Page 42 of 193 FirstFirst ... 323839404142434445465292142 ... LastLast
Results 1,026 to 1,050 of 4818

Thread: PayPal

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by B-qL View Post
    Adriatic, nemam mogućnost da platim u eurima, već samo u dolarima.
    Mislim da je najbolje da, kad prebacujem pare na entropay, stavim da mi prebaci u dolare, pa istu toliku sumu platim paypalu, jer sad vidim da računaju dolar 1.4, a google mi izbacuje da je dolar 1.36.
    E ovako: pretpostavimo da u oba slučaja na npr. e-bayu plaćaš u dolarima. I ako imaš mogućnost da platiš u drugoj valuti, zaobiđeš je, jer smo rekli da je uglavnom nepovoljniji kurs po kupca.

scenario 1: Dopunjavaš entropay u eurima, npr 100. Banka ti skida sa kartice 100€ + 4,95% = 104,95. Plaćaš preko paypala robu u dolarima, koja inače košta 130$ (i npr kurs 1,37, koliki je danas, možeš pogledati na VISA sajtu), a pošto si uplatio u eurima, entropay ti radi konverziju $ u €: 130/1,37 + 2% (naknada za konverziju) = 94,89€ + 2% = 96,79€. Na kartici ti ostaje 3,21€.

scenario 2: Dopunjavaš entropay u dolarima, i zbog komparacije, radiš dopunu 137$ (ekvivalent 100€). Banka ti skida sa kartice (137$ + 4,95%)/1,37 + 2% = 143,78$/1,37 + 2% = 104,95€ + 2% = 107,05€ (tačno 2% si u gubitku zbog konverzije, za sada 2,10€). Entropay ti onda od tih 137$ skida 2,75% zbog toga što ti je entropay račun u eurima, a ti uplaćuješ u dolarima (ovo pretpostavljam da ti povlači sa kartice, mada možda može da se promijeni), tako da sada imaš na računu 133,23$. Plaćaš robu od 130$. Ostaje ti 3,23$, cca 2,36€ bez provizija za konverziju.

scenario 1: platio si ukupno 104,95€ preko svoje kartice, i nakon kupovine ti je na ep ostalo 3,21€ - znači da je ukupan trošak bio 101,74€.
    scenario 2: platio si ukupno 107,05€, nakon kupovine ti je na ep ostalo 2,36€ - ukupan trošak 104,69€.

Ukoliko budeš u mogućnosti da registruješ ep karticu u dolarima, onda zaobilaziš ep proviziju za konverziju, ali ti ostaje bančina, tako da bi bilo 107,05€ uplaćeno, 137$ raspoloživo na ep, ostalo 7$ nakon transakcije, cca 5,11€ - ukupan trošak 101,94€, opet nešto više nego na scenariju 1.

Ako je moja matematika tačna, a mislim da jeste, a ako nije neka neko vikne, i dalje se najviše isplati da dopunjavaš ep u matičnoj valuti banke (€), a plaćaš ebayu ili kome već direktno u matičnoj valuti prodavca ($, GBP...) i pustiš entropay da ti to konvertuje.

*** Procenti koje sam naveo za konverziju od strane banke nisu svugdje isti, tako da treba provjeriti na obavljenoj transakciji kolika je zaista provizija u odnosu na zvaničan VISA kurs. ***

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

kako da rijesim ovaj problem sa pay pal-om...probao sam sa dva razlicita accounta ali mi isto izbaca..dal da otvaram novi nalog na paypal ili nesto drugo...

We were not able to process your PayPal payment.

If you encounter this message more than once, please contact PayPal customer support for further assistance.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by GIGA View Post
    kako da rijesim ovaj problem sa pay pal-om...probao sam sa dva razlicita accounta ali mi isto izbaca..dal da otvaram novi nalog na paypal ili nesto drugo...

We were not able to process your PayPal payment.

If you encounter this message more than once, please contact PayPal customer support for further assistance.
    Nema to veze sa tvojim nalogom, već sa nalogom prodavca. Pitaj ga da ti pošalje njegovu e-mail adresu sa PayPala, pa probaj da mu pošalješ direktno sa svog PP naloga novac, a onda na eBay označi da je Payment Sent...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

vi koji koristite paypall preko entropaya, kako resavate problem da paypal nalogu pristupate sa ip adresa koje su crnogorske, a paypall nalog vam glasi na hrvatsku/sloveniju/...?
    da li koristite neki ip shifter ili sta vec?
    ili na srecu, pa dok radi - radi?
    Ko zna zašto je to dobro?

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,792
    Thanked in
    1,599 Posts

Quote Originally Posted by Gogi View Post
    vi koji koristite paypall preko entropaya, kako resavate problem da paypal nalogu pristupate sa ip adresa koje su crnogorske, a paypall nalog vam glasi na hrvatsku/sloveniju/...?
    da li koristite neki ip shifter ili sta vec?
    ili na srecu, pa dok radi - radi?
    Nikakvih problema nije bilo do sad
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam vec pisao kako sam ja registrovao moju NLB Visa karticu i nisam procitao da je neko isto to probao. Dakle, samo sam povecao limit koji mogu da povucem sa PP i u tom koraku sam trebao da verifikujem karticu i nekim cudom je prosla. Neka proba neko pa neka javlja moze li...

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Radi li fora sa entropay i dalje

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,792
    Thanked in
    1,599 Posts

naravno. cak i da placas direktno sa entropay ,, karticom,, na sajtu ako zelis.
    f6

Thanks Thanks Given 
    1,771
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Quote Originally Posted by milos88s View Post
    Pisao sam negdje o tome kako sam se ja registrovao na PP, pa cu ponoviti opet za one koji nisu pratili temu.
    Imam Visa Electron Jeans (studentsku) kod NLB banke i prijavio sam se na PP sa drzavom Slovenija. Sve podatke sam stavio vezane za adresu u CG, a broj telefona sam napisao u formatu sa 003826xxxxxxx. (bez obzira sto tamo stoji +38x kod za Sloveniju)
    Nakon toga je bilo potrebno verifikovati karticu koja nikako nije mogla da prodje (vjerovatno iz razloga sto je kartica iz CG, a registrovan sam na Sloveniju).
    Poslije duzeg vremena vratim se PayPal-u i cackam oko povecanja limita koji mogu da povucem sa PP naloga na karticu. U tom koraku sam morao da uradim verifikaciju kartice koja je nekim cudom prosla! Na racunu morate imati 4-5$ kako bi se moglo verifikovati (skinu nesto para, stigne poruka o visini koju su uzeli pa taj iznos unosite za verifikaciju). Nista vas ne kosta da prokusate...
    Probao sa visa electron i libero... Nece... Mozda zato sto sam izabrao croatia, ali pretpostavljam da im je procesing centralizovan i da su tamo blackliste zemalja (tri zapisa - Srb, Me i Mk)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lightbulb

Quote Originally Posted by Brdza View Post
    Ima li ko iskustvo sa otvaranjem racuna u Albanskim bankama i placanje PayPalom preko njih?
    Mene zanima ovo s Albanijom. Jesi li ti kod neke njihove banke otvorio račun? Pretpostavljam da je procedura jednostavna, samo treba potpisati odgovarajuća dokumenta i doći u filijalu s pasošem. Koliko su mi rekli, u nekim bankama nije potreban (minimalni) depozit.

Ali šta onda upisati kao adresu pri otvaranju naloga na PayPalu?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prije će PayPal doć' na Kosovo nego kod nas. :?

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Zato što je Kosovo USA kolonija.

Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima li iko iskustva sa primanjem para na paypal, i je li to uopšte moguće u našoj situaciji?
    Finding out at last that freedom is a state of mind.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,733
    Thanked in
    1,091 Posts

Kartica produžena do 2015

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni na paypal nisu htjele da prime ni visu ni mastercard :///

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.beta.rs/?tip=article&kate...63780&id=&ime=

Pej pal od ove godine i u Srbiji

BEOGRAD, 3. marta 2013. (Beta) - Kompanija za plaćanje preko interneta "Pej-pal" (PayPal) trebalo bi da ove godine počne poslovanje i u Srbiji, najavio je u sredu državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević.

Na skupu "Poštanske usluge i elektronska trgovina u Srbiji", Lazarević je najavio da će maja s predstavnicima "Pej-pala" biti održan "sastanak na najvišem nivou" o tome kada će ta firma početi da posluje u Srbiji.

Lazarević je istakao da su otklonjene sve prepreke da taj medjunarodni sistem plaćanja stigne na srpsko tržište i napomenuo da očekuje da će "Pej-pal" prvo omogućiti kupovinu preko interneta, a kasnije i prodaju.

Thanks Thanks Given 
    1,771
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Vidim da cemo ici do priboja

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Brao', jedan od mnogih koji više voli drugu zemlju od svoje.Preseli se tamo učinićeš uslugu Crnoj Gori.
    Srbija nas je i kočila svo ovo vrijeme (po srbijanskom zakonu do oktobra prošle godine nisi imao pravo da otvoriš račun u inostranstvu)
    ,a ti sad odvališ da će dobiti paypal prije nas jer su uradili ono što smo i mi prije godinu-dvije

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
    Last edited by Rakun; 04-04-13 at 11:57.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Rakun je malo nervozan... Mislim da ovdje niko nije izjavljivao ljubav prema drugoj zemlji i mislim da nas Srbija ne koci vec nekoliko godina pa opet nema PP u CG. Nije valjda Srbija kriva sto mi nemamo PP? Ona vise nije nas problem i hajde da resavamo nasa pitanja. Naelektrisanost koja proizilazi iz posta, prepisacemo skorim izborima.
    P.S.
    Od nasih politicara dosta smo puta culi kako ce krajem godine PP da dodje kod nas. Koliko lazu ovi nasi, isto toliko lazu i oni njihovi. Volio bih da grijesim.
    Last edited by milos88s; 04-04-13 at 13:01.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by milos88s View Post
    Rakun je malo nervozan... Mislim da ovdje niko nije izjavljivao ljubav prema drugoj zemlji i mislim da nas Srbija ne koci vec nekoliko godina pa opet nema PP u CG. Nije valjda Srbija kriva sto mi nemamo PP? Ona vise nije nas problem i hajde da resavamo nasa pitanja. Naelektrisanost koja proizilazi iz posta, prepisacemo skorim izborima.
    P.S.
    Od nasih politicara dosta smo puta culi kako ce krajem godine PP da dodje kod nas. Koliko lazu ovi nasi, isto toliko lazu i oni njihovi. Volio bih da grijesim.
    Srbija mi je zadnja rupa na svirali i na pamet mi ne pada osim kad pročitam idiotske postove da ćemo ići u Srbiju da bi dobili PayPal(nije mu prvi put)
    A što se tiče tvoga "ne koči već nekoliko godina" , do oktobra 2012 u Srbiji je postojao zakon koji ne dozvoljava rezidentima otvaranje računa u inostranstvu (što paypal faktički i jeste). Tako da nisu ni u teoriji ispunili uslove do prije pola godine

Last edited by Rakun; 04-04-13 at 16:05.

Thanks Thanks Given 
    2,490
    Thanks Thanks Received 
    1,173
    Thanked in
    554 Posts

meni treba informacija da li funkcionise varijanta narucivanja sa eBay-a sa Entropay-om i NLB-ovom Visa Electron karticom.

Thanks Thanks Given 
    1,771
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Brao', jedan od mnogih koji više voli drugu zemlju od svoje.Preseli se tamo učinićeš uslugu Crnoj Gori.
    Srbija nas je i kočila svo ovo vrijeme (po srbijanskom zakonu do oktobra prošle godine nisi imao pravo da otvoriš račun u inostranstvu)
    ,a ti sad odvališ da će dobiti paypal prije nas jer su uradili ono što smo i mi prije godinu-dvije

No comment. Ne mogu da vjerujem sta si napisao. Pljunuo si u vis... a nidje vjetra.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Stvarno žali Bože ko sve danas ima pristup internetu i računaru...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Srbija jeste kočila, ako vjerujete da smo mi već obavili to što je do nas, s obzirom da jedino zajedno sa zemljama iz regiona možemo ući u Paypal sistem.
    Ipak, to što su oni usvojili zakon koji omogućava korišćenje Paypala, ne znači mi nismo lagali i da nećemo izmislit nešto novo kako bismo stvar odložili, i izaći u susret bankama da nas i dalje bucaju.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    meni treba informacija da li funkcionise varijanta narucivanja sa eBay-a sa Entropay-om i NLB-ovom Visa Electron karticom.
    Funkcioniše (tu kombinaciju ja koristim)

Page 42 of 193 FirstFirst ... 323839404142434445465292142 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)