ovi iz drzavne im lupaju samare redovno pa su puni kompleksa
Ne bi taj mangup gađao palicom da je u pitanju bilo neko bijesno auto tamnih stakala i neki lokalni poprijekogledački tip. Meni su se kleli da su gledali na Stari Aerodrom na bulevaru Josipa Broza đe policajac zaustavlja auto koje je prošlo kroz crveno, a onda scena đe lik spušta prozor i pljuje saobraćajca "pu smeće mene si naša' da zaustavljaš" opsova ga i pod punim gasom nastavio da vozi... Ovaj je stojao tako ukopan dva minuta i nije reagovao.
ovi iz drzavne im lupaju samare redovno pa su puni kompleksa
She is only here to annoy herself!
Ja se ne bi zalijećao put njih jer nemam nikog da može stat iza mene kad napravim zvek. Rado bi inače zaljaštio da mi napiše kaznu za neku glupost za koju ću platit 100 eura po novom zakonu.... Ovako trpi i kuni(u sebi)![]()
Razmišljao sam da napravim zastavicu za držanje oko unutrašnjeg retrovizora sa likom Amfilohija a ispod text "Ko mi kaznu napisao Bog ga kaznio i srušio" :lolblue:
kad si kulturan i fin ne može ti ništa napisat, niti prikačit osim prekršaja koji si napravio i koji je predviđen zakonom!!!
naravno, može POKUŠAT, ali treba to i dokazat u sudskom postupku..
a ako praviš probleme, može od ometanja službenog lica, preko narušavanja reda i mira..
Šta treba dokazati kimi? Dokaži ti sudiji da si ti propustio pješaka? Ili da pješaka nije uopšte bilo? Misliš sudija će prije vjerovati tebi nego dvojici policajaca?
I koliko sam ukapirao, sve i da imaš onu kameru u autu što snima sve, to ti ništa ne važi na sudu
Ja ne znam iskreno, nikad nisam kod sudija bio, ali sta je rijec policajca jaca od moje rijeci ?
Pred sudom bi trebalo da smo svi jednaki, i da sam ja nevin dok se ne dokaze suprotno, tj treba oni da dokazu da ja nisam pustio pjesaka a ne ja da dokazujem da jesam.
Ako nemaju valjani dokaz, ako je rijec na rijec, ne moze se tu teretit niko bez svjedoka, e sad ako ti nemas svjedoka a on ima, jaci kaci...
Njak Njak Njak
Pa gorostas njih je dvoje uglavnom, jedan sto sjedi u kola a drugi sto zaustavlja, i eto ti odma svedok i padaš.... a i sam si rekao "trebali bi da smo svi jednaki" znas i sam dje zivimo i da to nije tako![]()
odavno vozim i mnogo km prevaljenih ali nikad nije policajac pokušao da mi podmetne nešto što nijesam uradio.. bilo je priča tipa - za ovo se uzima vozačka i sl, ali naravno da to ne prolazi..
nijesam imao prilike da se suočavamo na sudu, ali sumnjam da može bez svjedoka kaznit nekoga za prekršaj koji nije uradio..
za ovu situaciju sa pješacima kako će sudija reagovat i oće li tražit kakve dokaze ne znam, ali opet kažem - teško je nać policajca (ne kažem da takvi ne postoje) da izmisli pješaka ako ga nema..
NIKAD ali NIKAD, nijedan zakon se neće / ne može primijenit idealno KOD NAS.. malo društvo, tradicija, mentalitet, odosmo u širinu..
skoro svi sa ovog pdf-a kad naprave prekršaj, HVALE SE sa tim, traže se veze, diplomatski imuniteti, svako ima nekoga u policiji, sudstvu, administraciji..
zato, ako makar JEDAN učesnik u saobraćaju bude ovim zakonom "spriječen" da napravi neku sprdnju u saobraćaju, zakon je dobar..
Kolika je kazna za ne registrovano auto?
"Covijek ima dva uva i jedna usta - da bi govorio upola manje nego sto slusa"
nesto puno para...tipa 200e ili vise nisam siguran
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
E zamisli ti lika koji zaobilazi policajca... taj bi zaobišao i onoga što krvari na cesti... skrupula bez... sa kim mi živimo...
I pazite onda policajca koji radi 8 sati i naiđe na desetak takvih likova koji ga napuče... pa skuplja mjesec dana... nije im ga lako... meni ne bi bilo, a ni vama, bez da se lažemo.
Kola se ne moraju voziti. Većina ima noge, postoji bus, taxi, autobuska, magarac, konj...
Automobil je luksuz vazda bio i biće.
Kome smetaju nameti, odluka je pretty simple.
Kalimerovići maleni.
Bi da budu Kalifi, a da nisu ni Ljudi.
U novom zakonu stoji: ''Vozač koji u saobraćaju na putu upravlja vozilom na motorni pogon i/ili priključnim vozilom koje nije registrovano (član 260) kažnjava se novčanom kaznom 100 do 450€ (član 320 stav 1 tačka 38 ).''
Policajac na licu mjesta izdaje nalog za plaćanje novčane kazne u iznosu od 100€.
Dobijaju se i 2 kaznena boda.
Trust me, I know what I’m doing.
Cuh da pisu za pojaseve uveliko, cak i ako se prsluk ne drzi naprijed... za gume izgleda jos ne diraju.
Kako ide ovo sa kaznenim bodovima, brisu li se, koliko ih je dozvoljeno?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ajde sam se banuj svega ti na svijet olaksaj svima ako ikako mozes. To mi je kum i znam sto i kako,vecina od vas je barem jednom odbila da stane na znak stop iz ko zna kojih razloga i zasto,pa zato postoje mjere,da te hvataju,pamte tablicu,kola,bilo sto,nije Kotor Las Vegas nema hiljadu takvih audija... a ne ga gadja palicom
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
A da mu ostave motor pa da iskasapi neko nesretno dijete pored škole? Ustavom nije zaštićena privatna svojina pa im otud eto pravo da privremeno uzmu motor.
Odakle pravo komuniisitma da uzmu zemlju primorcima i naprave hotele?
A vazda li nam je neko kriv drugi, i vazda se mora skrenut sa teme. Momak je opasan po okolinu i .
Ajde ovako. Ti si policajac. Palicom zaustavljaš učesnika u saobraćaju, a on te zaobiđe, prođe blizu pored tebe, ugrozi ti život. I ti to treba da posmatraš tek tako? Ti bi smireno reagovao, i krenuo za njim i slično?
Nego ne čusmo još drugu verziju priče nego samo jednu.
A da sam na mjesto ovog policajaca, platio bih mu tu šoferšajbnu, ali bih njega onda tužio za sve i svašta od pokušaja ubistva, do ugrožavanja bezbjednosti u saobraćaj, sve bi mu nakačio. Pa bi se ladio dugi niz godina i drugi put bi dobro razmislio prije nego napravi sličan podvig kojim bi mogao da se pohvali u društvo.
Ovakav šofer, se ne razlikuje ništa od ovih sa CG i MN tablicama. Bio bi izuzetak koji bi brzo postao pravilo i ništa više.
Hahahhaha to to
A okle ja'an vidiš da su ovo sve gilipteri i mangupi. I odmah potrče na forum da se pohvale kako su napravili prekršaj i izvukli se. A ne znaju da je po njih bolje da im rebnu kaznu za sve gluposti i da im tako u budućnosti mogu spasit život, no je bitno bit faca. A i đevojke se pale na to. Oni su mudaši, jači od zakona. Imaju i po malo para.
Bijaše ona stara, čega se pametan stidi, budala se ponosi.
Last edited by hercules; 11-01-13 at 12:27.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
a ne moze kupit/pozajmit drugi motor?
znaci ako neko snimi dzipa slicnog tvom kako divlja i namontiraju mu tvoje tablice ti ces reci OK evo uzmite mi auto nije problem?! to sto si platio registraciju za punu godinu nema veze
pa pravo im je odatle sto su komunisti i sto je komunisticki sistem takav(i vjerovatno je sve to bilo pokriveno nekim zakonskim aktima), ne ulazim u to koliko je taj sistem dobar
mada da nisu uzimali ova vlast danas ne bi imala sta da proda i privatizuje pa je pitanje kako bi se punile rupe u budzetu ovih zadnjih 20 godina
zna se kako se ophodi prema takvima, neka ga uhvate na licu mjesta i zestoko kazne eventualno posalju par dana u zatvor zbog izazivanja opste opasnosti pa ce bit malo pametniji
problem je i u tome sto PG*MN goveda koji su zasticeni kao bijeli medjedi ugrozavaju tudje zivote mnogo vise od njega na motoru od 150 kila a njima se nista ne oduzima
She is only here to annoy herself!
@NeroAzzurro - o bodovima u novom zakonu:
''Član 204
Vozaču i instruktoru vožnje kome je vozačka dozvola izdata u Crnoj Gori, a koji je u skladu sa ovim zakonom kažnjen za teži prekršaj protiv bezbjednosti saobraćaja na putevima, pored novčane kazne ili kazne zatvora, mogu se izreći i kazneni bodovi.
U slučaju sticaja prekršaja, kazneni bodovi se sabiraju za pojedinačne prekršaje, pri čemu zbir kaznenih bodova ne može biti veći od pet. (na jednoj prijavi - prim. izcuca)
Kazneni bodovi se unose u registar novčanih kazni, na osnovu konačnog prekršajnog naloga, odnosno na osnovu pravosnažne odluke organa nadležnog za odlučivanje u prekršajnom postupku.
Član 205
Vozaču ili instruktoru vožnje kome je u periodu od dvije godine, zbog učinjenih prekršaja propisanih ovim zakonom, određeno najmanje 12 kaznenih bodova, privremeno će se oduzeti vozačka dozvola u trajanju od 90 dana.
Rješenje o privremenom oduzimanju vozačke dozvole izstava 1 ovog ovog člana, donosi nadležni organ.
Privremeno oduzeta vozačka dozvola vratiće se vozaču ili instruktoru vožnje nakon isteka vremenskog perioda iz stava 1 ovog člana.
(član 316 stav 1 tačka 30) (član 318 stav 1 tačka 8 )
Član 206
Vozaču ili instruktoru vožnje kojem je prethodno, zbog toga što je sakupio određeni broj kaznenih bodova, oduzeta vozačka dozvola, a on u periodu od dvije godine od isteka ove mjere učini saobraćajne prekršaje zbog kojih mu je određeno devet kaznenih bodova, privremeno će se oduzeti vozačka dozvola u trajanju od šest mjeseci.
Rješenje o privremenom oduzimanju vozačke dozvole izstava 1 ovog ovog člana, donosi nadležni organ.
Privremeno oduzeta vozačka dozvola vratiće se vozaču ili instruktoru vožnje nakon isteka vremenskog perioda iz stava 1 ovog člana.
O oduzimanju vozačke dozvole iz člana 205 stav 1 ovog zakona i stava 1 ovog člana, nadležni organ vodi evidenciju i u elektronskoj formi, koja sadrži: ime i prezime vozača, odnosno instruktora vožnje, jedinstveni matični broj, broj vozačke dozvole, pravni osnov za oduzimanje, vrijeme trajanja mjere privremenog oduzimanja vozačke dozvole, kao idatum početka i datum završetka trajanja mjere.
Podatke iz evidencije iz stava 4 ovog člana, nadležni organ dostavlja Ministarstvu u elektronskoj formi radi unošenja u evidenciju vozačkih dozvola.
(član 316 stav 1 tačka 30) (član 318 stav 1 tačka 8 )
Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima http://www.sluzbenilist.me/PravniAktDetalji.aspx?tag={B9F38157-1CBD-4A1A-84E4-95CFC795B609}
Trust me, I know what I’m doing.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks