Jadni Lens, još jedna žrtva sporta. Nadam se da će se vratiti što prije.
Novak i ostali cisti sportisti treba da imaju neko saosjecanje i sazaljenje za covjeka koji se varao, koji je znao sto je sve zabranjeno i sve je to koristio. Podsjeticu vas, juce je sve priznao, 7 postavljenih pitanja, 7 odgovora DA. Lens Armstrong ne da nije jedan od najvecih sportista vec je esramota jednog prevaranta nazivati sportistom. Novaku Djokovicu i svima ostalima kapa dolje sto ce javno reci i nece se proseravati ono sto svako normalan misli. Nije Lens u blatu zato sto nije znao sto uzima, vec zato sto se vratio sportu i svjesno varao. Varao sponzore, navijace i na kraju sto je najvaznije i sebe. Mozete vi da pricate sto ocete, svaki sportista koji je cist u bilo kom sportu i na bilo kom mjestu je veci od tih prevara.
A koliko se cijeni Djokovic dovoljno govori podatak da je na kraju prosle godine od americkih sportskih strucnjaka smatran za najveceg atletu u sportu uopste. Znaci moze se i cisto. Ako nije cist dobice od mene prvog sjutra isto ovo. Bit sporta i nadmetanja je potpuno promasena u slucajevima dopinga.
Biciklizam je uzasno tezak i zahtjevan sport ali ne mijesajmo pojmove. Ako je nesto zabranjeno to je zabranjeno i svako ko ne radi po pravilima i propisima je prevarant.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Posto su se usrali u biciklizam (Pantani se ubio zbog raznih smecara, Lensa unistili, sjutra ce i Kontadora) onda ce krenut' na atleticare i tenisere. Pa cemo da vidimo koliko su to cisti Djokovic i co.
I don't get lucky. I make my own luck.
Nije se niko usrao u atletiku i biciklizam, usrali su se njihovi sportisti u te sportove. Atletika je bila uzasna, plivanje npr. nikad tako nisko palo, a znamo kakvi rekordi padaju. Atletika je sad pomjerila ponovo granice, niko vise ne prica o dopingu. Ono sto prolaze teniseri sa doping kontrolama niko na svijetu ne prolazi. To su strasne kontrole u bilo koje doba dana i noci. Marej se skoro zalio da su ga budili za kontrolu. Federer cak trazi i cesce, toliko su ti ljudi sigurni da je cist njihov sport. Znamo sve Novakove izjave povodom dopinga i kontrola. Mi ne mozemo znati da li se i koliko njih dopinguje posto doping napreduje strahovito i kontrole to nikad nisu i nikad nece moci da prate. Jendog dana ako su varali otrkice se. Medjutim ono sto je sigurno svako ko je koristio nesto zabranjeno u bilo kom sportu mora se smatrati prevarantom i ne smije se niposto nazivati sportistom.
Moram jos ovo. Jedini igrac povezivan sa dopingom u tenisu zadnjih 10-ak godine prije Agasijeve retardirane knjige je Rafael Nadal. Nista nije dokazano naravno ali se o doktoru Fuentesu i dopingu Nadala dosta pricalo jedno vrijeme. Posle su te price stale do odlaska u penziju Kristofa Rohusa. Kad se povukao nije cutao. Rekao je da ima dopinga u tenisu i da nije normalno da jedan igrac igra 4 i po sata polufinale po najvecoj vrucini i onda sjutra dan po istim uslovima jos jedan tako dug mec odigra i osvoji titulu. Kristof je naravno sugerisao na Nadala. Ali je samo na pricama ostalo i nikakvih dokaza za te tvrdnje nema.
Ne sprdajte se o dopingu u tenisu i slicnim sportovima, to su gluposti. Doping ima prave efekte u fizickim i "trkackim" sportovima kao sto su atletika, plivanje, biciklizam i slicni. U tehnickim sportovima dopingovanje bi imalo mnogo kontraefekata, pogotovo u tenisu ili rukometu. Inace, teniseri imaju mozda i najrigoroznije kontrole.
Svi teniseri osudjuju Lensa. Potpuno ispravno, mada nisu toliko ostri kao Novak ali im je stav svima isti tacno se vidi![]()
Nije ni on morao da se blamira tako. Moga' je fino odgovorit. Nije on bilo ko, ipak je jedan od najboljih sportista svijeta. Znam ja da ti je on idol Jakuza () ali budimo malo realni. Neki diplomatski odgovor i cao.
Tenisere stalno kontrolisu, sto dokazuje i Masina izjava:
“ I’m happy that our sport is as clean as it can be and that we’re constantly tested. You know, we give whereabouts of where we are every single day of the year. Hopefully not on birthdays and Christmas Eve, that would be pretty tough.”
Cak su je i na rodjendan testirali. “Although they did show up on my birthday and I was very disappointed. They did a couple of years ago. I said, ‘Unless you bring flowers, I’m okay with it.’ But they came empty handed.”
Inace odaljismo se od teme prilicno, cudi me da niko nije pomenuo ispadanje Delpa.Sardi cuda cini. Eto malo je Mareju olaksan posao, jer sumnjam da ce mu Sardi ili Sepi biti teski protivnici. 'Vamo Conga dolazi Federeru u 1/4 ako se ne varam.
Sto se zena tice, cini mi se da je Masa po ovoj igri glavni favorit za osvajanje. Servis je odlicno sluzi, forhend takodje. Defanzivno sjajna. Posto ocekujem da ce Flipkens izbaciti lagano onda bi igrala sa pobjednicom meca Kerber/Makarova pa u eventualnom polufinalu sa Li Na, Radvanskom ili Anom Ivanovic zavisi ko ce proci iz tog kostura. I onda da se naplate neki dugovi.![]()
Nema tu sto fino, doping unistava sport i duh sporta i mora mu se stati na kraj. Mora se biti ostar posto ako ce svakome da se oprosti onda se nista ne radi. A Lens se uopste ne kaje sto ga je koristio, to je najjace. Steta je nacinjena za sport i tu vise povratka nema. Mora se nesto drugo smisliti, mora se poslati jasna poruka, moraju se drakonske kazne uvoditi za te slucajeve, razmisliti i o zatvorskim. Federer je bio nesto vise diplomatski nastrojen ali je jasno rekao da je tuzno sto je to radio toliko dugo vremena, da je ucinjena velika steta sportu i da je odgledao nekoliko minuta i sve mu je bilo jasno. Azarenka je jasno i glasno u stilu Novaka rekla sramota i da je zasluzio sve sto dobija ovih dana! Ne smije da se vara!
Serena je rekla da kao sportistkinja koja se svakodnevno trudi to ne moze da razumije i to je tuzno za sport. Ali nije tuzno, to je jad i bijeda. Ne treba imati razumijevanja za takve likove posto su oni pljunuli na sve one koji svakodnevno treniraju i koji krvlju i znojem oce da dodju do rezultata.
Last edited by Jakuza; 19-01-13 at 20:16.
Ja pokusah da vratim temu na kolosjek, ali dzaba.![]()
Jakuza, kroz godinu dvije mogu upast' u atletiku ili tenis. Mogu optuzit' Bolta, Novaka, Federera ili Nadala. I sto ce onda biti?
Ovome ce uzet' medalje sa OI, ovima GS. I onda cemo pricati kako su ovi losi itd.
Valjda toliko znas, da normalan covjek ne moze vozit 17 dana biciklo po 5 do 6 sati i u tih 17 dana imati jedan uspon na Vezuv, i jedan Zonkolano. Ili one brutalne etape na Turu. Kontadora su optuzili pa su ga suspendovali pamomak nije vozio Giro ni OI, a ni Tur. Basa su bili takodje suspendovali. Svi znamo sta je bilo sa Pantaniem.
Ja samo smatram da Novaku Djokovicu (momku koji je medju 10 najboljih tenisera ikad), koji je trenutno jedan od najboljih sportista svijeta ne treba ovo. Ima ko ce da pljuje Lensa. Ne treba on da bude taj.
Last edited by desert de Lleó; 19-01-13 at 20:20.
Nije poenta u 6-7 sati rada dnevno, i ovi što se dopinguju rade toliko. Samo što imaju bolje rezultate. Ja bih uradio jednu od dvije stvari: ili bih za svako otkrivanje korišćenja dopinga doživotno kažnjavao svakog ko ga koristi, uz sve dodatne kazne koje bi mogle da prođu, ili bih dozvolio doping. Ako već neko želi da vidi koje su granice ljudskog tijela, neka se šprica svime i svačime. U tom slučaju, uveo bih obavezu konstantne obuke sportista i potencijalnih sportista (đece i mladih) o tome koje su posljedice raznih sredstava, pa neka svjesno odluče da li da uništavaju svoje tijelo. Ovako bi se pošteđeli i svi oni propali talenti kojima nikad nije bilo jasno zašto ne mogu da drže korak sa nekim svojim jednako ili manje talentovanim kolegama. Malo li je ljudi iz korijena promijenilo svoje živote pokušavajući da uspiju u sportu.
Isto negativno mišljenje imam za sve prevarne pojave u sportu: švercovanje godišta mladih igrača, namještanje utakmica, puštanje protivnika da pobijedi...
Stvarno bi valjala posebna tema za ovo.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ma kakav kolosijek, od kad se ovdje normalno pisalo o tenisu? Tema kao tema nista ne gubi to je sigurno.
Upali su oni odavno u atletiku i u'vatili su velike ribe, oduzeli im sve. Ali to je kasno kad dodje 5-6 ili 10 godina kasnije, oduzmes im medalje, ponesto od nagrada ali ti ljudi imaju nevjerovatnu popularnost, na tu kartu mogu uvijek da igraju. Pa imaju armiju fanova koja ih nece izdati, pokajace se, pa ce neki drugi da vide jao pa i oni su ljudi, treba oprostiti, pa i oni su od krvi i mesa nisu masine, ljudski je grijesiti i nista se maltene nije uradilo.
Kontrola koja psotoji u tenisu ne postoji ni u jednom drugom sportu to je sigurno. Nadal je povrijedjen toliko vremena a banu mu u 6 ujutro zbog kontrole. Pa se malo pozali pa onda sjutra u isto doba. To je vrlo ozbiljno. Ako su varali otkrice ih prije ili kasnije. Bolje prije ali znamo da neke supstance ne mogu odma da otkriju, treba vremena.
Naravno da ako bi ih sjutra otkrili bi im trebali sve oduzet' pritom ih dobro kazniti, ionako zaradjuju nenormalne pare. Novak je odigrao krajem godine egzibiciju u Abu Dabiju, pobijedio dva meca i uzeo 250 'iljada eura. Za tri ure posla. Za jbn egzibiciju?!
To uopste ne sporim, biciklizam je uzasno zahtjevan i tezak sport, sport u kojem s enista bez pomoci tima ne moze ali je ovo sto se radi sa tim sportom postala prevelika sprdacina.
Neko je sigurno bio cist tih godina. Neka budala je probala normalno da dodje do rezultata. Ispao je bas magarcina priznaces.
Neka se svi fino ociste pa neka to duplo duze traje, ali neka sport ima smisao i dalje.
Ovo je vrlo bitno pitanje. Covjek koji je negirao, pa se branio cutanjem i na kraju priznao, jedan od najuticajnijih i najpopularnijih sportista svih vremena. Zato ce se o ovome pricati i pricati. Nije Novak, a ni bilo ko drugi dosao i sam poceo da prica o ovome, naravno da su ih pitali i da ce ih pitati u narednim danima o ovome. I meni je to potpuno normalna reakcija svakog cistog sportiste. Iskrena, bez ikakvog uljepsavanja. Pomenuo sam Safina kad je Agasi napisao knjigu, zaboravih i Nadala, on je isto zestoko osudio Agasija zbog toga.
Da ne bih bio prebukvalno shvacen blago editovah taj dio, znas sto sam htio da kazem.
Moze i to, ako njihov sport ne moze bez dopinga, ako zele bolje performanse, rezultate neka ga dozvole onda, ali svima, dpa da vidimo ko je najbolji.
Znaju svi oni posledice no mislis da ih je briga. Vazna je slava, a sto ce posle bit' zabolje ih. Cisto sumnjam da razmisljaju na duze staze.
Namjestanju se nikad nece stati na kraj. A tu ce tenis uvijek biti u centru paznje posle fudbala, da se vratim i na temua konkretne dokaze za tenisere ce tesko naci.
Last edited by Jakuza; 19-01-13 at 20:43.
Pogledaj rekorde Florens Grifit na 100m i 200m. Koji je to doping bio. Ali je niko nije kaznio. Marita Koh. Drzi rekord na 400m. Pogledaj trku (recordare je postavljao ljetos tokom OI), 400m punog sprinta. 28 godina kasnije niko nije ni sisao 48s a kamoli bio blizu rekorda. Da se razumijemo jesu ih oni dobro kaznili (Merion Dzons, Montgomeri i co.) ali mogu opet kroz par godina odluciti da se pozabave atletikom i optuze Blejka, Bolta, i jos par njih.
Ako vec to vecina radi, sto im ne dozvole da koriste samo odredjene supstance? Bolje je tako. Jer je nemoguce sport kao sto je biciklizam ocistiti od dopinga, i to svi znaju. Aj ti pokusaj cist da odvozis Tur ili Giro. Mozes ga ti odvoziti, ali krenes pa posle 2 sata odmor, pa ponovo nekih sat vremena voznje pa onda ponovo odmor. Ali na ovaj nacin, kada su oni 5 sati na biciklu - niko.
Jakuza brate volio bih da sam tvoje dijete da me vaspitaš i usadiš mi moralna načela.
imala je oci boje vejna, boje vejna boje runija
Offtopic.. 90% biciklista se ubijalo od dopinga. I u takvoj konkurenciji da budes 7 puta prvi dokazuje nesto.
Lens 2009 nije koristio pa je zavrsio treci. Svako koplje se na njega slomilo.
Jes da je prevario sport i ljude, ali je ipak napravio tu Livestrong fondaciju, koja je dala 500miliona u dobrotvorne svrhe.
Nije da nedje u zivotu nije imao dobrih poteza.
evo malo zabave
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=uzAQ_3s1B60
Procitaj Federerovu izjavu oko toga i jasno ti je kako se pravi sportista ponasha.
Shto se tice Lensa, Sandor Kolar je objasnio.
Nego, kad istog tog Novaka uhvate da se dopinguje (a da se podsjetimo, Lance je davao slicne kocoperne izjave oko dopinga dok sam nije uhvacen), ili Federera ili Nadala (a sad ce lesinari neminovno da se ustreme na ostale sportove)-bice druga prica...Nego (individualni) sportisti su dali preveliku moc anti-doping agencijama, nisu uradili nista da se to ogranici i uvede u razumna pravila (sudjenje Armstrongu, iako se ispostavilo da je USADA bila u pravu shto se samog dopinga tice, je vise licilo na staljinisticki proces nego na neshto shto ocekujesh od demokratije u 21 vijeku), pustili su zeca iz kutije i sad ce snositi posledice. Josh i vece nego Lens-sad su ovi ojacani i mogu da istrazhuju koga god hoce i kad god hoce, i da javnost uvijek bude uz njih a ne uz sportiste.
Last edited by Recordare88; 20-01-13 at 09:45.
Deserve's got nothing to do with it.
Nece biti, ti si zaslijepljen kad tebi ovo nije problem. Razumijem da volis covjeka ali to ne mijenja situaciju da se radi o prevarantu. Federer je dao samo malo diplomatskiju izjavu, nije rekao ono sto misli, a jasno je sto misli kad kaze tuzno za sport, tuzno sto je to radio tolike godine i varao sve i da je odgledao nepun minut i sve mu je bilo jasno(o kakvom se liku radi)
Kao sto vidis teniseri nemaju nikakvih, ali nikakvih problema sa doping kontrolama, to valjda dovoljno govori?
A Federer je imao sjajnih izhjava svih ovih godina i bile su to uglavnom izjave bez dlake na jaziku, zbog kojih ga i mnogo vise cijenim od hambl Nadala.
Treba da snosi posledice, sto kaze Vika zasluzuje sve sto ga je snaslo. I pazi sta? Stvarno zasluzuje. Po strani koliki je dobrotvor, koliko je uradio za drustvo, po strani sjajna zivotna borbu koju je prevazisao ovdje se radi o nista sportisti, nuli, ne covjeku, sportisti. Ne mijesajmo pojmove.
jos se odje prica o novaku i njegovom pljuvanju lensa.
ta moralna gromada, kojem je srbija majka al isto placa porez monaku.
gadi mi se jos od vremena kad mi se sa svakog drugog bilborda po crnoj gori kezio i ubjedjivao me da sam ja srbin i da pricam srpski...
Novak je dosao jednu noc i sve te bilborde pokacio, uopste nije tuzio sve one koji su koristili njegov lik bez njegovog znanja.
E zbog ovakvih je ova tema dno dna. Naravno da se u sve mora uvuci politika i naravno da vise ne pisu ljudi koji razbijaju tenis, a znamo svi ko su oni.
Ako nesto imas Rekodare mozemo na pm, ovdje sam zavrsio svu pricu.
Ili patike ne valjaju ili ga ovaj prosipa.
Cijeli zivot si u nekom sportu i, recimo, mnogo volis taj sport, koji ti, izmedju ostalog, predstavlja najrealniju zivotnu ambiciju.
Dodjes do saznanja da nijesi konkurentan, ako se ne dopingujes, jer se svi ostali dopinguju. Ne stvara biciklista to okruzenje. To okruzenje vec postoji kao i unaprijed smisljeni programi za izbjegavanje kontrole. Glavni akteri ovih sportskih afera su, uglavnom, tu najmanje krivi. Daleko od toga da ne snose ogromnu odgovornost, ali poenta je da to mnogo veci IGRACI orkestriraju.
I gledam nesto onu emsiju kod Opre...Glavni svjedoci protiv Lensa su ljudi, koji su takodje koristili nedozvoljena sredstva , ali nijesu bili uspjesni ,kako u sportu tako ni u zataskavanju, kao on. Glavni pokretaci njihovih svjedocenja su zavid i ljubomora. Imali su svoj pad i , jednostavno, nijesu mogli da izdrze da se on izvuce sa tim, a da oni ostanu u blatu...
Znaci, 6 puta su oni gori nego on. I oni daju sebi za pravo da nekog osudjuju.
Mislim da klađenje podjednako ubija sport kao doping. Meni lično i mnogo više - crnje mi je čut da je neko prodao meč nego da znam da se dopingovao. Iako nije u duhu fer pleja, doping je proizvod bolesne želje za pobjedom.
A Đoković neka ne rese, htio je da ispane pametan a bolje da je ćutao.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks