View Poll Results: 100 Years of Alfa Romeo

Voters
188. You may not vote on this poll
  • 8C

20 10.64%
  • Giulietta Sprint

24 12.77%
  • 33 Stradale

19 10.11%
  • 2600

0 0%
  • GTA

16 8.51%
  • Montreal

7 3.72%
  • Spider

3 1.60%
  • 156

31 16.49%
  • Brera

37 19.68%
  • 8C Competizione

31 16.49%
Page 59 of 244 FirstFirst ... 94955565758596061626369109159 ... LastLast
Results 1,451 to 1,475 of 6086

Thread: Alfa Romeo Club

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    stavi ovu tuznu 5icu ka sto fabia ima... sa onom kamen tucanom bojom i zutim zmigavcima...i staklenim zutim farovima...

Pored te jadne Alfe, i ovaj BMW izlgeda bolje:

Ona prvo ne smije da se pojavi tu jer je prednja vuca, to je vuca za Pug 107 npr.
    Onda tehnologija, izbor motora, vozne karakteristike...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Izvinjenje, ali da ne pishem 3 posta, evo 3u1 ,

Quote Originally Posted by brzi_pas View Post
    Pa opste je poznato kako italijani vode posao... tako da mislim da ti moze bit jasno, a Ducati je u vlasnishtvu kobasicara od kad???
    Ducati...ej, aj sad cekam da mi neko kaze kako postoji nesto ljepshe i bolje na dva tocka od Ducatija, i da su ga kupili ti isti kobasicari i preporodili???

A inace, kad pricash o placevima, uvjek mozesh otici na taj isti plac i uzeti bilo koji auto i poceti pricu istu tu
    Jako mi je drago shto si ti ovo artikulisao tako kako jesi, a ne ja, jer ako ti kao ljubitelj kazesh, -"Pa opshte je poznato kako italijani vode posao..." , sve si rekao, nema se shto dodat. Rest my case.
    Ali da te molim, da ne "vrdash" sad , -Bez sumnje, u vodjenju posla, i to kao fundamentalan segment spada i QA (Quality Assurance).

Shto se tiche placeva, ne vidim razliku i da su auta bila ispred zgrade, mozda sam naivan, ali sumnjam da je neko ove na plac, strugao vimom ili kakavim izbjeljivachem, pa im se otud znak isprao.
    (A isprao se upravo zbog ove opshte poznate chinjenice, shto je ti pomenu )

Quote Originally Posted by dub_c View Post
    @NexusVI ja brate ne znam sto isprica ti ovo.
    Ja sam samo rekao da je grad prepun Dukatija. Sto koga briga ko drzi to kad je motor bog i batina??
    Sad ga je kupio audi jel? Ja sam zapaljen za dukati, znam sve zivo u vezi 2-3 modela koja mi se svidjaju al pravo da ti kazem neam pojma o ovoj tvojoj prici.
    Niti je bitna za nekog ko oce da kupi neku takvu zvijer.
    Ah, ne znam koliko je uputno, al to je tvoja stvar svakako, potencirat nerazumijevanje nechega, jer to moze da se shvati na razne nachine.. Al ok, tvoja volja.

Nego, da budem konstruktivan i pomognem u razumijevanju, -Koliko ih je, shto pomenu, -koliko god da ih je, super, drago mi je zbog njih. Ali to ne mijenja chinjenicu da ako firma promijeni 10 vlasnika, tj. na svakih 7-8 do 10god mijenja vlasnika, je katastrofa, jer svaki novi vlasnik ima svoju ideju-viziju kako da se radi, ochigledno je i zashto, da se ne bi opet dolazilo u poziciju da se fabrika prodaje. E ako je tako, a jeste, onda je elementarna logika da sa njom neshto nije da valja! To shto ti nemash pojma o ovome, ili ne zelish da znash, svejedno potpuno, nije bash pretjerano dobar pristup, ako vec chovjek oce da da gomilu para proizvodjachu kojem svako malo treba infuzija. Ne znam, vjerovatno sam po prirodi paranoichan, ali kako god, kad nekome treba infuzija non-stop, -Ne vjerujem im bash da rade dobar posao.

Jel sad shto jasnije?!

Quote Originally Posted by M.S. View Post
    Da ti malo docaram ovako:
    Njemci kupuju i kupovace dovijeka nesto sto ne mogu sami da stvore.
    U redu za kupovinu 8C modela,zbog ogranicenog broja primjraka,odbili su cak 88 kupaca (citaj milionera) samo iz Njemacke.
    Zasto je WV preuzeo u svoje redove Valtera da Silvu-Alfinog dizajnera?
    Zasto je Pih navalio da kupi Alfu?
    Zasto Pih tvrdi da je veci Alfista,od uprave Alfa Romeo-a,i da je on taj koji bi vratio Alfu na stazu stare slave?
    Zasto u mom broju Top Speeda u uporednom testu 147GTA i IV R32 Njemci ponosno isticu da su pokusali da izimitiraju zvuk Alfinog V6 motora?
    Zasto je Njemac pored toliko BMW-a,Porschea,Mercedesa itd. iskesirao 2 miliona kako bi mu napravili unikatni model TZ3 Corsa?
    Zasto je sunarodnik Horacija Paganija (H.M. Fangio) rekao:Horacio,ako zelis da tvoji automobili ostanu upamceni po brzini,ljepoti,strasti-neka ti fabrika bude u Modeni?
    Zasto ne u Minhenu,Stutgartu,Berlinu?

Kazes da su najbolje iz Italije pokupovali kobasicari-e tu si se malo zabrojao.
    Postoji nesto sto je prije par dana proglaseno za najjaci brend na svijetu,nesto sto kobasicari nikad nece moci da kupe,niti da stvore,nesto sto se ne moze izimitirati,nesto sto je klasa za sebe i koljeno u yaya svima koji su se utripovali da umiju napraviti auto bolje od Italijana...
    To nesto je Ferrari.
    Sinonim strasti,dizajna,brzine,ljepote,nedostiznosti...
    Nevjerovatno navijanje, a uz to svo vrijeme izvodjenje opshtih zakljuchaka iz pojedinachnih primjera.. (To se ponedje zove -panjkanje, btw)
    Zashto je najveci svjetski auto koncern preuzeo dizajnera?! Vjerovatno zato shto im moze bit, i shto im se uchinio dobar. (Ne znam je li on radio na ovim novim serijama VW, ali ako jeste, prilichno su ga ushkopili, ili nije bash toliko dobar)
    To shto Pih kaze ide vishe u prilog mojoj, nego tvojoj prichi, tako da ne razumijem zashto to pominjesh uopshte. (Jer on zapravo tvrdi da su bili neshto, a da su sad q.... , a kad bi on doshao..)
    Imitacija zvuka motora, -marketing zaboga, lozenje ljudi na neshto shto je sinonim za neshto. (A kladim se da su dodali da je kvalitet njemachki , a i shto veli Wili, pushti istoriju.. (mada bi i on to mogao da primijeni na F1, lol).
    Zashto je neki njemac iskeshirao..!? (Opet izvodjenje opshtih zakljuchaka iz pojedinachnih primjera). Voli chovjek tako, moze mu bit, ... (ma bih isto volio da mu vidim kompletan vozni park ).
    Hm, koliko se sjecam fabrika motora Paganiju bjeshe u Stuttgartu i okolini mu, bah..
    (I nisu ih pokupovali kobasichari, no su ih spasili tuznog kraja, da ne upotrijebim kakvu grdju rijech, i onda napravili Veyrona i par Lamboa da se usere cheljade)

I na kraju "strast, dizajn, brzina, ljepota, nedostiznost.." -Ah patosa da ne moze veceg, evo odgovora na tu patetiku -U Testu Alfe 159, James May-a, kad je uveo da mora funtu da da svaki put, kad se u prichi o Alfi (bilo kom zabarskom autu) pomenu klishei: strast, soul, passion... (Kad drugari iz Marinela, uspiju da postignu nivo kvaliteta koji porsche ima, gdje sa highperformans autima su u vrhu, ili vode chak po kvalitetu, nek se jave. A naravno porsche pojma nema o tim chisto italijanskim epitetima.. Do tada, bez klishea, molicu.
    Last edited by NexusVI; 07-03-13 at 18:18.
    ><

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jedino je alfa bolje auto od juga

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by NexusVI View Post
    (I nisu ih pokupovali kobasichari, no su ih spasili tuznog kraja, da ne upotrijebim kakvu grdju rijech, i onda napravili Veyrona i par Lamboa da se usere cheljade)
    veyron??? kakve on veze ima sa italijom? sem sto je osnivac rodjen u italiji... pa mu eto ta krvna veza omogucila.... Bugatti cars were well known for their design beauty

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

jel toliko tesko priznati da italijani ako sto makar prave najljepsa kola???

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

pa najupecatljivija sigurno, prave i najljepsa i najruznija...recimo ne mogu se sjetit auta koje je ruznije od multiple
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Pored te jadne Alfe, i ovaj BMW izlgeda bolje:

Ona prvo ne smije da se pojavi tu jer je prednja vuca, to je vuca za Pug 107 npr.
    Onda tehnologija, izbor motora, vozne karakteristike...
    mogu ti reci da sam prvo pomislioda je opel ascona..

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pa najupecatljivija sigurno, prave i najljepsa i najruznija...recimo ne mogu se sjetit auta koje je ruznije od multiple
    pa multipla jeste ruzna... slazem se... i to vrhunski ruzna...al je opet neka svoja klasa... 3 sjedista naprijed i sl....

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,047
    Thanked in
    420 Posts

@NexusVI ako je MULTISTRADA 1200 najbolji motor u klasi koju je sam napravio, sto mene zanima je li Mercedes-bmw ili audi vlasnik?
    Za mene je to Ducati, po svemu mogucem razlicit od drugih i ne vidim potrebu za opterecivanjem tim trivijalnim stvarima.

Ako mi je dobro gorivo na CMC, sto mene bole brige ko je vlasnik?
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

italija je citava u krizi... dok je njemacka sasvim druga prica..i bilo cije pare dobro dodju... pa je sigurno njemackim gigantima interesantno da preuzmu sto je moguce vise od italijanske industrije... kupuju gotov proizvod koji samo treba da izvedu na pravi put... a ime vec imaju, ime kome reklama ne treba... nije to seat, dacia i slicni brendovi...

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Italija i jeste u krizi bas zbog toga sto su "kako cemo lako cemo" mediteranska nacija (poput nas)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NexusVI View Post
    Kad drugari iz Marinela, uspiju da postignu nivo kvaliteta koji porsche ima, gdje sa highperformans autima su u vrhu, ili vode chak po kvalitetu, nek se jave.
    Brale,sve si objasnio sa ovim "Marinela" i nivoom kvaliteta-nemoj vise MOLIM TE,ali MOLIM TE.
    Pocecu od sad da naplacujem casove:
    Pazi ovako:Ferrari ima "know how" tehnologiju jedinstvenu u svijetu.Na svakom motoru stoji potpis majstora koji ga je radio,a koji je prethodno zavrsio skolu koju stanovnici Maranella pohadjaju kao kod nas npr srednju,fakultet itd,itd. (Sigurno i Njemci imaju takvu skolu specijalizovanu za odredjenu marku-ali ka' u prkno.)
    Oni motor smatraju najbitnijim dijelom automobila,i posvecuju mu mozda i najvise paznje prilikom izrade.
    Na probnom stolu,prije sam ugradnje u automobil,motor radi 20 minuta na 1.000 rpm,nakon toga 20 minuta na 4.000 rpm,nakon cega se "tura" tokom sledecih 20 minuta podize na maksimalni broj obrtaja.
    Kad motor predje takav test,ocekuje ga 100-120 kilometara "izivljavanja" na Fiorano-u i okolini Modene.
    Nakon test voznje,auto se polira do najsitnijeg detalja,i predaje vlasniku.
    Od nastanka Ferrarija do danas,ni jedan vlasnik nije dobio automobil sa 0 predjenih kilometara,svi su vozeni i testirani u svim mogucim uslovima.
    O Ferrarijevom kvalitetu dovoljno govore rijeci sefa Recaro-a koji kaze da im je najzahtjevniji klijent upravo Ferrari.
    Najbolje govori cinjenica da je prije par godina 612 Scaglietti presao 15.000 milja po najnepristupacnijim putevima Kine bez jednog jedinog kvara.
    Najbolje govori i cinjenica da su kupili firmu Alkoa,koja je specijalizovana za spajanje lima na Space schuttle-ovima,i koriste je iskljucivo za spajanje lima na svojim modelima.
    Nemojmo ni o kvalitetu,ni o dizajnu,ni o performansama,jer se upravo La Ferrari pos*ao u sve automobile koji mastaju da mu budu konkurencija.

