Dobro dobro, razumijem ja sve to, nego se krenulo sa rezonovanjem zasto ih ptice nisu prebacile pa samo da razjasnimo da tu nema objasnjenja dok je u Lotr vrlo jasno zasto nisu
Sent from my s3PO
Da si citao knjigu znao bi da to nije glupost filma. Ne moze film sve da ti prikaze i objasni.
DICIOTTO
Dobro dobro, razumijem ja sve to, nego se krenulo sa rezonovanjem zasto ih ptice nisu prebacile pa samo da razjasnimo da tu nema objasnjenja dok je u Lotr vrlo jasno zasto nisu
Sent from my s3PO
Sate sate sate
Odgledah prosle nedjelje Hobita, svidio mi se, samo nijesam zna da je to tek pocetak pa se razocarah "krajem".
Eo vidim da se prica oko ptica, ima li neko pojasnjenje zasto i kad se one pojave, dokle im je domet i okle su (cegovica su)? Sem da kad Gandalfu prigusti i pojavi se onaj leptir moljac stolijevec?
Ne vjerujem da je objasnjenje da Sauron osjeca prsten kad mu se priblizi. Koliko se sjecam, kad su Frodo i Sem bili u Mordoru nije se oko puno cimalo.
I ljudi, je li realno onakvo ponasanje u bioskopu (na javnom mjesto, nije bitno)?! Dnevnu projekciju sam namjerno izabra, da sMirom pogledam film, racunajuci da nece bit kretena koji pricaju tokom filma i rezultat je da sam se zesce zajeba. Pricaju "poznavaoci" i poznavaoci knjige/filma (vjerovatno je to nekome i drugi put da gledaju film) u sve 16, sve da otkriju sto ce se desit unaprijed, i jos se ljute nakon opemene? Vot d fak? Je li realno onakvo ponasanje opet pitam aloo?!!?Nijesam dugo vremena bio u bioskopu, i kad se zavrsio film, okrenuh se oko sebe.. E toliko smeca ostavljenog na sve strane nijesam gleda. Da ne vidjeh one dvije kante poslije ulaza mislio bih da je normalno da se sve ono onako ostavi.. E cudu se nijesam moga nacudit.
Sto nisi posao i prijavio onim momcima sto rade da dodju da smire malo te strucnjake...ja sam jednom gledao neki film i neka djecu su bila na projekciju koja nisu mogla prestat sa brbljanjem. Fino se ustao, posao, prijavio, dosao momak sto radi, upozorio ih. Smirili se, poslije 5 minuta opet. Ja opet posao, prijavio, dosao opet i udaljio ih iz bioskopa...i onda su svi sa mirom gledali film :-)
Sent from my GalaxyTab 7.7
Ponovno neobjašnjavanje Orlova je moja najveća zamjerka Hobitu.
Koliko god Tolkien nije decidno u knjigama to objasnio, fali informacija u filmovima koje bi trebali da znamo.
- orlovi su Maiar, isto kao čarobnjaci, i imaju inteligenciju i govore. Direktno služe vrhovnog Valara, Manvea, koji ih je i stvorio. Dakle, nisu životinje već viša bića, božanski glasnici.
- orlovi su se direktno umiješali samo iz duga prema Gandalfu, koji je jednom spasio njihovog vođu ranjenog strijelom. Inače, kao i Gandalf, ne deluju otvoreno nego samo posredno, kroz podsticaje.
- svaki put kad su pomogli, bilo je to njihovom voljom, u najtežoj situaciji.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
upravo zbog takvih koji smaraju i ne idem tamo vise
Sent from my Samsung Galaxy SIII using Tapatalk 2
@Kradem_Shahte
Nijesam zna da i to rade.. Steta sto nema po jedan za svaku salu, e je i crnjak napustat film...
Slazem se. Eto kad prica price na pocetku kojeg prate igrane scene, ne bi bilo lose da se i ovo obradilo..
Bas zaintigira film, i zelio bih kad nadjem vremena da procitam sve od Tolkina.. Za mi je sto se ne mogu sjetit i povezat ko i sto je bio Gimliju onaj rodjak iz, bjese li, rudnika Morije kad ih je napa "Kraken".. No ko ce sa opet gledat LOTR...![]()
Ne brini ima ko je gledao sto puta.
Jedan od patuljaka iz družine je Gloin, Gimlijev otac (kao što u filmovima sto puta kažu, "Gimli, son of Gloin"):
Gloin i Balin su rođaci. Ona scena bitke u Moriji se dešava u Balinovoj grobnici. Znaš i Balina iz "Hobita":
Još jednog znaš iz Lord of the Rings: u Balinovoj grobnici Gandalf podigne knjigu (Book of Mazarbul) iz ruku mrtvog patuljka i čita o zadnjim danima otpora u Moriji.
Ori je pisao knjigu:
![]()
Vau, dobar tutorijal
Moze i objasnje zasto patuljci nijesu ucestvovali u bitkama protiv SS-a(Sauron-Saruman)?
Poslije pada Morije, svi Patuljci su ostali na sjeveru. dok su se dešavanja oko prstena fokusirala na oblast oko Minas Tiritha i Rohana, pa prema Mordoru. Za razliku od filmova, u pomoć Minas Tirithu nisu došli armija duhova nego okupljena vojska spojena s koca i konopca od lokalnih vlastelina s juga, koje su doveli rijekom Aragorn i ostali. I na Sauronovoj strani i na strani Ljudi snage u bitkama su isključivo iz regiona: Sauron je proizveo hiljade Orka u Mordoru, plus pojačanja s juga i istoka, Saruman je pokušao da ga kopira u malom u Isengardu, dok su ljudi imali samo Rohanske jahače i snage iz Minas Tiritha, plus pojačanja s juga, ali oslabljena na planu vođstva, jer su i Theoden i Denethor bili pod direktnim uticajem neprijatelja.
Vilenjaci su odlučili da je njihovo vrijeme prošlo i krenuli da napuštaju ovaj svijet, a patuljci i ostali su jednostavno bili previše daleko i potpuno neobaviješteni. Takođe, Sauron je dao prstenje i njima, sedam za njihove vođe, koje su oni koristili za sticanje blaga, i tako ih dodatno korumpirao.
Ali prstenje za SEDAM patuljaka..Moze li da stoji i analogija izmedju Hobita i GoT-a da imaju slabe odbrane protiv "zmajeva"?
E je Patuljke razorio zmaj (i tek u Hobitu shvatih zasto je Gimli u pocetku bio protiv Legolasa) a i bjese li onaj zamak LAnkastera razoren od zmajeva, kao mogao da izdrzi napad milionske vojske samo iz vazduha nije?
Ok, odakle Gimli u "druzini prstena"?![]()
Uf, nisi ti vidio zmajeve u Tolkinovom svijetu... Smaug je moćan, ali nije ništa naspram Morgotovih iz prvog doba, kad su Valari vodili finalnu bitku protiv Morgota, sa sve Balrozima. Morgot ih je poslao zadnje u borbu, i nisu im mogli ništa ni Valari ni Vilenjaci, dok nije došao Earendil The Mariner (pominjali su ga u LOTR), Elrondov otac u svom brodu i svi veliki orlovi.Uf, toliko je dobro opisana bitka u Silmarilionu da se uvijek naježim. A zašto detaljišem? U tekstu kaže da, kad je Earendil ubio Ancalagona Crnog, najvećeg od zmajeva, njegovo tijelo je palo na Thangorodrim, Morgotovo ogromno utvrđenje, i porušilo sve kule.
Elem, u Game of Thrones nemaš toliko moćnih drugih bića, tako da su zmajevi strah i trepet.
A što se tiče sedam prstenova, tih sedam su bili osnova sedam velikih patuljačkih blaga, od kojih je jedno bilo i kraljevstvo pod planinom, Erebor, iz Hobita. Četiri prstena su uništili zmajevi, a ostale je uzeo Sauron.
A patuljci su poslali predstavnike na savjet kod Elronda, ali ne zaboravi koliko je to daleko od Mordora, i koliko su oni još dalje prema sjeveru od Rivendella. Gimli je bio na Savjetu kao pratilac nekog od starješina, pošto je on jako mlad za njihove pojmove.
Last edited by Roy Fokker; 30-01-13 at 19:07.
Auh sta reci, koliko likova ebeenti..
Sta reci?
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...98770_700b.jpg zadnji dio slike![]()
Je li odio ko da gleda gangster squad je li cemu?
rekose mi drugovi da nije los... samo da ima bzvz scena, dje njih 5.sve pobiju![]()
Gledah ja Gangster Squad onako dobra akcija da čovjek izgubi dva sata vremena.i naravno ni ova projekcija nije mogla da prođe bez đečine koja zaluta na projekciju ,ustaju po pet šest puta, trtljaju međusobno dok im se neko ne brecne itd.I jedna stvar mi nije jasna, u filmu ima scena teškog nasilja nije mi jasno kako menadžeri Cineplexxa dozvoljavaju da takvim filmovima prisustvuju djeca od po deset, dvanaest godina
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Odgledah Anu Karenjinu, fino mi je legao. Treba da def. pogledat u bioskopu, po mogućnosti neka kasnija projekcija kako bi se izbjegli mlađani mutanti koji se kikoću i krevelje.
bila su neka djecica i na django unchained kad sam ja gledao, bili su mirni doduse, ali im se odjednom islo u toalet cim pocnu scene nasilja ( npr. mandingo fighting ili kad puste kerove na onog kukavca)...
nije za djecu sigurno
...
gangster squad je zalosno los
tj nije on toliko los koliko je razocarao jer se ocekivalo vise
Originally Posted by my name is ...
e ne znam ljudi imam li ja neku ludu srecu ili ja u neki drugi bioskop idem.. mene jos ni jednom ne zapade takva neka situacija da mi drugi ljudi smetaju dok gledam, tj. da ih uopste cujem kako komentarisu glasno, dobacuju, prave se mangupi i sl.. A vazda idem na kasnije projekcije.. Evo, sinoc sam bio na djanga u 21h, sve kako valja i trebuje...
Btw, Django = muski Kill Bill!
Pokretacki motiv u filmu je fanaticna zelja za osobom koja glavnom junaku znaci sve.. glavni junak prozivljava kroz nesnosne torture, pakao.. Vjestine ubijanja po kojima je poznat istok, samo zamijenjene vjestinom ubijanja po kojoj je poznat zapad... i naravno, spektakularna osveta! Blah..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Movie 43
http://www.imdb.com/title/tt1333125/
mogu sa sigurnošću da tvrdim da sa svojih 28 godina, jače glumačke ekipe, a većeg sranja nisam gledao...srećom je bio filmski dan pa bacih samo 2 i po eura na kartu...
što je pisac htio da kaže? i što bi onim silnim glumcima, medju kojima ima i oskarovaca, da se pojave u ovom "filmu"?
Last edited by Screaming Lord; 06-02-13 at 11:10.
a to "kokice, pivo, jedu, muljaju..", moguce da je do mene, ja te stvari i ne registrujem.
Nesto ste mi previse svileni kad vas svaciji zalogaj i gutljaj iritira![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Je li gledao ko The Last Stand? Valja li?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks