Originally Posted by
Socrates
Sto se Vukcevica tice, slozicu se sa ovima sto kazu da trenutno ne zasluzuje mjesto u prvih 11. Juce je maltene morao da igra, zbog izostanka veznih igraca. Ali meni zaista nije jasno kako profesionalni fudbaler moze nakon pola sata igre da ostane bez daha, a da za to vrijeme izgubi svaki fizicki duel. Ne znam da li su te price o postu tacne ili ne, ali dalo bi se zakljuciti da jesu iz prilozenog. Bilo kako bilo, cini mi se da je na pravom putu da bude pravi nasljednik Perice Ognjenovica. Veliki talenat, nikada dokazan kao igrac.
Vjerujem da je malo ko na ovom forumu polagao nade u Simona koliko ja, jer zaista ga pamtim iz najranijih dana iz Partizana, i vjerujte mi, da je on pravilno razvio svoj talenat, bio bi jednako kvalitetan igrac poput Vucinica i Jovetica, u najmanju ruku, da ne pretjerujem. Jos dok je igrao za mladu SCG sa 5 godina starijim igracima, vidjelo se da je ekstra talenat. A ta ekipa, dje su igrali i recimo Delibasic i Djalovic (ne i Vucinic) je uzela srebrnu medalju na EP, a on je igrao kao starter na poziciji zadnjeg veznog. Pa vi vidite. Ili kad je sa 19 godina debitovao za A tim, sta su samo on i Vucinic cinjeli protiv Italije u prijateljskom mecu, sjecam se da ga je italijanski komentator ishvalio ka' ijedan. Sjecam se izjava po novinama, kako mu je cilj da bude najbolji na svijet, ni manje ni vise, da ce da bude novi Ronaldinjo itd... Ali potom Rusija i Saturn, i tu je sve krenulo naglo nadolje. Naravno, i njegova luda glava. Steta sto od takvog talenta sada ostade samo sjena, da neki Krkotic odigra za klasu bolju rolu od njega. Ali sta je, tu je...
Bookmarks