Nije mi nikad bilo svojstveno kukanje, ali kad vidim na šta je spala Crna Gora, tačnije ~70% onih s pravom glasa, na šta pristaju, čemu daju legitimitet... Eh...
Nek mu mahne.. dje starog coeka zezat..
Jel u dokoljenice i bade mantilu?
U Cg je ionako sve nonsalancija...
Hvala Lepo
Nije mi nikad bilo svojstveno kukanje, ali kad vidim na šta je spala Crna Gora, tačnije ~70% onih s pravom glasa, na šta pristaju, čemu daju legitimitet... Eh...
In vino veritas
Ma, vazda su znali izabrat.. Svaki put kad "promocurno" izaberu ja u CG ne dolazim po nekoliko godina...
Hvala Lepo
Ooooooooooooooooo zar opet .. Propustih ovu kolumnu 15. marta.. ali evo ni sad nije kasno procitati...Srđan Kusovac – komentar dana: Mangupi u Filipovim redovima
Neki ljudi iz Izbornog štaba Filipa Vujanovića zabili su četiri gola u nedjelju dana. Sva četiri efektno, onako glavom sa 20 metara. Ali u sopstvenu mrežu.Prvo su istakli bilborde na albanskom jeziku pokazavši sramotno nepoznavanje jezika kojim govori značajan dio građana Crne Gore. Onda su dopustili da se na bini u Herceg Novome pojavi neko kome tu nije mjesto, pa su onda pokazali da nijesu pročitali novine koje prozivaju i konačno su u reagovanju pokazali da ne znaju ni sopstveni jezik.Kandidat za predsjednika države ne mora da zna finese albanskog jezika ali neko u njegovom izbornom štabu mora znati šta je kryetar, a šta president i da se prva riječ na bilbordu piše sa „Ë“ a ne sa „E“. (O suštini razlike preporučujem esej mladog prevodioca i esejiste Agrona Camaja.) Takođe, neko u izbornom štabu mora znati za pluralia tantum, odnosno da se ne može reći „novina“, kao što se ne može reći ni „makaza“, „pantalona“ i sl. Neko mora znati da osoba osuđena za rasparčavanje narkotika može biti dio predizborne priče samo ako je riječ npr. o resocijalizaciji ili sl. Ali se to onda mora decidno naglasiti. Neko mora znati da u Danu 20. februara nije pisalo da je Nikola Marković potpisao poršku Miodragu Lekiću.Neko, dakle, za ovo mora snositi odgovornost, predsjedniče Vujanoviću.Mora, ne zato što ste Vi ovim greškama svojih saradnika politički ugroženi. Jer nijeste. Od protivkandidata ste toliko jači da Vam posao ne može pokvariti ni po jedan ovakav autogol dnevno. Ne ni zato što bi se neki Albanac mogao uvrijediti jer ste stotinama puta iskazali svoje političke stavove. Ne zato što Nikola Marković ne podržava Vašeg protivkandidata kada se iz aviona vidi da ga žestoko podržava.Mora neko, gospodine predsjedniče, da snosi odgovornost zbog sljedećih razloga: Zato što ste Vi različiti od Miodraga Lekića i zato što Vaš štab mora biti skroz drugačiji od njegovog. Zato što to morate da pokažete baš na ovom primjeru. Zato što to treba da pokazujete svakodnevno.Inače će sve što govorite na skupovima o odgovornosti biti isprazna predizborna retorika.
Vaši glasači čekaju na Vaš potez.
Hvala Lepo
Je li moguće ovakvo šupkanje? Ovo je nivo koji je zajebao Šukovića za 50 stepenica
Дно дно дно дно дно дно.
Мада бих га ја звао да ми говори на сахрани.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Pobjednik definitivno...
#fakenews
Solidan je hirurg ali mu je malo poša dihtung na glavu.
Jel ovo neki nacelnik bolnice ili je buduci nacelnik?Ministar zdravstva?
Ali najbolje je kad je rekao nesto u stilu da je g. Vujanovic za svaku vjeru.. Jes, istina.
Stotinu ce promijenit vjera da ucini sto je Partiji drago...
Hvala Lepo
Otac njegov je bio odlican hirurg bio je doktor Haile Selasije-a bas postovana osoba u Etiopiju.Cim ga vidjeh sjetih se njega prije 3,4 godine stao mi je na stop od CT do Kotora i iskreno mnogo posten covjek mi djelovase prema meni je tu postupio bas fer.A sad mi je smijesno kako sve ovo prica a tada ne bjese pun fale za Cetinje i bolnicu i CG nesto bjese razocaran a i kako mu pricah da mozda imam neku sansu da odem iz CG toplo mi preporuci ''bjezi odavde''
I da Majo bio je nacelnik tada kad sam ga ja upoznao ne znam je li jos![]()
Pretpostavih samo..
Sto se tice Addis AbAbe i Hailea Selasija.. slucajno znam (znala sam jer su mnogi minuli)ekipu koja je prva otisla u Etiopiju sezdesetih.. Izgradnja vojne bolnice itd.. Licne ljekare koji su bili po cc 7 godina uz njega itd.. Svi do jednog igraci DB Jugoslavije, provjerene osobe, i u profesiji izuzetni..Medjutim, pristup licno je bilo nesto drugo - i nikome nije ostao duzan (zato me cudi da se lik vratio u CT i svoje dijete a svi ostali koji jesu bili licni ljekari, dobili povlastice da im djeca prva studiraju u inostranstvu, kuce, placeve po bg itd.. zato mi malo... moguce da je vojna bolnica bila u pitanju..). Ali u svakom slucaju, kud ce kruska no pod krusku..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 30-03-13 at 13:51.
Znate sta mi je zanimljivo.. Kako dotakoste temu.. DB YU i KOS su od 60-tih uglavnom imali uz sebe obrazovane, strucne ljude, i ljude sa karakterom koji su bili odani Drzavnim interesima, a ovo sto mi 'mirise' sad (cast izuzecima za koje i ne znam).. Poltrone, mediokritete, ulizice, cinkarose, sitne sisnjare koji samo gledaju na svoj parazitski interes, uklanjanje boljih od sebe sa pozicija, i spijuniranje ko s kim pod krevet i u krevet... Tja..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 30-03-13 at 14:09.
Ja ne znam što Vujanović misli o sebi, ali se ovaj kukavac namuči da mu objasni kakav je i da ga ubijedi da je idealan.
Ovđe mu tata hirurg ne može mnogo pomoći, ali bi mogao njegov kolega jedne druge specijalnosti, koja ima veze sa razmišljanjem... nego nisam siguran da ovaj ljekar želi takvu pomoć, jer ako dolje navedene stvari, koje su samo dio radne i političke biografije njegovog voljenog predsjenika, nisu bile dovoljne, onda... :
Tekst iz septembra 2011. godine
Međutim, tokom raskola u DPS-u, Vujanović je bio jedan od glavnih saradnika Mila Đukanovića. Kao ministar policije je, navodno, bio do lakata u novcu od „tranzita duvana”. Pa je Momir Bulatović sredinom 1997. protiv Vujanovića podnio krivičnu prijavu i dostavio „finansijsku dokumentaciju koja potvrđuje navode iz prijave”.
Prema činjenicama čija autentičnost nije osporena, famozno preduzeće Montenegro tabak tranzit – MTT iz Podgorice je preuzeto od strane Službe državne bezbjednosti (SDB) marta 1996, dok je ministar policije bio Vujanović a SDB dio Ministarstva unutrašnjih poslova.
Trojica njegovih policijskih službenika su, tvrdi se, godinama formalno i faktički preko MTT-a nadzirali „tranzit duvana”. Od kojih su Goran Žugić (2000. godine) i Darko Raspopović (2001) likvidirani tokom Vujanovićevog premijerskog mandata. Šest drugih nerasvijetljenih ubistava u mafijaškom stilu desilo se dok je prethodno bio ministar policije.
Vujanović je kao premijer (1998 – 2002), očigledno ne samo zbog partijske solidarnosti sa Milom Đukanovićem, zataškavao stvari gdje god je mogao – a mogao je. Na primjer, višestranačkoj parlamentarnoj Komisiji za ispitivanje pisanja Nacionala o sprezi državnog vrha i duvanske mafije su iz Vujanovićeve vlade (MUP i Ministarstvo finansija) odbili da jasno saopšte na osnovu koje odluke je 1990-ih uzimana taksa od tranzita cigareta za SDB.
Na sastanku Užeg kabineta svoje Vlade, Filip Vujanović je 14. septembra 1998. donio odluku o kupovini dva luksuzna aviona. Za posrednike u ovoj transakciji odabrani su osnivači i direktori preduzeća Juba iz Podgorice i Kolineks iz Bara, izvjesni Edin Efović i Duško Ranković. No, ispostavilo se kako je jedan od aviona Vujanovićevoj vladi zapravo poklonio Stanko Cane Subotić, kupivši ga preko svojih kiparskih of-šor firmi Wellesley i Dulwich Enterprise ltd.
Zataškavanje neprijatnih tragova je obilježilo i premijerski i ministarske mandate Vujanovića. Bio je ministar policije kada je 1997. državni tužilac Vladimir Šušović kazao: „U Hagu su mi rekli: ‘Vi ste postali majstori uništavanja dokumentacije’. Izgleda da se to potvrđuje i u ovom slučaju… teško dobijam dokumentaciju od MUP-a”. Dokumentacija koju je Šušović pokušao po službenoj dužnosti da pribavi – nije „prionađena” ni do danas.
Londonska firma EFT je potpisala ekskluzivni ugovor za snadbjevanje strujom Crne Gore, u kojoj je jedan od direktora bio Vojin Lazarević, biznismen porijeklom iz Kotora, savjetnik premijera Vujanovića vlade kad se sklapao ugovor za reprogram dugova KAP-a, takođe u isto vrijeme i predsjednik Skupštine državne Elektroprivredne Crne Gore!
Postoje jasni dokazi da je Filip Vujanović, kao premijer, sarađivao sa bosovima crnogorskoga podzemlja. Držao je govor 30. juna 2001. na otvaranju Luke Risan i kazao da je ona „obilježje našeg opredjeljenja za reformske procese”!
Luku Risan upravo je bio kupio Dragan Fric Dudić, likvidiran maja 2010. godine. Svečanu traku u Risnu su presjekli Vujanović i Dudić zajedno. Vujanović je krajem 2009, u svojstvu predsjednika, odobrio amnestiju za Frica Dudića, pravosnažno osuđenog na četiri mjeseca zatvora, uslovno na dvije godine.
Oktobra 2002, kao premijer, Vujanović je potpisao i Uredbu o načinu obrazovanja maloprodajnih cijena naftnih derivata prema kojoj je dilovanje benzina na pumpama na graničnom prijelazu Kula kod Rožaja tretirano kao „tranzitni posao”. Šema je bila stoprocentno kriminalna: ustanovljeno je da je na svakom litru benzina točenom na Kuli država gubila 36 centi, koliko je iznosila akciza po litru na drugim crnogorskim pumpama.
Iako je Vujanović tvrdio da su pumpe na Kuli, među njima i one firme M-petrol, „otvorene radi bolje turističke sezone”, Republička tržišna inspekcija ih je zatvorila jer nijesu imale dozvole za rad!
Ispostavilo se kako je faktički vlasnik pumpi i M-petrola – Safet Sajo Kalić, sada lice u bjekstvu, pod optužbom da je prao novac za koji je „znao da je pribavljen krivičnim djelom”.
Kada je, maja 2007, Sajo Kalić otvarao hotel u centru Rožaja, dobio je čestitku – od Filipa Vujanovića!
No, osim direktnih konekcija sa kriminogenim licima i mutnim poslovima, Vujanović je možda i u netvorku zataškavanja krivičnih djela. Razmotrimo detaljnije što je ostalo od njegovih svečanih obećanja datih sa autoritetom predsjednika države.
Septembra 2006. je, nakon ubistva Srđana Vojičića, obišao u bolnici književnika Jevrema Brkovića, povrijeđenog u napadu N.N. lica, obećavši da se „naručioci i počinioci moraju pronaći”. Od tada je prošlo pet godina!
Kada je septembra 2007. pretučen direktor Vijesti Željko Ivanović, Vujanović se opet oglašava, tvrdi da je od „Uprave policije zatražio maksimalno angažovanje na rasvjetljavanju napada i otkrivanju napadača”. Ali, našao je za shodno da Ivanoviću zamjeri što je „za fizički napad optužio predsjednika DPS-a Mila Đukanovića”!
Kada je, prethodno, proljeća 2007. telefonski prijećeno Aleksandru Zekoviću, aktivisti za ljudska prava, sa indicijama da su u slučaj umiješani jedan ili više policijskih službenika iz neposrednog okruženja direktora policije Veselina Veljovića, Vujanović tvrdi da je rasvjetljavanje tog slučaja „državni prioritet”. Do danas – ništa.
Kao potpredsjednik DPS-a, Vujanović je zadužen za Podgoricu, samim tim i za Miomira Mugošu. Upitan o tome što misli oko napada Mugoše na novinare Vijesti avgusta 2009, Vujanović tvrdi da je „incident dobio svoj krivično-procesni tok” i da „zaista imam povjerenje u nezavisnost suda i zadovoljstvo zbog ažurnosti sudskog postupka”. Gradonačelnik Mugoša nije pozvan na krivičnu odgovornost!
A Vujanović je faktički kreator sadašnjeg kadrovskog ustrojstva crnogorskog sudstva. Predložio je dva člana i proglasio izbor postojećeg Sudskog savjeta (uključujući i izbor supruge Svetlane, sutkinje Apelacionog suda; 6.000 eura se po tom osnovu slije u porodični budžet, hvala lijepo). Učestvovao je i u imenovanju sadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koja preko Sudskog savjeta operativno nadzire rad svakog sudije/sutkinje ponaosob, itd.
Vikiliks je prije par dana objavio depešu Ambasade SAD u Podgorici, kojom Vašington aprila 2008. obavještava da je glavna poruka Filipa Vujanovića u predsjedničkoj kampanji bila: „Ja sam sa Milom Đukanovićem”!
U stvari, šef Vujanovićeve kampanje 2008. bio je Milo Đukanović. Iz dokumentacije dostavljene Državnoj izbornoj komisiji vidi se da je šef DPS-a dao nalog da se za Vujanovićevu kampanju ne štedi, izdvoji su najmanje 801.533 eura. Skupovi su bili na granici cirkusa: okupljeni depeesovci skandiraju „Milo, Milo…” a Filip im nasmijan maše!
I sada da Filip Vujanović obrne ćurak i sukobi se sa Milom zarad demagogije bliskosti sa „srpstvom”?! Nije li Vujanović 5. marta 2010, u jeku skandala oko Balkanskog ratnika i Darka Šarića, na TV IN optužio zvaničnu Srbiju da „potpuno neosnovano i besmisleno optužuje Crnu Goru za odsustvo političke volje da se bori protiv organizovanog kriminala”.
Bio, dakle, i ostao samo advokat… Đavolji.
http://www.monitor.co.me/index.php?o...92&Itemid=3219
Odje na CdM su protiv mene (DPS), a na JS ovi iz DF-a.
Ja znam da sam na pravi put!
Ja po Ustavu i osnovnim nacelima Demokratije imam pravo da zastupam politicke ideje i da ih prezentiram.
Ja sam vidio po Svijetu da je to nacelo Demokratije potpuno normalna stvar.Jer polazi od ideje da svaki covjek moze da se ukljuci u idejama jednog drustva i predlaze koga oce.
Niko nemoze ponistiti volju Naroda! Ustav je najvishi Akt jedne zemlje i kao takav svi zakoni ispod njega moraju da se prilagode i poniste.
A ako vi ne postujete Ustav Crne Gore ja vi nista zajednicko nemamo.
Ja 3. izbora imam. Vi imate li, razmislite malo bolje.
USTAV CRNE GORE
Biračko pravo
Član 32
Građanin Crne Gore koji je navršio 18 godina života ima pravo da bira i da bude biran.
Biračko pravo se ostvaruje na izborima.
Biračko pravo je opšte i jednako.
Izbori su slobodni i neposredni, a glasanje je tajno.
Dje zivis ti ego?
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Suvjerenost i Vlast!
Prava!
![]()
Ego, zašto misliš da nekog zanima šta ćeš ti da dopišeš na glasačkom listiću?
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
interesantni su ovi mladi DPS-a sa foruma...kad je u pitanju "titula" predsjednika i funkcija koju obavlja- kazu i nije nesto bitna...ne pita se on puno ..i sl.
O.K. ....kad je nebitna , ma ne moze Lekic neku veliku stetu napravit'!
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
Sigurna pobjeda iz 1 u 1 po treci put !![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Bolje ovo milion ipo eura da su dali da se dva meseca neplaca taksa lopovska na mobile nego za izbore ove i ovake
Jel ovo vrijeme utiče na ove ljude pa se po kampanja ovako otvore... čovjek mu je svaki korak ispratio ... svaki pogled i gestikulaciju rukama ... ostalo je još da mu pridje sa ledja uz pjesmu ...
![]()
deuscroix
Onom Lekicu uz ovakvu Filipovu kampanju mozda i upali da bude predsjednik.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks