Page 222 of 876 FirstFirst ... 122172212218219220221222223224225226232272322722 ... LastLast
Results 5,526 to 5,550 of 21879

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Quote Originally Posted by Femaman View Post
    Ja imam jednu kaznu od feb 2012, za prekoracacenje 30e, je li zastarala od kad je stupio novi zakon na snagu?

Nije, nego ti sad kad registrujes nece dati saobracajnu da podignes. Tako je i meni za pjesaka, 50 eureka, od juna prosle godine nisu mi dali saobracajnu dok nisam platio i ponio uplatnicu.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    A ti impliciraš da mi policija može oduzeti neka prava, a neka ne može na osnovu toga koliku nelagodnost trpim. Prava su prava. Ili ih imam ili ih nemam.
    Ne impliciram.
    Sa policijom se prepireš kad kaže da si prekoračio a nisi, kad kaže da si pretekao na punu a nisi, kad kaže da ti ne radi žmigavac a radi itd. A ne prepireš se sa policajcem kad te zaustavi i traži dokumenta. Ima čovjek pravo da legitimiše lice u saobraćaju, da vidi je li registrovan itd. a maloumno je pitat ga uopšte "koji je razlog što mi tražite dokumenta?" A ne sad pravit scenu da su ti sva prava oduzeta ako je čovjek tražio saobraćajnu i vozačku...
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Ja sam isprepadan baš zbog toga što može tako da mi uvali neku kaznu ako mu prifali za njegovu dnevnu "kvotu", ja sam totalno nemoćan pred sudijom da išta dokažem

Ides kod sudije, kaze sudija da si kriv. Pokazuje ti nalog/prijavu.
    A ti samo pitas: a gdje je pecat/potpis?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Evo jedne bajate vjesti:

Naime, 18. marta 2010. godine bila je sjednica vlade koja je sazvana da bi se razmotrila bezbjednost saobraćaja na putevima tokom 2009 godine. Zaključak sjednice ukratko glasi da je stanje u saobraćaju je nezadovoljavajuće. Razmotreni su razni podaci o broju i uzrocima saobraćajnih nesreća. Najćešći pekršaji su, i to ovim redoslijedom:

- prekoračenje brzine
    - nepropisno preticanje
    - upravljanje neregistrovanim vozilom
    - upravljanje vozilom u alkoholisanom stanju ...

Šta je preduzeto po tom pitanjima koji su uočeni na sjednici vlade?

Prvo, smjenjen je dosadašnji rukovodioc Odsjeka za nadzor i kontrolu bezbjednosti u drumskom saobraćaju Milorad Usančević. Na njegovo mjesto postavljen je Dragan Gorović. Osim toga date su neke daljne smjernice za rad sobraćajne policije, a te bi smjernice ukratko bile:
    - povećanje broja saobraćajnih patrola
    - drastično smanjenje zaustavljanja i kontrole učesnika u saobraćaju koji nisu prekršioci
    - s' tim u vezi građani bi trebali postati svjesni da ih je policija zaustavila zbog prekršaja (i da slijedi sakcionisanje prekršaja)
    - selektivne kontrole će se uglavnom sprovoditi nad prekršiocima
    - obavezno često prisustvo policije na mjestima na kojima je utvrđeno da se često dešavaju saobraćajni udesi

To su smjernice po kojima policija radi protekle četri godine ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Glenn_Q View Post
    Ne impliciram.
    Zar ne reče da idem u krajnost ako tvrdim da imam ista prava kada vozim i kada sjedim u stanu ili u kafiću?

Sa policijom se prepireš kad kaže da si prekoračio a nisi, kad kaže da si pretekao na punu a nisi, kad kaže da ti ne radi žmigavac a radi itd. A ne prepireš se sa policajcem kad te zaustavi i traži dokumenta. Ima čovjek pravo da legitimiše lice u saobraćaju, da vidi je li registrovan itd. a maloumno je pitat ga uopšte "koji je razlog što mi tražite dokumenta?" A ne sad pravit scenu da su ti sva prava oduzeta ako je čovjek tražio saobraćajnu i vozačku...
    Ne moram se prepirat niti praviti scenu niti je to pametno, ali ne moram postupati po njegovim zahtjevima kao pas. Nijesu mi prava oduzeta zato što mi je tražio dokumenta. Može mi tražit i da se bijem kamenom po glavi. Prava su mi oduzeta zato što me drži na ulici bez razloga, protiv moje volje.
    ★

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

RoNN je u pravu. A pusti Glena, izgleda da je juce polozio pa streca od policije i prica nesto a ne zna zna sto prica.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Zar ne reče da idem u krajnost ako tvrdim da imam ista prava kada vozim i kada sjedim u stanu ili u kafiću?
    Rapravljamo konkretno o pravima u saobraćaju i ideš u krajnost kad daješ neke extremne primjere koji se ne tiču saobraćaja.

Ne moram se prepirat niti praviti scenu niti je to pametno, ali ne moram postupati po njegovim zahtjevima kao pas. Nijesu mi prava oduzeta zato što mi je tražio dokumenta. Može mi tražit i da se bijem kamenom po glavi. Prava su mi oduzeta zato što me drži na ulici bez razloga, protiv moje volje.
    Ja nikad nisam rekao da treba da postupaš po zahtjevima kao pas, rekao sam da kad ti policajac traži dokumenta treba da mu ih daš, on će ih pogledat 20sek i puštiće te a ako izigravaš pametnjakovića kao ovaj australijanac iz austrije onda sam sebe zadržavaš nikako te on ne zadržava. Ne kapiram zašto treba ja sad svaki put kad me policajac zaustavi i traži dokumenta da pravim scenu oko toga zašto mi ih traži i još ih traži normalno i kulturno kao što je ovaj policajac na snimku uradio?? Što treba da uradim, da mu tražim da obrazloži zašto traži dokumenta stane mirno ruke pri tijelu da mi se pokloni i poljubi me u ruku? Traži ih da ih da ih prekontroliše neće da se posere na njih.
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by Sh0ne View Post
    RoNN je u pravu. A pusti Glena, izgleda da je juce polozio pa streca od policije i prica nesto a ne zna zna sto prica.
    Položio 2005te za tvoju informaciju splačinaru stari :mrgreen:
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

A vozis ka' da si juce polozio. :victorious: To mora da si preko veze nesto, jer da si ucio znao bi da policajac ne moze da ti trazi dokumenta dok se vozis svojom domovinom ili dok se setas, ili dok pijes kafu u kaficu jer su ti onda ugrozena ljudska prava i mozes da se zalis medjunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

A vozis ka' da si juce polozio. :victorious: To mora da si preko veze nesto, jer da si ucio znao bi da policajac ne moze da ti trazi dokumenta dok se vozis svojom domovinom ili dok se setas, ili dok pijes kafu u kaficu jer su ti onda ugrozena ljudska prava i mozes da se zalis medjunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu.
    Ma nemoj?
    Baš me zanima bi li ko registrovao auto onda :/
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Registracija je ustvari zabluda. Ni ti ne registrujes auto, iako mislis da registrujes. Registracija ne postoji!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Kada upravlja motornim vozilom ili vozilom na motorni pogon, vozač mora imati kod sebe
    važeću vozačku dozvolu, odnosno potvrdu o poznavanju saobraćajnih propisa, kao i evidencijski
    karton o kaznenim bodovima i dužan je da ih pokaže na zahtjev policijskog službenika.

Novanom kaznom od 30  kazniće se za prekršaj:
    30) vozač koji nema kod sebe važeću vozačku dozvolu ili potvrdu o poznavanju
    saobraćajnih propisa i evidencijski karton za upisivanje kaznenih bodova ili ih ne pokaže
    na zahtjev policijskog službenika
    (lan 237 stav 1);
    35) vozač koji nema kod sebe važeću saobraćajnu dozvolu za vozilo kojim upravlja ili je ne
    pokaže na zahtjev policijskog službenika
    (lan 270 stav 2).

Đe ćeš jasnije...
    Nećemo mi da dajemo isprave, zašto nam ih traži policajac, što će on, ko je on?
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Ovo si ti sad ispisao. Nije ovo tacno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Mogu li shone i ronne nabrojat ta ljudska prava? Stalno ih pominjete a nijedno jedino konkretno niste naveli.

Edit: shone Clan 178 Zakona o bezbjednosti saobracaja na putevima donesenog 26. juna 2012., a stupio na snagu 6. januara 2013.
    Last edited by An0n1mUs; 26-01-13 at 17:53.

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Ljudsko pravo o nepokazivanju svojih licnih dokumenata.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Ljudsko pravo o nepokazivanju svojih licnih dokumenata.
    Pokazi mi u ustav ili u bilo koji medjunarodni dokument o ljudskim pravima dje to pise.

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Ka da ima to veze dje pise. Pise da ni Fico ne smije da se kandiduje pa se kandidovao. Pa sto. Ko jos cita ustav. Moja osecanja su ugrozena ako mi zatrazi dokumenta. A ne valja se igrati sa ljudskim osecanjima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Ka da ima to veze dje pise. Pise da ni Fico ne smije da se kandiduje pa se kandidovao. Pa sto. Ko jos cita ustav. Moja osecanja su ugrozena ako mi zatrazi dokumenta. A ne valja se igrati sa ljudskim osecanjima.
    I Sariceva osjecanja su ugrozena, pa evo ne prestaju da ga jure.
    No aj kad nam ustav ne valja, ostali su ti medjunardoni dokumenti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Rapravljamo konkretno o pravima u saobraćaju i ideš u krajnost kad daješ neke extremne primjere koji se ne tiču saobraćaja.
    Ja sam mislio da si ti počeo sa ekstremnim primjerima kada si spomenuo bjegunce i drogu u gepeku. Izlaziš iz kafića i prelaziš pješački prelaz. Sada se tiče saobraćaja.

i još ih traži normalno i kulturno kao što je ovaj policajac na snimku uradio?
    - Dajte mi vašu ličnu kartu, vozačku i saobraćajnu.
    - A koji je razlog?
    - Je l' vi to mene zajebavate?

jer su ti onda ugrozena ljudska prava
    Nijesu mi prava oduzeta zato što mi je tražio dokumenta. Prava su mi oduzeta zato što me drži na ulici bez razloga, protiv moje volje.
    Ne govorimo isti jezik, što li.

Jemči se pravo na slobodu kretanja i nastanjivanja, kao i pravo napuštanja Crne Gore. Sloboda kretanja, nastanjivanja i napuštanja Crne Gore može se ograničiti ako je to potrebno za vođenje krivičnog postupka, sprječavanja širenja zaraznih bolesti ili iz razloga bezbjednosti Crne Gore....
    Last edited by RoNN|3; 26-01-13 at 18:24.
    ★

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

E pa to sam i ja mislio, nego ne umijem da se izrazim tako dobro ka' ti. Uglavnom to je to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sta je sa ovim kaznama za parking, moraju li se placati? Neko rece da ne moraju, da moze da se izbjegne...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Jemči se pravo na slobodu kretanja i nastanjivanja, kao i pravo napuštanja Crne Gore. Sloboda kretanja, nastanjivanja i napuštanja Crne Gore može se ograničiti ako je to potrebno za vođenje krivičnog postupka, sprječavanja širenja zaraznih bolesti ili iz razloga bezbjednosti Crne Gore....

Sloboda kretanja ti nije ugrožena ako ti policajac traži dokumenta.
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije, nego ti sad kad registrujes nece dati saobracajnu da podignes. Tako je i meni za pjesaka, 50 eureka, od juna prosle godine nisu mi dali saobracajnu dok nisam platio i ponio uplatnicu.
    haha, auto se ne vodi na moje ime
    p.s. Mogu li dobit zatvor jedan dan zbog toga, i kad da ga ocekujem?

Thanks Thanks Given 
    802
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

Sloboda kretanja ti nije ugrožena ako ti policajac traži dokumenta.

Ali u slucaju da vozis po propisima i ne postoji osnovana sumnja da je vozilo, za cijim si volanom, ukradeno (npr ne trazi se crveni golf 5) onda samim tim i ne postoji drugi razlog, osim "rutinske kontrole"(kontrola registracije i vozacke), da te pandur zaustavi, a kad mu ti u tom slucaju das dokumenta i sve je regularno, tu vec nema nikakvog ni legitimnog, a ni legalnog razloga da upisuje tvoje podatke bilo gdje.
    A oni redovno pokupe sve zive podatke u "blok" i onda kasnije stizu kazne od kojih ne mozes da se "branis"
    No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Ma ljudi, policajci nemaju nikakva prava, sto je vama. Oni su tu da nas stite. Ako ti kazes policajcu da te je dirao neko on mora da ode i da izbije toga nekog.

Page 222 of 876 FirstFirst ... 122172212218219220221222223224225226232272322722 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)