Page 246 of 874 FirstFirst ... 146196236242243244245246247248249250256296346746 ... LastLast
Results 6,126 to 6,150 of 21848

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    I postoji nesto sto kod nas nema - saobracajna kultura.
    I za ovo postoje izuzeci. Licno vidio. Kad dodju sa GB, FR, DE ili AU tablicama, pa vozi sredinom magistrale (vodi ga linija koja razdvaja trake), ili parkira na zebru, ili se propne na trotoar. Pitao bih ja njih za saobracajnu kulturu, na jeziku zemlje odakle su dosli. I ovi sto se prave Croatosi, pa isto grubo krse saobracajne propise ovamo u CG, mada je moguce da su to RAC (rentakar) tablice...
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by An0n1mUs View Post
    Pravo kretanja na javnoj svojini je relativno. Ne mozes da se kreces motornim vozilom bez dokumentacije, u alkoholisanom stanju i bez odgovarajuce opreme. Svaki od ova tri slucaja je prekrsaj.
    Zato što ti kažeš da je relativno? Zašto istu relativnost nijesi pripisao i pravu na privatnost? Kako policajac može utvrditi da ti ne činiš u stanu silovanje?

Kako policajac da utvrdi da ti cinis neki od ova tri prekrsaja? Svaki od ova tri prekrsaja se moraju sankcionisati.
    Može provjeriti kada mi sa razlogom ograniči kretanje, saglasno sa članom 39. Isto kao što mi ne može "rutinskom kontrolom" ući u stan da nešto utvrdi, nego mora saglasno sa članom 41. Zapravo, slijedeći tvoje tumačenje, "rutinska kontrola" stana je saglasna sa članom 41, nego ti nijesi dosljedan.
    ★

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

e ovako likovi. danas sam bio u parking servis ( parking iza granda) tri listice, zuta,zelena crvena.. za svaku zonu po jedna. listice ispisana godina, mjesec, dan i sat. sve posebno. kupi se, i zaokruzi. ako cete dva sata u zelenu zonu onda dvije listice zelene zakoruzite 2013 3mjesec, 15dan. 20h itd. i morate imat dvije listice (za ta dva sata)

kupite listice,ubacite u auto, uzmite hemisku sto ima gumicu ili olovku, pisi brisi do mile volje...
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    e ovako likovi. danas sam bio u parking servis ( parking iza granda) tri listice, zuta,zelena crvena.. za svaku zonu po jedna. listice ispisana godina, mjesec, dan i sat. sve posebno. kupi se, i zaokruzi. ako cete dva sata u zelenu zonu onda dvije listice zelene zakoruzite 2013 3mjesec, 15dan. 20h itd. i morate imat dvije listice (za ta dva sata)

kupite listice,ubacite u auto, uzmite hemisku sto ima gumicu ili olovku, pisi brisi do mile volje...
    Mozes malo detaljnije da objasnih funkciju tih listica za zone? Koliko kosta itd itd

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

listic kosta koliko poruka. znaci on je zamjena za poruku.jednu.parkiras se zaokruzis sat i minut i onaj kad prodje vidi to i ide dalje. ali ti kupis listic i kad zaokruzis to,izbrises i zaokruzis opet, i tako sjutra isto..
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    listic kosta koliko poruka. znaci on je zamjena za poruku.jednu.parkiras se zaokruzis sat i minut i onaj kad prodje vidi to i ide dalje. ali ti kupis listic i kad zaokruzis to,izbrises i zaokruzis opet, i tako sjutra isto..
    Vrlo dobra zamisao, nego me interesuje koliko je "isprobana"? Da li se "vidi" na listicu ukoliko se vrsilo ispravljane hemijske/olovke?

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Reci ti meni kako izgleda listic, ako ga skeniram i istampam, oce li biti razlike?
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

sto se ispravki tice tesko da se moze vidjeti jer ti to zaokruzis kasnije izbrises i kraj. a sto se listica tice mislim da je obicni papir.gore ono parking servis itd... ispod stakla mislim da ne moze provalit...
    f6

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,634
    Thanked in
    2,734 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    A kako ce on znati jel ti vozis pod alkoholom (sto je prekrsaj) ?
    Razmisljate li vi ljudi ili samo slijepo trazite nesto sto vam odgovara.
    Koliko ljudi vozi pod dejstvom alkohola u 11 ujutru?

Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

imas li neko okvirno vrijeme za prolazak kroz crveno?
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Zato što ti kažeš da je relativno? Zašto istu relativnost nijesi pripisao i pravu na privatnost? Kako policajac može utvrditi da ti ne činiš u stanu silovanje?
    Aj probaj da se setas posred ulice slobode u 12 popodne, da vidimo sto ce bit. To je tvoje pravo na slobodu kretanja.
    I privatnost je relatvna, samo sto da bi se ona probila treba sudski nalog.

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Može provjeriti kada mi sa razlogom ograniči kretanje, saglasno sa članom 39. Isto kao što mi ne može "rutinskom kontrolom" ući u stan da nešto utvrdi, nego mora saglasno sa članom 41. Zapravo, slijedeći tvoje tumačenje, "rutinska kontrola" stana je saglasna sa članom 41, nego ti nijesi dosljedan.
    \
    Koji su to razlozi? Koji clanovi, kojeg zakonika? Plus koje su duznosti policajca? I zbog cega postoji u zakonu clan koji zabranjuje vuznju pod dejstvom alkohola?

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

@Gorostas

http://www.parkingservispg.me/index....348&Itemid=830

Ali sta ako kontrolor u validator unese serijski broj i tablicu? A śutra se pojavi isti serijski za istu tablicu?

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,075
    Thanked in
    2,320 Posts

Aj probaj da se setas posred ulice slobode u 12 popodne, da vidimo sto ce bit. To je tvoje pravo na slobodu kretanja.
    I privatnost je relatvna, samo sto da bi se ona probila treba sudski nalog.

\
    Koji su to razlozi? Koji clanovi, kojeg zakonika? Plus koje su duznosti policajca? I zbog cega postoji u zakonu clan koji zabranjuje vuznju pod dejstvom alkohola?
    Ako u 12h šetaš sredinom ulice slobode kršiš zakon i ima pravo da te zaustavi... Po tvom rezonu imaju pravo i na ulici da te zaustavljaju svaki dan dok šetaš, jer bi mogao nositi kalaš ispod kaputa ili biti opasan eksplozivom... Možda da postave punkt u svakoj ulici jer ne daj bože može među nama šetati neki imigrant ili čoek bez lične karte...

Zašto bi on tebi citirao članove zakona ako si ti taj koji ih ne zna ili ne razumije...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    @Gorostas

http://www.parkingservispg.me/index....348&Itemid=830

Ali sta ako kontrolor u validator unese serijski broj i tablicu? A śutra se pojavi isti serijski za istu tablicu?
    Sale vidio sam ovo, ovaj broj gore, ali nisam obratio paznju da li je ovakav pg 03 npr ili duzi tj sifra. Mada mislim i da ga ima da sluzi njima za kontrolu koliko su prodali, tj da je ovakvo pracenje podataka prekomplikovano za njih )
    f6

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Samo sam glasno razmisljao ne moze da skodi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Recite mi ovo, da li mogu da se pretplatim na mjesecnu pretplatu za odredjenu zonu parkiralista kao stanar ukoliko radim u objektu koji se nalazi u toj zgradi? Ili spadam u grupu pravnih lica i preduzetnika?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Najjaci su mi ovi koji su izasli 10x iz drzave i na osnovu toga donose zakljucke! Vi se UGLAVNOM krecete autoputevima kada putujete... Takodje se krecete glavnim magistralnim putevima... Ja sam do sada X puta vidio presretaca na auto put u akciji (bilo da juri, bilo da je sa strane i pise kaznu)...

Po gradovima, nikada me nisu kao stranca zaustavili za rutinsku kontrolu... Ali ono sto sam vidio je da saobracajac ide i provjerava naljepnice na parkirana auta (na zvanicne i nezvanicne parkinge)...

Isto tako, po pricama ljudi koji zive u inostranstvu (prvenstveno Italija) znam da zaustavljaju na izlazima sa auto puteva i nekim lokalnim putevima i vrse kontrole...

Cak, od pocetka krize, u ITA je uz saobracajnu policiju pocela da ide i finansijska policija u paketu, jer po novom zakonu sa sobom u ITA moras da imas i poresku karticu/listic za prethodnu godinu i moras da odgovoras na jako direktna i ozbiljna pitanja o porijeklu novca ako vozis bilo koje sportsko auto (maserati, ferari, lambordjini, porche itd itd)... Sve ovo pricam jer je jedan moj poznanik prodao Maseratija zbog toga sto ga je policija stalno zaustavljala i finansijska mu je vrsila kontrole porijekla novca iako je npr. 2 mjeseca prije toga vec prosao kroz jednu takvu kontrolu...

I ne bi u CG bilo toliko redovnim rutinskih kontrola kad oni ne bi nailazili na toliko prekrsaja i nepravilnosti!
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,075
    Thanked in
    2,320 Posts

To što drugi prave prekršaje ne daje im za pravo da mene maltretiraju... Neka nabave kamere (koje bi ih sigurno ispale puno jeftinije nego ovoliki broj policajaca), pa nek šalju kazne na kućnu adresu...

P.S. Je li se desilo kome u inostranstvu da ga juri interventa sa upaljenom rotacijom samo da bi izvršili alko test...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    2,437
    Thanked in
    1,347 Posts

To za interventu sam samo u nk vidjeo....

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    To što drugi prave prekršaje ne daje im za pravo da mene maltretiraju... Neka nabave kamere (koje bi ih sigurno ispale puno jeftinije nego ovoliki broj policajaca), pa nek šalju kazne na kućnu adresu...

P.S. Je li se desilo kome u inostranstvu da ga juri interventa sa upaljenom rotacijom samo da bi izvršili alko test...?
    Mozda neki Njemac upravo na njihovom forumu pise:

P.S. Hat jemand nach Montenegro passieren Intervent jagt ihn mit Blinker, nur um einen Atemtest durchführen ...?

(prevod: P.S. Je li se desilo kome u Crnu Goru da ga juri interventa sa upaljenom rotacijom samo da bi izvršili alko test...?
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,075
    Thanked in
    2,320 Posts

Moguće, mada mi nijedan rođak i prijatelj koji žive u inostranstvu ne pomenuše da im se išta slično desilo... Nije isključeno i da lažu...

Ja prvi sam uvijek pričao da ko prekrši zakon treba da bude kažnjen, i većinom ih branio kad ih neosnovano pljuju i napadaju... Ali nemogu drugačije ove "rutinske kontrole" nazvati sem maltretiranjem... Moguće da je u Pg malo drugačije, ali meni se u Nk dešavalo da pođem uveče da dovezem sestru iz grada, zaustavi me čoek prije nego izađem iz svoje ulice, pa me poslije 5 min zaustavi kad sam se vraćao...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Cuh danas jedan slucaj, ali mi zvuci nevjerovatno: policija zaustavila covjeka, pregledali dokumentaciju, sve bilo uredno. Onda mu trazili da im pokaze prvu pomoc i covjek kad je izasao da otvori gepek kaznili ga jer nije obukao prsluk. Je li moguce to???

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Igi View Post
    Intervent
    kod njih je to Spezialeinheit a oni ako krenu da te jure zadnje na pameti ce ti biti testiranje na alkohol
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Cuh danas jedan slucaj, ali mi zvuci nevjerovatno: policija zaustavila covjeka, pregledali dokumentaciju, sve bilo uredno. Onda mu trazili da im pokaze prvu pomoc i covjek kad je izasao da otvori gepek kaznili ga jer nije obukao prsluk. Je li moguce to???
    To je pisalo u novine. Inace prsluk se ne oblaci uvijek kad izlazite iz vozila, vec samo kad stupate na kolovoz. Primjer: recimo pukne vam guma i vi ste u desnoj traci i morate da montirate rezervnu... u ostalim slucajevima kad izlazite iz auta na prosirenje to je glupost...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Aj probaj da se setas posred ulice slobode u 12 popodne, da vidimo sto ce bit. To je tvoje pravo na slobodu kretanja. I privatnost je relativna, samo sto da bi se ona probila treba sudski nalog.
    Izbjegavaš odgovor na direktno pitanje. Kako će policija znati da ne činiš u stanu krivično djelo? Takođe mogu gurnuti čovjeka sa mojega balkona i provjeriti svoje pravo privatnosti. To nije poenta. Ja nijesam govorio jesu li prava relativna ili ne, jer nijesi definisao što to podrazumijeva. Pitam, zašto za tebe pravo kretanja i pravo na privatnost nijesu jednako "relativna", nego se jedno može oduzeti radi "rutinske kontrole", a drugo ne može?

Koji su to razlozi?
    Osnovana sumnja da sam osoba od interesa, kratko rečeno. Učesnik, saučesnik, svjedok, posjednik informacija ili predmeta od javnog interesa itd ili opasan po zdravlje drugih.

Koji clanovi, kojeg zakonika?
    Ustava Crne Gore.

Plus koje su duznosti policajca?
    Zaštita naših prava, ne narušavanje.

I zbog cega postoji u zakonu clan koji zabranjuje voznju pod dejstvom alkohola?
    Već sam objasnio da postoje uslovi pod kojima se može provjeriti je li taj zakon prekršen. Zašto je silovanje zabranjeno van javnog mjesta?
    ★

Page 246 of 874 FirstFirst ... 146196236242243244245246247248249250256296346746 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)