View Poll Results: Potencijal ove partije da privuče dosadašnje pristalice DPS-a, SDP-a i apstinente:

Voters
177. You may not vote on this poll
  • 1. izuzetan

25 14.12%
  • 2. osrednji

44 24.86%
  • 3. tek simboličan

67 37.85%
  • 4. teško je procijeniti

41 23.16%
Page 40 of 44 FirstFirst ... 30363738394041424344 LastLast
Results 976 to 1,000 of 1097

Thread: Nova politička partija - Darko Pajović & Co

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ne pratim ovaj topic ali čini mi se da je Pozitivna kopirala sudbinu PZP. Najperspektivnija stranka vremenom postaje poslušnik DF-a, samo sa drugim zaduženjem.
    Medojević izigrava bijesnu džukelu, a Pozitivna je tu da se to krilo zamaskira pod pametnom pričom(pogrešan narod za to) i CG zastavom jer se medo posrao na nju previše puta.

Da je Lekić jači i u svijetu poštovaniji lik od Vujanovića u svakom pogledu ne vidi samo slijepac.U svako slučaju bolje bi se osjećao kad se svijet ne bi sprdao sa mojim predsjednikom i kad bi dotični barem znao taj mrtvi Engleski

Lekić je 5x veći gospodin i od Vujanovića i od Mila ali mislim da na duge staze nije dobar izbor za CG zbog toga što želi dodatno povezivanje sa Srbijom što nije dobro kako god da gledaš
    Sa druge strane predsjednik je više protokolarna figura nego funkcija sa nekim većim uticajem. Jbite me ako znam za koga ću glasati
    Last edited by Rakun; 21-03-13 at 21:17.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ma Crna Gora treba da se poveze sa svima!

Srbi da iskoriste svoje veze sa srbijom da to svakome bude na korist, bosnjaci sa Bosnom, hrvati sa hrvatskom, albanci sa albanijom.... Ali ko dostojanstveni ljudi koji postuju jedni druge i koji nedaju svoju zemlju i komsiju nikome da ih nipodastava i podcjenjuje.

Da Srbi skoce pa da izglasaju decentralizaciju pa da i oni i Bosnjaci i Albanci i svaka opstina u crnu goru zivi i sebe razvija a ne da im iz podgorice diriguju i unistavaju ih.

Ali ne ludi Srbi ne vide dalje od nosa, jer ovi sto ih sad vode bi tako svaku nadu izgubili jer su nesposobni izasta drugo bez da zive na sijanju mrznje i podjelama.

Kad bi se pokazalo da neke opstine se bolje razvijaju od drugih i te druge bi potrcale da smijene loshe i dovele dobre. Ali ovako...

Nesrecan je taj srpski narod i sto ih nesposobnjakovioci i pohlepnici vode. Prevarili su ih za sve.

Odje u USA svaki GRAD ima svoje zakone i autonomiju od policije sudstva i javnih ustanova. Sve biraju sami kako ce da zive i direktno ko ce d aih vodi LICNO IMENOM I PREZIMENOM.

a tu su izabrali partije da bi mogli piramidalno da manipulishu i da izbjegavaju odgovornost za svoje psotupke.

Ali narod nezna jer je neuk i pogresno naucen.
    Last edited by Ego_and_his_own; 21-03-13 at 21:51.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ali ovo su sve moja pusta mastanja. ljudi nece da se mijenjaju i da uvide sta rade i koliko grijeshe.... nema tu dok smrt ne pocisti pa dodju neka pametnija pokoljenja.

A tad... Kako rece njegosh:

"Na groblju ce iznici cvijece
    Za daleko neko pokoljenje!"
    Last edited by Ego_and_his_own; 21-03-13 at 22:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

aleksa ti si jednu partiju upropastio sad oces i jso da nam drizs prdavanja kako je lekic pravi izbor makse djaole vjerovatno si i ti sjeba pozitivnu...
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    57
    Thanked in
    43 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    aleksa ti si jednu partiju upropastio sad oces i jso da nam drizs prdavanja kako je lekic pravi izbor makse djaole vjerovatno si i ti sjeba pozitivnu...
    Poslije svega, ja stvarno ne znam koju bih partiju vise glasao, naravno uz napomenu da DPS-SDP ne bih ni mrtav glasao, iako oni imaju modus i za to Ali sto se tice predsjednika CG, pa tu je bar jasno da svaki normalni gradjanin ce dati glas Lekicu. To je covjek gospodin, diplomata, profesor na stranom univerzitetu. Ne, nego cu dati glas Filipu koji je sve kriminalce ovoga svijeta abolirao, i slobodno se setaju crnogorskim ulicama, dok mi i nasa djeca treba da strepimo kad ces nas orobiti, ubiti, i posle toga kod Fica dobiti pomilovanje. E moji Crnogorci, ni sami niste svjesni sta vam se sprema, ako ova kriminalno-mafijaska organizacija na celu s Djukelicem, a i nesjetnim Fijipom bude jos neko vrijeme, ima osim poslednjeg eura i dusu da vam uzmu. Sad ce milenijumska afera zvana KAP da stupi na snagu, ima krv da vam vade na slamku, nesretnici jedni. Umjesto da se vise opametite, i dalje filozofirate o Srbiji i srpskoj agresiji, e cime se bavite i ne zasluzujete bolje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by aleksa007 View Post
    Poslije svega, ja stvarno ne znam koju bih partiju vise glasao...,
    Ti kao pisac programa jedne partije ne znas koju bi glasao Zbilja se odje svasta moze procitati pa i ono ja neću ni kako ja 'oću

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    57
    Thanked in
    43 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ti kao pisac programa jedne partije ne znas koju bi glasao Zbilja se odje svasta moze procitati pa i ono ja neću ni kako ja 'oću
    Da si malo bolje citao, vidio bi da sam ih napustio zbog nepostovanja svega onoga sto smo se dogovorili u startu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Evo sef partije kaze " PAJOVIĆ: Preživjeli smo političku harangu i od vlasti i od opozicije", ali daleko je izbora pa ce se vidjeti to prezivljavanje

PS.
    Naslovi tema su vrlo precizni pa bi bilo dobro da se teme ne mijesaju jer vise neće biti premjestanja postova vec jednostavno brisanje.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

»Svjesni smo da smo pravili greške, ali smo sve što smo radili činili iskreno i iz uvjerenja da je to najbolje za građane i državu Crnu Goru, a ne iz uskostranačkog interesa. Da smo se vodili onim što je isključivo profitabilno za stranku, svakako bismo se drugačije ponašali«, naveo je Pajović.
    Da, i zato nisu podrzali g. Bojovica nego masu u zavjetrini.. I isto su protiv njih (evo priznaju) jer su zeljeli sta? Postovanje Ustava CG? I ako ne postuju i nece postovati CG Ustav i zakone CG, njih su podrzali samo iz interesa. I nije iz jadnog interesa?!Baksis - posla.. Tja..
    Profitabilni, aham..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Dao Babo aber...ili Leka ili noga

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vezi konja dje ti gazda kaze pa makar ga i vuci iźeli

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U novijoj političkoj istoriji na pamti se da se kompletan politički Savjet jedne partije (samo)rasformirao saopštavajući da njegovi članovi ostaju vjerni izvornom programu partije.

Nije se ovo slučajno desilo Pozitivnoj Crnoj Gori. Ni u jednoj crnogorskoj partiji nije toliki procjep između onoga što su oni koji su je podržali mislili da će novoosnovana partija biti i onoga što je postala. Od kad je nestao LSCG, a SDP oboljela od moralne lepre, Crnoj Gori je potrebna nova partija rasterećena dvostruke hipoteke - saučesništva u ratovima i zločinima i predatorske privatizacije i kriminalizacije društva. Izgledalo je da će Pozitivna zauzeti taj ispražnjeni politički prostor i ulogu generatora društvenih promjena.

Počela je da djeluje u vrijeme prošlogodišnjih građanskih protesta koji su stvorili raspoloženje javnosti da se traži demokratska integracija društva, pravednija raspodjela društvenog bogatstva i oslobađanje od korupcije koja karakteriše režim. Od Pozitivne se očekivalo da sa istih pozicija bude inicijator postsuverenističke i postunionističke epohe u Crnoj Gori. Išle su joj naruku promjene u nekadašnjim unionističkim strankama, koje su iskazivale spremnost za saradnju sa takvom strankom ne dovodeći u pitanje suverenitet Crne Gore. Projekcija takve Pozitivne dočekana je sa nadom od nezavisnih medija i kritičkih intelektualaca.

Sve je nekako suprotno od očekivanog radilo vođstvo Pozitivne. U kampanji za oktobarske parlamentarne izbore Pozitivna je pokušavala da se pozicionira kao ni vlast ni opozicija, izjednačavajući po zaslugama za stanje u društvu jaku stoljetnu vlast i rascjepkanu slabu opoziciju. To je, u suštini, bilo aboliranje vlasti za kolaps u koji je dovela Crnu Goru.

Rezultati izbora potvrdili su da se crnogorsko društvo duboku u sebi prelama i da je zbog toga koalicija DPSDP izgubila izbore u najvećim centrima i u najvećim dosadašnjim uporištima; da je nastupio trenutak za partiju koja će inicirati promjene. Pozitivna je od petnaest procenata koji su joj prema prognozama stajali na raspolaganju, osvojila devet. Pošto je ušla u biračko tijelo DPS-a i SDP-a, to je bio veliki uspjeh, ali i opomena birača da ih nije ubijedila da je nosilac promjena koje traže.

Postizborna politika Pozitivne pokazala je da njeni lideri u glavi nemaju viziju o promjenama, već kalkulator koji računa kako se adaptirati na postojeću političku baruštinu. Poraz vladajuće koalicije u Nikšiću Pozitivna je pretvorila u mrcvarenje i demonstraciju nesposobnosti da prepozna šta je prioritet društva. Umjesto da pogura opoziciju da se od vlasti diferencira u odnosu na razvoj demokratije, ekonomije i prava ljudi, Pozitivna se pozicionirala desnije od vladajuće koalicije i crnogorske Srbe ucjenom učila crnogorstvu. Tražila je u Nikšiću za Kosovo više nego što bi tražio Ramuš Haradinaj (pošalica koja se priča u Malesiji).

Rukovodstvo Pozitivne je pokazalo da ne shvata da promjene može donijeti onaj koji ima snagu da druge u svoju viziju ubijedi; da razlikovati se od vlasti i dosadašnje opozicije ne znači biti bez osobina; da biti pozitivan ne znači nemati opozicionu svijest; da se predvodništvo u opozicionim akcijama ne postiže ruganjem opoziciji.

Pozitivna se ponašala kao da crnogorsko društvo vapi za rezervnim Krivokapićevim SDP–om, a ne za novom snagom koja spaja realnost i alternativnost. Njeni lideri nijesu shvatili da nije problem što je prebjegao Đurović, već što će, ako tako nastavi, prebjeći čitava partija. Zato je na ponovljenim izborima doživjela neminovni poraz.

Sada u parlamentu služi kao ukras. To važi za cijelu opoziciju, ali, s obzirom na potencijal za promjene koji je imala, pad Pozitivne je najveći.

Savjet Pozitivne učinio je nešto što može biti ljekovito. Hoće li to shvatiti vođstvo Pozitivne vidjećemo. Sumnju izaziva liderova manipulacija koji, po ugledu na lidera DPS-a, poziva kritičare iz Savjeta da se sa svojim političkim ambicijama učlane u partiju. Ako ostane gluva, Pozitivna će biti sezonska pojava ili će je, još gore, usisati gravitacija DPSDP, i za svoje potrebe vještački održavati u životu.

Tako adaptirana Pozitivna bi bila štetočina. Zato je važno da se u njoj dese ozbiljne promjene. Da se povrati izvornim ciljevima programa da bude, ljevičarski rečeno, avangarda promjena, a ne ispomoć režimu da sačuva postojeće stanje. Ako rukovodstvo Pozitivne to ne učini, Pozitivna će postati politički leš. Mrtvorođenče.
    ................

by Skomi Perovic

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Toliko kontradikcije i pogrešnih zaključaka u jednom tekstu odavno vidio nisam.

Ako je bio cilj da se uđe u biračko tijelo DPS-a i (naročito) SDP-a, direktnim svrstavanjem u opozicione redove prije (onih prvih) izbora, Pozitivna bi sebi presudila prije nego što prvi birač izađe na biračko mjesto i promovisala se kao truli pokušaj aktuelne opozicije da prigrabi malo apstinenata i birača druge strane, i konačan rezultat bi bio neuporedivo gori.

Uslovljavanje opozicije da se od vlasti diferencira po pitanju "razvoja demokratije i ljudskih prava" bi bilo apsurdno i suvišno - jer opozicija okupljena oko Demokratskog Fronta sebe već unaprijed smatra nosiocem tih vrijednosti, bilo to opravdano ili ne. Tako da to u suštini ne bi bilo "uslovljavanje", nego jeftin izgovor da se glasovi koji su namjerno dati Pozitivnoj i namjerno nisu dati Demokratskom Frontu jednostavno pripišu odnosno predaju u ruke Lekićevoj koaliciji, što bi PCG svrstalo u rang klasične izborne prevare.

Originalni stav Pozitivne Crne Gore - da se ne svrstava ni među vlast ni među opoziciju, da ima čistu ideološku odrednicu i da diktira uslove i jednima i drugima za eventualnu saradnju - bio je jedini ispravan i jedini koji im je donio popularnost koju su izvorno imali. Uslovljavanje koalicije u Nikšiću prihvatanjem vrijednosti PCG takođe je bio ispravan potez, i to posljednji ispravan potez koji je Pozitivna napravila.

Nakon tog poteza, Pozitivna je polako odustajala od svih principa, da bi na kraju naprasno kapitulirala i svela sebe na nivo bezlične Opozicione Partije C koja će ubrzo nestati sa političke scene.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Pajo ga je ugasio...cesma je i zvanicno presushila.

"...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Вери интерестинг, вери интерестинг индид.
    Ал опет мислим да је овај сукоб могуће и исцениран.
    Можда сам параноичан.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sve ovo lici onoj prici kad neki đed nasao zabu i ona mu ka' u bajci " poljubi me da se pretvorim u mladu princezu.."
    Srećni dobitnik odma zebu strpa u dzep a ona opet " đede sta radis.....", a đed poslije malo razmisljanja ".. u mojim godinama interesantnija je zaba koja prica no mlada princeza."
    Mada se moze pomisliti da neki đed nije zna' sta će sa princezom, ali...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Toliko kontradikcije i pogrešnih zaključaka u jednom tekstu odavno vidio nisam.

Ako je bio cilj da se uđe u biračko tijelo DPS-a i (naročito) SDP-a, direktnim svrstavanjem u opozicione redove prije (onih prvih) izbora, Pozitivna bi sebi presudila prije nego što prvi birač izađe na biračko mjesto i promovisala se kao truli pokušaj aktuelne opozicije da prigrabi malo apstinenata i birača druge strane, i konačan rezultat bi bio neuporedivo gori.

Uslovljavanje opozicije da se od vlasti diferencira po pitanju "razvoja demokratije i ljudskih prava" bi bilo apsurdno i suvišno - jer opozicija okupljena oko Demokratskog Fronta sebe već unaprijed smatra nosiocem tih vrijednosti, bilo to opravdano ili ne. Tako da to u suštini ne bi bilo "uslovljavanje", nego jeftin izgovor da se glasovi koji su namjerno dati Pozitivnoj i namjerno nisu dati Demokratskom Frontu jednostavno pripišu odnosno predaju u ruke Lekićevoj koaliciji, što bi PCG svrstalo u rang klasične izborne prevare.

Originalni stav Pozitivne Crne Gore - da se ne svrstava ni među vlast ni među opoziciju, da ima čistu ideološku odrednicu i da diktira uslove i jednima i drugima za eventualnu saradnju - bio je jedini ispravan i jedini koji im je donio popularnost koju su izvorno imali. Uslovljavanje koalicije u Nikšiću prihvatanjem vrijednosti PCG takođe je bio ispravan potez, i to posljednji ispravan potez koji je Pozitivna napravila.

Nakon tog poteza, Pozitivna je polako odustajala od svih principa, da bi na kraju naprasno kapitulirala i svela sebe na nivo bezlične Opozicione Partije C koja će ubrzo nestati sa političke scene.
    Ja te razumem i podržavam, ali je tvoj stav nerealan...pošten, na mjestu, ALI NEREALAN, A POLITIKA JE "UMJETNOST MOGUĆEG" DAKLE KURV*NA RABOTA!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ta prica o umjetnosti mogućeg, politika je qurva.... je namjerno nametnuta da bi politicari pricali sta ima padne na um i slusaoci culi ono sto vole cuti iako sami znaju da nije istina, a opet vjeruju.
    Svojevrsni mazohizam podlijeganja prici politicara po sistemu "da se Vlasi ne dośete," unaprijed prisatjajemo da nas lazu i da poslije imamo debilana opravdanja "a onaj drugi.." Dakle stvorena je bolesna sitacija da kad se pojavi neko posten sasvim odgovorno tvrdimo da on nema sanse jer je preposten a mi svjesno podrzavamo one druge uz idealno digradjenu teoriju.
    Pomalo lici onoj teoriji da je ljubav izmisljena da bi se moglo dzabe .... samo sto su uloge obrnute pa smo mi objekti te radnje.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Od mnogo oceva, djeca su KILAVA,
    niko nije priznava ocinstvo, i sad bi bebu da izbace sa prljavom vodom,
    jer je napunila pelenu u Niksic, a ovi cistunci se distanciraju, jer zaudara.

Kakvo je da-je, oskublo je malo od DPSDPovaca,
    valja ga sikat sa i bez SAVJETA, jer dok vristi i svakome smeta,
    za moje usi je to simfonija, sa novim LIKOVIMA,
    koji su koliko toliko osvjezili politicku scenu CGe, na sto sam ja dugo ceka,
    jer LIDERSKE STRANKE ne vole princeze i princeve, pa nema prinove.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Od mnogo oceva, djeca su KILAVA,
    niko nije priznava ocinstvo, i sad bi bebu da izbace sa prljavom vodom,
    jer je napunila pelenu u Niksic, a ovi cistunci se distanciraju, jer zaudara.

Kakvo je da-je, oskublo je malo od DPSDPovaca,
    valja ga sikat sa i bez SAVJETA, jer dok vristi i svakome smeta,
    za moje usi je to simfonija, sa novim LIKOVIMA,
    koji su koliko toliko osvjezili politicku scenu CGe, na sto sam ja dugo ceka,
    jer LIDERSKE STRANKE ne vole princeze i princeve, pa nema prinove.
    Milovane, sad ću ja ka' Vujanović... da te pitam nešto: kad bi bio u Crnu Goru na dan glasanja, da li bi glasao za Lekića (s obzirom da je Pozitivna tako pozvala svoje simpatizere)... da ili ne? A ako mi ne odgovoriš ja ću da te optužim i da ti se sprdam da nemaš stav.
    Last edited by hop; 01-04-13 at 00:16.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

hop, i dalje nismo čuli koji su to jasni stavovi Lekića po nekim najbitnijim pitanjima za Crnu Goru (strateško tj. NATO pod br. 1)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    5,249
    Thanks Thanks Received 
    9,518
    Thanked in
    4,613 Posts

danas odgledah politicki marketing za obojicu. ako nisam mislila da je trailer za neku seriju, crkla
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    27 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Pajo ga je ugasio...cesma je i zvanicno presushila.

Nije hahahahah
    Sve je to na psihichkoj bazi ®

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    hop, i dalje nismo čuli koji su to jasni stavovi Lekića po nekim najbitnijim pitanjima za Crnu Goru (strateško tj. NATO pod br. 1)
    Pa što ću ja sad? I ja čujem od njega isto ono što i ti. Ja znam zbog čega ću ja da ga glasam, ti ne znaš zbog čega bi ga ti glasao. OK.

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Sto se tice NATOa mislim da je rekao koji je njegov stav. A to je da ce neko morati da se izvini za sve pobijene u bombardovanju i da ce se raspisati referendum o pristupanju.

Tako sam ja cuo.

Page 40 of 44 FirstFirst ... 30363738394041424344 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)