aoo, ja sam mislila da imaju samo najljepsi pomfrit![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
a sad znam, googlala sam maloprije i ja![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
Zvonchica@ Ada jeo sam je, naravno. Probao, jeo.. Dobra je, nema shto.. Mada po mom mishljenju precijenjena..
Nego, dajte te "chuvene" proizvodjache iz Belgije, da vidimo.. Josh velite da su nadaleko poznate.. Pametnice ! :P
To vam je slichno ovoj nashoj situaciji za njegushku prshutu i sir: Svi znamo da se metoda pravljenja autentichnog proizvoda iz Crne Gore prenosi s koljena na koljeno, ali niko (ili slabo ko) u svijetu zna za nash proizvod.. Zna se chiji su sirevi poznati, isto kao shto se zna za recimo italijansku prshutu iz Parme.. Nije bash pravo poredjenje ali je sluchaj isti..
Last edited by JaffaCakes; 22-02-13 at 19:42.
oću ovakvu tortu!
![]()
Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?
Miss, nabavi mi ovu gurad i ja ću ti je iskombinovat sa sve kit-ketom okolo...unutra čokoladna torta preko ovaj preliv čokoladni u koji se gurad brčkaU![]()
obožavam ove šašave torte, a ove figurice se prave od marcipana
a vidi tek ovu
![]()
Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?
Dobro ti reche fräulein, lol, ako ti nisi u spoznaji, ne znachi da... mada bi svakako morao/trebao znati za Belgium chokolade, chak i da nisi ljubitelj chinkulade
(iz amerikanskog ugla):
-Belgian chocolate has been a lure for lovers, the indulgence of kings and today, everyone’s favorite sweet. Over 172,000 tons of chocolate is produced per year with more than 2,000 chocolate shops throughout Belgium, a country the size of Maryland. After witnessing the passion that goes into the creation of these sweet treats, it’s no wonder chocolate has become an international symbol of love. You can travel the four corners of the earth, but you have not truly lived until you have your first bite of Belgian chocolate.
Jedni od najchuvenijih proizvodjacha chokolade na svijetu. Belgijska chokolada, kako se i pominje, bila je privilegija evropskih dvorova u svoje pero. Na hiljade malih kucnih manofaktura, generacijama proizvode unikatne chokolade, koje su i dan danas samo za odabrane. To nisu chokolade za prost puk, (kao ove koje ti volish/pominjesh, rofl), i nashe, zemaljske okvire, to su chokolade chija cijena ide od par stotina, pa do par hiljada, po kilogramu, ali kako se ne proizvode (vecinom) na industrijskom nivou, mozesh da ih kupish iskljuchivo ako dodjesh na vrata familije koja ih proizvodi.
A od poznatijih koji su podigli svoju proizvodnju na industrijski nivo, npr: Shop Godiva Chocolates , Pierre Marcolini - Brussels , Wittamer - House of Wittamer , ovaj potonji ima odlichne praline, no su malo skuplje, Foodista | $240,000 Chocolate Praline by Paul Wittamer and ...
A evo i interesantnog texta iz NYT, malo je oldy, ali nikakve razlike, A Passion for Chocolate - New York Times
Edit.
Nebitno, ali still, moj bivshi shef, belgijanac, (kakvo iznenadjenje), donosio je jednom prigodom, firmina proslava nekakva, upravo iz neke od ovih kucnih radionica, on naravno nije rekao, ali iz dobro obavijeshtenih izvorasazna se, kilogram te je bio oko 180 eura, probah je ofc, -Uh, jako je to za mene..
![]()
Last edited by NexusVI; 23-02-13 at 13:02.
><
Hvala na info NexusVI. A shto se tiche frau Zvonchice, objasnio sam joj josh ranije da ja uopshte nisam spominjao da ih ne jedem pa da zbog toga nevaljaju. Chak naprotiv, jedem i njih ponekad, a definitivno ne smatram da nevaljaju zato shto ih ja ne jedem. Shtavishe, uopshte nisam rekao da nevaljaju, odakle ti ta ideja? Rofl.. Samo velim da smatram da su precijenjene (ove koje se mogu naci i na nashem trzishtu, za Marcolinije i ostale budzavine nikad nisam ni chuo, a nadam se da cu imati prilike da ih probam, i to sa zadovoljstvom)
Ja se izvinjavam ali stvarno nisam chuo za ove Marcolinije i Wittamere, shto ce crno cheljade... Da nisi ti mozda neki ekspert za chokolade, mozda radish kao neki degustator (iskoristicu neke od tvojih izraza: rofl), pa onda imash priliku da putujesh po svijetu i isprobavash razne tipove chokolada.. Oololololol ROFL !![]()
@Zvonchica Ponavljam, ko je uopshte rekao da bejgijske chokolade nevaljaju? Daj ti sunce meni jedno pakovanje neke od pomenutih chokolada iz Belgije pa da vidish kako cu da ih omunjim ! I to sa zadovoljstvom. Nemo'te sve bukvalno shvatat. Shto vele u narodu: dva put mjeri, treci put kroji. Nisi prochitala detaljno shto sam htio rec pa odma kritikujesh.. Prochitaj opet jesam li idje rekao da chokolade iz Belgije nevaljaju i da bi ih, eventualno, odbio ako mi ih ko ponudi.. Rofl, zashto bih? To su takodje mnogo dobre chokolade..
Gladna sam. Kisa pljusti, a ja sam istrosila sve zalihe u frizideru. Supermarket je na 5 minuta od mene, al treba se ustati ( citaj: cg, lijena krv, teche u meni). Sta mi se jede? Bar u masti prvo da osmislim...pa cu mozda pronaci snage da izadjem iz ove danasnje kucne ususkanosti :oops:
Ako znam...nedostaje mi moja nekadasnja zona gdje se jeo dobar kebab
Dobro bi mi pao i jedan sladoled, artigianale...e sladoled bi me vec ubijedio da izadjem napolje.
Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.
E za ovu Godivu sam chuo ali je nisam probao. Vidio sam to nedje na nekom od aerodroma u free shopovima..
Nego, kad me put nanese nedje u Belgiju, prenijecu vam utiske. Ljubim te Zvonce, nemoj da se ljutish, ali pogledni malo bolje shto se sve pisalo pa cesh , siguran sam, donijeti drugachiji zakljuchak o mom stavu prema chokoladama iz Belgije.
Meni se sad jede susam.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
evo naćera me da quotujem postove...ko je uopšte pominjao da si ti rekao da ne valja belgijska čokolada??? Kad sam rekla daa si "KIKSAO" onda sam isključivo mislila na nepoznavanje belgijske traadicije kad je čokolada u pitanju i samo na to i isključivo na to se odnosio moj post!
I nijesam rekla da "ako ti nijesi probao belgijsku čokoladu", nego "ako ti nijesi jeo, probao, čuo, pročitao, ne znači da nema i da ne valja"
eto, potrudila sam se da što šire napišem, misleći na bilo što o čemu ti nijesi saznao ili čuo, ili probao, ili vidio, ili osjetio, a ne na ovaj slučaj i na čokoladu, baš zato da se ne bi uhvatio za jedno, ali zalud
A što se tiče kraljevske praline i mog retoričkog pitanja "da li bi odbio ovu belgijsku čokoladu", bilo je šaljivo upravo zato što znam da si slab na čokoladu i slatke zalogaje i nije bilo ništa kritički niti podsmješljivo![]()
E, tako brate. Potpuno si u pravu ! I potpuno sam zadovoljan svime shto si napisala sad u poslednjem postu! Sad se razumijemo u potpunosti, i ja tebe i ti mene. Ali u potpunosti. Nemam daljih komentara vezano za chokolade iz Belgije.
Edit: Mada garantujem da je veoma mali broj ljudi ovdje chuo da je Belgija chuvena po chokoladama (a kamoli ovim extra luksuznim varijantama shto se samo tamo mogu pojesti). Evo neshto sad ovaj Guylian, prije nikad nishta. Bez reklama, bez "obichnih" chokolada, shto veli NexusVI "za prost puk"... Mislim da je narod ovdje vishe "nauchen" kako su zemlje chokolade ustvari Austrija i Shvajcarska, rather than Belgium. However, I Belgija proizvodi izgleda dooobre chokolade.
Ja makar za sebe mogu da rechem da nisam chuo, a veliki sam ljubitelj chokolada, a i imao sam prilike svijeta da obidjem i vidim, te sam stoga mnogo vrsta chokolada i vidio/probao. Jedva chekam da se domognem Belgije da probam to chudo. Shtavishe, ova diskusija je pouchna: Spoznao sam da tamo treba da idem kad mi se nedje budu jele chokolade, neizmjerno jako kad mi se budu jele.
Last edited by JaffaCakes; 23-02-13 at 20:11.
Cus cokolada iz Belgije, a makseeeeeeeeeee...
Jedu mi se fakin' pecene lignje i krompir.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
I naravno, sta je burek bez jogurta:
![]()
I don't get lucky. I make my own luck.
Sta bih sada dala za par cokoladica 'Zivotinjskog carstva'. Hocu sliciceeee!!!
![]()
Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.
pa jede li ti se čokolada ili ti trebaU sličice?
Ja sam noćas izjela jedan mali ukusni, mekani, presočni:
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/200...04_468x415.jpg
a sad bih ovo popala...najljepši keks ikad!
http://www.globalimportexp.com/image...nila_270_l.jpg
Ao Phenix sto mi napravi u ove kasne sate![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks