ja makoh presvlake pa stavih po prsluk
Radi Gurman do 2...
TAKUMI
Kruna i Mimi isto?
I Kruna. Za Mimi nisam siguran.
TAKUMI
Vazda smo imali tih dobrih zakona.. samo fali da ih poštujemo duže od 10 dana.
ja sam chuo da od 6 januara narod mora da ima samar kao obaveznu opremu...
meni je u gepek...
oces da kazes da je prsluk nepotreban? sajla za vucu, sijalice ili prva pomoc?
zasto policija nosi prsluke? znas li da je bilo slucajeva da su biciklisti ili pjesaci stradali, na javnim putevima? istina je da je zbog slabije osvjetljenosti, ali svakako bi bili i te kako uoceni da su imali florescentni prsluk.. Sve ovo je obavezna oprema u svakom autu svuda u svijet.. jedino smo mi divljaci.. kod nas do prije 7-8 godina, nije bilo potrebno:
1. pojas
2. svijetla
3. moglo se vozit pod dejstvom alkohoola
4. gume nisu bile obavezne
5. kaciga za motoriste.. itd..
danas je sve to propisano zakonom.. polako civilizovacemo se mi jos
jos samo da naucimo pjesake, da cekaju njihov zeleni signal za prelaz preko pjesackog, kao i prelazenje preko istog, a ne po sred bulevara, preskakat ograde
stevane ali upravo zbog toga prvo trebaju biciklisti da nose prsluke,pjesaci da prelaze na pjesackom a tek onda da se kaznjava neko za neposjedovanje istog u autu 150e
f6
Sve si u pravu samo si trebao da dodas da u toj civilizaciji kojoj mi tezimo imaju normalne puteve bez rupa, imaju auto puteve, imaju odstete ukoliko nalete na rupu a da ne pominjemo plate u odnosu na nase. Treba imati sve od ove opreme,dodao bih jos i protivpozarni aparat ali ne trebaju biti ovakve drakonske kazne na nasa vise nego skromna primanja...
ja sam bas za drakonske kazne. Upravo zbog toga sto taj prsluk ne kosta 100e, nego pisljiva 3e.. ako neko nije sposoban, da te 3e izdvoji za prsluk, zaista ga treba odrat dobro..
Stevane to sto ti kazes je skroz na mjestu.
Ali treba li ja na preglednom putu da idem iza gospodje koja guli 50km/h sa CLS-om i jos koci fino nekog cicu iza nje ili fino da je obidjem, kad je vec jebeno ogranicenje 60km/h...?
I onda me vidi pandur i lupi mi kaznu jer je invalid za volanom ispred mene i puna je linija.
jbg.. cekas mjesto za preticanje. a fino pise voznja se treba prilagodit uslovima na putu... ja kad sam bio u portugaliji, tamo dje je puna linija, a pritom je opasna dionica (provalija sa lijeve strane, a uska ulica), po punoj liniji su cak i mugici postavljeni na svakih 30m, sto znaci da sve da oces, ne mozes pretec.. znaci sacekas uslov za preticanje pa lagano obidjes, ne traje puna linija 10km, no mnogo manje![]()
Pojas je potreban, vozacu, ali opet, sto njih zanima? Da li ja pojasom cuvam sebe ili Mila, Filipa, policiju, delfine...da li ja volim sebe manje nego sto me oni vole - ali zakon je tu da se uzme para od jadnog naroda.
Svijetla - da i ne. Zimi da, ljeti, kad przi i kad je 45 stepeni, kad je sunce jace od farova, ne, stvarno ne.
Za alokohol se slazem, sve u zatvor, stetis sebi i drugima.
Gume ne bi trebale da budu obavezne, ako ti sam mislis da treba, stavih ih, ako ne, cao - ali zakon je tu da se narod pljacka i da se pravi promet nekima tu...
Kaciga je stvar za vozaca, ako ja vozim motor bez kacige i ako imam udes...pa ja sam imao udes i povrijedio sam glavu zato sto nisam imao kacigu. Povrijedio sam moju glavu. Nisam cuvao sebe. Oni sad kazu da treba imat kacigu, zasto? Zbog njih?
Prsluk - da i ne. Ako je mrak, i izadjem iz auta, sigurno cu ostavit svijetla upaljena, barem pozicije, i neko vidi da je tu auto, i sigurno ce usporit. Ako drot ima prsluk, zasto bih i ja imao? Pa vozaci vide drota, usporavaju i sve OK. Veca je opasnost zaustaviti mene gdje nije predvidjeno za to, sa prslukom, nego da me zaustave negdje gdje ima prosirenje, bez prsluka.
Sajla za vucu - pazi, rikne ti Honda, rikne pored puta, tvoj problem. Ako mislis da ti treba sajla, imaces je, ako mislis da ti ne treba, neces je imat i onda se **** pored puta. Zasto to njega zanima? A ti rikne Honda u Dubrovnik, mislis li da ce neko da te slepa? Treba li onda da kazne sve one koji te vide pored puta i ne stanu da te slepaju? Za sto sluzi slep sluzba? Sto npr. ako tu pukne spona, ili jabucica...sto ce ti sajla?
Sijalice - sijalice crkavaju u toku voznje, i sigurno neces znati kad ti je crkla, barem ne oni kojima krame nemaju detektore za sijalice. I sto ce ti sijalica ako znas da je crkla ali ne znas da je zamijenis? Mora li svako da bude majstor? Sto ce H7 sijalica vozacu Reno Megana koji mora u servis zbog zamjene sijalice?
Prva pomoc - glupost. Hocu da se upoznam sa momcima su koristili prvu pomoc kad su imali udes.
E sad, tvojom pricom pokusavas da se pravis pametan, a ustvari nisi pametan jer do sad nisi imao ni prvu pomoc, ni prsluk, ni zimulje...jesi li? Nisi.
Now, pojavio se neki ovan iz drotarije koji je uveo zakon, i sad si kupio sve to. Nisi kupio jer si osjetio potrebu za tim, nego zato sto se bojis kazne.
Nemoj onda da mi pametujes tuda.
Last edited by Fabia_Elegance!; 06-01-13 at 21:03.
TAKUMI
slazem se da je trebalo uvest novi zakon ali ne da bi se policija izivljavala drakonskim kaznama zato sto nemas prsluk ili sajlu i slicne gluposti, vec da bi se zaveo red i manijaci koji voze po preko 50 preko ogranicenja doveli u red.
Za ozbiljne prekrsaje su kazne skroz na mjestu ali ce 99 posto kazni bit za pojas ili prsluk sto je iskljucivo odgovornost vozaca ili toga ko ne nosi prsluk odnosno ne veze pojas i on time ugrozava iskljucivo svoju bezbjednost.
a ovo izivljavanje da prsluk mora u gepek?
f6
Ja iskreno mislim da ce nasi policajci ako su ista i imali ljudsko u sebi izgubit i to malo.
Ne radi njih kukavaca vec ce imat targete koje ce morat da isune kako im glava zna.
Tako da ako vide neku babu dje je 7m od pjesackog ubijedice te da je nisi pustio i slicne stvari
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks