Sinoc oko 19:30 je PG*EB348 (Passat), bio kroz Radanovice....
trenutno mercedes "ordinira" na megistrali DG-NK![]()
Sinoc oko 19:30 je PG*EB348 (Passat), bio kroz Radanovice....
nebitno je je li auto-put ili kolski put, uvijek treba ici krajnjom desnom trakom, imamo mi tih muka na dosta puteva pa dje ima treća traka, i ljudi se ne vracu u desnu da bi ostali mogli da preteknu, nego tako culjaju dokle god se pruza treća traka.
garantujem da vozi stojadina i nikad nije mrdnuo dalje od kragujevca, kao i 90% nasih ljudi, koji kad pocnes da im objasnjavas kako je u svijetu, kazu, ono put aerodroma je bulevar, nema lijeve i desne trake.![]()
Ima li znak da je magistrala? (znak koji se stavlja i koji označava da je lijeva traka brma i služi za preticanje)
Ako nema onda i jeste bulevar.. (obje trake se važe jednako)..
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
aj kad si taka strucnjak, obajsni mi koji to put nas ima znak okoji oznacava da je to magistrala?
Samim tim sto su fizicki odvojene trake... Clan 323 je jasan
http://www.upravapolicije.com/fajlov...a_putevima.pdf
Novčanom kaznom od 60 eura do 150 eura kazniće se za prekršaj:
22) vozač motornog vozila koji se na autoputu ili putu rezervisanom za saobraćaj motornih vozila sa više saobraćajnih traka namijenjenih kretanju vozila u jednom smjeru, vozilom ne kreće krajnjom desnom saobraćajnom trakom, osim prilikom preticanja ili ukoliko ista nije zauzeta vozilima koja se kreću u koloni ili ukoliko se vozilom kreće saobraćajnom trakom za prinudno zaustavljanje vozila (član 103 st. 1 i 2
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Po zakonu na bulevaru (gradski put/magistrala) se može voziti lijevom trakom i dozvoljeno je obilaženje/preticanje sa desnom trakom.
Bulevar ne postoji kao zakonski definisan put (vodi porjeklo od francuske riječi koja označava uređenu široku gradsku aleju koja služi da se od pregrađa dođe do centra grada) ali se to smatra svakim uređenim gradskim putem koji ima bar dvije trake za sobraćaj u jednom smjeru. Čak se autoput koji prolazi kroz grad (kao npr. onaj što prolazi kroz Beograd) smatra gradskim putem i dozvoljeno je voziti lijevom stranom.
Treća traka, to je sasvim druga priča i vožnja lijevom trakom (moje lično mišljenje) je više stvar (saobraćajne) nekulture nego kršenja saobraćajnih pravila (tu je zabranjeno peticanje sa desne strane)
Bijela E klasa,PG-NK,stek u ulicicu ka hotelu Perjanik,jutros ih opet vidjeh,
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Danas full attack do granice sa HR, no police.
Banja!
Last edited by Fabia_Elegance!; 05-02-13 at 00:50.
TAKUMI
i ja primjetih da nema guzve na putevima, dal' je zbog cijene goriva, ili zbog toga sto niko nije ima centa do plate![]()
prije neku noc su bili kod pobjede na bulevar..zacudih se.
Sent from my Samsung Galaxy SIII using Tapatalk 2
Ja sinoć podjoh da p*šam, podižem poklopac WC šolje... Kad - iskoči presretač!!! :shock:
Ne, stvarno se doktorski zavuku da ih nikako ne možete primjetiti! Sad baš idu dublje jer ih je narod pooftavao koliko je mogao![]()
Je li pominjaste da je presretac ona bijela limuzina mecka, gdje bocno pise policija ? Mada imao je LED rotaciona svjetla na krovu. Kako bilo, vidjoh taku mecku u HN u toku koncerta Plavog Orkestra, kako djiraju 5 na sat...
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Znak koji kaže da lijeva traka služi za ubrzanje.
Na bulevarima nema potrebe toga znaka jer su sve trake ravnopravne.
Na magistrali imaš tog znaka...
Taj znak ne označava da je to magistrala nego da su pravila saobraćaja na njemu drugačija od pravila po gradu.
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
Passat PG*EB234 (cini mi se) ordinira Virpazar-Vranjina
Prednja tablica prekrivena snijegom![]()
Juče je bio bijeli Mercedes E klase TV table kod Tunela Sozina, zaustavio je Golf V.
Passat EB 348 ordinira BD - Sv. Stefan.
TAKUMI
Si tu negdje?
TAKUMI
Trenutno nisam, al inace dosta vremena... a volim taj dio od petrovca do bd, lijep je i bezbrizan![]()
Last edited by Stetni; 17-02-13 at 18:25.
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
E sada i nije bezbrizan![]()
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Sta rade uopste tamo? Put je uzas na onom dijelu, bas male sanse za neko prekoracenje njima zanimljivo
f6
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks