Meni je bas ocigledno bilo usporavanje masse, cak je i sam massa kuka timu zasto ga ne zovu u box...
pa ne znam bas, Massa se na pocetku dobro branio (volio bih da vidim da se Webber tako brani od Vettela tj. da mu je to dozvoljeno) i na prvom pitu iskoristio prednost sto je bio ispred da prvi ode u box, u drugom mislim da je Alonso(ili njegov dio tima) odlucio da rizikuje da podju ranije, svakako da je Massa htio da ode taj krug u box Massu bi pustili prvog...bar sto se ove trke tice Massa nije bio drugi vozac
She is only here to annoy herself!
Meni je bas ocigledno bilo usporavanje masse, cak je i sam massa kuka timu zasto ga ne zovu u box...
Odlichna taktika, pametno korishcenje prednosti koju bolid evidentno ima, a i shto kazesh, brz je ochigledno. Still, no to je ka' Rajko pristup, ono, ja to volim, ali koliko god volio, nisam siguran koliko je pametno, -forsirat na samom kraju sa gumama koje su u fazi raspada.. ?!
A i, trenutno jedna od najinteresantnijih stvari, kako je uopshte moguce imat onako konkurentnu brzinu (trenutno makar), a gume ochuvane, (mnogo ochuvanije od konkurenata)?! Ugh!? D fuk!?
(+ , nice dokaz da nije sve u Jeremy pristupu, -"powaa" (sort of)rofl, ima neshto i u suptilnostima, najrazlichitijih vrsta
.)
Last edited by NexusVI; 17-03-13 at 15:01.
><
to ne vidjeh tokom trke bez ako se zalio poslije...tokom trke vazda moze rec imam vibracije itd. moramo te gume zamijenit
nisu bile u skroz fazi raspada niti je on forsirao do kraja, samo je drzao tu prednost jer je postojala mogucnost kise a onda svaka sekunda vise moze da odluci
Onda je enigma josh i veca, ako su bile u relativno pristojnom stanju, kao shto kazesh, (mada je to veliko pitanje), -Imat brzinu za rame uz rame sa najbrzima, a u isto vrijeme duplo (ili koliko vec), bolje chuvat gume, -kako?!? (Jel to neki novi Newey (konfiguracije) u Lotusu?!)
Gdin M. Jergovic na to kaze: -"To je pitanje generalne konfiguracije (odnosno omjera konfiguracije) aerodinamike i ovjesa. Radi se o nekoliko beskonačno podesivih varijabli i njihovo savršeno optimiziranje zahtijeva ogroman trud, puno intuitivnog talenta i puno, puno znanja. Neće proći jako puno vremena prije nego što Red Bull postane jako nježan prema svojim gumama, bojim se…"
><
Da, ali on nije forsirao uopste od kad je izasao iz boxa, nije bilo potrebe, vozio je pazljivije a nije bilo potrebe da forsira, uz to lakshi bolid a i Lotus koji je odlican...lagano
jes NSX, tokom trke je pitao tim zasto ne ide u box kad svi idu....odgovorili su mu ''da vidimo sta mozesh da uradis sa starim gumama, voz' "![]()
Last edited by brzi_pas; 17-03-13 at 15:17.
Opet će kvalifikacije bit problem za Lotus...
Samo da Kimi da sve od sebe, ne može bit gori nego prošle godine...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Ja stvarno nemam rijeci sto rade Masi. Pa moze li u prvoj trci kad je za klasu bolji od Alonsa da dobije iole normalan tretman. Umjesto da ga ostave na stazi kao Kimija i da dodje do pobjede, oni ga tri kruga kasnije salju u boks samo ne bi li bio iza Alonsa, a i tada je bio na repu onoj grupi. Bas steta.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
eto sad ne valja sto ga nisu poslali ranije ne valja sto ga nisu poslali kasnije![]()
Ne sprdaj se, bio je team radio i pitao je covjek zasto ja ne idem u boks, a dobio je odgovor od Smedlija, imas cistu stazu, ajde da vidimo sto mozes da uradis i drzali su ga tri kurga tako, na nicijoj zemlji je bio. U tom trenutku je bio preko 2 sekunde sporiji od Alonsa na novim gumama.
e taj dio trke sam propustio, bio sam poluzaspao![]()
Kakva sreca kakva radost! Rajko je u kuci!
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Bio je u trci, imao je tempo, nastavio je tamo dje je stao na kraju prosle godine ali su ga zakocili i to su svjesno isli da izgubi jos koju poziciju da bi sigurno bio iza Alonsa, nije mu Fernando nista mogao. Bas je odvratno bilo to Smedlijevo imas cistu stazu, ajde da vidimo sto mozes da uradis, bukvalno mu se sprdaju.
dobro ajde neka je gubio i dvije sekunde po krugu to su bila 2 kruga a na kraju je bio 21 sekundu iza Alonsa?!
Stvarno sto cine Massi, covjek je za klasu bolji od Alonsa...
a mogli su se Rozberg i Hamilton dogvorit oko boja kaciga... ovo bukvalno moras da ih stavis jednu pored druge da bi znao koja je koja..kao blizancekad ih vidis odvojeno treba ti malo da ukapiras ko je ko
![]()
Massa je imao jednak tretman kao Alonso,sto se moglo vidjeti i po odbrani pozicije,a sa Massom su pokusali nesto slicno Sutilovoj i Kimijevoj taktici.
Sto se Raikonenove trke tice,radujete se kao da je pobijedio Pic a ne nekadasnji sampion Raikonen.
Inace,kao da ste zaboravili da je isti taj Lotus i prosle godine bio najstedljiviji prema gumama,i prosle godine je imao ubjedljivo bolji bolid od Ferrarija,ali im je Nando objasnio,a Jergovic je samo potvrdio ono sto sam danas rekao:
Ovi su samo test-vozaci RB-a...
Najjace je kad Vettelovci pricaju o ugrozenosti Masse,a zaboravljaju Webbera koji je odjednom zaboravio kako se vozi,kao da je on dobio oprugu u glavu,a ne Massa.
Massa je ima isti tretman, da, ali vec od sledece nece imat...
TAKUMI
@M.S. nesto si mnogo nervozan danas? Sto je muka?
Da nije to sto tvoj favorit sjedi u penziji sad i gleda trke isto kao ti? Ili zato sto navijas sad za Alonsa koji je prepecak vazda bio a danas sa 15 krugova svjezijim gumama ne moze da prati tempo Kimija?
Pusti nervozu, bice formule i bez toga![]()
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Veberu dat nagradu za najlosiji start decenije.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks