View Poll Results: 100 Years of Alfa Romeo

Voters
188. You may not vote on this poll
  • 8C

20 10.64%
  • Giulietta Sprint

24 12.77%
  • 33 Stradale

19 10.11%
  • 2600

0 0%
  • GTA

16 8.51%
  • Montreal

7 3.72%
  • Spider

3 1.60%
  • 156

31 16.49%
  • Brera

37 19.68%
  • 8C Competizione

31 16.49%
Page 60 of 244 FirstFirst ... 105056575859606162636470110160 ... LastLast
Results 1,476 to 1,500 of 6086

Thread: Alfa Romeo Club

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja cu da ti objasnim:
    Ima li vise na svijetu frajera ili seljaka?

Sto se prethodne diskusije tice:

Ukratko:
    F1 odavno nije sport kakav je nekad bio.
    Sto se Porschea tice,ne znam mislis li na mrtvog 914 koji je proizvodio WV,na 924 sa kvakama od Golfa 2-ke i motorom iz Audija 80,ili na Cayena koji je "made in fauve"?
    Carrera GT je prelijep automobil,pogotovo sa onom rucicom mjenjaca iz Mercedes Sprintera.
    BTW,imam magazin u kom je njega,Murcielaga,SLR-a i jos par autica Enzo oduvao u svakoj kategoriji.
    Najblaze receno:Lagao bih kad bih rekao da je kvalitet Ferdze isti sad i prije 30 godina,ali ni konkurencija nije bila nista kvalitetnija.
    Sto se F40 tice,dacu komentar koji sam vec dao za 4C na komentar da joj zmigavci djeluju jeftino:
    F40 je najbolji super-auto ikad,i ako neko pored biturbo masine,trkacke sasije,skoljke od karbona,i bezvremenskog dizajna i pedigrea gleda kako su mu sasiveni "suncobrani" na autu-onda taj auto nije za njega-prosto k'o pasulj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ti cak i razmisljas kao zabari.

Ako si dao za auto top dollar zar bi volio da tamo bude sunvisor od Una?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ne mozes ti to njima objasnit MS... ne trudi se... dovoljno ti ej da vidis skodu SDI koju je vozio i BMW-a sto Fabia vozi sad..sve cve ti bit jasno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa EKV, kad sam ja vozio novu Fabiju SDI, kad sam
    vozio novu E, novog Avensisa, ti si vozio Gnojpela Asconu. I tada si tvrdio
    da nema preko Opela i da ces citavog zivota da vozis iskljucivo Opela.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ne... kao sto vidis.... ne vozim opela sad i nisam nikad tvrdio... ja sam opela askonu vozio kao ocevo auto.. i posle toga 406 opet kao ocevo auto...a onda sam za sebe kupio 156...pa 159... pa cemo za dalje da vidimo... i askona onakva ima vise duse no fabia sdi... no dobro...

nego nije tema takva... no samo pokusavam da stvorim sliku o ljudima koji mogu da kazu nesto na racun ferrarija...

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

e i pitao sam te da nadjes citate ekipe iz top gear-a... al ti si bio dobar pa si samo stavio kritike... al onda stavi komplet test... sto je covjek pricao dok je vozio 166??? dok pored njega prolazi audi a6 ako se dobro sjecam... sto je pricao tokom testa 8c... sto se pricalo tokom alfa celendza? sto bi sa testom dje su izabrali breru pored tt-a i jos koje ono bi? pa bio je i test 147gta... ima tu dosta toga... znam... tesko ti je to reci, jer jedina skoda u top gear bijase Yeti...zar ne?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Meni nije jasan pristup omalovažavanja drugih proizvođača. Ja nisam ljubitelj superbrzih sportskih automobila ali daleko od toga da ne bi volio da sjednem za volanom Ferarija.
    Možda jeste teško porediti BMW i Alfa romeo ali daleko od toga da su sve alfe smeće ili da su svi BMW modeli NLO koji nema premca. O ukusima se ne raspravlja ali o kvalitetu možemo. Alfa romeo 159 je auto koji ima fenomenalan dizajn, i na tržištu je sigurno jedan od rijetkih auta sa upečatljivim dizajnom koji se ne prevaziđe u par godina već je trajan i sa pojavom novih linija drugih konkurenata. O njegovom kvalitetu teško da mogu da sudim. Vozio se jesam u EKV-ovom i iskreno mi se dopalo auto. Kvalitetom, sportskim duhom motora i enterijerom koji je drugačiji. Ja volim raznolikost modela jer svi proizvođači na svoj način imaju svoj "način" uljepšavanja automobila koje vozimo. Njemcima se ne može osporiti kvalitet generalno ali mnogima od njihovih proizviđača možemo zamjeriti na monotoniji i hladnoći koja uglavnom prati njihove modele iako su veoma moćni finansijski. Tu je BMW odstupio odavno korak naprijed a takođe i Opel sa modelima Insignie i Astre dok VW ima namrtvo monotone dizajnere a i kvalitet je opao koliko čujem od mnogih ljudi koji voze njihove modele. Mada i BMW se kvari zar ne, ili Honda, Mazda... I nisu ljudi iz Top geara bogovi pa da se po njihovim testovima i ocjenama moramo rukovoditi. Ja sam mislio da ljudi ne prihvataju zdravo za gotovo njihovu priču.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

TopGear uopste nema pristup prilikom testiranja da kazu ovo se ne kvari super je, ili ovo malo trosi to je jos bolje..ili pak da kazu jeftino mu odrzavanje kupite... ne, oni auta posmatraju kao ljubitelji, pa cesto naprave izbor izmedju par ponudjenih sa onim za koje bi nakon testa malo ko ocekivao... i to mi se svidja kod njih... njih ne interesuje velicina gepeka... stitnik za sunce.. oni vole dizajn. dobar motor...i sl stvari... a to razumiju svi ljubitelji automobila, kojima isti ne sluzi za prevoz od tacke A do tacke B za sto manje para...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

Kako ste dosadni, nevjerovatno

bee
    "ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

izgleda da Giulia tezi ovome
    Last edited by AvAtAr_Nk; 08-03-13 at 13:00.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ako bude ovakva, vec se vidim za volanom

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    ne mozes ti to njima objasnit MS... ne trudi se... dovoljno ti ej da vidis skodu SDI koju je vozio i BMW-a sto Fabia vozi sad..sve cve ti bit jasno...
    i ja bi prije vozio skodu sdi no najnoviju alfu a bmw-u je bolji 1 tocak no alfa chitava...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NexusVI View Post
    Haha, ne bi se bash para napunio, ali ako chovjek voli neshto, pare su nebitne, slazem se, .

Opet navijanje, i to kakvo.. Pomenu kako je motor najbitniji dio auta, ma preskochi Paganijev motor iz teutonske Modene -Stuttgarta.. Nebitno, ok, ali ipak onda je malo pod hm, ovo da pitamo, ako neshto ne znamo..

I opet odes u nekakve navijachke predjele bez potrebe ikakve, i AMG ima potpis na motoru, pa shta s tim!? Bilo koji objektivniji auto novinar, a da je chovjek od integriteta ne pricha ovo shto ti prichash, drzeci slovo o nekakvoj nadnaravnoj fabrici automobila. Objektivna pricha je sledeca, shto je za moj ukus i normalno: Ferari je jedno od najvecih auto imena, ima puno bisera u svojoj kolekciji, ali povremeno i koja kanta, shto je i normalno, ljudi su. To objashnjava sharene statistike, (quality, a i ostale), pozitivne jesu, ali ne i flawless. Porsche pomenuh jer ima quality record najblizi flawlessu, naravno i oni su fabrika ka' i ostali, ali pored toga shto su karakteristichno precizni, napravili su neshto shto se zove Carerra GT, i neka shto se po performansama ne stidi ni od koga na svijet i u Beograd, vec je jedan od najljepshih auta ikad! O zvuku da ne pricham! A pored njih eto i McLarena F1 shto se sjetih, koji kad je proizveden, a domaci zadatak je dan danas svima, pa i tvom Ferariju.
    Sem toga, sramota je da jednu takvu divine prirodu i tradiciju, kakva ti tvrdish da jeste, evo vec godinama, djelje "energetsko pice" , i to u nechemu shto je Ferarijevo drugo ja.

So, hvala na objashnjenjima, respect, ali, nazalost, iako jesu u dosta sluchajeva sjajni, nemoj tako, auta su im vecinom za voznju po par sati, i onda garaza na mjesec dana. A vidish, poneko to, bezochno zove i izdrkavanje..khm. Sad, ono, -ne kazem da je to neshto generalno negativno, i to je dobra stvar, ponekad makar, ali still, ne moze se govorit o tome kao o ultimat vrijednosti. Nekad je mnogo veca umjetnost napravit auto koji je prijatan ambijent za beskrajne sate voznje koja je sve samo ne uzivanje, a naravno takve voznje je u zivotu 99%. To daj, a te tosserske fore, dobro je to.
    Svatam ja tebe, ali svati i ti mene
    E sad, ovako ozbiljno, jel stvarno mislih da nema auta iz italije, ajde da suzimo na Alfu, sa kojom mozesh da odesh bilo dje i da se vozish pa i dalje od beograda???

Quote Originally Posted by NexusVI View Post
    Plz, plz , zar nije ochigledno, Bugatti je pomenut principijelno, (mada i da nije, ne mogu se sloziti da je nebitno ako je osnivach Ettore Bugatti, posebno ne u to vrijeme, a josh posebnije ne, jer u vrijeme osnivanja 1909 firma je bila u kajzerskom carstvu, narednih 10god, tj. do prvog svjetskog rata, a onda je taj region pripao francuskoj, te za moj ukus, to je najprije zabarska firma sa sjedishtem u France, pa sve ostalo.). Nego, skoro pa nebitno to, da je iz Ulan Batora, pominjanje Veyrona je primarno da se primijeti shta su gadovi germanski uspjeli da urade, neka shto su rezerektovali Bugatti kao ime, nego su napravili jebeni space shuttle! Mada eto Maybach, pa nishta od toga, blah.. (Ma, dajemo im, svima, 2 much credits, bilo kome od njih, nekad nabodu, nekad ne, to su .ebena preduzeca, prave "proizvode" za prodaju.. previshe se to uzdize. Nekad je to i bilo vrijedno spomena, jer zaista je tu bilo strasti, ljepote, posvecenosti, tada kad su Ettore, Enco i drugi to radili iz ljubavi (primarno), ovo sad je industrija.. i jedino chemu su posveceni su pare, i donekle tashtina.)

A prave li najljepsha?! -Jedna od najljepshih svakako! Mozda i najljepsha. (Mada oni gadovi iz Astona, uhh..)

'Da, prije je sve bilo drugacije i romanticnije, ali cak i do skoro, odredjeni tip ljudi se nije javljao na bilo kakve rasprave o automobilima, vecina automobila koja se vole ili voze iz ljubavi su automobili koji vecini naroda nisu shvatljivi, znaci, glupavi, napadni, troshe, nemaju gepek itd...e sa takvim ljudima nemam namjeru uopste da pricam o ovakvim stvarima, ljudi koji u F40 gledaju kakva im je rucka za otvaranje prozora, i to stavljaju u prvi plan su jednostavno ljudi koje zanimaju neke druge stvari sa kojima nikako ne mozes naci zajednicko interesantnu pricu o automobilizmu uopste...

Uzmi kao primjer moju GTV... znaci veliki auto, shirok, nizak, teshko da je everyday auto,gepeka nema a ni prostora pozadi a prema statistikama je izuzetno kvarljiva roba....
    e ja kad sam je vidio prvi put, vidio sam nesto drugo (a upoznat sam sa gorepomenutim) vidio sam bezvremenski dizajn od gospodina pininfarine, motor koji iz 2L pravi neke velike cifre, lezanje na putu koje nije normalno za FWD, vjeshanje koje kad vide neki ljudi koji poznaju tematiku nikako ne vjeruju da fabricki auto ima "to tako napravljeno" i posle par godina je i dalje taj auto kod mene (iskreno nije everyday jer troshi previshe a i covjek se lako iznervira kad vidi ogrebotine na parking, a preshao sam sa njom 50 000km)... znaci ovaj auto da poklonim fabiji npr.... sta bi on radio sa njim??? mjerio zazor izmedju rucice menjaca i rucne kocnice, nashao da je kluc isti kao i na "obicnu" alfu, ili zakljucio da nema dje da stavi bocu od plina u nju???... ubijedjen sam da ne bi spomenuo stvari koje su meni vazne kod kola....eto, mozda ako bi mu se svidjela bi poceo da obraca paznju na stvari koje su fabricki ishle u taj auto, a dobro zvuce...neki brembo, recaro, momo, koni.... pojma nemam.

E sad, taj cuvenu Bugati...eh kako bi volio da ima ista slicno na ovom danashnjem onom originalnom kod gospodina Etorea, da ne nastavljam pricu kakav je covjek bio, sta je radio i kako se ophodio prema svojim kreacijama pa i radnicima, poznata je stvar...

Jedina slicnost je cijena, pa taj fau ve je razvijao vejrona znash i sam koliko godina, znahs i sam u kolikom su minusu na svaki proizvedeni primjerak i koliko su failova imali dok se taj auto nije "rodio" i bio spreman da se isporci zainteresovanim.... Jednostavno, trebalo je VWu nesto sto ce da im digne rejting, ubacili su nevjerovatnu kolicinu novca i dobili bilbord na koji pishe, evo sta mi mozemo da uradimo kad se svi slozimo i uz neograniceni novac provedemo i vishe godina misleci.... aj sad zamisli da je neko dao italijanima neograniceni novac i svu tehnologiju koji posjeduju...pa napravili bi ga iste godine, naravno, ljepsheg i brzeg :P

E sad, Nexuse brate, vidim mnogo obracas paznju na stil itd, ako nije previse intimno, cime se bavish, mislim sta ti je profesija, i koji auto vozish?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by JUAN View Post
    i ja bi prije vozio skodu sdi no najnoviju alfu a bmw-u je bolji 1 tocak no alfa chitava...

A ko si ti, izvini???
    Mislim, vidim da se trudis da nam das do znanja sta ti volish, da nam prezentujes tvoje misljenje i zelje, na koji nacin si ti relevantan u ovoj temi???
    Nemoj me pogreshno svatit, ali brate, ja kad me nesto ne interesuje, ili nedaj boze kad mi je odvratno, makar se trudim da ne obracam paznju na to, i sigurno ne idem tamo nedje da im pricam kako im to sto rade ne valja i kako bi ja to bolje uradio sa jednom nogom i svezanih ruku...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AvAtAr_Nk View Post
    izgleda da Giulia tezi ovome

Konacno da se maknu od MiTo ili Giulietta dizajna....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i josh ovo i dosta za danas

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by brzi_pas View Post
    A ko si ti, izvini???
    a Juan ti je forum bot sa zadatkom da hejtuje.... inace je ono najduza recenica sto je napisao do sad

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

E sad, Nexuse brate, vidim mnogo obracas paznju na stil itd, ako nije previse intimno, cime se bavish, mislim sta ti je profesija, i koji auto vozish?
    ja tipujem na daciju... logan vjerovatno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a Juan ti je forum bot sa zadatkom da hejtuje.... inace je ono najduza recenica sto je napisao do sad
    kratko-jasno za bistre ljude,meni je iskreno zao shto ti ne spadash u te pa mora chojek nadugachko i nashiroko s tobom al bojim se i to je dzaba:icon_frown:
    Last edited by JUAN; 08-03-13 at 19:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Isto mi djeluje kao neko ko ima vise ukusa ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne, lik je vozio jedan od ovih, pa mu se zapalio, i zato hejtuje zabare.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ovdje su ostali samo dugmici:

Mogu da nastavim ako hocete...
    Last edited by Fabia_Elegance!; 08-03-13 at 21:04.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ne, lik je vozio jedan od ovih, pa mu se zapalio, i zato hejtuje zabare.
    bogami da je vozio, tj samo da su ga provozali vjerovatno bi mu hejt bio strana rijec... no nema puno srecnika kojima se ferrari moze zapalit...

Isto mi djeluje kao neko ko ima vise ukusa ...
    evo vidjecemo

Quote Originally Posted by JUAN View Post
    kratko-jasno za bistre ljude,meni je iskreno zao shto ti ne spadash u te pa mora chojek nadugachko i nashiroko s tobom al bojim se i to je dzaba:icon_frown:
    a sto cu ja, ja sam makar svjestan da mi mozda treba duze da ukapiram....i bolje objasnit...al ti evo ne kapiras dugo kakve gluposti valjas ovuda

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Ja ne razumijem ljude koji voze Alfa Romeo. Da li oni razmišljaju o automobilu kada biraju tako nešto? Čudo ...

Page 60 of 244 FirstFirst ... 105056575859606162636470110160 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)