radeci za ove dvije grupe te se kolju za vlast nad vama i ne biraju ni sredstva ni metoda da unize svakog ko bi iskreno krenuo iz obaveze da pomogne svoju zemlju.

Ja sam licno zavrshio sa tim mojim idejama u Crnoj Gori i smatram da je to nemoguce uciniti. ne zbog ovih prevaranata (kojih nema mnogo naspram citave populacije) vec zbog naroda koji ne vjeruje da moze bolje od ovoga.

A moze sigurno, dobro je zaista onoliko koliko se vjeruje da moze biti. To svako moze posvjedociti ko je bio nedje u inostranstvo medju dostojanstvene ljude koji postuju sebe i ni druge nista manje.

A ko ne drzi do sebe... taj sigurno nece mariti ni za onoga pored sebe.
    Last edited by Ego_and_his_own; 08-04-13 at 07:23.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Nijesam izasao...Muka mi bilo da se dovucam do biralista, a svakako bi bio nevazeci listic.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    • Diže se zavjesa i izborna noć počinje...
    • DPS i RTCG najavljuju obraćanje javnosti i objavu svojih prvih rezultata između 21:00 i 21:30, a najavljuje se i da će DIK otprilike u ta doba da se oglasi (makar oko izlaznosti i uobičajenih formalno-administrativnih podataka).
    • Koča objavljuje i konkretizuje najfreškije DPS mahinacije, iskazujući i pored toga optimizam da će Lekić pobijediti... i otkriva da ima informaciju da će DPS, unaprijed svjesan da će Lekić osvojiti više glasova, prije vremena proglasiti Filipovu pobjedu (kao nekad Slobo u svoje pero- prim. aut.).
    • Ubrzo potom, oko 20:35 (!), mlađani portparol Vešović (vještački?) veselo izlazi za govornicom i najavljuje izvjesnu pobjedu Vujanovića (!), nakon podataka sa 100 biračkih mjesta (što po njegovim riječima čini oko 7% glasačkog tijela)... i izbrojanih oko 65% (!) od ukupnog broja glasačkih listova na tih 100 mjesta (tako je rekao). Iznuđena reakcija na Kočine riječi? Na usput, izjavljuje da su njihovi rezultati mnogo bolji od očekivanih (?!) i da će, citiram, Lekić dobiti značajno manje glasova (!) nego što su na izborima zajedno dobile sve tri partije koje su ga podržale (SNP, DF i Pozitivna). A u odgovoru na novinarsko pitanje o 600 ličnih karata predatih u DF od prevarenog i uplašenog aktiviste DPS-a, odgovara, citiram, da sa indignacijom odbacuju te optužbe, da DPS nema NIKAKVE veze sa navodnom kupovinom ličnih karata, da pozivaju sve državne organe da ispitaju slučaj do kraja i da o tome informišu javnost. Zvuči poznato? Zvuči iskreno? Samo pitam. Inače, procenat osvojenih glasova ne pominje, samo najavljuje "izvjesnu pobjedu". Samo kažem, onako.
    • Oko 20:50 Danilović objavljuje, na osnovu 150.000 glasova, 50,64% za Lekića. U tim glasovima nedostaju podaci iz Šavnika i Žabljaka (đe se kasnije ispostavilo da su Lekić i Filip pata-pata), a "podaci iz Rožaja imaju značajne nedostatke, tj. više od 2/3 su neadekvatni".
    • Petnaestak minuta nakon toga Danilović objavljuje, na osnovu 205.000 glasova (60% od ukupnog broja), 50,7% za Lekića, napominjući da je taj uzorak glasova dobar i da uključuje glasove iz Rožaja (i Ulcinja takođe)... a da je u Rožajama odnos glasova 3:1 u korist Vujanovića.
    • Par minuta nakon toga, Vešović objavljuje, na osnovu 32,9% glasova, 53,9% za Filipa.
    • Oko 21:20 Danilović objavljuje, na osnovu 251.000 glasova (73% od izašlih na izbore), 50,5% za Lekića, uz napomenu da su među tim podacima glasovi iz Rožaja obrađeni kompletno, a iz Ulcinja nekih 90%.
    • Oko 21:30 Vešović objavljuje, na osnovu 70% obrađenih listića, 53% za Vujanovića. A onda nezgodno novinarsko pitanje, o rezultatima po pojedinim gradovima... i odgovor Vešovića da oni, citiram, nemaju podatke posebno po opštinama (!!!), nego se podaci zbiraju i uglavnom ovo je trend na nivou države i očekujemo da će ostati nepromijenjen dok se prebroje svi glasovi (kraj citata). Programirana/projektovana cifra?
    • Oko 21:50 ponovo Danilović, ovog puta u prisustvu mnogih funkcionera DF-a, na osnovu 92% glasova, objavljuje 50,5% (i dalje isti procenat- trend se nastavlja) za Lekića, uz napomenu da nedostaju podaci sa nekih glasačkih mjesta iz Nikšića (nisu još unešeni/prebrojani) i Rožaja (jer ima neregularnosti, pa ne znaju koliko je važećih/nevažećih).
    • Oko 22:05 nastupa rasplet! Vujanović objavljuje da su prebrojani svi glasački listići, da on ima 51,3%... i objavljuje svoju pobjedu. Onda na pitanje novinara odgovara: "Obrađeno je u cjelini glasačko tijelo i ovo je rezultat koji smo dobili obradom cjeline glasačkog tijela". A na sljedeće novinarsko pitanje Vujanović odgovara (nije greška u kucanju, ni copy/paste- prim. aut.): "Uključena je cjelina iiiii pfffff ono što sam dao je rezultat koji smo dobili sa terena kao cjeline obrađenog glasačkog tijela". ...I Vujanović tom rečenicom završava obraćanje novinarima i odlazi.
    • Kraj. Sve nakon tog trenutka može i da se ne dogodi- jer sve se zna i sve je završeno/odlučeno. Drugo se ne važi.

Danilović je objavio i rezultate sa 97% prebrojanih listića, sa zadržanim trendom u odnosu na prethodnu objavu, a u najgorem slučaju sa 50,4% za Lekića. Ako je to bilo tačno i ako je tačan DPS-ov rezultat, onda bi to po matematici značilo da su Lekićevi glasovi pali u finišu trke, a sa druge strane viđeli smo da su po DPS-ovoj računici Filipovi glasovi pali u finišu (spuštajući se na konačnih 51,3%).

To je hronologija objavljivanja rezultata, a sad malo zapažanja...

Nema najavljenog obraćanja DIK-a. Samo je RTCG uključio predsjednika DIK-a, frizurkastog Kalezića, da kontrira Koči o 600 ličnih karata, objasnivši da je čuo Koču kako to pominje na RTCG... pa je osjetio potrebu da se glasne pred kamerom. Mimo toga, o izbornom danu nije progovarao.

Nema uobičajenih dijagrama koji u toku vremena prate prebrojavanje glasova i rezultate prebrojavanja. Pitam se zašto? Da li bi to bilo izvodljivo ako je krajnja cifra programirana?

Nema nikakvih uzoraka, exit poll-ova i sličnih stvari, koje su inače pratile izbore, a koje su za ove izbore bile još lakše da se sprovedu, jer smo imali samo predsjedničke izbore sa dva kandidata.

Najavljeno je obraćanje Filipa, Mila i Sveta njihovim simpatizerima u staroj zgradi vlade, a obratio se kratko Filip, a onda Milo sa kilometarskim govorom. I u ovom i u prethodnom obraćanju Filip izgleda kao nevoljni saučesnik i pretučeni učenik, daleko od onog kakvog ga znamo u sličnim situacijama, a Milo samouvjereno, nadmoćno i šefovski. Po viđenom, skoro pa mi dođe da pomislim kako je Filip izgubio, a Milo ga pritegao da prihvati i objavi da je pobijedio, a Filipu neprijatno. DPS pristalice kao da su zbunjene i razočarane (iako im je objavljena sigurna pobjeda), pa im nešto teško/neprijatno (?) da ovoga puta popune salu do kraja, a mnogo prije 21:00 na TV-u se objavljuje kako je prepuna sala đe vrh DPS-a treba kasnije da se obrati pristalicama. Ili nisu željeli da je popune da ih neko ne bi prepoznao kao mag... (nije "magistre")? Nema DPS vatrometa, nema sirena, nema kolona automobila po gradu (a pobjeda PROGLAŠENA!).

Voditelj Leković na RTCG često zamjera Koči što (prerano) najavljuje pobjedu Lekića (i ponekad ga opominje), ali ne progovara kada Drobnjak to isto radi za DPS. Preskočiću komentar o sadržaju, momentu i načinu izgovorenog od strane voditelja, Bešića i Drobnjak (i Koča je imao svojih žutih minuta, ali nije on tema/poenta ove priče).

U zadnjem objavljivanju rezultata od strane DPS-a, Filip bira malo blaži način objavljivanja svoje pobjede u odnosu na prethodno obraćanje, ali za njim Milo to nadoknađuje... a onda pri kraju, legalistički, poziva se na čekanje zvanične potvrde. Legalno, nema što... DIK je DIK... (zamalo da kažem da će mag*rci lako prihvatiti što DIK pruži... a pomoćnik velikog lava će u nerazmišljanju čekati rasplet sa strane).
    Demokratski Front po sopstvenom priznanju u prebrojane glasove nije uključio glasove iz Rožaja. Dakle u onih 3% neuračunatih su glasovi gdje Filip ima 5000-6000 glasova prednosti što znači da kad se uključe ti glasovi on dobija i po računici DF-a.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ako je prosječna apstinencija na izborima u Crnoj Gori oko 30% a jučerašnja izlaznost oko 64% pripišite tih 6% upisanih birača onome ko je pozvao na bojkot izbora. S obzirom da je jedini SDP pozvao svoje članstvo na bojkot a sve ostale partije podržale jednog ili drugog kandidata (osim nekih albanskih partija koje su pozvale na glasanje ali poništavanje glasačkih listića) onda je jasno da tih 6% upisanih birača pripada SDP-u. Pretvorite tih 6% u apsolutni broj i dobićete da se radi o nekih 30.000 glasova, a kad uporedite to sa izlaznošću od 70% dobićete podatak da SDP danas ima podršku od nekih 8-9% birača. Ovo je naravno ne računajući nevažeće listiće. Volio bih da čujem i drugo mišljenje naravno, možda sam ja pogrešno skontao ili preskočio neki podatak.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Mene je intersesantno to, što je do sada na izborima uvjek se javljalo vanpartiski brojači (izborna komisija, cemi itd..), i to je uvjek funkcionisalo kako treba.
    Ovaj put izborna komisija se ni jednom nije ukljuila do 1 ujutru da kaže svoje mišljenje, što je po meni opet presedan u višestranačju. PA evo ima na portalu Vijestu glasovi, koje je objavila opština izborna komisija, neka saberu i lijepo izađu da se ovaj narod ne pomamljuje.

• Andrijevica (podaci Demokratskog Fronta) Lekić 1.190, Vujanović 1.984
    • Bar (podaci Opštinska izborna komisija) Lekić 9.981, Vujanović 8.862
    • Berane (podaci OIK/DF) Lekić 8.098, Vujanović 8.902
    • Bijelo Polje (DF/DPS) Lekić 9.805/9.788, Vukanović 14.485/14.526
    • Budva (OIK) Lekić 4.477, Vujanović 5.001
    • Cetinje (DPS) Lekić 3.553, Vujanović 4.534
    • Danilovgrad (OIK) Lekić 4.551, Vujanović 4.483
    • Herceg Novi (DF/DPS) Lekić 8.891, Vujanović 5.913
    • Kolašin (DF/SNP) Lekić 2.776, Vujanović 2.152
    • Kotor (OIK) Lekić 5.043, Vujanović 4.877
    • Mojkovac (OIK) Lekić 2.941, Vujanović 2.562
    • Nikšić (Državna izborna komisija) Lekić 20.407, Vujanović 20.303
    • Plav (OIK) Lekić 1.034, Vujanović 3.944
    • Pljevlja (DF) Lekić 10.145, Vujanović 9.067
    • Plužine (OIK) Lekić 1.361, Vujanović 532
    • Podgorica (DIK) Lekić 48.274, Vujanović 43.366 (Podaci za Podgoricu bez 15 većih biračkih mjesta)
    • Rožaje (DPS) Lekić 1.420, Vujanović 7.707
    • Šavnik (OIK) Lekić 598, Vujanović 682
    • Tivat (OIK) Lekić 2.959, Vujanović 3.215
    • Ulcinj (OIK) Lekić 1.879, Vujanović 4.804
    • Žabljak (OIK) Lekić 1.144, Vujanović 1.126
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PREDSJEDNIK CRNE GORE

radno vrijeme:

Filip Vujanovic 07 - 15 h
    Miodrag Lekic 15 -23 h
    Rade Bojovic 23 - 07 h

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Da li bi bilo protivustavno uvesti funkciju zamjednik predsjednika?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Demokratski Front po sopstvenom priznanju u prebrojane glasove nije uključio glasove iz Rožaja. Dakle u onih 3% neuračunatih su glasovi gdje Filip ima 5000-6000 glasova prednosti što znači da kad se uključe ti glasovi on dobija i po računici DF-a.
    Kao što napisah... "ako je bilo tačno to što je Danilović iznosio". Pa da ponovim dio đe on nešto bitno kaže:

Oko 21:20 Danilović objavljuje, na osnovu 251.000 glasova (73% od izašlih na izbore), 50,5% za Lekića, uz napomenu da su među tim podacima glasovi iz Rožaja obrađeni kompletno.

"Obrađeni kompletno" bi na našem jeziku trebalo da znači da su svi glasački listići prebrojani.
    Nakon toga, Danilović je, saopštavajući rezultate nakon 92% prebrojanih glasova, rekao da nisu sigurni oko broja glasova iz Rožaja, jer je tamo bilo neregularnosti, pa nisu sigurni koliko je važećih/nevažećih.

Obrni, okreni, neko laže. Reći će nam DIK (što znači da i sada unaprijed možemo znati/reći ko laže... e Daniloviću, Daniloviću... sram te bilo).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nema sinoc slavlja,DPS-ovci u tisini .Prije se znalo posle 40 minuta ,nakon zatvaranja glasackih mjesta ko je pobjenik.Vrijeme je da pakuju kofere ,dosta ga je bilo.Ne sumnjam da ce opet biti pobjednici,ali za mene je Lekic apsolutni pobjednik svjesni toga da je DPS opet pokrao kao i uvijek jer oni tesko na posteno da sto mogu dobiti.Ne mogu da shvatim,ljude koji posle svih ovih desavanja,afera...opet glasaju.U mojoj zgradi 70% podrzava vladajucu koaliciju i svi kukaju nemaju leba da jedu,a babe kad vide Mila odmah se izmedju noga fataju.Dakle ,Lekicu svaka cast na rezultatu i bez obzira kako se dalje bude odvijala situacija ti si apsolutni POBJEDNIK!
    One that limits your desire is always very rich...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam izlazio na izbore.
    Deserve's got nothing to do with it.

Page 4 of 43 FirstFirst 1234567814 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)