Hamilton: Rosberg je zaslužio moje treće mjesto
Lewis Hamilton osvojio je treće mjesto na današnjoj utrci za VN Malezije nakon što je Mercedes izravno naredio Rosbergu da drži razmak i ne napada Hamiltona.
Nico Rosberg bio je brži od svog timskog kolege i iako se nekoliko puta požalio na tim radio, Ross Brawn naredio je Rosbergu da zadrži svoju poziciju.
Identična situacija dogodila se u Red Bullu s tim da je Sebastian Vettel, za razliku od Nice Rosberga, ignorirao naredbe.
„Želim biti iskren i reći da je Nico trebao stajati ovdje na postolju. Bio je brži kroz utrku“, priznao je Hamilton.Hamilton je rekao kako će razgovarati s Rosbergom i da će mu jednom vratiti za današnju neugodnu situaciju.
„Pritiskali smo kako bi zadržali korak s Red Bullovima i morao sam smanjiti tempo jer mi je postalo kritično s gorivom. Bilo je teško održati i gume jer nisu trajale dugo koliko sam želio. Ne znam kako se Nico nosio s tim, ali mogao sam sigurno napraviti bolji posao u čuvanju guma.“
„On je odličan timski kolega. Razgovarat ću s momčadi ili se ispričati. Rekao sam mu da je bio fantastičan. Zaslužio je danas biti ovdje umjesto mene. Momčad je smatrala da trebamo zadržati pozicije, ali Nico je vozio pametnije i bolje je kontrolirao utrku od mene. Da li bi ga propustio u budućnosti na stazi? Vjerojatno bih“, završio je Hamilton.
na ovoj trci je upravo dokazao i da je LH prevara![]()
She is only here to annoy herself!
Za neke stvari je , pokoj mu dusi, Senna bio zakon...
Vettelu nista ne zamjeram, on je njemac, karakteristican mentalitet u svim sportovima.
nepostovanje dogovora je sve osim karakteristicno za Njemce
She is only here to annoy herself!
Pih! Kakva kesa od trke. Za ove vodece timove i vozace, nemam komentara sem svo moguce postovanje Weberu!!
Zao mi Rozberga, Batona i Fors Indiju.
Hulkenberg dosta dobar.
Last edited by dub_c; 24-03-13 at 13:59.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Najjace od svega mi je sto pljujete Hamiltona i Mercedes sto sabotiraju Rosberga, a kad RBR sabotira Vettela, onda je Ok.
Ove naredbe "Cuvaj gume, cuvaj motor" tumace se kako kome odgovara. Kad se to kaze Barikelu onda to znaci "Ne pretici Shumahera", a kad se kaze Vettelu onda se bas misli na to sto je receno.
I ovo "Nepostovanje dogovora je sve osim karakteristicno za Njemce" nema blage veze sa ovim slucajem. Don't mix frogs and grandmothers. Misli se na njihov pobjednicki mentalitet .Ako je Vettelovo "cuvanje guma" "brze" od Webberovog "cuvanja guma" i treba da ga pretekne.
Timska naredjenja i dogovori su se usrali u sport. Pogotovo sto je isti taj Webber izgubio titulu zbog RBRovog forsiranja Vettela. Dako ga ovo malo opameti pa pocne da se ponasa kao prvi vozac. Jos co'ek od 40 godina, sram ga bilo....
Da je srece, vozaci iz iste ekipe ne bi ni trebali da komuniciraju jedan sa drugim.
Last edited by Sandor Kolar; 24-03-13 at 14:30.
Sta si ocekivao?
I da ne zaboravim:Zbog Kimija ne bi lose bilo da "isprave" malo onu jednu krivinu,i da Hulkenberga prebace u Marusiju jer je u Sauber prebrz,
a Massa objasnio kako sa ispravnim i konkurentnim bolidom moze sa 2-ge pozicije da padne na 6-tu,dok se njegov timski kolega sa slomljenim krilom bori za prvo mjesto...
pretpostavljam da je mislio obratno.
da sabotiraju webera.
Last edited by nickname; 24-03-13 at 14:36.
Nisu krivi vozaci sto timovi od njih traze da se nesto postuje i da se taktika ispostuje. Hamilton je najmanje kriv, ne shvatam zasto ga neki pljuju, tim je rekao i to je to, da nije blokirao Rosberga? Taj Rosberg ga je pretekao i Hamilton odmah vratio poziciju sto je cisti dokaz da je mogao da mu parira, ali ako je vec tim trazio da se ispostuje dogovor onda je trebalo ispostovati.
Ipak se slazem, timovi i taktike unistavaju trkanje, ali formula je dovedena do perfekcije, kao da igraju igrice, sve je kompjuterizovano, sve se kontrolise, vozaci su obicni egzekutori, svedeni su na nivo sofera, idi i prebaci to i to, idi i vozi a mi cemo ti ostalo srediti![]()
Ah, kako se primate, zaboga zar ne vidite da je ovo malo, (ako je uopshte), ushevnije no americhko rvanje, -rezija, pa rezija, pa rezija. Ono jes malo bzv kad chovjek ukapira da neshto shto voli, nije bash ono shto je mislio da jeste, al jbg..
A eto info-a iz prve ruke, -LH je trazio od shefova da propusti kolegu, nijesu mu dali. So respect Luis.
