Fudbaleri Sutjeske danas, vjerovatno, neće otputovati na pripreme u Meljine - Predsjednik i direktor podnose ostavke...dnevni list pobjeda...
Napadač Budućnosti Darko Nikač dao četiri gola na tri poluvremena...Odlaze Gardašević i Matijašević?
Planirano je bilo da fudbaleri Sutjeske danas otputuju na pripreme u Meljine, ali pitanje je da li će se to dogoditi, hoće li promjena baze biti odložena na dva dana ili „plavo-bijeli“ uopšte neće seliti na Primorje. Juče nijesmo od zvaničnika u klubu mogli dobiti informaciju šta se zapravo događalo posljednjih dana, zbog čega fudbaleri negoduju, ali je izvjesno da je riječ o finasijkim problemima. Kako nezvanično saznajemo, igrači su tražili da im se izmire zaostala dugovanja, predsjednik kluba Mitar Matijašević je na nedavnoj prozivci prvotimcima saopštio, a i ranije je u više navrata ponavljao, da do kraja februara očekuje apsolutnu finansijsku stabilizaciju kolektiva koji je jesenas osvojio titulu. Ipak, sinoć smo saznali da su direktor kluba Jovan Gardašević i predsjednik Matijašević podnijeli ostavke, ali da li će one biti usvojene, hoće li se fudbaleri strpjeti do obećanih datuma, otputovati na pripreme, tek će se danas znati. Ra.P.
Trener Mogrena Branislav Milačić zadovoljan...Sada ima i realizaciju ...Imam prisebnost da pretvorim situaciju kada se nađem ispred protivničkog golmana, što možda nije bio slučaj jedno vrijeme prošle polusezone - kaže 22-godišnji špic „plavih“
Darko Nikač prvi je strijelac Budućnosti u dosadašnjem dijelu priprema, dao jeviše golova nego odigrao utakmica, četiri na tri poluvremena. Jesenas je igrao dobro, s tim što mu realizacija nije išla najbolje. Mnogo šansi i dosta promašaja. Ali, stvari ove zime stoje drugačije. Malo mu treba da smjesti loptu u mrežu. Sada je svoj na svome, radi sve ono što je u opisu napadača. -Dobio sam na samopouzdanju i odmah me je krenulo. Imam prisebnost da pretvorim situaciju kada se nađem ispred protivničkog golmana, što možda nije bio slučaj jedno vrijeme prošle polusezone. Nadam se da ću zadržati visok procenat realizacije do kraja priprema, ali i kada počnu zvanične utakmice. To je najvažnije - kaže nam juče Nikač. Ponovo starter Dugo je u Budućnosti, ali često sputavan. Nikada nije dobio priliku u kontinuitetu, četiri pet utakmica u cugu, da pokaže da nije igrač samo za jedan meč, poluvrijeme ili pet minuta. Ipak, sadašnji trener „plavih“ Radisav Dragićević jesenas ga je gurnuo u vatru. Zaigrao je u duelu sa Sutjeskom, 28. novembra pod Goricom, i od tada nije izlazio iz prvog tima. U šest vezanih nastupa pokazao je da je bolji špic nego što mnogi misle. - Trudio sam se da iskoristim svaki minut na terenu, pokušavao da otklonim nedostatke, davao sve od sebe na treningu.Dobio sam priliku i znao da moram da je iskoristim. Zadovoljan sam, ali znam da mogu više. Zato i na ovim pripremama dajem 100 odsto. Svjestan sam da se mjesto u timu samo tako dobija. Ne želim da opet grijem klupu, nego da se izborim za mjesto startera - ističe 22-godišnji napadač podgoričkog kluba. Treća titula, pa odlazak Početkom januara javili smo da se Nikač sprema za put u Izrael, da karijeru treba da nastavi u Hapoel Ber Ševi. Ipak, ništa od transfera. Šta se desilo? -Ne znam ni sam.To je maltene bila gotova stvar. Čekao sam, ali menadžer se nije javljao. Mislim da je odlazak u Izrael propao i da ću ostati u Budućnosti do ljeta, do kraja ugovora. Pa onda sa trećom titulom u inostranstvo... -Možda bi tako bilo i najljepše. Dvije sam osvojio, a nadam se da ću i treću. Ova ekipa zrela je da odbrani tron od prošle godine - uvjeren je Nikač. U dosadašnjem dijelu prelaznog roka Budućnost je jedini klub koji nije angažovao nijedno pojačanje. Sa druge strane, niko nije ni otišao. Svi igrači su na broju, kompletan kadar koji je završio jesenju polusezonu. - Čini mi se da nam trenutno niko i ne treba. Fudbaleri koji su sada na okupu dobro se poznaju i razumiju. Imamo odličnu atmosferu, dobro radimo i uvjeren sam da i bez pojačanja možemo da nadomjestimo bod zaostatka za vodećom Sutjeskom. Vjerujem da ćemo na kraju biti prvi - zaključio je Nikač. D.K.
Najvažnije je da smo svi zdravi...
Fudbaleri Mogrena već dvije nedjelje rade punom parom, spremajući se za drugi dio šampionata. Pod dirigentskom palicom stratega Branislava Milačića, ,,žuti“ svakodnevno sprovode sve ono što je zamišljeno, a prema riječima kormilara sve protiče u najboljem redu.
- Iskren da budem najviše me raduje činjenica da je prvom timu priključeno čak 14 omladinaca, od čega su devet mlađi omladinci, a dvojica kadeti. To je zaista fenomenalno i to nam omogućava da u jednom danu možemo odigrati i dva kontrolna meča, jer bez problema možemo iskombinovati dvije ekipe - objasnio je Branislav Milačić. Mogren je odigrao i dva kontrolna meča - Budvani su poraženi od Lovćena i OF KBeograda. - Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom i to iz tri razloga - imamo dobre uslove za rad, dobre protivnike i odličan zdravstveni bilten. Pripreme kao pripreme, a ono što je najvažnije za nas jeste činjenica da smo svi zdravi. Osim Zlatičanina, koji ima lakšu povredu, svi smo u stroju i to me raduje - kaže strateg Budvana. Proteklih dana na probi u ovom timu bilo je nekoliko igrača, ali situacija se brzo raščistila. -Niko od njih nije ostao.Od novajlija tu su Zarija Peličić, MiroslavZlatičanin i Danko Kovačević, koji je stigao iz Mađarske - nastavlja Milačić, koji je na pitanje koji je najveći problem, odgovorio kao iz topa. - Problem smo imali sa veznim redom. Imamoga idalje, ali vjerujem da će Peličić brzo doći do prave forme i da će nam pomoći da u vezi budemo mnogo bolji. Mogren će, inače, sjutra odigrati dva kontrolna meča. Branislav Milačić napraviće dvije ekipe, tako da će jedna odmjeriti snage sa Rudarom, a drugi sastav igraće protiv Bokelja...

Bookmarks