Page 13 of 119 FirstFirst ... 3910111213141516172363113 ... LastLast
Results 301 to 325 of 2951

Thread: Preśednički kandidati

Thanks Thanks Given 
    2,544
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    :grin:
    Vidi se da nemate iskustvo zivljenja u zapadnim drzavama. Upravo ste rekli sustu realnost - zastiti se asimilacijom od asimilacije. Najlegitimnije pravo Drzave. Da Vam malo pojasnim tu oblast.. Elem, da bi postali drzavljanin zapadniih drzava Vi morate da pokazete totalnu lojalnost toj drzavi i da ih ubijedite da ste asimilovani - bukvalno. ...
    E onda ih je Majo jako lako ubijediti, s obzirom da 80% moje i suprugine najbliže familije ima državljanstva EU država i SAD.
    Ili možda oni toliko fino rade tu asimilaciju da ni oni, a ni ja tokom par godina života i rada tamo ne osjetih pritisak njihovih patriota.

---
    Glasajte Majo za koga hoćete. Patriotom i patriotizmom proglašavajte koga i šta vam je volja. Vaši patrioti neće biti dio moga života više nego što je najneophodnije i gotovo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Elem, da bi postali drzavljanin zapadniih drzava Vi morate da pokazete totalnu lojalnost toj drzavi i da ih ubijedite da ste asimilovani - bukvalno.
    to je normalno. eto ja imam dvojno drzavljanstvo CG i CH. a za CH drzavljanstvo sam morala platiti iako sam rodjena tu ali bilo je davno, a sjecam se da je neki covek dolazio kod nas kuci i postavljao mi pitanja o svici, da nabrojim kantone itd...gledao da nismo moj brat i ja pravili neke prekrsaje, dje radimo itd. Svica(ne znam za ostale drzave) ne daje drzavljanstvo tek tako. nego ojdoh u off izvinjavam se.
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Tada sam od strane istih ljudi ovdje Harija,Maje i jos ponekih ubjedjivan da ako DPS ne pobijedi da je projekat propao. U to isto nas je ubjedjivao i isti taj gospodin Bojovic.

I tada ste me ubjedjivali da je to zadnji mandat DPSu ali je vrijeme na kraju pokazalo ko je u pravu.
    To je taj "patriotizam".. ista rabota i sad, samo sto vremenom sve veca bruka postaje javno biti za DPS, pa se moraju alternativne metode primjenjivati..
    - Baba, zato za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Phnix View Post
    to je normalno. eto ja imam dvojno drzavljanstvo CG i CH. a za CH drzavljanstvo sam morala platiti iako sam rodjena tu ali bilo je davno, a sjecam se da je neki covek dolazio kod nas kuci i postavljao mi pitanja o svici, da nabrojim kantone itd...gledao da nismo moj brat i ja pravili neke prekrsaje, dje radimo itd. Svica(ne znam za ostale drzave) ne daje drzavljanstvo tek tako. nego ojdoh u off izvinjavam se.
    Brii ovo. Da ne prođe kao Peco Popović.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja neznam ko je taj Peco xD. a sta je taj uradio(ili sta ga je snaslo) da znam da izbrisem post
    Last edited by Phnix; 28-01-13 at 18:19.
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,750
    Thanked in
    3,887 Posts

nijedna drzava u svijetu se ne trudi da asimilira gradjane. sve sto zele je da postujete ustav i zakone drzave. to sto ga mi nemamo da valja ni jedno ni drugo niti ih postujemo to je druga stvar
    I to tako nonšalantno rečeno... Kako se poštuju Ustav i zakoni? Korišćenjem svake prilike da im se izrugaju? Pjevanjem himne druge države u sebi? Nipodaštavanjem države i naroda koji u njoj živi (Amfi je nezaobilazan dio opozicije)? Insistiranjem da se većina prikloni manjini? Cijepanjem Ustava u skupštini?

A poenta drugog dijela boldovanog - ne valja nam ni jedno ni drugo!? Tu se nikako ne slažem. Jedino se slažem sa konstatacijom da je primjena selektivna. E to je nadnacionalna stvar, odnosno, to je nadnacionalni problem. A vk je dala svoj sud o tome koliko je loš Ustav. A opozicija je stavila do znanja, više nego jednom, kako misli da mijenja Ustav - ucjenama u prilikama kad je neophodna dvotrećinska većina za nešto totalno nevezano.

Ako se pažljivo pogleda, sva izrečena kritika se odnosi i na vlast i na opoziciju: neko ne poštuje Ustav i zakone, neko zakone selektivno primjenjuje, zajednički ne poštuju simbole... I onda čudi stav o apstinenciji...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Tada sam od strane istih ljudi ovdje Harija,Maje i jos ponekih ubjedjivan da ako DPS ne pobijedi da je projekat propao. U to isto nas je ubjedjivao i isti taj gospodin Bojovic.
    Ti zaboravljas sto sam napises prije dvije ure, a ne da se śećas sta je Hari pisao Nadji taj post da vidju i ja koji sam to projekat DPS-a branio. Ne laskaj sebi jer tvoja licnost je totalno neinteresantna, a ne da je vrijedna truda da se u nesto ubjedjuje.
    To tvoje ukljuci/iskljuci oko izbora mozda ponesto i kazuje pa nije iskljuceno da za neke sljedeće dodjes i napises kako si zdusno zalagao za Bojovića pa ti Hari, Maja i ostali branili Vicevi su na drugu stranu foruma, a zbilja je bilo tako da se ti zalagao za suverenisticku stranku a Hari branio DPS Da je ljeto mislio bi suncanica, ali u sred zime moguće da je gripa temperatura ili ko zna koji djao .... Sve u svemu zbilja umijes uljepsati dan

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

@Hari. Drago mi je da sam di ga uljepsao. Onako mi je ponekad dosadno pa eto cisto da vam idilu pokvarim. Moracu vise onda u lad da sjedim dako "zaladim" pa mi neke stvari lakse prodju ka i ostalima u ladovini.
    @NHM Pa naravno da je nonsalantno receno jer ga ne postuje niko, ni vlast ni opozicija. Sta je VK rekao je u redu, ali ako ga niko ne postoje onda sa njim nesto fundamentalno nije u redu. Ustavi u drzavi su se donoslil(svakoj, ne banana drzavama i vojnim huntama) prema vecinskom raspolozenju stanovnistva kroz njihove legitimne predstavnike u skupstini, ne obratno. A sto se zakona tice, ne dao ti bog da dodjes u poziciju da ti nesto zatreba pa cujes poznatu recenicu "mi smo to internom uredbom definisali". Ono sto nas razlikuje je sto meni ne bode oci sto ga ne postuje opozicija, nego vlast koja je duzna da ga postuje i sprovodi. A gdje smo mi danas se vrlo dobro vidi. I 81 je Tito rekao Studenti su u pravu.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,750
    Thanked in
    3,887 Posts

Kvalitet Ustava i zakona i poštovanje Ustava i zakona nisu ista stvar. Ne može Ustav bit kriv što ga ne poštuju. Po toj logici, Irak je imao odlične zakone u vrijeme Sadama. Poštovali su ih. A i Sadam ih je poštovao, inače ne bi decenijama dobijao 99.9% podrške na izborima. Bukvalno taj procenat, ne figurativno. Ili možda i nije baš tako?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Sjeti se kako je zadnji donesen, na brzinu, eto da ga imamo, pa se trgovalo, malo lagalo, obecavalo sve i svasta, napise se da zadovolji formu VK da bi se dobio datum pregovora. sto se mene tice takav Ustav ne valja jer danas svi mu imaju zamjerku, ali bukvalno svi. i manjine i vecine i svi bi nesto pomalo promijenili na njemu, jer su svi pristali da ne bi bilo ne daj boze da su oni smetnja ulasku u EU

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,750
    Thanked in
    3,887 Posts

Baš me zanima u kojoj je to multinacionalnoj državi Ustav donešen jednoglasno. Ili ne samo u multinacionalnoj. Multiinteresnoj, tako da kažemo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

@Hari. Drago mi je da sam di ga uljepsao. Onako mi je ponekad dosadno pa eto cisto da vam idilu pokvarim. Moracu vise onda u lad da sjedim dako "zaladim" pa mi neke stvari lakse prodju ka i ostalima u ladovini....
    Probaj ponekad i malo istine da napises jer zasad ti bajke idu od ruke vrlo dobro Sad je jasnije sto ti ne volis Bojovića. Ti htio suverenisticku stranku, a on se bunio i tu ideju kritikovao I tako je crvenkapica odrala vuka i čapru mu prodala na Vir jednoga pazarnoga dana

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ti zaboravljas sto sam napises prije dvije ure, a ne da se śećas sta je Hari pisao Nadji taj post da vidju i ja koji sam to projekat DPS-a branio. Ne laskaj sebi jer tvoja licnost je totalno neinteresantna, a ne da je vrijedna truda da se u nesto ubjedjuje.
    To tvoje ukljuci/iskljuci oko izbora mozda ponesto i kazuje pa nije iskljuceno da za neke sljedeće dodjes i napises kako si zdusno zalagao za Bojovića pa ti Hari, Maja i ostali branili Vicevi su na drugu stranu foruma, a zbilja je bilo tako da se ti zalagao za suverenisticku stranku a Hari branio DPS Da je ljeto mislio bi suncanica, ali u sred zime moguće da je gripa temperatura ili ko zna koji djao .... Sve u svemu zbilja umijes uljepsati dan
    I da koliko moje pisanje zavredjuje paznje, pokazao si na nekoliko strana. s obzirom da ste sklonili veci dio foruma i ja i ti mozemo sad pricati do prekosjutra. Nema potrebe za nervozom, svako ima svoje vidjenje stvari, a tome ovo mjesto i sluzi. Ne osjecaj se ugrozen, dobro je to, zivimo u vicu vec duze vrijeme

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Probaj ponekad i malo istine da napises jer zasad ti bajke idu od ruke vrlo dobro Sad je jasnije sto ti ne volis Bojovića. Ti htio suverenisticku stranku, a on se bunio i tu ideju kritikovao I tako je crvenkapica odrala vuka i čapru mu prodala na Vir jednoga pazarnoga dana
    Pa jeste, i onda je na kraju to kupila pepeljuga i iz sluskijne postala princeza. Vidis da obojica umijemo da pricamo bajke ovdje, samo ih neko duze pripovjeda i ima vecu publiku. Svako prema zaslugama. ako se potrudim mozda i ja postanem pravi pripovjedac

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

mogu se prat koliko oce, ja sam bio na ovom forumu tad isto i odlicno se sjecam recimo drvlja i kamenja po PZP-u kad se pojavio, uz staru/novu pricu: "Bolje ovi da nastave, nego ovi novi da ih odmijene"

Ma uvijek isto palamudjenje, samo da se obesmisli promjena vlasti. Providno da nema kud vise...
    - Baba, zato za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I da koliko moje pisanje zavredjuje paznje, pokazao si na nekoliko strana. s obzirom da ste sklonili veci dio foruma i ja i ti mozemo sad pricati do prekosjutra. Nema potrebe za nervozom, svako ima svoje vidjenje stvari, a tome ovo mjesto i sluzi. Ne osjecaj se ugrozen, dobro je to, zivimo u vicu vec duze vrijeme
    Pisi istinu jer se ovi iz DPS-a mogu śetiti da uvedu PDV na laganje kao krizni porez pa će biti bruka s tobom Daj nadji taj post dje te Hari napada zbog suverenisticke parije i branio DPS jer nema smisla da bivsi glasac Liberala pise nesto "tek onako".

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ovo kao mala djeca, pa cija zadnja. Evo napisi dva slova ispod ovoga da zavrsavamo. nista danas nije sramota ne brini. nece ti niko zamjeriti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za Maju sam odavno znao, a Hari mi je bio sumnjiv...sve do sada. :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako imas vise od deset godina trebalo bi da te sramota sto iznosis odje ordinarne lazi, mada svak pise onoliko koliko ima obraza. Zbilja su ti za diskusiju jaki argumenti kad takve price prosipas i koje svak moze provjeriti. Vidi se iz tvog pisanja da se drzis te devize da nista nije sramota, ali ubuduće bez toga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje je onaj letac sto se ne kandiduje

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

I za one sa jeftinijim ulaznicama izvodi se pocetni udarac
    Dosli smo do onoga sto najvise volimo. Cast, obraz, postenje, moral. Ako mislis da ces me uvuci u tu pricu grdno si pogrijesio. Zao mi sto forum nema ignore
    Sto se mene tice ovim smo zavrsili svu raspravu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Naravno da ti ne mozes o casti obrazu i postenju kad pises takve stvari koje nemaju ni "i" od istine. Kao ocigledan primjer kome smeta Bojović bas si dobro dosao. Sasvim je normalno da takvim on smeta i ocigledno nije ni slucjno sto se bas aktivira i osu paljbu kao prvi. Bilo bi pozeljno da ubuduće prilikom pisanja obratis paznju na minimum dostojanstva. Ovo je ipak forum ozbiljnih ljudi dje poneki samo zalutaju.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

nijedna drzava u svijetu se ne trudi da asimilira gradjane. sve sto zele je da postujete ustav i zakone drzave. to sto ga mi nemamo da valja ni jedno ni drugo niti ih postujemo to je druga stvar. toliko o zivotu u stranim drzavama. ako preskocite granicu ne znaci da ste i jedini.

Pustite sada sve price o ovome ili o onome. Ono sto je bitno u svemu ovome je da u sucaju da Vujanovic izgubi kompletan trenutna vlast ce se srusiti kao kula od karata i oni su toga svjesni. Bojovic je tu da odigra ulogu pozitivne sa proslih izbora. Tj da uzme glasove vujanovicu da ne odu drugdje, a ti vec nece glasati u sledecem krugu, tako da je pobjeda osigurana.

.
    ,i imamo i zakone i ustav a i nije da se ne postuju nego je problem sto ti tvoji to sada mogu sa sigurnoscu da kazem ne postuju ni himnu ni zastavu a onda ih drzava ne kaznjava zbog toga to je druga stvar.
    da se malo vise kaznjavaju ti sa zastavama i himnama bolje bi bilo, nego da se to desi bila bi kako vlast proganja srbe, kako hoce da ih istrijebi i ko zna sta.
    drugi dio je povezansa prvim odgovorom a on glasi. stvarno mislis da Bojovic sluzi da se ne rasipaju glasovi???
    ti stvarno mislis da ce i jedan glasac Bojovica ili Pajovica dati glas Lekicu i Df. osobama koje ne postuju zastavu i himnu zemlje u kojoj zive. nema sanse prijatelju da ce i jedan crnogorac i pomisliti da da jednoj cetnickoj stranci i njenim predsjedniku glas, jer ne moze se dat glas ljudima koji kazu da ne postojis, da si komunisticka izmisljotina itd itd
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Vrnuo bi ve ja u vakat Ozninog ustava.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    ,i imamo i zakone i ustav a i nije da se ne postuju nego je problem sto ti tvoji to sada mogu sa sigurnoscu da kazem ne postuju ni himnu ni zastavu a onda ih drzava ne kaznjava zbog toga to je druga stvar.
    I tu grijesi drzava, ali kakva drzava takva i opozicija

da se malo vise kaznjavaju ti sa zastavama i himnama bolje bi bilo, nego da se to desi bila bi kako vlast proganja srbe, kako hoce da ih istrijebi i ko zna sta.
    nekad je tako bilo od strane ovih istih prema barjaku u koji se danas kunu. Gledao sam i kako se pali za bozic

drugi dio je povezansa prvim odgovorom a on glasi. stvarno mislis da Bojovic sluzi da se ne rasipaju glasovi???
    napisao sam u nekoliko postova

ti stvarno mislis da ce i jedan glasac Bojovica ili Pajovica dati glas Lekicu i Df. osobama koje ne postuju zastavu i himnu zemlje u kojoj zive. nema sanse prijatelju da ce i jedan crnogorac i pomisliti da da jednoj cetnickoj stranci i njenim predsjedniku glas, jer ne moze se dat glas ljudima koji kazu da ne postojis, da si komunisticka izmisljotina itd itd
    Ja sam ovo vise slusao nego ti. Na kraju nemaju samo oni taj stav prema himni

Page 13 of 119 FirstFirst ... 3910111213141516172363113 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)