Page 67 of 119 FirstFirst ... 175763646566676869707177117 ... LastLast
Results 1,651 to 1,675 of 2951

Thread: Preśednički kandidati

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Slavko je Pravi covjek koji treba da je na celu Nezavisne Crne Gore!

tek tad bi nezavisna Crna Gora bila ono sto treba da je.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

O DOMOVINI

Pobjegla si
    Iz srca moga
    Glavom bez obzira
    Ostavljajući
    Sama
    Anđela
    Svoga
    Što ga rodi
    U modroj
    Sjeni
    Lovćena
    Gurnu
    Tako
    Viteza
    Koji te
    Voljaše
    Svim
    Beskrajem
    Svemira
    I boraše se
    Za tebe
    Svom hrabrošću
    Što mu je
    Goro
    Majko
    Dade
    A onda
    Pobježe
    Ostavljajući ga
    Sama
    U vrtlogu
    Mračnom
    Svih
    Tvojih
    Gada
    Ti
    Prevarantkinjo
    Neiskaziva
    Zaludu ti
    I kape
    I nošnje
    I gusle
    I grobovi
    I rađanja
    I bojevi sveti
    Zaludu ti
    Vjekovi
    Sve je to
    Bižuterija
    Na starom vratu
    Jedne
    Prostitutke
    Jer to si ti
    Današnja
    Goro Crna
    I ne vraći mi se
    Više nikad
    Kapija je moja
    Divna
    Za tebe
    Lažljivice
    Gnusna
    Zanavijek
    Zatvorena
    Ja nijesam
    Zastava tvoja
    Nego sam
    Barjak
    Dobra
    Kojeg u tebi
    Nema
    Uništila si ga
    Planski
    I vječno
    I tako
    Bez Sreće
    Namjerno
    Ostala

pjesnik Slavko Perovic

http://slavkovanovapoezija.wordpress.com/

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A mozda je Slavko u pravu... Saznacu i ja u Aprilu.

O NJOJ SVETOJ
    Jurim ti
    U zagrljaj
    Majko
    Moja
    Trčim
    Da zagnjurim
    Obraze svoje
    Među
    Dojke
    Svete
    Tvoje
    Da ih ljubim
    Srećan
    Da sisam
    Mlijeko tvoje
    Nektar moj
    Što mi Dušu dade
    I iskru Božju
    I Slobodu
    Što u sebi nosim
    I tako
    Svakom vjetru
    Divljem
    Prkosim
    Ratnik sam tvoj
    Zemljo moja
    Darovala si me
    Planinama gordim
    Jezerima krasnim
    I dubokim
    Rijekama
    Kojim ravnih nema
    Poljima plodnim
    Borovima
    I maslinjacima
    I morem
    Morem plavetnim
    I toplim
    Modro je sve Majko moja
    Ljepotom se tvojom umiva
    Modro
    Osim crnih
    Sinova i šćeri tvojih
    U kojima više
    Ni srca
    Ni obraza
    Nema
    Ubijaju te
    Volim te Zemljo
    Gorski vijenče
    Moj

Pjesnik Slavko Perovic.

http://slavkovanovapoezija.wordpress.com/

Sve najbolje na Izborima svima!
    Last edited by Ego_and_his_own; 29-03-13 at 02:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ipak ne možeš reći da je beznačajno to što čovjeka koji se kandiduje za predsjednika jedne zemlje ta zemlja do juče nije interesovala.
    Očigledno se veoma razlikujemo u poimanju stvari, tj. (Lekićevog) interesovanja za Crnu Goru. Ako sve rečeno (ne od mene, nego od Lekića) i činjeno ne pomaže, onda nema potrebe da ti ja dalje to objašnjavam.

BTW: Da li DPS i sve njegove glavare diskredituje za vođenje Crne Gore to što su učestvovali u vođenju države za koju kažu da je bila štetna po Crnu Goru (ne osporavam tu "štetnost")- npr. Marović predsjednik savezne vlade, pa ministri, pa poslanici u saveznoj skupštini itd. Da li DPS (i Vujanovića) za vođenje države Crne Gore diskredituje to što su bili raspisali referendum u kojem su propagirali da država Crna Gora ne dobije svoju samostalnost? itd... itd... itd............................................... ....
    Da li je to beznačajno?

Da li je beznačajno što treba da nam postane predsjednik čovjek koji na to nema pravo, jer tako kaže ustav? To što se DPS iživljava i prikazuje osionost svima nama direktno u lice, neskriveno i bez stida, straha i savjesti. Da li je beznačajnije što se neko tako/takav kandiduje (Vujanović), ili što se kandiduje neko (Lekić) ko ima neki politički stav sa kojim (u određenoj mjeri) nismo zadovoljni?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

volio bi i ja kao neko ovdje da placaju da se Lekic brani. lijepo li je biti advokat nekoga ko ima svoj stav ali ga nikome ne zeli reci ali zeliti biti predsjednik Crne Gore i zeli da dobije glas od tih gradjana sa kojima ne zeli da podjeli taj stav.
    mada da mu bar ti neki advokati po forumu znaju odgovore , nego ni oni neznaju sto im sef starobarski lisac kako ga neko ovdje nazva misli. i oni su svjesni da on ima stav i misljenje ali su isto toga svjesni da ne zeli da ih podjeli ni sa njima.
    ali ih to ne sputava da ga brane
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,025
    Thanked in
    4,026 Posts

Nikako se referendum i izbori ne mogu poredit. Makar matematički gledano, referendum se ne održava minimalno svake 4 godine, izbori da. Makar zbog toga referendum mora bit mnogo važniji od izbora. Privatnu državu smo imali i u zajednici sa Srbijom, samo što se vlasnik nalazio u Beogradu. Bili smo privatna 26. izborna jedinica, sad smo privatna država. Mnogo teže se sad Srbija okrivljuje za naše probleme, to je lako bilo dok smo bili u zajednici sa njom. Tih 15% koji ne glasaju je minimmalni procenat koji inače ne glasa. Ali oni nikad ne glasaju i nemaju pretenzija da vladaju državom za koju nisu našli za shodno ni da dođu da glasaju. Za ili protiv, neka bude da nema veze. Još i sam Lekić priča kako je on bio van političkog života, kako nije plaćao porez u cg, nije primao platu od cg... To nije opravdanje. Eto ih je koliko oćeš u istoj situaciji bilo pa su iz Amerike dolazili da bi glasali.

Presmiješno je da čovjek govori stvari koje mu štete, a misli da mu idu u prilog. Makar je na referendumu izbor ograničan: da ili ne. Nema sredine. Izbori su druga stvar. Usput, Slavku ne moram postavljat pitanje đe je bio na referendumu jer on nit je bio tu, nit sad dolazi da traži da bude predsjednik. A i da dođe, on je makar nekad nešto radio na šta ima da se pozove. Koliko god neslavno da je završio.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja gledam ove iz Politike Crne Gore posle nekog vremena(kad je glasanje bilo zadnji put prije 4 godine), i primijetio sam nesto na njih: Oni bore svi dobili i osijedjeli! Ostarashe na Vlast!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@NHM, u redu je, shvatili smo, neka ostane Vujanović na vlasti. Tako treba.

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Privatnu državu smo imali i u zajednici sa Srbijom, samo što se vlasnik nalazio u Beogradu.
    Aha. Opravdasmo li to DPS za sve malverzacije što su radili u Crnoj Gori prije 2006? Samo nekih tričavih 16 godina. To je baš bila pravna država, pravi primjer. To nije bilo brutalno sprdanje sa zdravim razumom, ili u prevodu privatna država? DPS i njegove vođe i vojnici nisu imali koristi od takvog sprovođenja vlasti prije 2006?

Bili smo privatna 26. izborna jedinica, sad smo privatna država.
    Je li Lekić kriv za tu famoznu 26. jedinicu? Bilo bi interesantno uporediti stavove Lekića (iz doba prije toga) o pokušajima poniženja Crne Gore i stavove dragog nam Filipa. Uostalom, što sad ta 26. jedinica treba da znači za odluku na ovim izborima? I što je uopšte poenta pominjanja 26. jedinice? Ajmo sad malo na 1918-u.

Tih 15% koji ne glasaju je minimmalni procenat koji inače ne glasa. Još i sam Lekić priča kako je on bio van političkog života, kako nije plaćao porez u cg, nije primao platu od cg... To nije opravdanje. Eto ih je koliko oćeš u istoj situaciji bilo pa su iz Amerike dolazili da bi glasali.
    Pa dobro, može li čovjek da ima pravo da ne dođe da glasa iako bi mogao izvesti da dođe u Crnu Goru? Ti što su dolazili iz Amerike odlučili su da glasaju i zato su i došli. U čemu je problem? Ovđe kao da se želi čovjek vezati za stolicu i mučiti sve dok ne kaže da bi glasao protiv nezavisnosti da je došao tog dana. Nije glasao i tačka. Tebi to smeta da ga glasaš, meni ne smeta... i tačka. On nije glasao, a izjasnio se da je intimno bio za samostalnu Crnu Goru, isto kao što si ti sada intimno protiv Vujanovića ali nećeš izlaziti da glasaš (jer ne želiš da glasaš za TAKVU ponuđenu alternativu). Dok sam ja npr. na referendumu ipak ("nevoljno") izašao da glasam - svim bićem sam želio samostalnu Crnu Goru, ali najrađe bih da sam ostao kući i samo kao navijač iščekivao rezultat glasanja i nadao se izglasavanju nezavisnosti, ali, iskren da budem, izašao sam zbog mog osjećaja/straha da i jedan jedini glas u onoj situaciji može da bude važan (zbog onih čuvenih potrebnih 55%), što je razvoj situacije prilično potvrdio. Nije valjda da su svi koji su glasali za nezavisnost tada podržavali DPS i njihov koncept i viziju države, a da samo ja nisam? Znam da je u domenu fantazije da jedan glas presudi, ali izađoh za svaki slučaj (možda je Lekić bio pametniji od mene i sigurniji u pobjedu i smatrao da njegov glas ne bi bio presudan, da neće jedan glas prevagnuti ). U svakom slučaju, to što sam ja glasao za nezavisnost a Lekić ostao kući, ne vidim da predstavlja bitnu razliku između mog i Lekićevog doživljaja i osjećaja prema Crnoj Gori.

BTW, za priču o Lekićevom neizlasku na referendum je potpuno nebitno da li onih 15% nikad ne glasaju ili ponekad glasaju.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Може ли се провјерит је ли истина што је граховац написао у вијести данас о вујановићу?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    volio bi i ja kao neko ovdje da placaju da se Lekic brani. lijepo li je biti advokat nekoga ko ima svoj stav ali ga nikome ne zeli reci ali zeliti biti predsjednik Crne Gore i zeli da dobije glas od tih gradjana sa kojima ne zeli da podjeli taj stav.
    mada da mu bar ti neki advokati po forumu znaju odgovore , nego ni oni neznaju sto im sef starobarski lisac kako ga neko ovdje nazva misli. i oni su svjesni da on ima stav i misljenje ali su isto toga svjesni da ne zeli da ih podjeli ni sa njima.
    ali ih to ne sputava da ga brane
    Jel' ja sad treba da kažem kako bih ja volio kao neko ovđe da plaćaju da se Lekić napada?

Baš si ovo kulturno rekao. I baš znaš što znači komentarisati i iznositi svoje mišljenje. Nema što nego da se ukine forum, da ne bismo mogli pisati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čitam malo komentare na dragom nam CdM, pa mi zapadoše za oko neki komentari u vezi odnosa manjinskih naroda i Lekića (a na kraju i jedan komentar u vezi Slavka i Lekića).

СрбинEvo dao je odgovor.Uvijek je bio za nezavisnu,ali je bio skeptican zbog ljudi koji je vode i koji su je pretvorili u privatnu drzavu.Zadovoljni??? Ja kao Srbin jesam,ne smeta mi sto je bio za nezavisnu,ok je to skroz,ne smeta meni nezavisna nego privatna drzava.Svaka mu je na mjestu.

Auf@Srbine, u redu je to što tebi ne smetaju Lekićeve riječi da je bio za nezavisnu Crnu Goru, ali je stvar u tome što Albancima i Bošnjacima/Muslimanima smeta to što je on imao takav stav o nezavisnosti. Paradoks je u tome što će njihovi glasovi odlučiti da ne pobijedi Lekić, koji je istinski za Crnu Goru.

E moj FilipeRijeci prof. Serba Rastodera o Gospodinu Lekicu: Bilo mi je posebno zadovoljstvo i čast da učestvujem kao promotor knjige " Istorija Italije" na predivnoj večeri u Ulcinju. To nije bio samo čin moje profesionalne obaveze, nego i dug prema svom profesoru i autoru ove dragocjene studije Miodragu Lekiću i izraz poštovanja za to što je daleke 1989. bio jedan od rijetkih iz garde tadašnjih i potonjih političara koji je bez kompleksa pristao da otvori izložbu "Devet vjekova barske nadbiskupije". Tada je to bio "politički hrabar potez" i konkretan dokaz poštovanja manjina u CG. Siguran sam da te svoje nazore nije mijenjao i mene je kao predstavnika manjine teško zaplašiti čovjekom kojeg znamo decenijama i koji je često bio usamljen onda kada je bilo politički profitabilno biti na drugoj strani, bilo da je bio kraj 80-ih, kada je za sve bio kriv "Vatikan, Kominterna i Teheran"

BJEŠE LI ŠERBO RASTODER U RUKOVODSTVU "PRAVEDNE"?

mavrovuniosGospodin Lekic kao prvo vazda se izjasnjavao kao Crnogorac, tada kada je sva vladajuca klika siktala od otrovnog velikosrpskog nacionalizma, ukljucujuci tu i naravno unuka cetnickog komandanta Blaza Djukanovica unuka mu Mila. Drugo Lekic se u okvirima one Slobove Jugoslavije zalagao za pravo Crne Gore, smijenjen je sa mjesta ministra u Vladi CG jer se bunio prenosenju nadleznosti iz Crne Gore na vladu takozvane SRJ, i dobro se sjecam proglasavan separatistom za suverenu Crnu Goru. Trece kakav odnos taj covjek ima prema svakom covjeku bez obzira na vjeru i naciju, kao i kakav je to covjek i iz kakve casne familije barem mi barski starosjedioci dobro znamo.

AnonimniAjde ljudi ne budite smijesni. Najveci zagovornik crnogorske nezavisnosti Slavko Perovic nije ucestvovao u referendumskoj kampanji jer mu se nijesu svidjali ljudi koji su trebali da iznesu taj projekat nezavisnosti. Sto je sad problem ako Lekic kaze da mu se nijesu svidjali ljudi koji su trebali da iznesu taj projekat?

Last edited by hop; 29-03-13 at 12:42.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    Jel' ja sad treba da kažem kako bih ja volio kao neko ovđe da plaćaju da se Lekić napada?

Baš si ovo kulturno rekao. I baš znaš što znači komentarisati i iznositi svoje mišljenje. Nema što nego da se ukine forum, da ne bismo mogli pisati.
    ti kao Kostunica, prepoznas se a niko te ne imenuje, cudno bas

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Pušti te emotivne fore sa povratkom države. Od 1945. Crnu Goru nam niko nije bio ukra i niđe nije bila pošla, no je ona bila tu đe je (i imali smo svoju državu SFRJ, a imali smo svo to vrijeme i Crnu Goru). Ako ćemo precizno, pitanje na referendumu 2006. nije bilo tako kako ti kažeš, nego "da li želite da CG bude samostalna država"... i ja sam za to glasao... iako je, ako ćemo realno, CG skoro potpuno djelovala samostalno tih godina (čak je i vojska završila bila svoju misiju na dotadašnji način).

Ima tu i jedan paradoks- a to je da sam se na prvom referendumu mnogo lakše (praktično bez ikakvog razmišljanja/dvoumljenja) izjasnio za samostalnost Crne Gore (glasajući "NE" na postavljeno pitanje da li sam za zajedničku državu sa Srbijom), nego na drugom 2006. godine. Zašto, što misliš? ...uključi malo priču o stvaranju privatne države u međuvremenu i eto ti odgovor.
    To nisu "emotivne fore". Nismo bili gazde u svojoj kući, sve pare iz budžeta SRJ i SCG su ostajale u Beogradu, vojska SCG je vršila opsadu Cetinja, bili smo izborna jedinica Srbije itd... Vidiš li ti tu negdje C od Crne Gore ?? Što se privatne države tiče Crna Gora je to bila praktično od AB Revolucije
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako nije Lekić ucestvovao u referendumskoj kampanji kad obigravao sve portirnice koje znao da blati Crnu Goru i promovise one koji ga plaćali. Kako su krenuli ovi sto ga promovisase u profesora jos će napisati da bez Lekica ne bi dobili drzavu, ali ipak zdravlje je najvaznije

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

mavrovuniosGospodin Lekic kao prvo vazda se izjasnjavao kao Crnogorac, tada kada je sva vladajuca klika siktala od otrovnog velikosrpskog nacionalizma, ukljucujuci tu i naravno unuka cetnickog komandanta Blaza Djukanovica unuka mu Mila. Drugo Lekic se u okvirima one Slobove Jugoslavije zalagao za pravo Crne Gore, smijenjen je sa mjesta ministra u Vladi CG jer se bunio prenosenju nadleznosti iz Crne Gore na vladu takozvane SRJ, i dobro se sjecam proglasavan separatistom za suverenu Crnu Goru. Trece kakav odnos taj covjek ima prema svakom covjeku bez obzira na vjeru i naciju, kao i kakav je to covjek i iz kakve casne familije barem mi barski starosjedioci dobro znamo.
    To da je Blažo Đukanović đed Mila Đukanovića je izmišljotina
    AnonimniAjde ljudi ne budite smijesni. Najveci zagovornik crnogorske nezavisnosti Slavko Perovic nije ucestvovao u referendumskoj kampanji jer mu se nijesu svidjali ljudi koji su trebali da iznesu taj projekat nezavisnosti. Sto je sad problem ako Lekic kaze da mu se nijesu svidjali ljudi koji su trebali da iznesu taj projekat?

Slavko nije vodio kampanju. TAČNO. Ali Slavko je došao da glasa, a Češka je dalja od Italije i Slavko je imao manje para od Lekića

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Nije glasao i tačka. Tebi to smeta da ga glasaš, meni ne smeta... i tačka. On nije glasao, a izjasnio se da je intimno bio za samostalnu Crnu Goru, isto kao što si ti sada intimno protiv Vujanovića ali nećeš izlaziti da glasaš (jer ne želiš da glasaš za TAKVU ponuđenu alternativu).
    Postoji ogromna razlika između neizlaska na referendum o nezavisnosti države, i neizlaska na predsjedničke ili bilo koje druge izbore.

Lekić nije ni prvi ni jedini od tih koji su "intimno" za Crnu Goru, ali u tom presudnom trenutku nisu mrdnuli ni prstom da pomognu da do nezavisnosti dođe, a neki od njih su čak radili i protiv tog cilja (da li iz političkih, ličnih ili skrivenih nacionalističkih interesa je krajnje nebitno)

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ja gledam ove iz Politike Crne Gore posle nekog vremena(kad je glasanje bilo zadnji put prije 4 godine), i primijetio sam nesto na njih: Oni bore svi dobili i osijedjeli! Ostarashe na Vlast!
    Tito je postao predsjednik SFRJ u svojoj 60 godini i vladao još 30-tak godina (do smrti). Za njegove vladavine SFRJ je cvjetala.

Ovi dođoše sa fakulteta u svojim 20-tim godinama i vladaju 24 godine sa tendencijom daljeg vladanja. Za njihove vladavine smo došli na prosjački štap i cilj nam je standard kojeg smo imali za vrijeme Tita

IPAK SE OKREĆE

ONTOPIC:

Interesantna su vam ta dva aršina

Milo i njegov bend su do ~1997 bili slobisti - PI GOOVNA
    Lekić je od 2005 bio Slobista - bio je u zabludi, ali se kasnije opametio

Zaključak:
    I jedni i drugi su goovna, razlika je u interpretaciji
    Last edited by Rakun; 29-03-13 at 13:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To nisu "emotivne fore". Nismo bili gazde u svojoj kući, sve pare iz budžeta SRJ i SCG su ostajale u Beogradu, vojska SCG je vršila opsadu Cetinja, bili smo izborna jedinica Srbije itd... Vidiš li ti tu negdje C od Crne Gore ?? Što se privatne države tiče Crna Gora je to bila praktično od AB Revolucije
    Slažem se potpuno sa ovim što si napisao. Kad sam kazao "emotivne fore", samo sam htio da te ispravim i preciziram referendumsko pitanje i ništa više od toga. Dakle, da se ne igra na pojačavanje emocija pominjanjem da je referendumsko pitanje bilo "da li želite povratak svoje države".

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Dakle, da se ne igra na pojačavanje emocija pominjanjem da je referendumsko pitanje bilo "da li želite povratak svoje države".
    Upravo to je bilo suštinsko pitanje.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Postoji ogromna razlika između neizlaska na referendum o nezavisnosti države, i neizlaska na predsjedničke ili bilo koje druge izbore.

Lekić nije ni prvi ni jedini od tih koji su "intimno" za Crnu Goru, ali u tom presudnom trenutku nisu mrdnuli ni prstom da pomognu da do nezavisnosti dođe, a neki od njih su čak radili i protiv tog cilja (da li iz političkih, ličnih ili skrivenih nacionalističkih interesa je krajnje nebitno)
    zaboravio si napomenuti da biti intimno protiv Vujanovica ne znaci da si intimno za Lekica vec ti se ne svidja ni jedan izbor tazis neki treci ali posto ga nema neces ni izlaziti. a kod referenduma nije moglo biti treceg izbora, tu je bilo da ili ne, pa ako si intimno za bilo koju opciju valjda ti je stalo da ta opcija pobjedi.
    i jos bi napomenuo da se sada pred kraj kampanje sjetio da kaze da je intimno bio za nezavisnost a to su ga pitali bar 100 puta, valjda je vidio ankete pa pokusava zadnjim trzajima da privuce procrnogorske birace. sacekajte jos malo bice on intimno i za himnu i zastavu i sve ce reci sto treba

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    ... a kod referenduma nije moglo biti treceg izbora, tu je bilo da ili ne, ..
    Ti si totalno neinformisam. Kako nije moguće kad ti Lekic objasnio. Bio je za, a cak i protiv i nije doaso da glasa jer bio zauzet i morao ići da plaća racun za struju

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ti si totalno neinformisam. Kako nije moguće kad ti Lekic objasnio. Bio je za, a cak i protiv i nije doaso da glasa jer bio zauzet i morao ići da plaća racun za struju
    zadnje vrijeme slabo pratim to, meni se ucinjelo da je bilo dva odgovora ali ko zna mozda u u onom ushicenju nisam obratio paznju na to. mozda je bilo i pod broj 3 odgovor.
    3. da intimno sam za nezavisnu i medjunarodnu priznatu Crnu Goru. ne intimno nisam za nezavisnu Crnu Goru ako necu ja biti njen predsjednik.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To da je Blažo Đukanović đed Mila Đukanovića je izmišljotina
    Nisam zbog te rečenice prenio onaj komentar, nego sam fino rekao da je zbog odnosa Lekića prema svim narodima... i boldovao sam bitni dio teksta. A to za đeda Blaža se našlo tu u tekstu i to me uopšte ne zanima (niti znam išta o tome) kao što ni druge ne treba da zanima što je bio moj đed, tako da što se mene tiče prihvatam da je istina ovo što ti kažeš.

Slavko nije vodio kampanju. TAČNO. Ali Slavko je došao da glasa, a Češka je dalja od Italije i Slavko je imao manje para od Lekića
    Kao da ovđe prepoznajem neku potrebu napadanja Lekića po svaku cijenu. Ja sam prenio tekst u kojem se uopšte ne pominje da li je Slavko glasao nego da je Slavko bio protiv koncepta države koji je pravio DPS i protiv ljudi koji su je vodili. Ok, došao je da glasa... i što sad? Ne treba glasati Lekića, to je poenta, je li tako?

Da li sada ankete pokazuju da je za nezavisnost mnogo veći procenat ljudi nego što je glasao 2006? Da! Ti ljudi koji su promijenili stav u međuvremenu, ili koji su ga recimo prilagodili, da li oni imaju manja prava od nas ostalih, da li im to treba uzeti kao otežavajuću okolnost, možda i kažnjavati (ili pobiti, kao neprijatelje nakon završetka drugog svjetskog rata)? Ako ćemo tako da rezonujemo, onda niko nikad nije trebao da glasa za DPS i Filipa, jer su oni nekad bili za Sloba, za nacionalizam i šovinizam, za ratovanje, za život u zajednici sa Srbijom na njihovom prvom referendumu... a u međuvremenu su se promijenili/prilagodili. Ovim ne kažem da je Lekić nekad bio protiv nezavisnosti Crne Gore, pa da se u međuvremenu promijenio- dovoljno je sam o tome govorio, da ne moram ja to da ti tumačim.

već naširoko elaborirano

Upravo to je bilo suštinsko pitanje.
    Možemo reći da se svodilo na to, ali nije baš tako glasilo pitanje.

Nego da se vratimo temi topika?

Interesantna su vam ta dva aršina

Milo i njegov bend su do ~1997 bili slobisti - PI GOOVNA
    Lekić je od 2005 bio Slobista - bio je u zabludi, ali se kasnije opametio

Zaključak:
    I jedni i drugi su goovna, razlika je u interpretaciji
    Ihaaaaa, kakva ti je ovo sad priča... koju argumentaciju ti sad (ponovo) vadiš. Neka si.
    Last edited by Hari Krisna; 29-03-13 at 13:50.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Kao da ovđe prepoznajem neku potrebu napadanja Lekića po svaku cijenu.
    Da ga napadam po svaku cijenu veličao bih drugu stranu, zar ne.
    Lekić bi s'obzirom na držanje, znanje i kulturu bio više nego idealan predsjednik. Ali ima gomilu putera na glavi.
    Da je bio uz Sloba do neke granice OK nema problema, ali on je bio uz njega do samog kraja i radio sve što može u korist BG režima. Zažmurio bih i na to,ali ne mogu da zažmurim na njegovo podržavanje Sloba u proglašavanju CG kao izborne jedinice
    JA BIH PRVI VOLIO DA JE PREDSJEDNIK CRNE GORE LIK KAO ŠTO JE TO LEKIĆ ALI...

Ja sam prenio tekst u kojem se uopšte ne pominje da li je Slavko glasao nego da je Slavko bio protiv koncepta države koji je pravio DPS i protiv ljudi koji su je vodili. Ok, došao je da glasa... i što sad?
    Bio je protiv DPS koncepta to znaju i vrapci na grani. Ali je došao da glasa na najvažnijem glasanju u istoriji svoje zemlje.
    Koliko vidim većina ovdje sa razlogom mrzi DPS, a u isto vrijeme većina je izašla i glasala za svoju zemlju. Kao što rekoh CILJ OPRAVDAVA SREDSTVA, e sad, to što većina građana i dalje glasa DPS je

Ne treba glasati Lekića, to je poenta, je li tako?
    Nisam nikad rekao da ne treba glasati za njega. U potpunosti razumijem ljude koji će glasati za njega, ja samo iznosim svoj stav
    Da li sada ankete pokazuju da je za nezavisnost mnogo veći procenat ljudi nego što je glasao 2006? Da! Ti ljudi koji su promijenili stav u međuvremenu, ili koji su ga recimo prilagodili, da li oni imaju manja prava od nas ostalih, da li im to treba uzeti kao otežavajuću okolnost, možda i kažnjavati (ili pobiti, kao neprijatelje nakon završetka drugog svjetskog rata)?
    Kao što rekoh DVA ARŠINA
    Milo je goovno koje je nekad srbovalo.
    Lekić je bio u zabludi pa se opametio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad bi i Seselja glasao samo da ovoga maknu !!!!
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Page 67 of 119 FirstFirst ... 175763646566676869707177117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)