Page 79 of 119 FirstFirst ... 296975767778798081828389 ... LastLast
Results 1,951 to 1,975 of 2951

Thread: Preśednički kandidati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    1. I mi ćemo moći da izvozimo ono malo što proizvodimo. Npr. znaš li da je voda Suza praktično jedina iz regiona preporučena od strane Austrijskog instituta za nešto, a mi ne možemo daje izvozimo u EU.

2. Turizam koga ti pomenu bi procvjetao da smo u EU tj. da nas Evropa ne poistovjećuje sa sranjima koja su se dešavala na Balkanu (čitaj da nas ne poistovjećuje sa Srbijom). Misliš da prosječni Britanac,Danac,Norvežanin,Finac,Njemac,Šveđanin ima pojma da Crna Gora više nema veze sa Srbijom ? Kad bi mi bili u EU(što Srbija neće dok postoji) to poistovjećivanje bi prestalo da postoji.

3. Ako nisi upoznat, u težnji(ne ulazim u to da li je lažna) da uđemo u EU Crna Gora je odavno slobodno tržište

4. SVE je već privatizovano i to kamo lijepe sreće da je to otošlo u ruke neke od EU zemalja umjesto u Ruske

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
    to malo sto kazes sto proizvodimo necemo vise ni proizvodit...sve te zemlje dobijaju od svojih drzava ogromne subvencije koje im pomazu da proizvedu jeftino i da imaju mogucnost da izvezu...evo dajem ti primjer za nase plantaze...u madjarskoj su bili isto jako uspjesni vinogradi kad su uslu u EU preplavilo ih je evropsko jeftino vino jer ga imaju na tone i tone vinogradi su otisli pod stecaj i kupila ih je neka evropska firma...to je klasican scenario...dodju dovedu sve u stecaj a onda i otkupe za neke smijesne pare...a sto se tice privatizacije idi prostom logikom da si ti milioner iz EU da li bi privatizovao nesto u CG ako neces veci dio tog kapitala da vratis u svoju zemlju...onda da mi neko objasni poentu toga...
    a ovo za nato sto maja prica...ja i dalje ne mogu da vjerujem kako zadrtih ljudi jos uvijek ima koji ne umiju da razmisle svojom glavom..posle onoga u libiju mislim da je svima jasno sta je nato....da ne pominjem scenario kod nas koji se odigrao samo da mi se dobila americka baza na kosovu...pa da daj da im damo rambuje i da ih izbombardujemo jer nam ne daju dio svoje teritorije koji nam treba za bazu i usput da ubijemo gomilu civila unistimo fabrike itd...a za sve to cemo iskoristit pobunu albanaca...klasican US scenario kako kod nas tako i u libiju samo im je tamo trebala nafta...i za to treba sjutra da glasamo...e propalo se kad su mladima tako isprali mozak da im je to prosperitet za drzavu...

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Potpuno je nevažno za što se Lekić zalaže jer je jasno da neće brzo biti u poziciji da se založi)
    Mi smo već članice NATO saveza čim imamo vojnike angažovane u NATO operacijama i brojne oficire na razmjeni tamo i ovamo.
    Eto bivši politički lider LSCG kaže da bi pitao predsjedničke kandidate Lekića da li bi priznao Kosovo a Vujanovića da li bi da je bio u prilici priznao Kosovo-to su njemu najvažnija pitanja-tragedija.
    Jasno je da manjine odlučuju ove izbore a i svake druge i glavna je bitka da se ne daj bože ne predomisle i zato će se sva debata i svesti na ratno-Nato retoriku da bi se mobilisali MuslimaniBošnjaci Albanci i Hrvati protiv prikrivenih prosrpskih i
    antinato kandidata.
    Lekić ima značajnu prednost u glasovima crnogorsko/srpskih birača ali skoro četvrtina da tako kažem nepravoslavaca će maltene jedinstveno zaokružiti Vujanovića i to je to.
    Birališta nisu ni otvorena a Vujanović vodi sa 100.000 glasova.
    Imaćemo nastavak svega što imamo već četvrt vijaka a i navikli smo se brate-đe sad da mijenjamo

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    http://www.cdm.me/politika/video-bol...v-nego-obrnuto

Na stranu magarci i lavovi, veli lik za pozicije koje je Vujanović pokrivao: dva puta je bio predsjednik, a sad će i treći.
    Rijetko iskrena osoba..

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Lekić ima značajnu prednost u glasovima crnogorsko/srpskih birača ali skoro četvrtina da tako kažem nepravoslavaca će maltene jedinstveno zaokružiti Vujanovića i to je to.
    Po tvojoj računici će Lekić i da pobjedi, i to ubjedljivo

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
    Last edited by Rakun; 03-04-13 at 11:10.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Treba usloviti ulazak u NATO resavanjem pitanja prevlake u nasu korist.
    Pametno. Usloviti ulazak u NATO rješavanjem graničnog pitanja na štetu jedne od aktuelnih država članica NATO-a. To će sigurno uspjeti, pošto je Crna Gora baš u poziciji da uslovljava međunarodne organizacije.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

i ja htio napisat da je strasan pregovarac

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zao mi je s kim ostajete da diskutujete.. Odoh na frizuru, ali mislicu o politickoj situaciji u CG.. Obecavam..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Pametno. Usloviti ulazak u NATO rješavanjem graničnog pitanja na štetu jedne od aktuelnih država članica NATO-a. To će sigurno uspjeti, pošto je Crna Gora baš u poziciji da uslovljava međunarodne organizacije.
    Zdravlje je najvaznije, mada bi se usput moglo i Skadar uzeti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Majo, hvala, ne izlazim sa nepoznatim muskarcima Kad je ljepsi pol u piitanju, spreman sam za rizik
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Onda idi pa se lijeci.
    ??? Da li to preporucujes sopstvenog doktora? Losa mu je i reklama i pogresna terapija sudeći po pacijentu, ali ipak smanji dozivljaj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nemoj u offtopic moderatoru. Da ti ne "zavrsim" vanredno pospremanje podforuma i revidiranje prava moderacije. Mislim da bi bilo korektno da ne provociras prvi sa pisanjem "Zdravlje je najbitnije" i da bi bilo pametno da izbrises tu poriku.
    Cime to prijetis zalosnice? Ti da nesto nekome zavrsis? hhahhahahaha Naravno da je zdravlje najvaznije i ne treba se sjekirati na pisanje nebuloza, a forumas kome je to upućeno je dobro shvatio. Sto se ti propoznajes kad se pomene zdravlje to mozda i imas razloga ali smanji dozivljaj jer odje se ne diskutuje onako kako bi tvom nivou odgovaralo.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Pa posto sam ja izrazito protiv uclanjenja u NATO onda su i moji (dakle moji a ne nekoga politicara ili neke politicke grupacije) uslovi mozda malo veci nego sto bi realno trebali da budu. Ja sam saopstio pod kojim uslovima bih ja promijenio misljenje vezano za ulazak u NATO.
    Okej, razumio.

Samo mi je interesantno zašto je baš prevlaka taj presudni uslov? S obzirom da je odavno izgubila suštinsku stratešku vrijednost (kontrola ulaza u zaliv) i koliko ja znam, nema nekog potencijala, a i da ima tek bi trebala biti valorizovana u budućnosti.

Dobitak Crne Gore bi tu bio čisto simboličke prirode, a kad je već simbolizam u pitanju, ja lično ne mislim da Crna Gora polaže moralno pravo na teritorijalne ustupke u tom pravcu imajući u vidu skoriju istoriju.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Eto.. Rekoh li ja... "FaktorKa" poBesneo, prijeti.. Prijeti silom i NATO drzavama, trazi izvinjenje od istih, trazi ustupke.. Luda rabota..
    ZG me uvijek iznenadjuje.. kad je vrijeme u pitanju.. A i dobre izlozbe..
    Nesto ne spominu Prevlaku.. chudo sto je NATO sila...

p.s. Gdje ode onaj tekst da je u pitanju toalet papir DPS-a? Kako se ne izbrisase one silne uvrede na moj racun, a ta opisana karakterna osobina doticnog - ode ....
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 03-04-13 at 11:51.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

I sve je pocelo sa mojim postom o provokaciji NATO saveza od strane g. Lekica gdje je javno trazio krivicnu odgovornost NATO drzava time sto ce uputiti izvinjenje CG (to automatski ide i za Srbiju jer su tada bili Unija).. Samar koji im je silan Coek odalamio... I odose pacijenti ka Prevlaci pa ce (kao sto neko zabrinuto rece) i ka Skadru.. To znaci da g. Lekic treba da odgovara za izazivanje javnog mjenja na sukobe i agresivnost.. Ne znam da li je taj EU zakon prihvacen u CG, jer u CRO jeste zakon o javnom istupanju zakon 2 -clan 12...

p.s. Rekoh da me ne ljutite..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 03-04-13 at 12:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne laskaj sebi da Administratori razgovaraju sa takvim osobama. To su ozbiljni ljudi koji sa ozbiljnim diskutuju, a ne sa napaljenom djecurlijom koja je hrabra iza monitora

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

meni ce biti najace od svega u duelu sada jer ce svi ocekivati neke odgovore od kandidata a naravno nece stici ni jedan. vec vidim Lekica kako se preznojava dok nasiroko govori o simbolima i NATO-u.
    vec vidim onu cuvenu ja imam stav i reci cu ga, ako ga ne kaze procitace te ga na moj site na koji sa ja to vec par puta napisao. mada to jos niko nije mogao procitati
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    I sve je pocelo sa mojim postom o provokaciji NATO saveza od strane g. Lekica gdje je javno trazio krivicnu odgovornost NATO drzava time sto ce uputiti izvinjenje CG (to automatski ide i za Srbiju jer su tada bili Unija).. Samar koji im je silan Coek odalamio... I odose pacijenti ka Prevlaci pa ce (kao sto neko zabrinuto rece) i ka Skadru.. To znaci da g. Lekic treba da odgovara za izazivanje javnog mjenja na sukobe i agresivnost.. Ne znam da li je taj EU zakon prihvacen u CG, jer u CRO jeste zakon o javnom istupanju zakon 2 -clan 12...

p.s. Rekoh da me ne ljutite..

Hvala Lepo
    Da ja znam NATO savez se samo izvinuo Kini zbog toga što im je to tržište prijeko potrebno da ne bi BANKROTIRALI i takodje smatram apsurdnim da se nama izvinjavaju
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Po tvojoj računici će Lekić i da pobjedi, i to ubjedljivo
    Ne znam kako to zaključi????
    Rekao sam i ponoviću -U pravoslavnom dijelu birača Lekić ima prednost skoro 2:1 ali o četvrtini biračkog tijela da se tako izrazim nepravoslavnoj situacija je da kandidat vlasti ima podršku od preko 90% i tako dolazimo do rezultata koje imamo skoro stalno-oko 55% vlast 45% ostali i tako će biti i sad plus minus koji procenat gore dolje ali to je to.

Вjерски састав:

Dakle dok ideja smjene vlasti ne oživi u našim sugrađanima koji ispovijedaju Islam i Katolicizam nema promjene ove vladajuće garniture.
    Svi to znaju -i Filip i Lekić i zato i pokušavaju svim silama da tu odrade posao jer je ključ kod tih birača.
    Dakle Filip ako ih zadrži odradio je posao a Lekić ako tu uspije da dobije 30% glasova dobija.
    Kako sad stvari stoje Lekić i koalicija koja ga podržava nemaju u tom biračkom tijelu ni 5% birača i gube izbore-jasno kao dan!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam kako to zaključi????
    Rekao sam i ponoviću -U pravoslavnom dijelu birača Lekić ima prednost skoro 2:1 ali o četvrtini biračkog tijela da se tako izrazim nepravoslavnoj situacija je da kandidat vlasti ima podršku od preko 90% i tako dolazimo do rezultata koje imamo skoro stalno-oko 55% vlast 45% ostali i tako će biti i sad plus minus koji procenat gore dolje ali to je to.

Вjерски састав:

Dakle dok ideja smjene vlasti ne oživi u našim sugrađanima koji ispovijedaju Islam i Katolicizam nema promjene ove vladajuće garniture.
    Svi to znaju -i Filip i Lekić i zato i pokušavaju svim silama da tu odrade posao jer je ključ kod tih birača.
    Dakle Filip ako ih zadrži odradio je posao a Lekić ako tu uspije da dobije 30% glasova dobija.
    Kako sad stvari stoje Lekić i koalicija koja ga podržava nemaju u tom biračkom tijelu ni 5% birača i gube izbore-jasno kao dan!
    Slabo ti ide ta matematika.

Da je ovako kao sto ti kazes (a naravno da nije), prostom racunicom dolazimo do :
    Lekic priblizno 50.5 %
    Vujanovic priblizno 44%

Ako cemo po tvojoj racunici.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Profesionalni glasaci zive u Plevle, malo prije procitah na Analitici ili CDM-u da je Dan objavio imena i prezimena ljudi koji su pred izbore od boljezivece koalicije dobili po 50 eura.
    Blago njima . . .
    Last edited by opmne; 03-04-13 at 17:54.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Quote Originally Posted by Socrates View Post
    Slabo ti ide ta matematika.

Da je ovako kao sto ti kazes (a naravno da nije), prostom racunicom dolazimo do :
    Lekic priblizno 50.5 %
    Vujanovic priblizno 44%

Ako cemo po tvojoj racunici.
    Može se pričati koliko oćemo mi i mljeti kao mlini Petra Tokova jasno je kao dan da pobjednika određuju birači Muslimani/Bošnjaci,Albanci i Hrvati i to je jasno svakome laiku a kamo li da nije kandidatima na izborima.
    Oni zato pokušavaju tu da prelome utakmicu međutim problem je što Lekić nema što da im obeća za razliku od vlasti koja dijeli opštine kao bombone i obećava i što mu ne traže.
    Zato su izbori već po meni završeni i pobjednik se zna-Vujanović Filip Lepi

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Eto im se ispunilo da budu u novine objavljeni za zivota...
    Toliko bi ih kostalo i da su sami objavili reklamu ...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Srijeda, 3 April, 2013 - 16:06

Uljarević: Predsjednički kandidati žrtve javne scene

Predsjednički kandidati Filip Vujanović i Miodrag Lekić su žrtve crnogorske javne scene, a to pokazuju njihove kampanje koje obiluju više metaforičkim, nego konkretnim porukama. To je, u izjavi za CdM, ocijenila izvršna direktora Centra za stručno obrazovanje CGO Daliborka Uljarević.

Ulazimo u završnicu kampanja predsjedničkih kandidata Filipa Vujanovića i Miodraga Lekića. Ako ne po snažnim, ove kampanje će svakako ostati zapamćene po metaforičkim porukama koje su se čule sa tribina širom Crne Gore.
    Tako su se, umjesto rješenja za izlazak iz teškog socio-ekonomskog položaja, čule poruke u kome su se pominjali magarci, jake kafe, fudbal, Bog.
    Prema ocjeni Daliborke Uljarević, ta dešavanja pokazuju da predsjednički kandidati postaju žrtve cjelokupne crnogorske javne scene.
    “Ta scena ima visok intezitet populističkog pristupa, koji u nekim slučajevima, posebno njima bliskih saradnika, otklizava u primitivizam. Nažalost crnogorska javnost se već dugo i sistematski trenira i navikava na jednu krajnje politički površnu, interesno opterećenu i tabloidnu javnu scenu. Kada kandidati i pokušavaju s vremena na vrijeme da uozbilje svoj javni izraz, veliko je pitanje da li uopšte tako dopiru do svojih birača, koji praktično očekuju agresivniji i refleksniji izraz”, ocijenila je u izjavi za CdM Uljarević.

Takođe, ističe Uljarević, jedan od razloga ovakvih poruka je taj što se u ovom trenutku možda previše očekuje od aktuelnih predsjedničkih kandidata.

“Posebno u smislu doprinosa uozbiljavanju političke scene, jer cijenim da ovaj problem prevazilazi njihove trenutne mogućnosti i kapacitete. Činjenica je da Filip Vujanović apsolutno zavisi od svoje partijske infrastrukture i da on ne kreira samu izbornu kampanju. Takođe, Lekić ne može imati izvršni nivo uticaja na partije ili pojedince koji ga podržavaju da bi u apsolutnom smislu kontrolisao tok svoje kampanje”, zaključila je za CdM Uljarević.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Može se pričati koliko oćemo mi i mljeti kao mlini Petra Tokova jasno je kao dan da pobjednika određuju birači Muslimani/Bošnjaci,Albanci i Hrvati i to je jasno svakome laiku a kamo li da nije kandidatima na izborima.
    Oni zato pokušavaju tu da prelome utakmicu međutim problem je što Lekić nema što da im obeća za razliku od vlasti koja dijeli opštine kao bombone i obećava i što mu ne traže.
    Zato su izbori već po meni završeni i pobjednik se zna-Vujanović Filip Lepi
    Sve je to u redu, i ja ne vidim nikakav problem. Ti "nepravoslavci" imaju jednako pravo glasa kao i bilo ko ostali. Onaj ciji je to problem je onaj ko uporno gubi te iste izbore svaki bogovetni put. Pa neka malo sami razmisle zbog cega ti "nepravoslavci", kako ih ti nazivas, imaju toliko otpora da glasaju za njih.
    S druge strane, moj je komentar bio upucen bas zbog tvog jeftinog relativizovanja politickih zbivanja u Crnoj Gori, a takvih ima dosta. Gadjaju se ciframa koje nemaju veze sa zivotom, pa onda kada se one stave na papir i malo se proracuna, onda to i nije bas tako kako bi zeljeli. A sjecam se izvjesnog forumasa koji je imao jako slicnu pricu tvojoj, sa sve ciljem da dokaze da su Crnogorci u Crnoj Gori, ustvari, manjina. Samo budite malo realniji sa brojkama i sve je u redu.
    Last edited by Socrates; 03-04-13 at 15:27.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Apsolutno se slažem - pa sa svojim glasom svako radi što oće.Građanin je građanin i nisam im ja dao biračko pravo pa da sad određujem ko kako treba da glasa.
    Ali možemo da analiziramo političke prilike jer eto čujemo i druga mišljenja,izgubimo malo vremena i online se indirektno i družimo-znači ništa opasno.
    Ja sam rekao skoro 2:1 u korist Lekića znaci skoro ispravljam da je odnos 62:38 a kod nepravoslavnih je odnos 50 : 1 u korist Vujanovića i eto dolazimo do te brojke od ukupne CG Lekić Vujanovic 45:55.
    Kad me ćeraš da striktno se i precizno izražavam.
    Suština je da nije došlo do pregrupisavanja i raslojavanja post referendumske političke scene u CG i da je stanje među biračima isto kao 2006-pomjerenja su minimalna,tako reći neznatna.

Page 79 of 119 FirstFirst ... 296975767778798081828389 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)