Pozic momci,i ako jos nesto treba-pitajte

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

ne znam u koje sve kad mu je P1 jedina prava konkurencija, a mislim da je P1 i kvalitetniji i brzi automobil no eto vidjecemo svakako bih volio da cujem zvuk tog V12 bez obzira sto su ga ubili direktnim ubrizgavanjem..

a to sto si napisao o kvalitetu Ferarija je jedna lijepa prica ali pogledaj recimo iz 80ih odrzavane Zastave(koje su tad nesto i valjale) i Ferarije istog godista i vidjeces da ti je to manje vise isto sto se tice samog kvaliteta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Brale,sve si objasnio sa ovim "Marinela" i nivoom kvaliteta-nemoj vise MOLIM TE,ali MOLIM TE.
    Pazi ovako:Ferrari ima "know how" tehnologiju jedinstvenu u svijetu.Na svakom motoru stoji potpis majstora koji ga je radio,a koji je prethodno zavrsio skolu koju stanovnici Maranella pohadjaju kao kod nas npr srednju,fakultet itd,itd. (Sigurno i Njemci imaju takvu skolu specijalizovanu za odredjenu marku-ali ka' u prkno.)
    Oni motor smatraju najbitnijim dijelom automobila,i posvecuju mu mozda i najvise paznje prilikom izrade.
    Na probnom stolu,prije sam ugradnje u automobil,motor radi 20 minuta na 1.000 rpm,nakon toga 20 minuta na 4.000 rpm,nakon cega se "tura" tokom sledecih 20 minuta podize na maksimalni broj obrtaja.
    Kad motor predje takav test,ocekuje ga 100-120 kilometara "izivljavanja" na Fiorano-u i okolini Modene.
    Od nastanka Ferrarija do danas,ni jedan vlasnik nije dobio automobil sa 0 predjenih kilometara,svi su vozeni i testirani u svim mogucim uslovima.
    O Ferrarijevom kvalitetu dovoljno govore rijeci sefa Recaro-a koji kaze da im je najzahtjevniji klijent upravo Ferrari.
    Najbolje govori cinjenica da je prije par godina 612 Scaglietti presao 15.000 milja po najnepristupacnijim putevima Kine bez jednog jedinog kvara.
    Najbolje govori i cinjenica da su kupili firmu Alkoa,koja je specijalizovana za spajanje lima na Space schuttle-ovima,i koriste je iskljucivo za spajanje lima na svojim modelima.
    Nemojmo ni o kvalitetu,ni o dizajnu,ni o performansama,jer se upravo La Ferrari pos*ao u sve automobile koji mastaju da mu budu konkurencija.

Pricas mi o nekom kvalitetu Ferrarija? Pa znas li da sunvisor na F40 je bio od Fiata Una? Uz to, pogledaj kakav je sav:
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

jel toliko tesko priznati da italijani ako sto makar prave najljepsa kola???
    Najljepsa? Meni je npr. Alfa 156 gadna, 166 je toliko gadna da bih sad zapalio svaku. 159 je OK, Giulietta je OK. Ali dizajn/izgled je sve stvar ukusa. I to je zadnje sto gledam kod auta. P.S. zasto si stavio slike Alfe 8C? To nije Alfa, to je Ferkan/Masser. Nema nikakve veze sa Alfom.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Meni se ni jedna alfa ne svidja toliko da bih rekao "prelijepa je", giulietta je jedina koja se izdvaja, osim nje OK su mi brera i GT tuItamo, ostalo mi se ne svidja nista, za 159 nemam misljenje, totalno neutralno auto po meni

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Haha, ne bi se bash para napunio, ali ako chovjek voli neshto, pare su nebitne, slazem se, .

Opet navijanje, i to kakvo.. Pomenu kako je motor najbitniji dio auta, ma preskochi Paganijev motor iz teutonske Modene -Stuttgarta.. Nebitno, ok, ali ipak onda je malo pod hm, ovo da pitamo, ako neshto ne znamo..

I opet odes u nekakve navijachke predjele bez potrebe ikakve, i AMG ima potpis na motoru, pa shta s tim!? Bilo koji objektivniji auto novinar, a da je chovjek od integriteta ne pricha ovo shto ti prichash, drzeci slovo o nekakvoj nadnaravnoj fabrici automobila. Objektivna pricha je sledeca, shto je za moj ukus i normalno: Ferari je jedno od najvecih auto imena, ima puno bisera u svojoj kolekciji, ali povremeno i koja kanta, shto je i normalno, ljudi su. To objashnjava sharene statistike, (quality, a i ostale), pozitivne jesu, ali ne i flawless. Porsche pomenuh jer ima quality record najblizi flawlessu, naravno i oni su fabrika ka' i ostali, ali pored toga shto su karakteristichno precizni, napravili su neshto shto se zove Carerra GT, i neka shto se po performansama ne stidi ni od koga na svijet i u Beograd, vec je jedan od najljepshih auta ikad! O zvuku da ne pricham! A pored njih eto i McLarena F1 shto se sjetih, koji kad je proizveden, a domaci zadatak je dan danas svima, pa i tvom Ferariju.
    Sem toga, sramota je da jednu takvu divine prirodu i tradiciju, kakva ti tvrdish da jeste, evo vec godinama, djelje "energetsko pice" , i to u nechemu shto je Ferarijevo drugo ja.

So, hvala na objashnjenjima, respect, ali, nazalost, iako jesu u dosta sluchajeva sjajni, nemoj tako, auta su im vecinom za voznju po par sati, i onda garaza na mjesec dana. A vidish, poneko to, bezochno zove i izdrkavanje..khm. Sad, ono, -ne kazem da je to neshto generalno negativno, i to je dobra stvar, ponekad makar, ali still, ne moze se govorit o tome kao o ultimat vrijednosti. Nekad je mnogo veca umjetnost napravit auto koji je prijatan ambijent za beskrajne sate voznje koja je sve samo ne uzivanje, a naravno takve voznje je u zivotu 99%. To daj, a te tosserske fore, dobro je to.
    ><

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

veyron??? kakve on veze ima sa italijom? sem sto je osnivac rodjen u italiji... pa mu eto ta krvna veza omogucila.... Bugatti cars were well known for their design beauty
    Plz, plz , zar nije ochigledno, Bugatti je pomenut principijelno, (mada i da nije, ne mogu se sloziti da je nebitno ako je osnivach Ettore Bugatti, posebno ne u to vrijeme, a josh posebnije ne, jer u vrijeme osnivanja 1909 firma je bila u kajzerskom carstvu, narednih 10god, tj. do prvog svjetskog rata, a onda je taj region pripao francuskoj, te za moj ukus, to je najprije zabarska firma sa sjedishtem u France, pa sve ostalo.). Nego, skoro pa nebitno to, da je iz Ulan Batora, pominjanje Veyrona je primarno da se primijeti shta su gadovi germanski uspjeli da urade, neka shto su rezerektovali Bugatti kao ime, nego su napravili jebeni space shuttle! Mada eto Maybach, pa nishta od toga, blah.. (Ma, dajemo im, svima, 2 much credits, bilo kome od njih, nekad nabodu, nekad ne, to su .ebena preduzeca, prave "proizvode" za prodaju.. previshe se to uzdize. Nekad je to i bilo vrijedno spomena, jer zaista je tu bilo strasti, ljepote, posvecenosti, tada kad su Ettore, Enco i drugi to radili iz ljubavi (primarno), ovo sad je industrija.. i jedino chemu su posveceni su pare, i donekle tashtina.)

A prave li najljepsha?! -Jedna od najljepshih svakako! Mozda i najljepsha. (Mada oni gadovi iz Astona, uhh..)
    ><

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

procitah par komentara i razbudih se odma...

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

htio sam napisat nesto malo vise....al izgubih volju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sve je receno.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

jes mogu ti reci..eno se Enzo u grob prevrce kad vidi sto se pise odje... kad je docekao da ga skoda kritikuje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ta Skoda danas zari i pali evropom and more, prave odlicna auta za ne bas previse para, dok Alfa je u minusu teskom. Objasni zasto?
    TAKUMI

Page 59 of 244 FirstFirst ... 94955565758596061626369109159 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)