A Vet i Web, mali pakshu (naizgled) uradio shto je uradio, ali vele da ga je Web "zaduzio" nekim rabotama, manje znanim, pa nije shtete shto ga je kolega "isposhtovao". (Shto se moze lako desit da je tachno).
Na koncu, ako je vec toliko bilo neposhtovanje kolege i dogovora, i fatanje prvog mjesta na seljobersku foru, kako veli da jeste, (no je Web stara podmukla.. ), shto se ne zakuca u njega, uz poruku, -Eto ti sad, pa pretichi .ebachu!
No, fina cheljad, sve sreda.. (Lishe Kimija, rofl, koji je gospodin!![]()
"Just go!" roofl , (a evo i Luis, mada to nije iznenadjenje, odavno se vidjelo da je ugljesha ok cheljade.)
Last edited by NexusVI; 24-03-13 at 15:20.
><
Stefano Domenicalli potvrdio je kako je bila Ferrarijeva odluka da Fernando Alonso ostane na stazi nakon što je Španjolac oštetio prednje krilo u dodiru saSebastianom Vettelom na VN Malezije.
Nakon što je oštetio prednje krilo, izgledalo je kao da će moći nastaviti utrku s takvim bolidom, međutim, na startno-ciljnoj ravnini krilo se raspalo. Alonso nije mogao kontrolirati bolid te je utrku završio zaglavljen u šljunku.
„Riskirali smo i nije se isplatilo“, rekao je Domenicalli.Domenicalli je potvrdio kako je odluka bila Ferrarijeva, ne Alonsova.
„Nakon što je dotaknuo Sebastiana, uzeli smo u obzir situaciju da će se brzo prijeći na gume za suho. U normalnim uvjetima bi odmah promijenili krilo, ali ovako smo se nadali da će to krilo izdržati još neko vrijeme. Da smo uspjeli promijeniti krilo i gume u isto vrijeme, bili bismo heroji vikenda. Nažalost, nije uspjelo.“
„Mi smo tako odlučili. Fernando je mogao osjetiti kako se bolid ponaša, ali nije mogao vidjeti kakvo je oštećenje. Preuzimamo potpunu odgovornost. Šteta je jer smo mogli osvojiti dosta bodova. Alonso nije sretan jer odlazi iz Malezije s nula bodova, ali ostaje pozitivan jer zna da ima dobar bolid“, dodao je Stefano.
Trka je bila obicno smece. Vidim svi pljuju Vettela za ono sto je uradio. Prestigao je Webbera jer je ultra sebican i misli na svoju guzicu, ali to moras da imas da bi bio sampion. Ipak, mislim da je uradio pravu stvar. Bas zbog tih jebenih team orders imamo situaciju da vozaci voze na pola gasa, da su trke predosadne i da brzi vozac mora da se odrekne pobjede ili podijuma. To je meni nenormalno, to nije ono sto ljudi hoce da gledaju, to nije formula 1. Razumio bih da su dvije trke prije kraja, nego 2 trka sezone, i na pola trke se salju obavjestenja zadrzi poziciju i ne napadaj. Ponavljam, Vettel je uradio potpuno sebicnu stvar, ali da je srece svi bi ignorisali timska naredjenja i grizli koliko mogu. Ovako imamo paradoksalnu situaciju da je citav tim radi za jednog vozaca, a jedan je tu cisto kao podrska i vjezba samo kako da se bolje skloni. Naredjenje RBR je totalna glupost, oce da ispadnu fer prema webberu, kad svi znamo da ce vec za dvije trke dobiti naredjenje da se skloni. Totalno licjemerje, kao daj mu jednu trku a onda se 10 puta skloni da ne bi izazvao i najmanju smetnju vettelu. Unistavaju sport.
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
Kmica je rekao da je Rosberg zasluzio trece mjesto.
Mada, izjavio je to da bi se oprao kod publike. Da je to stvarno mislio, skloniobi se na nekom od onih pravaca, a ne Rosber obidje njega na prvi DRS, ovaj mu vrati na drugi DRS. I tako je bilo 2-3 kruga.
Zelim da sledecu trku vidim Fetela na sljunku.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
A evo i kita za malog...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Ako mi ove odluke timova da forsiraju silom na sramotu glavnog vozača ne ogade F1, onda oće priča oko guma.
Evo i iz drugog ugla, haha, :
><
Meni je zadnje sezone sve bilo jasno, djedo je bio bolji u kvalifikacijama i da nije imao previse tehnickih odustajanja bio bi lagano ispred, imao je bolji tempo u vecini trka u svakom slucaju.
Uopste to nije poenta, Niko je ispao najveca moguca *****.
A za NAJVECEG se svasta prica, medjutim on nikad nije radio ovo sto Fetel radi, taj bi dokazivao sam neke stvari, nije plakao i kukumakao sto je kolega ispred. Na drugoj trci u sezoni da ima povlascen tetman, ovo danas je sprdnja za njegovo doba. Trkanje vise ne postoji, F1 vise nema smisla. Neka onda postoji jedan vozac po timu, neka je 20 timova tu jer jednostavno ovo nema smisla.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
imam osjecaj da ce mu ovo weber nedje vratit sa kamatom!
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks