Page 19 of 73 FirstFirst ... 91516171819202122232969 ... LastLast
Results 451 to 475 of 1809

Thread: Zasto ste otisli u drugu zemlju?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by X men View Post
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    400 eura za mjesec dana?

I to je dobra plata?!
    Dje zivis ti?
    Živi tamo gdje je kirija za stan oko 1500 $

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by X men View Post
    Dje zivis ti?
    Tamo dje je to dan posla nekog malo ozbiljnijeg a 2 za cistacicu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Fast_and_Furious View Post
    Konacno odoh sa Balkana prokletog kojeg puno volim i koji mi je kuca bio 25godina u Emirate dje se posle 1 mjeseca potrage i pregovaranja dvoumim izmedju 2 ponude od kojih mogu lijepo zivjeti i ustedjeti za razuman period i ulozenu energiju i zivce... Sve to nijesam mogao imati za 7 godina maltretiranja po Beogradu i rada na vise poslova dnevno (nekad su bila i 3 posla dnevno vjerovali ili ne)... Samo sa mjesec dana boravka odje i funkcionisanja vratio sam vjeru u sebe i u svoje mogucnosti... Preporucio bi svima koji su nadu izgubili da na neki nacin traze izlaz, da kuju plan i duze od pola godine (koliko je meni trebalo da ga ostvarim) i da probaju nesto drugo ako im je zivot mio... Kuca nikad pobjec nece, moramo se mijenjat i u vatru sami bacati,da bi poruku izvukli i na kraju opstali...
    Neka ti je sa srecom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

400 eura + stan + hrana + baksis na jednoj od najljepsih obala u Evropi.
    I to radis kao konobar, imas dobre sanse da smuvas po neku Ruskinju ili Beogradjanku. Ako si zensko vjerovatno jos bolje prolazis
    Momci i djevojke od 18-22 godine nece to rade, no kukaju i kafenishu.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    400 eura + stan + hrana + baksis na jednoj od najljepsih obala u Evropi.
    I to radis kao konobar, imas dobre sanse da smuvas po neku Ruskinju ili Beogradjanku. Ako si zensko vjerovatno jos bolje prolazis
    Momci i djevojke od 18-22 godine nece to rade, no kukaju i kafenishu.
    a jes vala, sigurna sam da dobro prolaze konobarice u Cg. Ajte djevojke pa dako vas smuva neki rus. Super posao xD
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Sto ima loshe u tome da djevojka od 20 godina radi u kafichu?
    Meni je sestra radila i to joj je bio najljepsi dio zivota.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa zavisi u kakvim kaficima....
    ali def se slazem da se moze naci pristojan posao u nekom finom lokalu

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nema tu nista loshe u radu mladih ljudi u bilo kojoj djelatnosti, to je normalno. Ono sto meni nije normalno je da je 400 eura "pristojna" plata.
    Ajde da su stvari jeftinije tamo pa da se od toga moze zivjeti i priustiti sebi nesto. Zadnji put kad sam bio tamo sve je bilo skupo a 2 eura satnica mi zvuci zaista nedolicno. Nije ni cudo sto nemaju motivacije.

Jel treba da mi je zao sto ljudima je i to "pristojno"?

Zbunjen sam... Jer ja mislim da vi niste nista loshiji. Dokaz tome mi je sretanje nashih po svijetu i koji rade istim kvalitetom kao i ostali.

Ali... Ako ste zadovoljni, pa to je mozda najbitnije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Niko ovdje nije rekao da je to plata od koje moze da se izdrzava porodica niti da je pristojna. Pristojne plata, za osobu od 20-25 godina koja nema nikakvog iskustva i kvalifikacije ne postoji apsolutno nidje na svijetu.
    Evo ti recimo opis kako zive slicne osobe u Melbourne ili Sydney, znaci 1st world country.

Satnica im je 10 dolara bez hrane i kreveta. Spavanje te kosta 400 dolara/mjesecno (soba u kuci) a hrana 300.
    Znaci, ostaje ti 1300$ tj 1000 eura. Ne treba da ti govorim koliko je skup zivot u ovim gradovima i koliko izgubis vremena u prevozu.

I ono sto je najvaznije, kao mlad covjek mozes da provedes 4 mjeseca na jednoj od najljepsih obala u Evropi.
    Ali ne ne, nece oni da ih drustvo vidi kako servira ruckove ruskim skorojevicima.
    Stvarno mi nisu jasni ti mladi ljudi.
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

I odje je 10$ satnica konobaru, ali na svakog usluzenog gosta on dobijr 15-20% napojnice. Ako je u najobicnijem restoranu ceh za dvoje ljudi 60-100$ to je 15-20$ po usluzi a u toki dana on moze dobro da zaradi.

Toga tamo koliko se ja sjecam nema.

A 10$ je skoro 4 puta vishe od 2 eura, a sa napojnicom ( koja moze biti stotine dolara dnevno) je ogromna razlika.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Nekoliko stotina baksisa dnevno. Nemoj nas zajebavat. Vecina ih radi po Kfc-u iMac . Meni je samo porazavajuca cinjenica da bi mnogi prije radili za 10 dolara po satu u US nego za gore pomenute samo zato da im se neko ne posprda
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto ima loshe u tome da djevojka od 20 godina radi u kafichu?
    Meni je sestra radila i to joj je bio najljepsi dio zivota.
    Nije sramota da djevojka radi u kaficu. Nas mentalitet je sramotan jer naziv "konobarica" odma aludira na neki drugi posao + da ne zaboravimo one "gazde" koji traze bas djevojke da bi im privukle musterije.
    Svuda je to normalno po svijetu, samo kod nas nije. A sto bi falilo da postoje mjesta gdje mogu studenti i studentkinje da rade za neki dzeparac makar po 4 sata dnevno? Mi imamo promoterke po kaficima s vremena na vrijeme, a bas bi volio da vidim kafic gdje je cijela postava zenska.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A ja se sigurno necu prepucavati sa tobom neka dodju ljudi pa neka vide ljudi placaju citave studije(koje su desetine hiljada dolara) samo od bakshisha
    Odje je narod taj baksish utemeljio bash sa razlogom da bi se studenti I oni koji nisu imucni pomogli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Boze sacuvaj da se prepucavam samo ne volim da cujem kako CG mladez pljuje po svojoj drzavi, a ovamo ta gospoda koja ne zna nista da radi odbija da se prijavi na oglas koji te barem 4 mjeseca moze odvuci od kuce i ucinjeti bar privremeno nezavisnim a sve to u okruzenju i klimi kakvo ima nese prelijepo primorje.
    Eto to me boli.
    A to da treba da idu i probaju, to se svakako slazem da tobom. Vazda se mogu vratit doma.
    Ovo sto ja po Australiji vidim, nekvalifikovana radna snaga moze da prezivi ali da ima i odrzava porodicu jako jako tesko.
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    4,446
    Thanks Thanks Received 
    8,591
    Thanked in
    3,302 Posts

Nekoliko stotina baksisa dnevno. Nemoj nas zajebavat. Vecina ih radi po Kfc-u iMac . Meni je samo porazavajuca cinjenica da bi mnogi prije radili za 10 dolara po satu u US nego za gore pomenute samo zato da im se neko ne posprda
    Vidim da nisi previse upucen u posao servera u US. U dosta restorana, kafea i sl. mjesta oni imaju nisku satnicu 2.75-4$. To je ispod minimalne zakonske satnice, ali je za tu profesiju to dozvoljeno. Zasto? Zato sto svaki dan server ima makar 100$ baksisa, a u jacim restoranima i preko 200. Otprilike se godisnja zarada krece od 45 pa do cak 120 hiljada dolara. Doduse vecina servera sezonski radi poslove po summer i winter rezortima i tu kao sto rekoh imaju 100-200$ zarade dnevno u prosjeku. Nemoj da mi kazes da to nije tako jer znam ljude iz svih djelova USA koji rade kao serveri i niko se ne zali na platu, naprotiv.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Da pljuvanje po svojoj drzavi je kukanje sto zive ispod casti I dostojanstva.
    To je retorika zna se kojih iz cg.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Vidi nikad nisam glasao za ovu vlast i prezirem ih iz dna dushe. Ali to nije tema ovdje.
    Ljudi moraju da shvate da im Vlada Cg nije nikakav rod koji mora da ga izvede na zivotni put.
    Ono sto sam primjetio kod Crnogoraca je da generalno imaju jako visoka ocekivanja i da se kao rezultat toga veoma brzo razocaraju i padaju u nekakvu depresiju dje su im Vlada i Mlo za sve u zivotu krivi. Ne ide to tako ljudi.
    I da, pljuju po sopstvenoj drzavi a ne po vlasti. U to sam se mnogo puta uvjerio. Cak sam imao i neprijatnosti u sopstvenoj drzavi jer ponosno nosim dres reprezentacije CG.

O tome kako prolaze konobari po US-u ne znam nista. Zivim u AU i vidim da od takvih poslova moze samo da se prezivljava.
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Dostojanstven zivot nije visoko ocekivanje, a jasno mi je da ima onih koji smat raju da crnogirski narod ne zasluzuje bolje. Cak I da su nezahvalni.
    Ja pak mislim da se drzava I narod svoj voli ne dresovima I zastqvama vec trazenjem boljitka njihovog zivota.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slazem se da je 400 eura premalo za zivot, ali i pola toga je odlicno kad se ne moze naci bolji posao.
    Gledam neke svoje drugove koji duze vrijeme ne mogu naci posao u svojoj struci. Nece nista drugo da rade, jer im je ispod casti. Ma nemoj, a normalno ti je da sjedis kuci i svaki mjesec oporezujes penziju roditeljima.
    Ja potpuno kapiram Moracikusa, jer sam se slicnih primjera nagledala. Pa gospodo moja, ako trenutno ne mozete bolje, a novac vam je potreban ( kao i svakom iole socijalnom bicu ),zasucite rukave, pa fino u usluznu djelatnost. Kao sto i sav normalan svijet radi ako se nema izbora!
    Nijesu nas zlatnim kasikama hranili!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ova tema je o izboru, da se napusti zemlja dje ljude nije briga Zasto nemoze bolje i ode u zemlju dje su se ljudi vec pobrinuli da moze bolje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sa radnim navikama koje se kuci imaju tesko da bolje moze bilo gdje da se ode.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

To se apsolutno slazem. Zastave i dresovi su obicna sminka koja moze da bude manje ili vishe napadna.

Svaki narod na ovoj kugli zemaljskoj se za svoja prava izborio sam. Nikome nijesu dosla zdravo za gotovo.
    A da bi se borio za prava radnicke klase prvi i osnovni uslov je da si radnik. Nema sanse da neradnik moze da se bori za radnicka prava.
    80 iljada nezaposlenih na 8 slobodnih radnih mjesta. Dva oglasa po dvije nedjelje i niko se ne javlja. Nakon toga dobija odobrenje da zaposli ne-rezidente.
    8 Negotinaca x 400 eura x 4 mjeseca = 14400 eura odose u Negotin.
    A decki neka i dalje ispijaju kafu i pricaju kako je sve trulo u ovoj drzavi.
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Zna svako kakve su radne navike nashih u svijetu ko je bio napolje. A to sto se tu ocekuje da covjek koji nezna kako ce kraj sa krajem sastaviti bit motivisan prisilom da ne crkne od gladi i da bude vas srecan ujutro na posa je van normale meni.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vidis, to je sve stvar percepcije. Meni je van normale da neko od trideset godina uzima od roditelja za paklicu cigareta. Prije bih se ujutro mucila mislju da moram od svojih traziti dva eura za paklicu cigareta, nego li posla i radila posao koji bi me barem tih muka postedio. Meni je tO krajnje demotivisajuce.
    I ne samo to, nego od nerada i mozak na kraju atrofira.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja sam zivio sa majkom do 33 godine tamo i poZamljivqo od njeme penzije za cigare.

Dok nije me Bog poveo u Ameriku dje sam 10ti dan dobio posao i placen ka nikad u zivot 75.000$ a posle 2 godine sam probio 6 cifara i ostvario nevjerovatan uspjeh u mojoj profesiji dobijao nagrade i moji projekti zavrshili cak u festuvalu u Kanu dobitnik priznqnja od najvecih svjetskih auto kompanija dok tamo sam jedva 300 eura moga naci posao.
    Stvar perspektive tacno.

Page 19 of 73 FirstFirst ... 91516171819202122232969 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)