hahahahaha koji strucnjak ti je to rekao, da mi ga je upoznat! Mora da nije cuo dalje od gnoj trojke!
Ubili su me u pojam kada sam se odlučio za polovnu Mazdu. Totalno ubili
Priča je išla ovako: "đe Mazdu, ti si lud, na to si dao pare, moga si Golf 4 ili Passat..." "O jadu ćeš se zabavit sa japancima, treba si VW"...
hahahahaha koji strucnjak ti je to rekao, da mi ga je upoznat! Mora da nije cuo dalje od gnoj trojke!
To je generalno veoma rasprostranjen stav vozača u CG. Znači, jedno 90% mi je reklo "što nisi Passata trgovao". Passat se u Njemačkoj ne može naći sa cijenom i kilometražama koje se nalaze u oglasima po CG. Ođe su Passati 2001 godište prešli u prosjeku 170.000km što je nemoguće. Po njemačkoj, i u drugim evropskim državama, ljudi prelaze dnevno od 60-100km a samo u CG po njihovim kilometražama, auta po inostranstvu prelaze kao da ih voze po Podgorici, tj prelaze po 39km dnevno.
Inače je stav vozača propraćen informacijama o servisima i djelovima za auta koja voze a koja su od proizvođača VW. Po tim informacijama ništa nije jeftino kao djelovi i održavanje za VW vozila....
Ova mazda nova je bas ludilo, imaju li mogucnost da im dam moju 2009 i koliko da doplatim za ovu![]()
U Auto bild koji je, inače, maximalno navijački orjentisan prema svemu što je njemačko, na testu poslije 100 000, mazda 6 je dobila ocjenu -1, tj. imala je 0 kvarova, dok su vw pri dnu liste. Ti što su ti tako rekli, sigurno voze g2, pošto se od trojke cijene rezervnih djelova ne razlikuju ok slične klase i godišta drugih proiuzvođača.
Ja sam htio za sebe da uzmem Mazdu 6.
Auto nema jednu manu.
TAKUMI
fabia, ima li mazda 6 sport, ili MPS? onaj motor kao u mazdu3 mps od ~250ks?
Skoro sam čitao o Mazdama serije 6 2002-2008, dizel motori. Postoje dva tipa, jedan od 89kw i koja ima djelove od raznih drugih proizvođača i taj model je imao problema sa kvačilom i plivajućim zamajcem. Drugi je model od 100kw koji se isključivo pravio u Japanu i za taj kažu da je ok. Eto slučajno sam izabrao model od 100kw a nisam ni znao za ovo...
Bruka kako je dobra
Nema 2.3T DISI u Mazdu 6. Najjaci motor kod nje (benzinac) je 2.5i sa 192KS.
Taj 2.3 je koristen u CX7 (prije facelifta) i u 3-ojku MPS. Sad kad izadje nova 3-ojka krajem godine, mislim da ni u MPS verziji nece biti taj motor.
“It’s not who we are underneath, but what we do that defines us.”
To stoji, za stare modele. Dok su radili u saradnji sa Ford-om. Ali Skyactive tehnologija (koja je 100% Mazdina) nema motor te kubikaze. To sam mislio, na novu Mazdu 6. Ni ova prethodna (GH model, nije imala taj motor za Evropsko trziste ,ne znam da li je za druga).
Inace ljudi, moram vam reci, nova Mazda 6. Vozio sam je. Uzitak![]()
Dje si je vozio, jesi li je probao onamo u Efel? Onu bordo crvenu? Kakva je unutra?
Jesam. Ona je dosta slicna CX-5,ako si imao prilike da vidis. Mazda ide na uniformisanost, kao sto ce generalno izgled vozila spolja biti na istom principu kod svih modela.
Ja vozim sportski auto, koji je sav stegnut (sto je i normalno), tako da voznja takvih auta (CX5 ili 6-ca) dodje kao relaksacija.
Koliko košta polovna mazda 3? Od 2008 pa na ovamo model. Dizel i benzinac svejedno je.
Najbolje bi bilo da je sedanprelijepa linija auta.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
7-8000 hiljada neka moja procjena.
Mazda 3 Sedan jeste prelijep auto. Ja sam je gledao u Efel i jedino što je na mene ostavilo negativan utisak jeste bila ne baš tako dobro urađena unutrašnjost u smislu kvaliteta plastike u njoj. Ne znam, možda sam pogriješio sa procjenom ali je takav utisak ostavila plastika na mene. Ja bi za tu klasu auta definitivno "gađao" na Golfa prije nego Mazdu 3. Mazda 6 je već druga priča.
Vidjeh danas novu mazdu 6. Ljepse auto na crnogorskim putevima ne postoji.
Dobra je. Mnogo je dobra.
Nova Mazda 6 je dokaz koliko Japanska auta napreduju sa dizajnom sa svim novim generacijama i modelima. Znači kod njih ne postoji napredak u smislu da se ne mogu razlikovati modeli dizajnom kao kod VW ili Audija, već njihove novine oduzimaju dah i ne liče na prethodne generacije. Ne znam, o ukusima ne treba raspravljati. Meni je dizajn nove Mazde 6 sjajan na kvadrat i svaka im čast. Za kvalitet ne sumnjam. Za one koji imaju para, sad će biti vrhunska kupovina Mazda 6 prethodne generacije. I naravno moja preporuka da se polovnjaci uzimaju iz Njemačke a ne iz Italije.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks