Izvinjenje, ali da ne pishem 3 posta, evo 3u1,
Jako mi je drago shto si ti ovo artikulisao tako kako jesi, a ne ja, jer ako ti kao ljubitelj kazesh, -"Pa opshte je poznato kako italijani vode posao..." , sve si rekao, nema se shto dodat. Rest my case.
Ali da te molim, da ne "vrdash"sad , -Bez sumnje, u vodjenju posla, i to kao fundamentalan segment spada i QA (Quality Assurance).
![]()
Shto se tiche placeva, ne vidim razliku i da su auta bila ispred zgrade, mozda sam naivan, ali sumnjam da je neko ove na plac, strugao vimom ili kakavim izbjeljivachem, pa im se otud znak isprao.
(A isprao se upravo zbog ove opshte poznate chinjenice, shto je ti pomenu)
Ah, ne znam koliko je uputno, al to je tvoja stvar svakako, potencirat nerazumijevanje nechega, jer to moze da se shvati na razne nachine.. Al ok, tvoja volja.
Nego, da budem konstruktivan i pomognem u razumijevanju, -Koliko ih je, shto pomenu, -koliko god da ih je, super, drago mi je zbog njih. Ali to ne mijenja chinjenicu da ako firma promijeni 10 vlasnika, tj. na svakih 7-8 do 10god mijenja vlasnika, je katastrofa, jer svaki novi vlasnik ima svoju ideju-viziju kako da se radi, ochigledno je i zashto, da se ne bi opet dolazilo u poziciju da se fabrika prodaje. E ako je tako, a jeste, onda je elementarna logika da sa njom neshto nije da valja! To shto ti nemash pojma o ovome, ili ne zelish da znash, svejedno potpuno, nije bash pretjerano dobar pristup, ako vec chovjek oce da da gomilu para proizvodjachu kojem svako malo treba infuzija. Ne znam, vjerovatno sam po prirodi paranoichan, ali kako god, kad nekome treba infuzija non-stop, -Ne vjerujem im bash da rade dobar posao.
Jel sad shto jasnije?!
Nevjerovatno navijanje, a uz to svo vrijeme izvodjenje opshtih zakljuchaka iz pojedinachnih primjera.. (To se ponedje zove -panjkanje, btw)
Zashto je najveci svjetski auto koncern preuzeo dizajnera?! Vjerovatno zato shto im moze bit, i shto im se uchinio dobar. (Ne znam je li on radio na ovim novim serijama VW, ali ako jeste, prilichno su ga ushkopili, ili nije bash toliko dobar)
To shto Pih kaze ide vishe u prilog mojoj, nego tvojoj prichi, tako da ne razumijem zashto to pominjesh uopshte. (Jer on zapravo tvrdi da su bili neshto, a da su sad q.... , a kad bi on doshao..)
Imitacija zvuka motora, -marketing zaboga, lozenje ljudi na neshto shto je sinonim za neshto. (A kladim se da su dodali da je kvalitet njemachki, a i shto veli Wili, pushti istoriju.. (mada bi i on to mogao da primijeni na F1, lol).
Zashto je neki njemac iskeshirao..!? (Opet izvodjenje opshtih zakljuchaka iz pojedinachnih primjera). Voli chovjek tako, moze mu bit, ... (ma bih isto volio da mu vidim kompletan vozni park).
Hm, koliko se sjecam fabrika motora Paganiju bjeshe u Stuttgartu i okolini mu, bah..
(I nisu ih pokupovali kobasichari, no su ih spasili tuznog kraja, da ne upotrijebim kakvu grdju rijech, i onda napravili Veyrona i par Lamboa da se usere cheljade)
I na kraju "strast, dizajn, brzina, ljepota, nedostiznost.." -Ah patosa da ne moze veceg, evo odgovora na tu patetiku -U Testu Alfe 159, James May-a, kad je uveo da mora funtu da da svaki put, kad se u prichi o Alfi (bilo kom zabarskom autu) pomenu klishei: strast, soul, passion... (Kad drugari iz Marinela, uspiju da postignu nivo kvaliteta koji porsche ima, gdje sa highperformans autima su u vrhu, ili vode chak po kvalitetu, nek se jave. A naravno porsche pojma nema o tim chisto italijanskim epitetima.. Do tada, bez klishea, molicu.

Reply With Quote
,
sad , -Bez sumnje, u vodjenju posla, i to kao fundamentalan segment spada i QA (Quality Assurance).

Bookmarks