Pekara "Dusan" ...
Dobro, u pravu si. Ne vredi se raspravljati sa nekim kome je mjerilo koliko cistijerni docera Vuk Petrol u Zetatrans. Upucen sam malo bolje u ovo nego sto ti mislis, ali dobro. U pravu si apsolutno.![]()
Last edited by Dusan.; 22-01-13 at 13:28.
Pekara "Dusan" ...
Dobar članak Femamane
vjerujte mi kad je hladno, ali bas ni aditivi mnogo ne pomazu.
situacija od prije par godina da je autu koje je jos radilo pri padu temperature mrznula nafta, a sipana je u inostranstvu u koju su vec bili usuti aditivi (alpi) stvarno auto je bilo mahindra terenac... oni i ne znaju za hladnocu
a takodje je i na -25 u toku vonje na golf 5 zamrzla dizna...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Čitah prije neki dan da u Sibir rusi drže auta u garaže koje se nalažu po vas dan jer su temperature do -60. Neki ga ne tule koji ga nemaju đe zagrijat jer im je gorivo bedža
ajde ja reko poskupi opet od ponoći
Originally Posted by my name is ...
ispod haube da ali rezervar je obicno pozadi kao i crijeva za dovod i ako su oni slabo izolovani eto problema...
a sto se tice dizne, definitivno je tako, ja sam bio u autunedje po hrvatskom auto putu, i stvarno je bilo nevjerovatno hladno
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
bice da je neki drugu problem bio, bez obzira na temperaturu
(nečitko)
Moze moze da se pomjesa i te kako, ne mora 8 litara da sipa u 5 litara goriva,dovoljno je 1 litar vode u 10 litara goriva da vlasnik ustedi masu para..
Ja sam npr isto primjetio kod mene na auto, kad sipam gorivo na Jugopetrol , trokira, auto 100ks a vuce kao golf2 od 60ks, a kad sam sipao prema Beogradu na nekoj pumpi, ne sjecam se.. plus mi manje potrosi, i plus ide ko zmija..
pa benzin je nabolje kod autobuske? i jos jedno pitanje imam lagunu 1.8 96god, je li bolje da sipam 95 98 ili 100 oktana? oce li vise ili manje trosit sa 100 oktana ili?
Ne znam za kod autobuske, nisam jos probao, ja sipam 95 na alfu romeo benz, jer je tako predvidjeno za nju, ja mislim da ne smijes da sipas 98 ako ti je predvidjen 95, mozes ako nemas katalizator, ali ukoilko imas katalizator onda sipas taj sto si sipao do sad, ako ti trokira auto i slicno to je nekvalitet goriva, vecinom.
Harry, ti kazes da voda i benzin se mijesaju?
TAKUMI
Da, mjesaju se. Zbog cega onda kad sipam u Cg gorivo tj super 95, auto trokira, vise trosi, ponekad me i paljenje zeza, a kad sipam u Srbiji primjetim da mi manje potrosi, paljenje ne zeza, a i bolje vuce?
Cuo sam komentare od ljudi koji se isto zale na gorivo da je moguce da se mjesa voda sa gorivom.
femaman mozes ti sipat i 116 oktana nista neces dobit
She is only here to annoy herself!
HaRRy, iz iskustva ti govorim, gorivo u Srb nije nesto kvalitetnije da bi ti primjetio razliku. Imas MOL i neke Lukoil pumpe, i one su u srb tocile kvalitetno gorivo.
Sipaj po Bosni, tu se tek osjeti razlika. Ni u Hr nije nesto bas drasticno bolje. Slo je druga prica.... Maltene, bolje od bosanskog. Bar je mene tako kakilo.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks