A okle stvarno , cus Italijani :P pravi seljaci kicasti :P
![]()
8C
Giulietta Sprint
33 Stradale
2600
GTA
Montreal
Spider
156
Brera
8C Competizione
A nije okle-n'o sve japanski i njemacki motori...
Ka' da italijani imaju veze sa kolima,modom,hranom,arhitekturom...Zato su Njemci i Japanci tate...
A okle stvarno , cus Italijani :P pravi seljaci kicasti :P
![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Pa ne bih bash rekao da je to -toliko o tome,
Ducati bi u chijem ono vlasnishtvu!? Pitam poshto su zabari toliko dobri koliko velite da jesu, pa je nekako chudno shto su im gazde kobasichari.
(Nije loshe prelistat koliko su vlasnika promijenili, i ko ih je sve posjedovao, vjerovatno shto im je super ishlo, mijenjali su vlasnika svakih 7-8 godina.. (Do kad ih jaudi ne kupi, vlasnik je bio neki penzioni fond iz amerike (sa partnerima) btw)
Nego, kad se vec pricha o zabarskoj "besprekornosti", prolaze mi kroz glavu sve sama njihova zvuchna auto imena, koja teutonci vade iz .ovana, svako malo, bilo da ih kupuju, bilo da im uzajmljuju/prodaju motore.. Lamborghini, Pagani, Bugatti..
Nego ovo je topic o Alfi,
Bio na plac polovnjaka prije jedno godinu i kusur, (kod Toyote-Volija) bjeshe jedna 159, stara par godina, (2009, tako neshto). Lutka, da se fap-fap na nju, ali, znak na haubi, neshto shto bi trebalo da bude pride and joy svakog vlasnika Alfe, izblijedio do neprepoznatiljivosti! Sramota ako je ima, auto star 2-3 god. (Prije neki mjesec opet bio, opet jedna, opet svega par godina star auto, i opet sramota, uh)
Tako, shto se stila tiche, bow! Shto se tiche ostalog, da vas zamolim, nemojte, ili makar ne pretjerujte ako nishta.
Shto reche jedan povlo sa lijepim stazom, (stazom i po zatvora im) -Zabari su ka' mi, shto vi je?! Sve je na foru..
><
Da ti malo docaram ovako:
Njemci kupuju i kupovace dovijeka nesto sto ne mogu sami da stvore.
U redu za kupovinu 8C modela,zbog ogranicenog broja primjraka,odbili su cak 88 kupaca (citaj milionera) samo iz Njemacke.
Zasto je WV preuzeo u svoje redove Valtera da Silvu-Alfinog dizajnera?
Zasto je Pih navalio da kupi Alfu?
Zasto Pih tvrdi da je veci Alfista,od uprave Alfa Romeo-a,i da je on taj koji bi vratio Alfu na stazu stare slave?
Zasto u mom broju Top Speeda u uporednom testu 147GTA i IV R32 Njemci ponosno isticu da su pokusali da izimitiraju zvuk Alfinog V6 motora?
Zasto je Njemac pored toliko BMW-a,Porschea,Mercedesa itd. iskesirao 2 miliona kako bi mu napravili unikatni model TZ3 Corsa?
Zasto je sunarodnik Horacija Paganija (H.M. Fangio) rekao:Horacio,ako zelis da tvoji automobili ostanu upamceni po brzini,ljepoti,strasti-neka ti fabrika bude u Modeni?
Zasto ne u Minhenu,Stutgartu,Berlinu?
Kazes da su najbolje iz Italije pokupovali kobasicari-e tu si se malo zabrojao.
Postoji nesto sto je prije par dana proglaseno za najjaci brend na svijetu,nesto sto kobasicari nikad nece moci da kupe,niti da stvore,nesto sto se ne moze izimitirati,nesto sto je klasa za sebe i koljeno u yaya svima koji su se utripovali da umiju napraviti auto bolje od Italijana...
To nesto je Ferrari.
Sinonim strasti,dizajna,brzine,ljepote,nedostiznosti...
You must spread some Reputation around before giving it to M.S. again.
![]()
Kako ne, znam ti svaki njegov quote napamet...npr: Alfa 166: "it depreciates as fast as it accelerates", ili "if you buy a 166 for 29 900 pounds in a year it'll be worth 13 000. That's 17 000 pounds down. 325 pounds a week. Nearly 50 pounds a day in depreciation alone". "When it breaks down, and you have to get the bonnet up...", onda imas "if you judge a car on how it makes you feel rather than what it can do, the 166 is a class on it's own". Ima jos, "occasionally you get a little message here saying that a tire pressure is low and then a minute later when you look again it's all gone". Da nastavim?
TAKUMI
mozes... al ne budi selektivan![]()
Alfa 166 je vjerovatno najružnija ikad...pogotovo ona prva "tužna" serija... ali dobre su kad se ide na saučešće
She is only here to annoy herself!
Dobre su kad se ide na saucesce vlasnicima "okasa" 5-ica i A6-ica,jer ima vise standardne opreme,nego ove tri tuge u full-u.
O dizajnu da ne pricamo...
Zato mene nikad nidje nije ostavila AR 155 stara 20 godina?
Zasto mi balave ljudi oko nje dje god je parkirana?
Zasto se svi kad je vide podsjete 90-ih kad smo na Eurosport gledali dranje Francuske,Njemacke,Japanske i Svedske konkurencije?
Zasto je u nju masina iz trkackih Alfi iz 30-ih godina proslog vijeka,a ima motor na lanac,varijabilno otvaranje ventila,dvije bregaste u glavi,duple svjecice i oslobadja 148 konja uz zadovoljavajucu potrosnju?
Zasto ima bolji koeficijent otpora vazduha nego mnogi danasnji "super automobili"?
Zasto i pored mijenjanja preko 10 vrsta felni razlicitih dimenzija,upadanja u kratere na putu i krivljenja celicnih felni-trap odbija da crkne?
Zasto moze da mu se osmirgla farba i da tako stoji mjesecima a da nema ni traga korozije?
Zasto serijski ima klimu,podizace,centralno,servo itd,itd?
Zasto vec 6 godina NIKAD ne cekam da se motor zagrije,pa da mu nabijem gas-i sve bez ikakvih posledica?
Zasto ja kupih jedan magazin prije par mjeseci,a na "dvolistici" velika slika 155-ice,i naslov:Vrijeme kad su Italijani dominirali njemackom?
Alo-20 godina posle...Jbt...
Ispade da bolje poznaju Alfe ljudi koji nikad nisu sjeli u istu,nego oni koji ih voze svakodnevno...
link na ADAC u najavi...
She is only here to annoy herself!
Bolje link na Autobild-ovu listu gdje objasnjavaju 159-ka i Bravo,i dje Njemci priznaju da je Bravo odbijao da se pokvari,a u 159-ku su namjerno sipali neki mulj pa im se zacepila dizna,jer im je prijetila tuzba od Alfe ukoliko ne objave pravi razlog crkavanja dizne...
Pa opste je poznato kako italijani vode posao... tako da mislim da ti moze bit jasno, a Ducati je u vlasnishtvu kobasicara od kad???
Ducati...ej, aj sad cekam da mi neko kaze kako postoji nesto ljepshe i bolje na dva tocka od Ducatija, i da su ga kupili ti isti kobasicari i preporodili???
A inace, kad pricash o placevima, uvjek mozesh otici na taj isti plac i uzeti bilo koji auto i poceti pricu istu tu![]()
@NexusVI ja brate ne znam sto isprica ti ovo.
Ja sam samo rekao da je grad prepun Dukatija. Sto koga briga ko drzi to kad je motor bog i batina??
Sad ga je kupio audi jel? Ja sam zapaljen za dukati, znam sve zivo u vezi 2-3 modela koja mi se svidjaju al pravo da ti kazem neam pojma o ovoj tvojoj prici.
Niti je bitna za nekog ko oce da kupi neku takvu zvijer.
@Randy ajde majstore kad si vec strucan i stavljas slike M5 i S6 ili RS6 stavi i neki top model 166ice.
Ili stavi samo bazne verzije.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ne trujte ovaj topic slikama bmw-a i audija!![]()
stavi ovu tuznu 5icu ka sto fabia ima... sa onom kamen tucanom bojom i zutim zmigavcima...i staklenim zutim farovima...
teutonci mogu samo to, sto si ti rekao, 'da ih izvade iz go.ana', ali nemaju taj stil. zar bi ih kupili da ne vide dizajnerski, a i druge potencijale u njima?
italijanski mentalitet je takav, mozda nisu disciplinovani za cuvanje novca i vodjenje posla uvijek kao ovi koji su ih kupili, ali zato dizajniraju (ne samo estetski, nego i kreiraju mehanicki) cesto mnogo bolje, toplije, prirodnije od sjevernjaka. to je takav mentalitet, mozda je nekad malo slican nasem po nedisciplini, pa to pruza priliku drugima da im vode posao, ali nesto mi se ne cini da im se dizajn pretvorio u teutonski, iako su ih drugi preuzeli.
ovo su te ljepote godista i opreme ka 166ica koju si postavio...
bmw http://www.parts-specs.com/photos/01...utive-1996.jpg
a6 http://images03.olx.co.za/ui/2/72/69...Meyerspark.jpg
ciao
Da se razumijemo taj bmw je jedno od najljepših auta ikad...Nego to nije tema, dako se prestane sa smaranjem pa da možemo nastaviti da uživamo u italijanskim umjetničkim djelima...
![]()
#fakenews
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks