Fabia, ako krene da se guli, ocekujemo da kazes odje, a ne da krijes kao zmija noge!
Originally Posted by Nk-001
ocekujemo fotografije sa te zurke
Nek je sa srecom .....rekao bih ti "boljim ga zamijenio", ali NEMA![]()
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
ja sam uporedjivao i 4s i 5 sa SIII. Ja sam fotograf, bolje znam koja je bolja!![]()
pa sto hoces da kazes da je na s3 najbolja ?
jesi li probao i slike u slabim uslovima svjetlosti , jesi li probao prema jakim svjetlostima ?
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
prva uporedna fotka vs ip5 je bila bas u slabim uslovima. Ostrina je daleko bolja bila na SIII. Osim ako Ip5 nema neka podesavanja za kameru, onda stvarno ne znam.. Pri odlicnim uslovima, SIII takodje fenomenalan.. boje, bokeh, ostrina, sve.
ja sam u uslovima slabog osvjetljenja masu vece sumove dobio na S3 nego na i5 , a dnevna svjetlost nekako su mi boje prirodnije i ljepse na i5
i josh jedna stvar , jesi li prebacao slike na komp ? jer S3 ima ekran sa malo nerealnim bojama i na njega to djeluje dosta drugacije (nerealnije)
jesam, prebacao sam opet imam utisak da je bolja kamera na s3
Sem onih 2-3 pokušaja Nokie, sve je to manje više isto sr*nje. Na kraju sve zavisi od ličnih ukusa - u poređenju kamera N8 i iP4s, većina korisnika je preferirala ogavne napucane boje koje daje iPhone senzor i ekran od prirodnijih tonova Nokie. Telefonska kamera treba da bude osposobljena za video, brzu fotku kad je frka, i za augmented reality i QR fazone. Ostalo je bonus.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Svako ko misli da su fotografije bolje na S3 u odnosu na Iphone je u zabludi. Isto važi i za kvalitet video zapisa.
iPhone 5 i S III imaju isti senzor ali iPhone 5 iz "nekog" razloga daje bolje rezultate u svim uslovima, tacka.
Evo, nadam se da ce prije mraka.
Ima da aplodujem fotke svakih 10 dana...
Fo sho.
Hvala hvala.
Ne, nema boljeg...slobodno reci ISTIM GA ZAMIJENIO.
To sam mu ja rekao.
E, petarda ima najbrzu kameru ever.
TAKUMI
pola ovih fotki nema veze sa S3.. kakve su ovo ekspozicije i preexposed slicice? neko se sprda odje..
I neko posle ovoga testa moze rec da je kamera bolja na S3? Sprdate li se ljudi, nerealne boje, a tek hdr...
To ti je zbog softvera.
Ja mislim da je danas softver bitniji od hardvera.
Evo neke katastrofalne fotke sa S3, sve auto:
http://i.imagebanana.com/img/enrsvun...909_072551.jpg
http://i.imagebanana.com/img/9fiodtk...909_072623.jpg
http://i.imagebanana.com/img/w5vymbq...909_072649.jpg
http://i.imagebanana.com/img/90nmkih...909_072654.jpg
TAKUMI
Vjerovatno se TechRadar sprda.
To je, garant, skupina nekakvih neupućenih amatera čiji je magazin pukim čudom najposjećeniji Tech-magazin u Engleskoj, a matična kompanija Future plc (citiram):
"publishes more than 150 magazines in fields such as video games, technology, automotive, cycling, films and photography. Future is the official magazine company of all three major games console manufacturers."
Što oni znaju o S3? Vjerovatno ne umiju ni da ga drže.![]()
i top gear je najgledanija emisija na svijet, pa veze sa vezom! cist marketing i namjestanje!
ponavljam odje pola fotki moze da se odradi duplo bolje
A ovaj test sa GSM Arene? Isto namještaljka?
ne znam, ne pratim. Ne znace mi nista internet testovi, dok se sam ne uvjerim licno. Gledao sam testove i nokie N9. Bullshit. Zasto da koristim AUTO mod, ako mi je bog podario podesavanja? Zamislite da na svoj aparat koristim ono RETARED zeleno automaCko dugme, a imam aparat od 1000e?? Mislim wtf?? ako iphone nema mogucnost podesavanja kamere, zasto da uporedjujemo S3 na AUTO mod sa njim? Meni fotke ispadaju mnogo bolje kad ja sam podesim color balance, ISO i ostalo na N9. Prema tome, uz MOJa podesavanja kamere, fotografije su mi bolje. Ko je kriv vama sto ste hendikepirani sa iphone 5 kamerom, za debile.. AUTO i kraj..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks